05 dec: Onsdagens aktier: Danske Bank til vejrs til sidst i uændret C25 -..
06 dec: Danske Bank/Jefferies: Sænker kursmålet 27 pct. og gentager "køb"
05-12-2018 18:30:02

USA: Ildevarslende signal for økonomien kommer nærmere

Of Mutual Interest-Ignoring A Recession Warning

I februar var den på knap 80. I august var den snævret ind til 20, før den igen voksede til over 30 i midten af oktober. Men med bratte fald de seneste dage er den nu nede på 12.

Det er forskellen på renterne på USA's ti- og toårige statsobligationer - målt i basispoint, eller hundrededele af pct.point - der er tale om. Og den tales der meget om for tiden i USA. For når spændet går i minus, så renten på de toårige obligationer altså er højere end på de tiårige T-bonds, har det historisk set været et forvarsel for en recession i USA's økonomi.

- I det lys er den nuværende situation på det amerikanske rentemarked faretruende, skriver cheføkonom Jacob Graven fra Sydbank i en kommentar, og i USA's centralbank, Federal Reserve, er man også på stikkerne:

- Med hensyn til at læse i tebladene omkring finansmarkederne, så er det selvfølgelig en af de ting, vi bruger meget tid på, sagde John Williams, chef for forbundsbankens New York-afdeling, tirsdag ifølge Bloomberg News.

ETCIFRET RENTESPÆND TIRSDAG

Mandag og tirsdag gik rentekurven fra 20 til under 10 basispoint, inden den vendte lidt ud på tirsdag eftermiddag og sluttede i 12. Det er det laveste siden starten af 2007, hvor rentespændet var i minus. Året efter begyndte den store recession, der faldt sammen med finanskrisen.

Generelt går det ellers pænt fremad for den amerikanske økonomi, der har vist vækstrater på over 2 pct. i hvert eneste af de sidste seks kvartaler - og over 4 pct. i andet kvartal i år - og arbejdsløsheden er faldet gevaldigt. Men det kan måske være på lånt tid, forudser Jacob Graven fra Sydbank.

- Signalet fra den meget flade og delvist inverterede amerikanske rentekurve skal tages alvorligt. Det er et signal om, at investorerne forventer, at amerikansk økonomi vil bremse op i de kommende år, mens den amerikanske forbundsbank på kort sigt vil blive ved med at hæve renten. Investorerne frygter med andre ord, at Fed-direktør Powell og co. kommer til at kvæle det økonomiske opsving med flere renteforhøjelser, skriver Jacob Graven.

Sydbanks spådom er, at USA's økonomiske vækst vil falde fra omkring 3 pct. i 2018 til 2 pct. i 2019 og så måske gå i stå i 2020.

HØJERE RENTER FRA CENTRALBANKEN

Markedet forventer desuden lige nu, at Federal Reserve vil hæve den ledende rente igen på sit møde om to uger, så den er på 2,25 til 2,50 pct. ved udgangen af året. Og der forventes også flere renteforhøjelser næste år - omend tempoet er usikkert.

- Feds renteforhøjelser er kun en af flere grunde til, at amerikansk økonomi sandsynligvis vil bremse op i de kommende år. Mindst ligeså vigtigt er det, at effekten af Trumps skattelettelser vil ebbe ud i løbet af 2019, og at handelskrigen mellem USA og Kina kan få hele den globale økonomi til at bremse op. Dertil kommer, at den rekordlave arbejdsløshed i USA betyder, at det i stigende grad er svært for virksomhederne at skaffe den nødvendige arbejdskraft til at øge produktionen, skriver Sydbank-økonomen som forklaring.

Onsdag er der ingen handel med de amerikanske statsobligationer på grund af ekspræsident George H.W. Bushs begravelse, som har lukket finansmarkederne, men rentespændet kommer tilbage i fokus torsdag. Her kommer der også en håndfuld nøgletal, der kan give nye tegn på sundhedstilstanden i den amerikanske økonomi.

