05 dec: Onsdagens aktier: Danske Bank til vejrs til sidst i uændret C25 -..
06 dec: Danske Bank/Jefferies: Sænker kursmålet 27 pct. og gentager "køb"
05-12-2018 18:30:02

USA: Ildevarslende signal for økonomien kommer nærmere

Of Mutual Interest-Ignoring A Recession Warning

I februar var den på knap 80. I august var den snævret ind til 20, før den igen voksede til over 30 i midten af oktober. Men med bratte fald de seneste dage er den nu nede på 12.

Det er forskellen på renterne på USA's ti- og toårige statsobligationer - målt i basispoint, eller hundrededele af pct.point - der er tale om. Og den tales der meget om for tiden i USA. For når spændet går i minus, så renten på de toårige obligationer altså er højere end på de tiårige T-bonds, har det historisk set været et forvarsel for en recession i USA's økonomi.

- I det lys er den nuværende situation på det amerikanske rentemarked faretruende, skriver cheføkonom Jacob Graven fra Sydbank i en kommentar, og i USA's centralbank, Federal Reserve, er man også på stikkerne:

- Med hensyn til at læse i tebladene omkring finansmarkederne, så er det selvfølgelig en af de ting, vi bruger meget tid på, sagde John Williams, chef for forbundsbankens New York-afdeling, tirsdag ifølge Bloomberg News.

ETCIFRET RENTESPÆND TIRSDAG

Mandag og tirsdag gik rentekurven fra 20 til under 10 basispoint, inden den vendte lidt ud på tirsdag eftermiddag og sluttede i 12. Det er det laveste siden starten af 2007, hvor rentespændet var i minus. Året efter begyndte den store recession, der faldt sammen med finanskrisen.

Generelt går det ellers pænt fremad for den amerikanske økonomi, der har vist vækstrater på over 2 pct. i hvert eneste af de sidste seks kvartaler - og over 4 pct. i andet kvartal i år - og arbejdsløsheden er faldet gevaldigt. Men det kan måske være på lånt tid, forudser Jacob Graven fra Sydbank.

- Signalet fra den meget flade og delvist inverterede amerikanske rentekurve skal tages alvorligt. Det er et signal om, at investorerne forventer, at amerikansk økonomi vil bremse op i de kommende år, mens den amerikanske forbundsbank på kort sigt vil blive ved med at hæve renten. Investorerne frygter med andre ord, at Fed-direktør Powell og co. kommer til at kvæle det økonomiske opsving med flere renteforhøjelser, skriver Jacob Graven.

Sydbanks spådom er, at USA's økonomiske vækst vil falde fra omkring 3 pct. i 2018 til 2 pct. i 2019 og så måske gå i stå i 2020.

HØJERE RENTER FRA CENTRALBANKEN

Markedet forventer desuden lige nu, at Federal Reserve vil hæve den ledende rente igen på sit møde om to uger, så den er på 2,25 til 2,50 pct. ved udgangen af året. Og der forventes også flere renteforhøjelser næste år - omend tempoet er usikkert.

- Feds renteforhøjelser er kun en af flere grunde til, at amerikansk økonomi sandsynligvis vil bremse op i de kommende år. Mindst ligeså vigtigt er det, at effekten af Trumps skattelettelser vil ebbe ud i løbet af 2019, og at handelskrigen mellem USA og Kina kan få hele den globale økonomi til at bremse op. Dertil kommer, at den rekordlave arbejdsløshed i USA betyder, at det i stigende grad er svært for virksomhederne at skaffe den nødvendige arbejdskraft til at øge produktionen, skriver Sydbank-økonomen som forklaring.

Onsdag er der ingen handel med de amerikanske statsobligationer på grund af ekspræsident George H.W. Bushs begravelse, som har lukket finansmarkederne, men rentespændet kommer tilbage i fokus torsdag. Her kommer der også en håndfuld nøgletal, der kan give nye tegn på sundhedstilstanden i den amerikanske økonomi.

I Danmark er rentespændet til sammenligning på 85 basispoint mellem den ti- og toårige statsrente onsdag eftermiddag. Her gik spændet sidst i minus i midten af 2008 - også op til finanskrisen.

/ritzau/FINANS

Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
18 apr
I:SP500
  Hejsa.   Lige lidt læsestof til påsken.   Langsigtet konjunktur:   Overraskende stigning i de le..
48
18 apr
 
Jeg har modtaget flg. fra Delfin : "Nå, så er jeg blokeret på EI. Hvorfor ved jeg ikke. Jeg har ikke..
37
17 apr
VELO
  Den eneste TA-ekspert var for mig alpehue, og nogle ganske få andre. Langt de fleste, som udtaler ..
28
15 apr
VELO
Solen skinner++Envarsus viser vejen med endnu engang rigtig gode data. https://www.ncbi.nlm.nih.gov..
24
17 apr
 
EI hvorfor har I slettet mit indlæg 414414 og hele debatten om hvad en moderater bør blande sig i ? ..
21
20 apr
NOVO-B
En lille påskehilsen fra Alpe, med mulighed for Novo.   https://invst.ly/al3nf  
20
21 apr
NOVO-B
Det var bare mig, der havde spurgt Alpe om en streg på Novo, hvorefter jeg modtog dette, og gerne må..
16
17 apr
TEVA
Den er også svær lige nu fordi mange korte og lange signaler krydser ind over hinanden lige nu. Men ..
11
15 apr
VWS
Vestas i 600.. 😊 Det er en stor dag... Tillykke til de tålmodige og trofaste aktionærer.. Endelig ..
11
20 apr
ZEAL
Nedenfor er en artikle fra Ritzau fra 2018 som gennemgår situationen med Zealand Pharmas tyske samar..
10

Episode 15 - Lars Seier Christensen ser FC Porto som model for FCK

11-04-2019 15:15:13
I denne episode er finansmanden Lars Seier Christensen gæst i studiet hos Euroinvestors Lars Christensen til en snak om investeringer i sports- og fritidsindustrien med afsæt i Lars Seier Christensens nylige investering i Parken Sport & Entertainment - virksomheden bag fodboldklubben FC København.I samtalen fremhæver Lars Seier Christensen blandt andet den portugisiske fodklub FC Porto som en mode..

Aktier/tendens: Panalpina-tal kan give DSV-fokus i rolig handelsstart

Relaterede nyheder
17-04-2019 07:48:02
DSV kan komme i fokus onsdag, efter at schweiziske Panalpina, som den danske transportgigant er ved at overtage, fra morgenstunden har præsenteret regnskabstal, der var bedre end ventet blandt analytikerne.I årets første kvartal nåede Panalpina en omsætning på 1,49 mia. schweizerfranc, svarende til 9,8 mia. kr., hvor der blandt analytikere adspurgt af Bloomberg News var ventet en omsætning på 1,45..

Genmab-partner leverer bedre end ventet: Darzalex skuffer lidt

Relaterede nyheder
16-04-2019 12:58:48
Den amerikanske medicinalvirksomhed Johnson & Johnson, der samarbejder med danske Genmab omkring salg af kræftmidlet Darzalex, har leveret et bedre end ventet regnskab for første kvartal.Til gengæld ser det globale salg af Darzalex ud til at skuffe, da det i første kvartal endte på 629 mio. dollar. Til sammenligning havde Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen ventet et globalt salg på 660..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
22. april 2019 08:08:29
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190410.2 - EUROWEB5 - 2019-04-22 08:08:29 - 2019-04-22 08:08:29 - 1 - Website: OKAY