05 dec: Aarsleff/ABG: Indleder dækning med salgsanbefaling
05 dec: Aktier/middag: Cykliske FLSmidth falder i rødt C25 efter Trump-tw..
05-12-2018 11:23:39

Maersk Drilling/dir: Ny kontrakt giver bedre økonomi i borearbejdet

MÆRSK DELIVERER

Ved at påtage sig rollen som hovedentreprenør regner Maersk Drilling med at kunne skabe bedre økonomi i en ny form for kontrakt og alliance med det nyetablerede olie- og gasefterforskningsselskab Seapulse. Ifølge aftalen skal Maersk Drilling stille med sine borerigge og også stå for at koordinere og planlægge alt omkring borearbejdet på i alt 12 offshore-brønde.

Programmet ventes indledt i midten af 2019 og omfatter i alt 490 rigdage. Der bliver tale om borearbejde på både lavt vand og store havdybder i adskillige regioner og med en kombination af jack-up-rigge, flydende rigge og boreskibe.

Centralt for alliancen er Maersk Drillings rolle som hovedentreprenør på opgaven, fortæller Morten Kelstrup, der er direktør for kommercielle anliggender og innovation i Maersk Drilling. Det er en hidtil sjældent set form for samarbejde på boreområdet.

- Der er indgået 101 borerelaterede kontrakter i Nordsøen i 2018. Når vi analyserer på dem, så er der måske 20 af dem, der indeholder et videre samarbejde, og ingen er så omfattende, som det samarbejde vi har indgået i dag.

- Det betyder, at der stadig er mindst 75 pct., hvor det ikke indgår. Når vi gør det op, er der forsigtigt estimeret 1 mia. dollar alene i Nordsøen, som kan samles op i form af øget effektivitet og besparelser. På globalt plan er tallet selvfølgelig endnu større, siger Morten Kelstrup til Ritzau Finans.

STOR KOORDINATIONSOPGAVE

Ofte indgår der op til 50 forskellige underleverandører i borearbejdet, og de koordinerer hver især indbyrdes, når opgaven skal løses. I samarbejdet med Seapulse, får Mærsk-selskabet ansvaret for hele koordineringen af arbejdet med brøndene, og det bør kunne skabe bedre økonomi.

De enkelte opgaver på brønden vil blive gennemført for Seapulse til den gældende markedspris, når de udføres. Herudover er der en incitamentsordning.

- Vi lover vores kunder en service. Hvis vi ikke leverer den, så tjener vi ikke helt så mange penge, som hvis vi leverer eller leverer bedre. I dag får vi en dagsrate, uanset om vi bruger få eller mange dage. I det her scenarie er der et fælles incitament til, at alle gør det så effektivt som muligt, siger Morten Kelstrup.

Maersk Drilling venter selv at stå for noget af arbejdet på brønden, mens underleverandører vil blive hentet ind til at stå for andre elementer.

Håbet er, at kontraktformen, hvor Maersk Drilling i højere grad bliver hovedentreprenør, bliver mere udbredt, netop fordi kontrakten ventes at være mere lukrativ.

- Jeg vil helst ikke kommentere på tallet på nuværende tidspunkt. Men ideen er jo, at den effektivitet vi skaber, tager vi en god bid af, siger Morten Kelstrup.

/ritzau/FINANS

Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
15 maj
DANSKE
Meget interessant refleksion skrevet af Maui. Det kan vores medier godt lære lidt af. Det der kommer..
25
18 maj
OMXC25
Et stort flertal af klimaforskerne mener klimaændringerne er menneskeskabte. Dvs. de uddannede perso..
22
15 maj
PNDORA
I gaar aftes sad jeg og kiggede lidt naermere paa guidance fra Pandora for FY2019, som de meldte ud ..
22
14 maj
E:THIN
Så sidder jeg her og glor på mit depot. Thinfilm falder ekstra meget i øjnene med afkast på minus 96..
20
18 maj
VWS
Ditlev.. Havde store ambitioner, og store armbevægelser .. Ikke alt gik godt.. Men finanskrisen kan..
16
18 maj
OMXC25
Når man begynder at bruge børn som Greta Thunberg for at fremhæve et budskab ringer advarselsklokker..
16
17 maj
VELO
Hej Alle,   Har siddet og kigget på regnskabet, for at finde ud af hvordan 2019 ender. Umiddelbart e..
16
15 maj
DANSKE
Apropos skribent 6212.. Og Danske Bank..Ja så må man lade vedkommende at han/hun fik ret. Han anbefa..
16
14 maj
DANSKE
Sjovt at der ikke er nogen kritik af SKATs manglende kontrolindsats i forbindelse med momssvindlen, ..
16
18 maj
ZEAL
Nedenfor er det samlet udskift af Q1 telefonkonferencen for Zealand Pharma.    Jeg har først trukket..
15

Ugens regnskaber og nøgletal – Tysk BNP, Mærsk-regnskab og amerikansk hussalg

20-05-2019 06:00:00
Mandag d. 20 majMarkedet er lukket i Canada pga. national helligdag Japan01:50 BNP-tal (år/år, 1.kvartal) Tidligere: 1,9 pct. Forventet: -0,2 pct. Tyskland08:00 Producentprisindeks (april) Tidligere: -0,1 pct. Forventet: 0,2 pct. RegnskaberIrland: Ryanair Tirsdag d. 21 majDanmark08:00 Forbrugertillid (maj) Tidligere: 3,7 RegnskaberDanmark: Brøndby IF, Københavns Lufthavne, Brdr. Klee, IntermailSch..

Finanskommentaren: Federal Reserve skal nok redde Trump — også denne gang

Relaterede nyheder
15-05-2019 06:00:00
Af ansvarshavende chefredaktør Lars ChristensenUroen er kommet tilbage på de globale aktiemarkeder, og igen synes det at være frygten for global handelskrig, der har udløst den. Samtidig har stigende geopolitiske bekymringer - særligt i relation til Iran - presset olieprisen op, hvilket yderligere synes at have bidraget til at trykke stemningen på de globale aktiemarkeder.Den stigende bekymring ha..

Finanskommentaren: Har konflikten mellem USA og Iran kurs mod Tanker War 2?

Relaterede nyheder
16-05-2019 07:00:00
Generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe, AtlantsammenslutningenIndenfor de seneste dage har der været angreb på fire tankskibe og på olieinstallationer ud for de Forenede Arabiske Emirater ved Hormuz-strædet og ved Saudi Arabien. Samtidig kører rygtestrømmen endog meget heftigt i USA og i sikkerhedspolitiske kredse om et muligt amerikansk angreb på Iran. Et sådant angreb vil have markante følge..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Ugens regnskaber og nøgletal – Tysk BNP, Mærsk-regnskab og amerikansk hussalg
2
USA: Økonomiske nøgletal offentliggjort store bededag
3
Danske: Storbank hæver Danske Bank-anbefaling men sænker Nordeas
4
Momssvindlere sendte millioner gennem Nordea og Jyske Bank
5
Zealand Pharma/Oddo: Løfter kursmålet til 153 kr. fra 125 kr.

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
20. maj 2019 07:13:42
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190514.2 - EUROWEB1 - 2019-05-20 07:13:42 - 2019-05-20 07:13:42 - 1 - Website: OKAY