07 dec: North Media opjusterer forventningerne
07 dec: KORR: Indiske Mærsk-værfter nåede ikke med på ny EU-liste - citat
07-12-2018 12:20:14

SAS/Sydbank: Trafiktal falder positivt ud i ellers svært regnskabsår

I og med at SAS har lagt op til et vanskeligt 2018/19, så bør det vække ekstra glæde hos investorerne, at selskabet har haft en bedring i sine billetindtægter i første måned af regnskabsåret.

Sådan lyder vurderingen hos Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank, efter at SAS fredag har offentliggjort trafiktal for november. I løbet af måneden fløj selskabet med 2,3 mio. passagerer, hvilket var 1,8 pct. flere end i samme periode sidste år.

- SAS har selv lagt op til et første kvartal med lavere indtjening, end det man havde i første kvartal sidste år.

- Det lyder også realistisk, men efter den første måned af første kvartal kan investorerne notere sig, at SAS har fået små 250 mio. kr. mere i indtægter, end man havde i november 2017.

- Det er trods alt med til at afbøde noget af den negative effekt fra brændstofprisstigninger, hvis man kan blive ved med at øge indtægterne i den her takt, siger Jacob Pedersen.

NORWEGIAN FALDT STORT PÅ HEDGE-SPEKULATION

Torsdag var det konkurrenten Norwegian, som præsenterede sine trafiktal for november. De viste blandt andet, at selskabet i måneden havde fløjet med 2,9 mio. passagerer, hvilket var 14 pct. flere end i samme periode året før.

På børsen var Norwegian dog langtfra lige så flyvende som passagerfremgangen, da aktiekursen ved torsdagens børslukning var faldet 15,4 pct. - aktiens næstværste dag nogensinde.

Ifølge Sydbanks aktieanalysechef hang det store kursfald formentlig sammen med holdninger i markedet omkring Norwegians tab på hedge-kontrakter.

I forhold til selve trafiktallene noterede han sig, at Norwegian for første gang længe havde hævet sine priser og haft en positiv udvikling i yielden, der dækker over omsætningen per fløjet passagerkilometer.

- Den steg med 2 pct., hvor den ellers henover mange måneder faktisk er faldet.

- Hvis det er sådan, at det er yield-stigningen på et par pct., der betyder, at Norwegian ikke længere fylder flyene lige så godt, så er det naturligvis ildevarslende for selskabets mulighed for at arbejde med at få bedre indtægter, siger Jacob Pedersen.

I november faldt Norwegians belægningsgrad - andelen af fyldte sæder - med 4,9 pct.point til 78,8 pct. sammenlignet med samme måned sidste år.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
11 feb - 
Strejkevarsel - flyselskab aflyser 222 afgange onsdag
07 feb - 
C25 i rødt fra morgenstunden – Vestas og DSV til bunds ..
07 feb - 
Aktier/tendens: DSV og Vestas i fokus på regnskabstung ..
Relateret debat
29 jan - 
Storbanken HSBC har troen på SAS, og hever kursen på se..
07 jan - 
@bgadk Jeg kan ikke huske, om jeg fik delt den, men her..
07 jan - 
@bgadk Tak igen, fordi du tager dig tid til at svare. J..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Fondsbørsmeddelelser

Lars Christensens Verden - Episode 7: Teknisk analyse - kaffegrums eller videnskab?

15-02-2019 06:45:00
I ”Lars Christensens Verden” går økonom og chefredaktør for Euroinvestor Lars Christensen bag om markedet i samtaler med professionelle markedsaktører, kommentatorer og økonomiske og finansielle forskere. Det handler om, hvad det i virkeligheden er, der driver de finansielle markeder. Det er ikke investeringsråd, men mottoet er, at den, der ved mest, tjener mest. Det leveres alt sammen med humor o..

Wirecard stiger efter indgreb fra finanstilsyn

Relaterede nyheder
18-02-2019 12:51:38
Wirecard-aktien stiger mandag lidt efter middag 12 pct. til 112,00 euro, efter at det tyske finanstilsyn, Bafin, tidligere på dagen satte en stopper for shorting af aktierne i det tyske selskab, der gør sig inden for betalingsteknologi.Det skriver Bloomberg News.Bafin har udstedt et forbud mod at optage nye shortpositioner i aktien og øge allerede eksisterende shortpositioner. Forbuddet er gældend..

DSV og Ørsted vender hver sin vej på nyhedsfattig dag

18-02-2019 11:42:29
Energikoncernen Ørsted vil indtage Frankrig på havvindområdet via et projekt ved Dunkerque. Og transportkoncernen DSV er fortsat interesseret i at købe schweiziske Panalpina.Mens Ørsted trækker op, kører DSV ned, og samlet ligger det danske eliteindeks, C25, uændret mandag middag i 1089,6.- Der sker ikke de store ting i dag. Sidste uge var mange på vinterferie, og det amerikanske marked er lukket ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Norwegian styrtdykker fra morgenstunden
2
Ugens regnskaber og nøgletal – Tysk BNP, Genmab, Walmart, Mærsk, ECB
3
Aktier/tendens: Positivt handelsnyt løfter markeder
4
Danske Bank til tops i positivt marked
5
Brøndby IF dykker efter fyring af Zorniger

Relaterede aktiekurser

SAS AB 23,86 0,0% Aktiekurs uændret
SAS AB 16,98 -0,2% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. februar 2019 05:34:28
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: ReleaseBuild_20190215.1 - EUROWEB3 - 2019-02-19 05:34:28 - 2019-02-19 05:34:28 - 1 - Website: OKAY