28 dec: Danske Bank var i strid modvind gennem 2018
28 dec: Vestas snupper endnu to ordrer i USA - NY
28-12-2018 12:30:02

Topdanmark og Tryg har været vinderaktier i urolige markeder

De to største danske forsikringskoncerner, Tryg og Topdanmark, har skilt sig positivt ud på det danske aktiemarked i 2018 med pæne stigninger i et ellers faldende marked.

Ud over en solid indtjening nyder aktierne i de to selskaber godt af deres defensive karakter, i markeder der har været præget af usikkerhed om brexit, handelsprotektionisme, italienske gældsproblemer med videre.

Dertil kommer solide udlodninger, der sikrer aktionærerne et godt direkte afkast, ligesom forventninger om stigende renter fremadrettet er en ekstra gevinstmulighed som følge af selskabernes store obligationsinvesteringer.

Mens det danske eliteindeks i år er faldet 9,4 pct., så har Tryg givet et afkast, inklusive udbytter, på 13 pct., mens Topdanmark har givet et endnu bedre afkast på cirka 20 pct.

- Forsikringsselskaberne lever lidt i deres egen osteklokke og er ikke på samme måde som andre sektorer ramt af den frygt og usikkerhed, der har præget markedet i forhold til omstændigheder som handelskrig og brexit, siger aktieanalytiker Mikkel Emil Jensen fra Sydbank til Ritzau Finans.

I de oprørte vande kan det ligefrem være en fordel, når investorer søger "sikker havn" for deres investeringer og efterspørger mere stabilitet i deres porteføljer.

- Det kan have givet noget fokus også fra nye investorer. Hvis man godt vil have noget, der ligger uden for de usikkerheder, som resten af markedet af ramt af, og søger noget med et stabilt udbytte og en stabil indtjening, så er Tryg og Topdanmark gode bud, siger Mikkel Emil Jensen.

DEFENSIVE KARAKTERTRÆK

Hos Handelsbanken Capital Markets fremhæves også de defensive karaktertræk, og finanshuset har et særligt godt øje til aktien i Tryg, som det har en "akkumuler"-anbefaling af.

- Den gunstige kursudvikling skyldes en kombination af Trygs defensive profil, solide finansielle performance og det faktum, at eventuelt stigende renter vil være positivt for forsikringsselskaber som Tryg, fremgår det af et notat fra Handelsbanken Capital Markets.

Sidstnævnte skyldes, at præmieindtægterne ved højere renter giver en bedre forrentning, og dermed vil forsikringsaktier i modsætning til mange andre sektorer profitere af højere renter generelt i samfundet.

- Forsikringsselskaber som Tryg vil således klare sig relativt godt i forhold til mange øvrige selskaber i et scenarie med stigende renter og lavere vækst, skriver banken endvidere.

KURSER AFSPEJLER HØJE FORVENTNINGER

Hos Sydbank foretrækker Mikkel Emil Jensen også Tryg frem for Topdanmark, men det kan dog ikke blive til mere end en "hold"-anbefaling af Tryg, mens anbefalingen af Topdanmark er "sælg".

- Tryg og Top er blandt de bedst drevne forsikringsselskaber i Europa, og det har også afspejlet sig i kurserne. De ligger på niveauer, hvor der ikke er plads til de store fodfejl.

- På de kursniveauer, som aktierne handler til nu, så er der høje forventninger til resultaterne i 2019. Det er forventninger, som kan blive indfriet, men som jeg ser vil blive svære at overgå. Derfor har jeg svært ved at se et stort kurspotentiale ind i 2019, siger Mikkel Emil Jensen.

At han foretrækker Tryg af de to, begrunder han med en vurdering af, at Tryg er lidt mere aggressive på innovationsfronten, ligesom selskabet i modsætning til Topdanmark også er eksponeret mod Norge og Sverige og dermed tilbyder noget markedsmæssig diversificering.

FLERE SKIBE I VANDET

- I Norge er der samtidig tegn på, at selskabet kan få lidt mere medvind, efter at vækstbilledet i en periode har været svært. Derudover har Tryg også være mere aggressiv på opkøbssiden, hvor selskabet med opkøbet af Alka fik flere kompetencer og volumen ind.

- Så jeg synes, at Tryg har lidt flere skibe i vandet, og der er på flere af områderne gode indikationer på, at det kunne give noget vækst i den kommende tid, siger Mikkel Emil Jensen.

Det tredje børsnoterede danske forsikringsselskab, Alm. Brand, har i modsætning til Tryg og Topdanmark haft et skidt aktieår med et fald på 32 pct. justeret for udbytte. Koncernen, der også rummer bankaktiviteter, kan dog glæde sig over en kursgevinst på 208 pct. over fem år, hvilket overgår både Tryg og Topdanmark, som er steget 128 og 126 pct. i samme periode.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
18 jul - 
Torsdagens aktier: DSV blev presset i bund efter Panalp..
18 jul - 
Topdanmark/CEO: Fortsat kundevækst trods ophør af Dansk..
18 jul - 
Topdanmark/Sydbank: Færre skader medvirker til positiv ..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Aktier/tendens: Ørsted tiltænkt helterolle i positiv aktieåbning

19-07-2019 08:09:28
Der er positive nyheder fra både den danske energikoncern Ørsted og biotekselskabet Genmab som oplæg til fredagens danske aktiehandel, hvor markedet før åbningen generelt er bagud i forhold til den stigning de amerikanske aktier præsterede i torsdagens handel.Sammen med stigende futures for både det amerikanske S&P 500-indeks og for det tyske DAX-indeks tidlig fredag morgen peger det mod en positi..

Danske Bank Q2: Kundeflugten fortsætter i udfordret bank

18-07-2019 11:06:22
Kunder siger fortsat farvel til Danske Bank - omend i et langsommere tempo end tidligere. I andet kvartal valgte 4300 Nemkonto-kunder at slukke for den forbindelse til banken, hvor de første seks måneder samlet gav en kundeafgang på 13.600 Nemkonto-kunder svarende til 1 pct. af bankens Nemkonto-kundebase.Det er fortsat bankens hvidvasksag i Estland, der danner ringe i vandet - men også sagen om pr..

Aktier/tendens: Storbanker i fokus efter årle morgen-regnskaber

18-07-2019 08:26:01
Det er storbankerne Nordea og Danske Bank, der tager overskrifterne på det danske aktiemarked torsdag morgen og lægger retningen for børsens C25-indeks, der samtidig vil være presset af internationale kursfald.I USA lukkede Wall Street med fald i størrelsesordenen 0,4-0,7 pct., og i futuresmarkedet er faldene blevet uddybet med yderligere 0,3-0,5 pct.I Asien har investorernes mangel på begejstring..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser

Tryg A/S 217,40 -0,9% Fald i aktiekurs
Topdanmark A/S 372,00 -1,9% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
21. juli 2019 08:31:49
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190703.1 - EUROWEB6 - 2019-07-21 08:31:49 - 2019-07-21 08:31:49 - 1 - Website: OKAY