15 okt: Chr. Hansen/CEO: Ser fortsat tocifret vækst i probiotika til dyre..
15 okt: Chr. Hansen/fmd: Afgang har intet at gøre med Danske Bank-sagen
15-10-2018 12:00:15

Novo Nordisk udnævner Ludovic Helfgott til koncerndirektør for Biopharm

Bagsværd, den 15. oktober 2018 - Novo Nordisk A/S meddeler i dag, at Ludovic Helfgott er udnævnt til koncerndirektør for Biopharm med virkning fra 3. april 2019.

Ludovic Helfgott skal med base i Zürich i Schweiz stå i spidsen for udvikling af Novo Nordisks Biopharm-forretning, som omfatter virksomhedens aktiviteter indenfor hæmofili og humant væksthormon. Han bliver medlem af Novo Nordisks koncerndirektion og skal rapportere til administrerende direktør Lars Fruergaard Jørgensen.

Ludovic Helfgott kommer fra AstraZeneca, hvor han senest har været direktør for virksomhedens globale aktiviteter indenfor hjerte-kar-, stofskifte- og nyresygdomme med ansvar for såvel aktiver under udvikling som markedsførte aktiver. Han blev ansat i AstraZeneca i 2005 med ansvar for international salgseffektivitet og har siden varetaget forskellige operationelle ledelsesroller med stigende ansvar i Italien, Spanien og koncernhovedkvarteret. Ludovic Helfgott er fransk statsborger og har en MBA fra Insead.

I en kommentar til sin nye rolle siger han: "Jeg glæder mig til at starte i Novo Nordisk og ser frem til sammen med Biopharm-teamet at arbejde for at skabe bedre livskvalitet for mennesker med hæmofili, vækstforstyrrelser og andre alvorlige kroniske sygdomme."

Jesper Brandgaard, koncerndirektør for Biopharm & Legal Affairs, har besluttet at trække sig tilbage efter en imponerende 20-årig karriere i Novo Nordisk. Han fortsætter som leder af Biopharm & Legal Affairs, indtil Ludovic Helfgott overtager ansvaret for Novo Nordisks Biopharm-forretning.

Lars Fruergaard Jørgensen siger: "Jeg er meget glad for at byde Ludovic Helfgott velkommen til Novo Nordisk og direktionen. Han kommer med stor erfaring med udvikling og lancering af behandlinger til mennesker med kroniske sygdomme og vil i sin nye rolle bidrage til at drive den fortsatte udvikling af vores Biopharm-forretning. Samtidig vil jeg gerne takke Jesper Brandgaard for hans enorme bidrag til Novo Nordisk, både som vores koncernøkonomidirektør gennem mange år og senest som leder af Biopharm, hvor han har taget vigtige skridt til at bringe forretningen tilbage på vækstsporet. Jeg er glad for, at Jesper fortsætter i sin nuværende rolle, indtil Ludovic tiltræder sin nye stilling i Novo Nordisk."

Jesper Brandgaard siger: "Det har været et privilegium for mig at være en del af Novo Nordisks rejse gennem mine 20 år i virksomheden. Med stærke afløsere på plads indenfor Finance, Legal Affairs og Biopharm er april 2019 et godt tidspunkt for mig til at forlade virksomheden og i stedet forfølge en karriere i bestyrelsesregi."

Dette er en oversættelse af den originale engelske selskabsmeddelelse. I tilfælde af uoverensstemmelser mellem den danske og den engelske version er den engelske gældende.

Yderligere information

Medier:

   
Charlotte Zarp-Andersson +45 3079 7603

czpa@novonordisk.com

     

Investorer:

   
Peter Hugreffe Ankersen +45 3075 9085

phak@novonordisk.com

Anders Mikkelsen +45 3079 4461

armk@novonordisk.com

Valdemar Borum Svarrer +45 3079 0301

jvls@novonordisk.com

                                  

                                  

Selskabsmeddelelse nr. 78 / 2018

PR181015_EVP_Biopharm_DK


This announcement is distributed by West Corporation on behalf of West Corporation clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely responsible for the content, accuracy and originality of the information contained therein.

Source: Novo Nordisk A/S via Globenewswire

Relateret indhold
13 maj - 
Aktier/åbning: Ambu fortsætter faldet mandag morgen
13 maj - 
Aktier/tendens: Ambu skal forsøge at rette sig efter se..
09 maj - 
Aktier/middag: Plus til ALK og hug til NNIT i misnøjet ..
Relateret debat
19:05 - 
Virker som om Novo er på vej tilbage til 350 området fo..
20 maj - 
I en tid med truende handelskrig må det være godt at ha..
18 maj - 
Jeos: Nej det ved jeg ikke.
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
16 maj
NOVO-B
Du skulle kunne høre/se et indlæg en gang i døgnet på play/Børsen ——— har du været der en gang idag ..
6
16 maj
NOVO-B
Danske Bank er måske ude og anbefale egen aktie ;)
2
20 maj
NOVO-B
I en tid med truende handelskrig må det være godt at have sundhedsaktier, hvor salget ikke påvirkes ..
1
16 maj
NOVO-B
Har selv en pæn portion healthcare aktier, danske, engelske og amerikanske. Jyske Bank’s analysechef..
1

Fondsbørsmeddelelser

Telegiganters fusion møder modstand: Aktierne står til kursfald

22-05-2019 14:58:35
Relaterede nyheder
Aktierne i de amerikanske teleselskaber Sprint og T-Mobile ser ud til at skulle falde onsdag, efter at der er kommet forlydender om, at det amerikanske justitsministerium vil stille sig i vejen for selskabernes fusion.Ifølge Reuters er justitsministeriet ikke tilfreds med den plan for fusionen, som Sprint og T-Mobile selv har præsenteret, og det skal have fået ministeriet til at begynde at arbejde..

Zealand Pharma indleder nyt forsøg med partner

22-05-2019 14:19:28
Zealand Pharma og den amerikanske partner Beta Bionics har startet et forsøg, hvor det danske selskabs middel Dasiglucagon kombineres med partnerens pumpesystem iLet.Det fortæller Zealand Pharma i en selskabsmeddelelse.Intentionen med forsøget er at finde ud af, om selskaberne kan udvikle en form for kunstigt bugspytkirtelsystem, hvor det danske selskabs bidrag er Dasiglucagon til behandling af ty..

Simcorp slår regnskabs-forventninger - aktien til tops i C25

22-05-2019 08:54:19
Softwareselskabet Simcorp har i første kvartal af 2019 haft en omsætning, der endte højere sammenlignet med samme kvartal året før. For indtjeningen var der ligeledes tale om fremgang i kvartalet, der bød på indgåede aftaler med to nye kunder.Det viser regnskabet for første kvartal, som er offentliggjort onsdag morgen.Omsætningen sluttede i første kvartal på 99,7 mio. euro mod 89,9 mio. euro i sam..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Bavarian/CEO: Som investor bør man være begejstret for RSV-kandidat
2
Aktier/tendens: Simcorp og Bavarian i fokus efter regnskaber
3
Bavarian Nordic Q1: Fastholder forventningerne til "overgangsår"
4
Bavarian/Sydbank: Kommende nyheder kan sende aktien yderligere op
5
Zealand Pharma indleder nyt forsøg med partner

Relaterede aktiekurser

Novo Nordisk B A/S 320,45 0,5% Stigning i aktiekurs
Novo Nordisk 48,27 2,0% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
22. maj 2019 19:11:59
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190514.2 - EUROWEB4 - 2019-05-22 19:11:59 - 2019-05-22 19:11:59 - 1 - Website: OKAY