22 nov: Britisk valuta banker til vejrs efter brexit-enighed - NY
22 nov: Shipping: Baltic Dry-indekset stiger 1,0 pct. til 1018 point
Annonce

Amazons seneste milepæl set fra en investeringssyn

Annonce

Dette er en annonce fra

Fisher Investments Norden giver ikke anbefalinger om at købe/sælge/beholde enkelte værdipapirer. Behandlingen af udvalgte værdipapirer har her til formål at illustrere en mere generel pointe om investering.

 

For nogle uger siden blev internetplatformen Amazon den anden børsnoterede virksomhed, der rundede en markedsværdi på USD 1 billion (værdien af alle aktier i USD). Da grænsen blev brudt, brugte flere medier lejligheden til at give et tilbageblik på virksomhedens historie. Samtidig fremhævede man over for investorerne, hvordan de ville have stået, hvis de havde købt Amazon-aktier på dagen for børsnoteringen – det vil sige den dato, hvor aktierne første gang kom i fri handel. Det kan være ganske underholdende, men efter vores mening får investorerne ikke noget ud af en sådan tilgang til investering. For det første er det umuligt at genskabe historiske afkast her og nu, og for det andet er Amazons udvikling atypisk med et afkast, der ligger langt over det generelle globale aktiemarked, siden Amazon kom på børsen i maj 1997. Ved at fremhæve aktier med en kometagtig udvikling kan man i vores optik fremme en mentalitet blandt investorerne, der er koncentreret om hurtige og lette penge, hvilket kan få dem til at blive utålmodige og påtage sig unødig risiko.

 

Fisher Investments Norden anbefaler ikke enkelte værdipapirer, men hvis man kigger nærmere på Amazons historie, kan man nok alligevel få øje på nogle mulige fælder for investorerne. Amazon blev børsnoteret den 15. maj 1997. Fra da af og frem til 4. september 2018, hvor Amazons markedsværdi rundede USD 1 billion, udgør afkastet inklusive udbytte 103.749,79 %. Det svarer til et afkast på 38,53 % på årsbasis. Samtidig har det globale aktiemarked givet et afkast inklusive udbytte på 273,55 % ifølge MSCI World Index (består af et bredt sammensat udvalg af aktier i 23 industrialiserede lande rundt om i verden). Det svarer til et afkast på 4,84 % på årsbasis.

 

Der er næppe tvivl om, hvilket afkast investorerne rundt om i verden ville vælge, hvis de fik muligheden – selvfølgelig Amazons. Samtidig må det siges at være et urealistisk mål for en investors samlede portefølje, også selv om man har langsigtede vækstmål og har en klar overvægt af aktier. Amazon er et ekstremt tilfælde, og virksomhedens resultater ligger langt fra markedsgennemsnittet. Det, at ville finde "den næste Amazon", er efter vores mening som at lede efter en nål i en høstak. Ifølge Nasdaq blev 33 andre amerikanske virksomheder børsnoteret i maj 1997, og af dem handles kun 5 fortsat på børsen. Dengang var der tilsyneladende ingenting ved Amazon, der gav anledning til at tro, at der skulle være udsigt til så enorm vækst på langt sigt. Det var egentlig bare en internetboghandel i en tid, hvor der hele tiden dukkede nye dotcom-virksomheder op. Mange andre internetbutikker, der kom til verden dengang, overlevede ikke engang, at IT-boblen brast, for slet ikke at tale om de følgende to årtier. Samtidig opnåede Amazon stort set ikke overskud i årene efter børsnoteringen. Ville du så have valgt at have aktier i den virksomhed i stedet for mere rentable foretagender? Ville du samtidig have holdt ved i tykt og tyndt, selv om der var store op- og nedgange undervejs?

 

Det er lidt for letkøbt og synes lidt for udbredt at kigge tilbage på en kometagtig aktie og tænke "hvis jeg bare havde". Samtidig mener vi også, at det er urealistisk for de fleste investorer, fordi det kræver det perfekte langsigtede overblik og ditto disciplin. Man hører ganske vist om folk, der høstede den store Amazon-gevinst på langt sigt, deriblandt grundlæggeren, hans familiemedlemmer og tidligere medarbejdere og investorer. Alligevel mener vi, at det er usandsynligt, at detailinvestorer, der ikke har forbindelser til virksomheden, skulle få en kæmpegevinst fra et enkelt selskab. Desuden må man som investor sandsynligvis give køb på risikospredning, hvis man vil have en investering i et enkelt selskab til at give virkeligt store afkast. Vi mener, at det indebærer unødigt stor risiko at samle en stor del af porteføljen i en enkelt aktie. Det giver måske nok pote, hvis virksomheden klarer sig godt, men hvad nu hvis den ikke gør? Hvis nu aktiekursen bare ligger nogenlunde stabilt eller falder?

