05 dec: Aarsleff/ABG: Indleder dækning med salgsanbefaling
05 dec: Aktier/middag: Cykliske FLSmidth falder i rødt C25 efter Trump-tw..
05-12-2018 11:23:39

Maersk Drilling/dir: Ny kontrakt giver bedre økonomi i borearbejdet

MÆRSK DELIVERER

Ved at påtage sig rollen som hovedentreprenør regner Maersk Drilling med at kunne skabe bedre økonomi i en ny form for kontrakt og alliance med det nyetablerede olie- og gasefterforskningsselskab Seapulse. Ifølge aftalen skal Maersk Drilling stille med sine borerigge og også stå for at koordinere og planlægge alt omkring borearbejdet på i alt 12 offshore-brønde.

Programmet ventes indledt i midten af 2019 og omfatter i alt 490 rigdage. Der bliver tale om borearbejde på både lavt vand og store havdybder i adskillige regioner og med en kombination af jack-up-rigge, flydende rigge og boreskibe.

Centralt for alliancen er Maersk Drillings rolle som hovedentreprenør på opgaven, fortæller Morten Kelstrup, der er direktør for kommercielle anliggender og innovation i Maersk Drilling. Det er en hidtil sjældent set form for samarbejde på boreområdet.

- Der er indgået 101 borerelaterede kontrakter i Nordsøen i 2018. Når vi analyserer på dem, så er der måske 20 af dem, der indeholder et videre samarbejde, og ingen er så omfattende, som det samarbejde vi har indgået i dag.

- Det betyder, at der stadig er mindst 75 pct., hvor det ikke indgår. Når vi gør det op, er der forsigtigt estimeret 1 mia. dollar alene i Nordsøen, som kan samles op i form af øget effektivitet og besparelser. På globalt plan er tallet selvfølgelig endnu større, siger Morten Kelstrup til Ritzau Finans.

STOR KOORDINATIONSOPGAVE

Ofte indgår der op til 50 forskellige underleverandører i borearbejdet, og de koordinerer hver især indbyrdes, når opgaven skal løses. I samarbejdet med Seapulse, får Mærsk-selskabet ansvaret for hele koordineringen af arbejdet med brøndene, og det bør kunne skabe bedre økonomi.

De enkelte opgaver på brønden vil blive gennemført for Seapulse til den gældende markedspris, når de udføres. Herudover er der en incitamentsordning.

- Vi lover vores kunder en service. Hvis vi ikke leverer den, så tjener vi ikke helt så mange penge, som hvis vi leverer eller leverer bedre. I dag får vi en dagsrate, uanset om vi bruger få eller mange dage. I det her scenarie er der et fælles incitament til, at alle gør det så effektivt som muligt, siger Morten Kelstrup.

Maersk Drilling venter selv at stå for noget af arbejdet på brønden, mens underleverandører vil blive hentet ind til at stå for andre elementer.

Håbet er, at kontraktformen, hvor Maersk Drilling i højere grad bliver hovedentreprenør, bliver mere udbredt, netop fordi kontrakten ventes at være mere lukrativ.

- Jeg vil helst ikke kommentere på tallet på nuværende tidspunkt. Men ideen er jo, at den effektivitet vi skaber, tager vi en god bid af, siger Morten Kelstrup.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
15 feb - 
Grønt C25 – Bankerne til tops – DSV op på Panalpina-nyt
15 feb - 
Middag: DSV i fokus efter nyt Panalpina-bud
15 feb - 
Mærsk og DSV falder fra start i rødt eliteindeks
Relateret debat
12 feb - 
Og lige nu kan vi så læse at også Maersk har foretaget ..
12 feb - 
CMA CGM har længe ejet en stor andel i Ceva Logistic so..
27 jan - 
Det er jo ikke helt rigtigt, men vi hører ikke meget om..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
12 feb
MAERSK-B
CMA CGM har længe ejet en stor andel i Ceva Logistic som DSV forsøgte at opkøbe, men forgæves. Nu ha..
4
12 feb
MAERSK-B
Og lige nu kan vi så læse at også Maersk har foretaget et opkøb. De har købt vandegrift, et mindre a..
1

Lone Fønss Schrøder i spidsen for Lars Seiers nye blockchainplatform

18-02-2019 09:00:03
Lone Fønss Schrøder, der sidder i bestyrelsen i Volvo og Ikea, skal være topchef hos blockchainplatformen ConcordiumDet skriver Børsen.Saxo Bank-milliardæren Lars Serier Christensen har hentet Lone Føns Schrøder ind som administrerende direktør i sin nye satsning på en blockchainplatform, som både myndigheder og banker tør bruge.- Jeg tror, at det bare er et spørgsmål om tid, før myndighederne går..

Ugens regnskaber og nøgletal – Tysk BNP, Genmab, Walmart, Mærsk, ECB

Relaterede nyheder
18-02-2019 08:57:35
 Mens sidste uge bød på regnskaber fra Teva og Fingerprint, redukt af short-positioner og opkøb hos Mærsk, er det nu blevet tid til at kigge på, hvad denne uge har at byde på.Mandag d. 18. februarVi starter blødt ud med et amerikansk marked, der er lukket pga. helligdagen ‘Presidents day’. Også i Danmark forventes det at blive en stille dag, da ingen selskaber fremlægger regnskaber. Tirsdag d. 19...

Lars Christensens Verden - Episode 7: Teknisk analyse - kaffegrums eller videnskab?

Relaterede nyheder
15-02-2019 06:45:00
I ”Lars Christensens Verden” går økonom og chefredaktør for Euroinvestor Lars Christensen bag om markedet i samtaler med professionelle markedsaktører, kommentatorer og økonomiske og finansielle forskere. Det handler om, hvad det i virkeligheden er, der driver de finansielle markeder. Det er ikke investeringsråd, men mottoet er, at den, der ved mest, tjener mest. Det leveres alt sammen med humor o..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Positivt handelsnyt løfter markeder
2
Stigende DSV-kurs udvander nyt Panalpina-bud
3
Ugens regnskaber og nøgletal – Tysk BNP, Genmab, Walmart, Mærsk, ECB
4
Nasdaq er ude af bjørnens kløer
5
Nordea: Bestyrelsemedlem køber 6000 aktier

Relaterede aktiekurser


Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
18. februar 2019 09:44:12
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: ReleaseBuild_20190215.1 - EUROWEB6 - 2019-02-18 09:44:12 - 2019-02-18 09:44:12 - 1 - Website: OKAY