06 dec: MT Højgaard skal udvide domicil for DSV
06 dec: Electrolux og fem andre får bøder i fransk konkurrencesag
06-12-2018 10:06:26

Huawei-anholdelse giver dønninger i aktiemarkedet

Nyheden om anholdelsen af finansdirektøren for den kinesiske teknologigigant Huawei i Canada har torsdag givet anledning til dønninger i aktier i konkurrerende virksomheder og leverandører.

Hos finanshuset Mirabaud Securities betegner analytiker Neil Campling det for et "utvivlsom positivt" træk for netværksleverandører som Nokia og Ericsson, at Huawei er løbet ind i alvorlige problemer, da de eneste globale spillere på markedet for telekommunikationsudstyr er Huawei, ZTE, Nokia og Ericsson.

På børsen i Stockholm er Ericsson med et plus på 1,3 pct. da også den eneste af de 30 svenske eliteaktier, som ligger højere, og samlet falder S30-indekset 1,3 pct. torsdag formiddag.

Nokia handles ikke i Finland torsdag, da finnerne har fridag, men selskabets notering i Stockholm stiger 0,3 pct.

Omvendt er der pres på det franske teknologiselskab STMicro, som ifølge Bloomberg News henter 2,3 pct. af sin omsætning hos Huawai, og på aktiemarkedet i Paris ligger aktien til et fald på 4,5 pt. Østrigske AMS, som også er stor leverandør til Huawai, falder desuden 4,6 pct.

Huaweis finansdirektør blev lørdag arresteret i Canada. Det sker med henblik på at udlevere direktøren i USA, hvor anklagen lyder på sanktionsbrud. Det skriver den canadiske avis Globe and Mail.

- Wanzhou Meng blev arresteret i Vancouver den 1. december. Hun er efterlyst til udlevering til USA, og en kautionshøring er sat til fredag.

- Da der er et forbud mod oplysninger, kan vi ikke oplyse mere på dette tidspunkt, siger en talsmand for det canadiske justitsministerium til Globe and Mail.

Wanzhou Meng er ikke bare finansdirektør i Huawei - hun er også næstformand i selskabets bestyrelse og datter til grundlæggeren, Ren Zhengfei.

Huawei er hurtigt blevet en af verdens største producenter af smartphones og er et af de største selskaber i Kina.

Ifølge den canadiske avis har de amerikanske myndigheder siden 2016 efterforsket, om Huawei har omgået sanktioner mod Iran ved at videresælge udstyr fra den amerikanske virksomhed Hewlett-Packard til landet.

Det skulle være sket via selskabet Skycom, hvor Wanzhou Meng var bestyrelsesmedlem.

Anholdelsen kommer ikke bare oven i, at Kina og USA har en større handelskonflikt. Den kommer samtidig med, at USA har presset sine allierede til ikke at købe it-udstyr fra Huawei.

Det sker, fordi udstyr fra Huawei bliver anset som en stor sikkerhedsrisiko, hvis det bliver implementeret dybt i landes it-infrastruktur.

- Kina kan presse kinesiske producenter til at modificere deres produkter til at underpræstere eller stoppe, facilitere spionage og på anden måde kompromittere tilliden, integriteten eller tilgængeligheden, har chefen for Storbritanniens efterretningstjeneste (MI6), Alex Younger, tidligere sagt ifølge Reuters.

Huawei er en af de største leverandører af udstyr til mobilnetværk for TDC.

/ritzau/FINANS

Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
18 apr
I:SP500
  Hejsa.   Lige lidt læsestof til påsken.   Langsigtet konjunktur:   Overraskende stigning i de le..
41
18 apr
 
Jeg har modtaget flg. fra Delfin : "Nå, så er jeg blokeret på EI. Hvorfor ved jeg ikke. Jeg har ikke..
29
17 apr
VELO
  Den eneste TA-ekspert var for mig alpehue, og nogle ganske få andre. Langt de fleste, som udtaler ..
27
15 apr
VELO
Solen skinner++Envarsus viser vejen med endnu engang rigtig gode data. https://www.ncbi.nlm.nih.gov..
23
13 apr
TEVA
TheNote: Stigendende priser: Hvis man kigge på Walmarts seneste regnskab kan man se at deres omsætni..
22
17 apr
 
EI hvorfor har I slettet mit indlæg 414414 og hele debatten om hvad en moderater bør blande sig i ? ..
21
13 apr
NOVO-B
TheNote. Jeg er imponeret over din seriøsitet som trådstarter - men dybt overrasket over din reaktio..
15
17 apr
TEVA
Den er også svær lige nu fordi mange korte og lange signaler krydser ind over hinanden lige nu. Men ..
11
15 apr
VWS
Vestas i 600.. 😊 Det er en stor dag... Tillykke til de tålmodige og trofaste aktionærer.. Endelig ..
11
18 apr
 
Hej CasHolm   da du har en alder af 12 år syntes jeg at det er vigtigt at du gøre op med dig selv om..
10

Episode 15 - Lars Seier Christensen ser FC Porto som model for FCK

11-04-2019 15:15:13
I denne episode er finansmanden Lars Seier Christensen gæst i studiet hos Euroinvestors Lars Christensen til en snak om investeringer i sports- og fritidsindustrien med afsæt i Lars Seier Christensens nylige investering i Parken Sport & Entertainment - virksomheden bag fodboldklubben FC København.I samtalen fremhæver Lars Seier Christensen blandt andet den portugisiske fodklub FC Porto som en mode..

Aktier/tendens: Panalpina-tal kan give DSV-fokus i rolig handelsstart

17-04-2019 07:48:02
DSV kan komme i fokus onsdag, efter at schweiziske Panalpina, som den danske transportgigant er ved at overtage, fra morgenstunden har præsenteret regnskabstal, der var bedre end ventet blandt analytikerne.I årets første kvartal nåede Panalpina en omsætning på 1,49 mia. schweizerfranc, svarende til 9,8 mia. kr., hvor der blandt analytikere adspurgt af Bloomberg News var ventet en omsætning på 1,45..

Genmab-partner leverer bedre end ventet: Darzalex skuffer lidt

16-04-2019 12:58:48
Den amerikanske medicinalvirksomhed Johnson & Johnson, der samarbejder med danske Genmab omkring salg af kræftmidlet Darzalex, har leveret et bedre end ventet regnskab for første kvartal.Til gengæld ser det globale salg af Darzalex ud til at skuffe, da det i første kvartal endte på 629 mio. dollar. Til sammenligning havde Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen ventet et globalt salg på 660..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
20. april 2019 04:57:44
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190410.2 - EUROWEB3 - 2019-04-20 04:57:44 - 2019-04-20 04:57:44 - 1 - Website: OKAY