 

Hvis man som investor vil have en sundere tankegang, indebærer det efter vores mening, at man accepterer, at investeringer på kapitalmarkedet ikke er en genvej til hurtige penge. Tværtimod må man indstille sig på, at det lange, seje træk er det mest fornuftige i længden. Ikke at der kan udstedes garantier, for heller ikke afkastene for de brede aktieindekser ligger teknisk set stabilt – afkastene skifter fra måned til måned og fra år til år, og der kan forekomme kraftige midlertidige fald. Alligevel har aktiemarkederne gennemsnitligt givet vækst, hvis man ser historisk på det over lange perioder. Det er ikke i nærheden af Amazons tal, men dog alligevel som oftest nok til at hjælpe mange investorer med at nå deres langsigtede mål.

 

Fisher Investments Norden, filial af Fisher Investments Europe Limited, England (CVR-nummer 35243003). Fisher Investments Europe er autoriseret og reguleret af UK Financial Conduct Authority (FCA-nr. 191609) og registreret i England, (selskabsnr. 3850593). Fisher Investments Europe Limited har vedtægtsmæssig adresse på: 2nd Floor, 6-10 Whitfield Street, London, W1T 2RE, Storbritannien.

Fisher Investments Europe Limited outsourcer sin porteføljeforvaltningsfunktion til moderselskabet, Fisher Asset Management, LLC, som driver virksomhed under navnet Fisher Investments, og er stiftet i USA og reguleres af den amerikanske Securities and Exchange Commission.

Investering i aktiemarkedet indebærer risiko for tab og der er ingen garanti for, at den investerede kapital tilbagebetales helt eller delvist. Tidligere resultater er ingen garanti for og ikke vejledende for fremtidige resultater. Værdien af din investering og dennes afkast varierer i forhold til de globale aktiemarkeder og de internationale valutakurser.

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
17 dec
I:DAX
DAX optrend target 15.000   Dax har nu udviklet sig som korrektionstrenden plejer de seneste mange å..
41
16 dec
VELO
  Når VELO bliver samlinger med en lottokupon, eller beskrevet, som forretning der er fundamentalt u..
33
13 dec
PNDORA
"Carnegie bestemmer pandoras aktiekurs, basta!!Sådan udtaler en chefanalytiker sig.Carnegie har samm..
29
18 dec
VELO
Veloxis har en præsentation på ASTS (American Society og Transplant Surgeons) i Miami. Se link:    h..
28
15 dec
PNDORA
Det er altid mere enkelt vurderer, hvad ledelsen i Pandora burde have gjort, når man kender effekten..
27
12 dec
PNDORA
Stornedtur: Din profil er da lige oprettet for 6 dage siden 😎 er du en troll/bandit 😂 Stornedtur A..
23
13 dec
PNDORA
Din skrivelse er intet andet end en omgang sludder. Det rene nonsens. Det er simpelthen ubegribelig..
17
13 dec
DANSKE
CBS undersøgte muligheden for at droppe Danske Bank helt: Vi skal fare med lempe Kilde: https://fina..
16
12 dec
VWS
Vestas opruster i teknologisk kapløb om fremtidens vindmølle. Vestas skruer op for investeringer i n..
16
18 dec
VELO
  Tacrolimus, som det virksomme stof i immundæmpende præparater, har en fantastisk god og vel dokume..
14

Mærsk lancerer Asien-Europa-netværk med flere skibe og færre stop - NY

19-12-2018 10:31:26
Mærsk-skibe skal komme frem til tiden. For at sikre det skruer rederiet op for antallet af skibe og ned for antallet af havnebesøg i containerfarten mellem Asien og Europa.Det fortæller Mærsk onsdag i en pressemeddelelse om sit nye rutenetværk, der træder i kraft i marts 2019.Rederiet tilføjer seks skibe til de ti forskellige farter i mellem Asien og Europa, men skruer ned for sejlhastigheden, så ..

Aktier/tendens: Positiv åbning på nyhedsfattig handelsdag

19-12-2018 08:13:33
Op til åbningen af det danske aktiemarked handles futuren på det tyske DAX-indeks onsdag morgen med et plus på omkring 0,1 pct., og det peger mod en svagt positiv åbning for de danske aktier, der sluttede tirsdagens handel med et fald i det toneangivende C25-indeks på 0,7 pct. til 1030,48.Fra den fjernøstlige aktiehandel er inspirationen negativ. Indeksene i Japan lukkede i rødt, og i Kina ses ove..

GN Audio/CEO: Detaljeret strategi har banet vejen for voldsom vækst

18-12-2018 14:11:40
Det er nærmest kun gået én vej for GN Groups headset-forretning, GN Audio, i de seneste to år, og det er op.Gennem efterhånden mange år har forretningen været i vækst, men den har til dels stået lidt i skyggen for storebroren, høreapparatselskabet GN Hearing.I 2017 og 2018 har det dog i høj grad været GN Audio, der har stjålet rampelyset på regnskabsdage og ved forskellige præsentationer. Hele fir..

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. december 2018 16:32:33
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20181207.1 - EUROWEB2 - 2018-12-19 16:32:33 - 2018-12-19 16:32:33 - 1 - Website: OKAY