I Danmark er rentespændet til sammenligning på 85 basispoint mellem den ti- og toårige statsrente onsdag eftermiddag. Her gik spændet sidst i minus i midten af 2008 - også op til finanskrisen.

/ritzau/FINANS

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
17 dec
I:DAX
DAX optrend target 15.000   Dax har nu udviklet sig som korrektionstrenden plejer de seneste mange å..
41
16 dec
VELO
  Når VELO bliver samlinger med en lottokupon, eller beskrevet, som forretning der er fundamentalt u..
33
13 dec
PNDORA
"Carnegie bestemmer pandoras aktiekurs, basta!!Sådan udtaler en chefanalytiker sig.Carnegie har samm..
29
18 dec
VELO
Veloxis har en præsentation på ASTS (American Society og Transplant Surgeons) i Miami. Se link:    h..
28
15 dec
PNDORA
Det er altid mere enkelt vurderer, hvad ledelsen i Pandora burde have gjort, når man kender effekten..
27
12 dec
PNDORA
Stornedtur: Din profil er da lige oprettet for 6 dage siden 😎 er du en troll/bandit 😂 Stornedtur A..
23
13 dec
PNDORA
Din skrivelse er intet andet end en omgang sludder. Det rene nonsens. Det er simpelthen ubegribelig..
17
13 dec
DANSKE
CBS undersøgte muligheden for at droppe Danske Bank helt: Vi skal fare med lempe Kilde: https://fina..
16
12 dec
VWS
Vestas opruster i teknologisk kapløb om fremtidens vindmølle. Vestas skruer op for investeringer i n..
16
18 dec
VELO
  Tacrolimus, som det virksomme stof i immundæmpende præparater, har en fantastisk god og vel dokume..
14

Mærsk lancerer Asien-Europa-netværk med flere skibe og færre stop - NY

19-12-2018 10:31:26
Mærsk-skibe skal komme frem til tiden. For at sikre det skruer rederiet op for antallet af skibe og ned for antallet af havnebesøg i containerfarten mellem Asien og Europa.Det fortæller Mærsk onsdag i en pressemeddelelse om sit nye rutenetværk, der træder i kraft i marts 2019.Rederiet tilføjer seks skibe til de ti forskellige farter i mellem Asien og Europa, men skruer ned for sejlhastigheden, så ..

Aktier/tendens: Positiv åbning på nyhedsfattig handelsdag

19-12-2018 08:13:33
Op til åbningen af det danske aktiemarked handles futuren på det tyske DAX-indeks onsdag morgen med et plus på omkring 0,1 pct., og det peger mod en svagt positiv åbning for de danske aktier, der sluttede tirsdagens handel med et fald i det toneangivende C25-indeks på 0,7 pct. til 1030,48.Fra den fjernøstlige aktiehandel er inspirationen negativ. Indeksene i Japan lukkede i rødt, og i Kina ses ove..

GN Audio/CEO: Detaljeret strategi har banet vejen for voldsom vækst

18-12-2018 14:11:40
Det er nærmest kun gået én vej for GN Groups headset-forretning, GN Audio, i de seneste to år, og det er op.Gennem efterhånden mange år har forretningen været i vækst, men den har til dels stået lidt i skyggen for storebroren, høreapparatselskabet GN Hearing.I 2017 og 2018 har det dog i høj grad været GN Audio, der har stjålet rampelyset på regnskabsdage og ved forskellige præsentationer. Hele fir..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Tirsdagens aktier: Danske Bank endte i top - Sydbank blev straffet
2
Aktier/tendens: Positiv åbning på nyhedsfattig handelsdag
3
Victoria Prop.: Gefion ejer 69,1 pct. af aktierne efter opkøb - NY
4
Eva Kjer vil hellere udskyde EU-løfte end lukke fiskeri
5
Vestas afslutter aktietilbagekøbsprogram

Køb- og salgssignaler

  • Trend
  • Pengemaskinen

Copyright Berlingske Media 2018  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. december 2018 16:29:54
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20181207.1 - EUROWEB1 - 2018-12-19 16:29:54 - 2018-12-19 16:29:54 - 1 - Website: OKAY