09 nov: NKT-aktien trækkes ned af melding fra Nexans
09 nov: Vestas/BofAML: Sænker anbefaling og foretrækker Siemens Gamesa
09-11-2018 09:51:56

Jyske/tilsyn: Giver påbud for at sikre kontrollen med kunder - NY2

Lars Sundsh¿j

Finanstilsynets kontrolbesøg i Jyske Bank for et år siden kaster en række påbud af sig til banken, selv om tilsynet konstaterer, at Jyske Bank allerede har brugt betydelige ressourcer på at styrke sine foranstaltninger mod hvidvask og terrorfinansiering.

Det fremgår af tilsynets redegørelse.

- Banken får påbud om at revidere sin risikovurdering og sin hvidvaskpolitik. Finanstilsynet konstaterer, at bankens risikovurdering og hvidvaskpolitik ikke i tilstrækkelig grad sætter rammerne for bankens risikoappetit på området eller for bankens risikobegrænsende foranstaltninger, skriver Finanstilsynet i redegørelse.

Tilsynet vurderer overordnet, at bankens iboende risiko for at blive misbrugt til hvidvask eller finansiering af terrorisme er høj.

Bankdirektør i Jyske Bank Peter Schleidt siger om inspektionen og påbuddene, at det har den allerhøjeste bevågenhed overalt i organisationen at undgå, at Jyske Bank misbruges til hvidvask.

- Banken anvender cirka 200 årsværk til forebyggelse og kontrol af hvidvask, og i 2018 forventer banken at foretage cirka 3000 underretninger om mistanke om hvidvask til Hvidvasksekretariatet, siger Peter Schleidt i en pressemeddelelse.

Jyske Bank får ligeledes et påbud om at sikre, at der er "tilstrækkelig uafhængighed mellem den hvidvaskansvarlige og compliancefunktionen."

- Finanstilsynet konstaterede, at den hvidvaskansvarlige organisatorisk refererer til chefen for bankens compliancefunktion, fremgår det af tilsynsrapporten.

Banken får også påbud om at sikre, at der er tilstrækkelige kontroller i forhold til datterselskabet i Gibraltar og i filialen i Hamborg. Derudover skal Jyske Bank sikre, at der gennemføres "tilstrækkelige kundekendskabsprocedurer ved etablering af grænseoverskridende korrespondentbankforbindelser."

Også forretningsgangen og systemer skal sikre, at banken fremover indhenter de informationer, den har brug for om en forretningsforbindelse.

Finanstilsynet skriver, at en stikprøvekontrol viste, at Jyske Bank ikke altid indhenter tilstrækkelig information om kunderne, inden et kundeforhold etableres.

Og slutteligt får Jyske Bank et påbud om at sikre, at overvågningen af elektroniske transaktioner tager oplysninger om kundeforholdets formål og beskaffenhed med.

- Banken har siden inspektionen arbejdet videre med at forbedre bankens foranstaltninger mod hvidvask og terrorfinansiering, og flere af de forhold, der rejses i redegørelsen, er nu løst, siger bankdirektør Peter Schleidt.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
15 apr - 
Aktier/middag: Ambu flyver til vejrs på positive nyhede..
12 apr - 
Fredagens aktier: GN blev belønnet for stor Audio-opjus..
11 apr - 
KORR: Torsdagens aktier: Pandora i markant plus ISS bre..
Relateret debat
22 apr - 
De får et tab i 1. kvt. 2019 ved salg af aktierne..
22 apr - 
Jeg kiggede ind i årsrapporterne for 2016 og 2017..
22 apr - 
Stockrosen, ja, jeg beklager det ser ud til - udfra års..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Euroinvestor spørger: Hvor ser du Apples aktiekurs om 12 måneder?

24-04-2019 10:51:00
Hvor ser du Apples aktiekurs om 12 måneder? Det er ét af de spørgsmål, vi stiller i vores Privatinvestorundersøgelse (PIU) i april.Vi spørger også om dine forventninger til aktiemarkederne, boligmarkedet og økonomien. Hos Euroinvestor mener vi nemlig, at den bedste kilde til viden om markedet er aktørerne i markedet. 

Finanskommentaren: Trumps Iran-trusler sender olieprisen i vejret

Relaterede nyheder
24-04-2019 07:00:00
Af Jens Nærvig Pedersen, seniorstrateg, Danske Bank I slutningen af marts proklamerede USA’s præsident Donald Trump på Twitter, at olieprisen var ved at blive for høj. På det tidspunkt lå prisen på en tønde olie omkring 67 dollar, men henover påsken nåede den op over 74 dollar – det højeste siden begyndelsen af november sidste år. Paradoksalt nok har USA til trods for præsidentens bekymringer selv..

Snap Inc. løftes af regnskab

Relaterede nyheder
24-04-2019 06:33:44
Det amerikanske sociale medie og beskedservice Snap var bedre på både top og bund i første kvartal end ventet, og samtidig steg antallet af daglige brugere mere end ventet.Det fremgår af regnskabet for kvartalet, som er blevet offentliggjort efter markedets lukning tirsdag. I eftermarkedet hoppede aktien op med helt op til 14 pct., men efterfølgende vendte den rundt og gik kortvarigt i minus, inde..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Vestas vinder sin hidtil største ordre i Polen
2
NKT mistede halv milliard på børsen: Frygt for misset kontrakt
3
Hedgefond skruer ned Zealand Pharma-short
4
Tirsdagens aktier: NKT ned på ventet misset ordre - Pandora i nyt fald
5
Aktier/tendens: Novozymes' skuffende regnskab løber med opmærksomheden

Relaterede aktiekurser

Jyske Bank A/S 273,40 -0,7% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
24. april 2019 12:43:27
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190410.2 - EUROWEB5 - 2019-04-24 12:43:27 - 2019-04-24 12:43:27 - 1 - Website: OKAY