08 nov: Lundbeck/Morningstar: Hæver til "hold" efter kursfald
08 nov: G4S-analytikere skærer kraftigt i kursmål
08-11-2018 06:54:22

Ørsted får grønt lys og gennemfører milliardkøb af USA-rival

Jon Norddahl
Relateret indhold
13 nov - 
EU-Parlamentet vil fremme vedvarende energi i klimakamp..
09 nov - 
Ørsted og Vattenfall lurepasser - rivaler gør klar til ..
09 nov - 
Havvind: New York lancerer udbudsrunde på 800 megawatt
Relateret debat
27 okt - 
Andre vindenergi aktører har haft problemer med lav pro..
27 okt - 
ØRSTED (Q3) Ørsted opjusterer sine forventninger i 2018..
27 okt - 
Hvad er forventningerne til Rengskabet der kommer den 1..

Den danske energikoncern Ørsted er nu blevet endnu en virksomhed rigere i USA, efter at konkurrencemyndighederne har godkendt opkøbet af havvindrivalen Deepwater Wind.

Det oplyser Ørsted i en meddelelse til fondsbørsen, hvor det fremgår, at det har overtaget 100 pct. af egenkapitalen i Deepwater Wind, som det danske selskab har konkurreret med i de seneste udbudsrunder for havvind i USA.

For præcis en måned siden annoncerede Ørsted det nye opkøb første gang, og her kom det frem, at købsprisen lød på 510 mio. kr., hvilket svarer til 3,3 mia. danske kr.

Ørsted har flere gange udråbt det amerikanske marked til at være en attraktiv vækstmulighed, og i løbet af det seneste år har selskabet deltaget i flere udbudsrunder for havvind i USA, men det har indtil videre måttet gå tomhændet hjem hver gang.

Deepwater Wind har til gengæld haft succes i flere af de amerikanske udbudsrunder, og dermed har selskabet vundet retten til at opføre havvind ud for kysten i staterne Rhode Island og Connecticut.

Både Ørsted og Deepwater Wind har også i september budt ind i en ny udbudsrunde i staten Connecticut. Her kan andre energiformer som sol også byde ind med projekter med en kapacitet på op mod 250 megawatt (MW)

Buddene fra de to selskaber er et svar på en såkaldt RFP - Request For Proposals - fra de lokale myndigheder.

Vineyard Wind, der er et joint venture mellem Copenhagen Infrastructure Partners og Avangrid Renewables, har også budt ind i Connecticut i september, og flere andre konkurrenter har også lagt billet ind i udbudsrunden.

Deepwater Wind og Ørsted har inden godkendelsen fra de amerikanske konkurrencemyndigheder fortsat skulle agere som konkurrenter. Efter at den nu er faldet på plads, er det planen, at det amerikanske selskabs organisation og aktiver inden for havvind vil blive lagt sammen med Ørsteds.

Den samlede forretning vil gå under navnet Ørsted US Offshore Wind, og organisationen vil bestå af et lokalt ledelsesteam med Thomas Brostrøm og Jeff Grybowski i spidsen som henholdsvis direktør og meddirektør.

Det er ikke årets første opkøb i USA for Ørsted, der også i august annoncerede, at det ville købe den amerikanske udvikler af landvind Lincoln Clean Energy, og den handel gik endeligt igennem den første dag i oktober.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Vestas får australsk ordre på 336 megawatt - NY

14-11-2018 16:40:14
Vestas har sikret sig en stor australsk ordre på 336 megawatt, oplyser vindmølleproducenten onsdag eftermiddag. Der er tale om den første kontrakt i Australien på Vestas' største mølle, der i produktkataloget går under navnet V150-4,2 MW. Bestillingen er kommet fra Tilt Renewables og møllerne skal opføres i Dundonnell Wind Farm i staten Victoria. - Projektet er det største af seks succesfulde bud ..

Ringkjøbing Landbobank/CEO: Butikken er i fuld fremdrift

14-11-2018 10:02:42
Ringkjøbing Landbobank har godt gang i butikken, lyder det fra bankens administrerende direktør, John Fisker, som fremhæver en god modtagelse af bankens fusion med Nordjyske Bank og en pæn udlånsvækst som nogle af højdepunkterne for året foreløbigt.Regnskabet for årets første ni måneder viser et basisresultat på 841 mio. kr., hvilket er en forbedring på 12 pct. i forhold til de første tre kvartale..

Mærsk Q3: Overskuddet løftes af containerfarten

14-11-2018 08:19:24
A.P. Møller-Mærsk tjente lidt flere penge end ventet på driften i tredje kvartal. Forventningerne til hele året holder fortsat, men er som forventet blevet snævret lidt ind.Transport- og logistikselskabet havde i juli, august og september et driftsoverskud før af- og nedskrivninger, EBITDA, på 1138 mio. dollar for de fortsættende aktiviteter, hvilket er en fremgang fra 977 mio. dollar i samme kvar..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/Nordea: Ikke usandsynligt med nye kursdyk inden optur
2
Aktier/tendens: Mærsk stjæler rampelyset efter flotte kvartalstal - NY
3
Genmab Q3: Stor fremgang drevet af Darzalex-salget - NY
4
Aktier/tendens: Mærsk stjæler rampelyset på nyhedstung dag
5
Mærsk Q3: Overskuddet løftes af containerfarten

Relaterede aktiekurser

Ørsted A/S 459,00 0,5% Stigning i aktiekurs

Køb- og salgssignaler

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
14. november 2018 20:44:02
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20181114.1 - EUROWEB7 - 2018-11-14 20:44:02 - 2018-11-14 20:44:02 - 1 - Website: OKAY