07 dec: DSV's tidligere opkøbsmål vil selv være klar til opkøb de næste å..
07 dec: Fredagens aktier: Danske Bank skød frem i positiv ugeafslutning
07-12-2018 16:23:31

Danske Bank/Uggla: Ny bestyrelse kan løse opgaven - NY

Danske Bank

Der er lang vej endnu, før Danske Bank er igennem den krise, som er opstået som følge af hvidvasksagen. Men Robert Uggla er som kunde og aktionær overbevist om, at en ny bestyrelse sammen med direktionen kan løse opgaven.

Sådan lyder det fra den administrerende direktør for A.P. Møller Holding på Danske Banks ekstraordinære generalforsamling, der fredag finder sted i DGI-byen, København.

- Der er lang vej tilbage, men med det sagt er jeg som kunde og aktionær overbevist om, at den nye bestyrelse sammen med direktionen og de ansatte kan løse opgaven, så Danske Bank bliver den bedste bank i Norden - for samfundet, kunderne og aktionærerne, siger han.

På den ekstraordinære generalforsamling skal der skiftes ud i bankens bestyrelse. Den er blevet til på anmodning fra A.P. Møller Holding, der ejer 21 pct. af aktierne i banken, med opbakning fra PFA og ATP.

Den nuværende bestyrelsesformand, Ole Andersen, der allerede havde annonceret sin fratræden, skal her erstattes.

- Der har været svigt og fejl på mange niveauer – både i Estland og på koncernniveau, siger Ole Andersen fra talerstolen.

- Sagen har givet mig anledning til at overveje min rolle. Situationens alvor taget i betragtning skal den have konsekvenser for bestyrelsen – og dens formand, lyder det.

Som erstatning har A.P. Møller Holding peget på Dansk Industris administrerende direktør, Karsten Dybvad, hvilket bakkes op af blandt andre ATP.

- Dybvad har de seneste otte år været administrerende direktør i Dansk Industri. Han har været ansat i flere ministerier og har spillet en vigtig rolle under finanskrisen med forhandlingerne om bankpakken. Han har også erfaring med bestyrelsesarbejde, siger Robert Uggla.

Udskiftningen kommer oven på afsløringer om hvidvask i Danske Banks estiske afdeling. Her har der over en årrække flydt op mod 1500 mia. kr. gennem banken, som betegnes som "mistænkelige" transaktioner.

Jørn P. Jensen udtræder også af bestyrelsen. Her er det blevet foreslået, at Jan Thorsgaard Nielsen, investeringsdirektør i A.P. Møller Holding, erstatter ham og bliver næstformand, hvis han vælges ind.

- Nielsen tiltrådte i august efter flere end 20 år i udlandet, hvor han har arbejdet i England, USA og Hong Kong hos blandt andet Blackstone. Han har mange års international erfaring med virksomheder, der gennemgår store forandringer, siger Uggla.

Ud over Mærsks to kandidater stiller aktionær Arne Brostrøm op til bestyrelsen. Til forskel for de to andre kandidater støtter Danske Banks bestyrelse ikke valget af ham.

/ritzau/FINANS

Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
15 maj
DANSKE
Meget interessant refleksion skrevet af Maui. Det kan vores medier godt lære lidt af. Det der kommer..
25
18 maj
OMXC25
Et stort flertal af klimaforskerne mener klimaændringerne er menneskeskabte. Dvs. de uddannede perso..
22
15 maj
PNDORA
I gaar aftes sad jeg og kiggede lidt naermere paa guidance fra Pandora for FY2019, som de meldte ud ..
22
14 maj
E:THIN
Så sidder jeg her og glor på mit depot. Thinfilm falder ekstra meget i øjnene med afkast på minus 96..
20
18 maj
VWS
Ditlev.. Havde store ambitioner, og store armbevægelser .. Ikke alt gik godt.. Men finanskrisen kan..
16
18 maj
OMXC25
Når man begynder at bruge børn som Greta Thunberg for at fremhæve et budskab ringer advarselsklokker..
16
17 maj
VELO
Hej Alle,   Har siddet og kigget på regnskabet, for at finde ud af hvordan 2019 ender. Umiddelbart e..
16
15 maj
DANSKE
Apropos skribent 6212.. Og Danske Bank..Ja så må man lade vedkommende at han/hun fik ret. Han anbefa..
16
14 maj
DANSKE
Sjovt at der ikke er nogen kritik af SKATs manglende kontrolindsats i forbindelse med momssvindlen, ..
16
18 maj
ZEAL
Nedenfor er det samlet udskift af Q1 telefonkonferencen for Zealand Pharma.    Jeg har først trukket..
15

Ugens regnskaber og nøgletal – Tysk BNP, Mærsk-regnskab og amerikansk hussalg

20-05-2019 06:00:00
Mandag d. 20 majMarkedet er lukket i Canada pga. national helligdag Japan01:50 BNP-tal (år/år, 1.kvartal) Tidligere: 1,9 pct. Forventet: -0,2 pct. Tyskland08:00 Producentprisindeks (april) Tidligere: -0,1 pct. Forventet: 0,2 pct. RegnskaberIrland: Ryanair Tirsdag d. 21 majDanmark08:00 Forbrugertillid (maj) Tidligere: 3,7 RegnskaberDanmark: Brøndby IF, Københavns Lufthavne, Brdr. Klee, IntermailSch..

Finanskommentaren: Federal Reserve skal nok redde Trump — også denne gang

Relaterede nyheder
15-05-2019 06:00:00
Af ansvarshavende chefredaktør Lars ChristensenUroen er kommet tilbage på de globale aktiemarkeder, og igen synes det at være frygten for global handelskrig, der har udløst den. Samtidig har stigende geopolitiske bekymringer - særligt i relation til Iran - presset olieprisen op, hvilket yderligere synes at have bidraget til at trykke stemningen på de globale aktiemarkeder.Den stigende bekymring ha..

Finanskommentaren: Har konflikten mellem USA og Iran kurs mod Tanker War 2?

Relaterede nyheder
16-05-2019 07:00:00
Generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe, AtlantsammenslutningenIndenfor de seneste dage har der været angreb på fire tankskibe og på olieinstallationer ud for de Forenede Arabiske Emirater ved Hormuz-strædet og ved Saudi Arabien. Samtidig kører rygtestrømmen endog meget heftigt i USA og i sikkerhedspolitiske kredse om et muligt amerikansk angreb på Iran. Et sådant angreb vil have markante følge..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Ugens regnskaber og nøgletal – Tysk BNP, Mærsk-regnskab og amerikansk hussalg

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
20. maj 2019 06:32:18
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190514.2 - EUROWEB5 - 2019-05-20 06:32:18 - 2019-05-20 06:32:18 - 1 - Website: OKAY