05 dec: Aarsleff/ABG: Indleder dækning med salgsanbefaling
05 dec: Aktier/middag: Cykliske FLSmidth falder i rødt C25 efter Trump-tw..
05-12-2018 11:23:39

Maersk Drilling/dir: Ny kontrakt giver bedre økonomi i borearbejdet

MÆRSK DELIVERER
Relateret indhold
14 dec - 
Fredagens aktier: Ambu sluttede helt i top i rødt C25
14 dec - 
Mærsk tilbage helt tæt på toppen i magtbarometer for sh..
14 dec - 
Maersk Drilling dropper månedsopdateringer
Relateret debat
06 dec - 
@underwood Hehe, jeg havde ikke set dit indlæg 🙂..
06 dec - 
@MatthewDK Nej, så kommer det teoretisk set til a..
06 dec - 
Hvis den falder 5% hver dag vil den aldrig ramme 0:-) d..

Ved at påtage sig rollen som hovedentreprenør regner Maersk Drilling med at kunne skabe bedre økonomi i en ny form for kontrakt og alliance med det nyetablerede olie- og gasefterforskningsselskab Seapulse. Ifølge aftalen skal Maersk Drilling stille med sine borerigge og også stå for at koordinere og planlægge alt omkring borearbejdet på i alt 12 offshore-brønde.

Programmet ventes indledt i midten af 2019 og omfatter i alt 490 rigdage. Der bliver tale om borearbejde på både lavt vand og store havdybder i adskillige regioner og med en kombination af jack-up-rigge, flydende rigge og boreskibe.

Centralt for alliancen er Maersk Drillings rolle som hovedentreprenør på opgaven, fortæller Morten Kelstrup, der er direktør for kommercielle anliggender og innovation i Maersk Drilling. Det er en hidtil sjældent set form for samarbejde på boreområdet.

- Der er indgået 101 borerelaterede kontrakter i Nordsøen i 2018. Når vi analyserer på dem, så er der måske 20 af dem, der indeholder et videre samarbejde, og ingen er så omfattende, som det samarbejde vi har indgået i dag.

- Det betyder, at der stadig er mindst 75 pct., hvor det ikke indgår. Når vi gør det op, er der forsigtigt estimeret 1 mia. dollar alene i Nordsøen, som kan samles op i form af øget effektivitet og besparelser. På globalt plan er tallet selvfølgelig endnu større, siger Morten Kelstrup til Ritzau Finans.

STOR KOORDINATIONSOPGAVE

Ofte indgår der op til 50 forskellige underleverandører i borearbejdet, og de koordinerer hver især indbyrdes, når opgaven skal løses. I samarbejdet med Seapulse, får Mærsk-selskabet ansvaret for hele koordineringen af arbejdet med brøndene, og det bør kunne skabe bedre økonomi.

De enkelte opgaver på brønden vil blive gennemført for Seapulse til den gældende markedspris, når de udføres. Herudover er der en incitamentsordning.

- Vi lover vores kunder en service. Hvis vi ikke leverer den, så tjener vi ikke helt så mange penge, som hvis vi leverer eller leverer bedre. I dag får vi en dagsrate, uanset om vi bruger få eller mange dage. I det her scenarie er der et fælles incitament til, at alle gør det så effektivt som muligt, siger Morten Kelstrup.

Maersk Drilling venter selv at stå for noget af arbejdet på brønden, mens underleverandører vil blive hentet ind til at stå for andre elementer.

Håbet er, at kontraktformen, hvor Maersk Drilling i højere grad bliver hovedentreprenør, bliver mere udbredt, netop fordi kontrakten ventes at være mere lukrativ.

- Jeg vil helst ikke kommentere på tallet på nuværende tidspunkt. Men ideen er jo, at den effektivitet vi skaber, tager vi en god bid af, siger Morten Kelstrup.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Aktier/tendens: Slagne Ørsted i fokus på dag hvor pilen peger op

17-12-2018 08:10:05
Der kan mandag komme fokus på Ørsted, som må se konkurrenter vinde en auktion over lejeretten til tre arealer til udvikling af havmølleparker ud for kysten i delstaten Massachusetts, USA. Aktien faldt fredag 1,9 pct. til 450,10 kr.Ørsted var ellers prækvalificeret til at byde med, men det blev Equinor Wind US, Mayflower Wind Energy og Vineyard Wind, der løb med sejren. Det ser altså ikke ud til, a..

Mærsk tilbage helt tæt på toppen i magtbarometer for shippingbranchen

14-12-2018 16:14:31
Mærsks indflydelse i den internationale skibsfart er igen på vej op igen, hvis vurderingerne fra shippingavisen Lloyd's List står til troende.Robert Uggla, chef for Mærsk-familiens holdingselskab, og Søren Skou, administrerende direktør i A.P. Møller-Mærsk, deler nemlig andenpladsen over de 100 mest indflydelsesrige personer i shipping. Det viser avisens årlige opgørelse over magten i branchen.Sid..

Maersk Drilling dropper månedsopdateringer

14-12-2018 13:43:12
Det bliver ikke længere muligt at få et månedligt indblik i Maersk Drillings flåde.Rigselskabet, der er ejet af A.P. Møller-Mærsk, men efter planen skal børsnoteres som selvstændigt selskab i 2019, dropper den månedlige statusrapport for flåden af borerigge og -skibe. Det oplyser Maersk Drilling til Ritzau Finans.Den månedlige PDF-rapport har ellers været fast praksis i selskabet i mere end syv år..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Slagne Ørsted i fokus på dag hvor pilen peger op
2
Novo Nordisk: Indgår samarbejde med Staten Biotechnology - NY2
3
Zealand Pharma/Goldman: Snitter anbefalingen til "neutral"
4
Anklage: Putins nære ven har sendt millioner gennem Nordea
5
Aktier/åbning: GN går mod strømmen og øger i rødt marked

Relaterede aktiekurser

A.P. Møller - Mærsk B A/.. 8.832,00 -0,6% Fald i aktiekurs
A.P. Møller - Mærsk A A/.. 8.280,00 -0,7% Fald i aktiekurs
A P Moller Maersk Ord Sh.. 8.335,00 -1,2% Fald i aktiekurs
A P Moller Maersk B Ord .. 8.808,00 -0,9% Fald i aktiekurs

Køb- og salgssignaler

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
17. december 2018 11:37:54
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20181207.1 - EUROWEB5 - 2018-12-17 11:37:54 - 2018-12-17 11:37:54 - 1 - Website: OKAY