08 nov: Lundbeck/Morningstar: Hæver til "hold" efter kursfald
08 nov: G4S-analytikere skærer kraftigt i kursmål
08-11-2018 06:54:22

Ørsted får grønt lys og gennemfører milliardkøb af USA-rival

Jon Norddahl

Den danske energikoncern Ørsted er nu blevet endnu en virksomhed rigere i USA, efter at konkurrencemyndighederne har godkendt opkøbet af havvindrivalen Deepwater Wind.

Det oplyser Ørsted i en meddelelse til fondsbørsen, hvor det fremgår, at det har overtaget 100 pct. af egenkapitalen i Deepwater Wind, som det danske selskab har konkurreret med i de seneste udbudsrunder for havvind i USA.

For præcis en måned siden annoncerede Ørsted det nye opkøb første gang, og her kom det frem, at købsprisen lød på 510 mio. kr., hvilket svarer til 3,3 mia. danske kr.

Ørsted har flere gange udråbt det amerikanske marked til at være en attraktiv vækstmulighed, og i løbet af det seneste år har selskabet deltaget i flere udbudsrunder for havvind i USA, men det har indtil videre måttet gå tomhændet hjem hver gang.

Deepwater Wind har til gengæld haft succes i flere af de amerikanske udbudsrunder, og dermed har selskabet vundet retten til at opføre havvind ud for kysten i staterne Rhode Island og Connecticut.

Både Ørsted og Deepwater Wind har også i september budt ind i en ny udbudsrunde i staten Connecticut. Her kan andre energiformer som sol også byde ind med projekter med en kapacitet på op mod 250 megawatt (MW)

Buddene fra de to selskaber er et svar på en såkaldt RFP - Request For Proposals - fra de lokale myndigheder.

Vineyard Wind, der er et joint venture mellem Copenhagen Infrastructure Partners og Avangrid Renewables, har også budt ind i Connecticut i september, og flere andre konkurrenter har også lagt billet ind i udbudsrunden.

Deepwater Wind og Ørsted har inden godkendelsen fra de amerikanske konkurrencemyndigheder fortsat skulle agere som konkurrenter. Efter at den nu er faldet på plads, er det planen, at det amerikanske selskabs organisation og aktiver inden for havvind vil blive lagt sammen med Ørsteds.

Den samlede forretning vil gå under navnet Ørsted US Offshore Wind, og organisationen vil bestå af et lokalt ledelsesteam med Thomas Brostrøm og Jeff Grybowski i spidsen som henholdsvis direktør og meddirektør.

Det er ikke årets første opkøb i USA for Ørsted, der også i august annoncerede, at det ville købe den amerikanske udvikler af landvind Lincoln Clean Energy, og den handel gik endeligt igennem den første dag i oktober.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
19 mar - 
Global vindkapacitet ventes mere end fordoblet over de ..
19 mar - 
Aktier/middag: Chr. Hansen op i svagt positivt marked
19 mar - 
Aktier/åbning: Danske Bank, Ørsted, Novo og Chr. Hansen..
Relateret debat
03 mar - 
plejer at købe ca 20 kr under toppen, denne gang..
03 mar - 
  👍👍 ;)
03 mar - 
Den er jeg obs på🙂
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Lars Christensens Verden - Episode 12: Bankernes rolle i samfundet

22-03-2019 07:12:24
I ”Lars Christensens Verden” går økonom og chefredaktør på Euroinvestor Lars Christensen bag om markedet i samtaler med professionelle markedsaktører, kommentatorer og økonomiske og finansielle forskere. Det handler om, hvad det i virkeligheden er, der driver de finansielle markeder. Det er ikke investeringsråd, men mottoet er, at den, der ved mest, tjener mest. Det leveres alt sammen med humor og..

Recessionsfrygt i obligationsmarkedet

Relaterede nyheder
22-03-2019 15:08:12
Rentemarkederne har i dag sendt flere signaler, som analytikere betegner som klare signaler om lavere vækst og måske endda recession.Således faldt den tyske 10-årige statsobligationsrente i dag under 0 pct., hvilket afspejler investorernes frygt for den europæiske vækst. Tal, der viser indkøbschefernes forventninger til fremtiden, de såkaldte PMI-tal, faldt kraftigere end ventet i marts i flere eu..

Tysk 10-års rente falder under 0 pct. – "Gassen er gået af ballonen"

Relaterede nyheder
22-03-2019 11:26:06
De tyske PMI-tal, som i dag blev i dag offentliggjort, faldt til 44,7 fra 47,6 og rammer dermed laveste niveau siden september 2012. I en kommentar til Euroinvestor udtaler makroanalytiker i Sydbank, Mathias Rømer Sproegel: "Dagens læsning af de tyske PMI’er var ikke rar læsning for investorerne. Bekymringer om Brexit, den globale handelskrig mellem USA og Kina samt fortsat store problemer i den t..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser

Ørsted A/S 508,60 0,2% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
24. marts 2019 05:54:12
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190320.1 - EUROWEB3 - 2019-03-24 05:54:12 - 2019-03-24 05:54:12 - 1 - Website: OKAY