09 jan: FLSmidth afhænder materialehåndteringsaktiviteter til kinesere - ..
09 jan: Onsdagens aktier: Vestas vred opjustering ud af ærmet i grønt mar..
09-01-2019 16:33:10

Vestas/analytikere: Opjustering indikerer overrasket ledelse

Vestas opjusterede onsdag sine forventninger til de frie pengestrømme i 2018 som følge af en stærk ordreindgang i slutningen af sidste år, hvor vindmølleproducenten også endte med en ordrerekord.

Og selv om de løftede forventninger på den baggrund ikke er den helt store overraskelse, indikerer løftet i hvert fald, at ordretilgangen har været større, end ledelsen i selskabet selv havde forventet.

- Opjusteringen er et vigtigt hint om, at ordreindgang og dermed ordrebeholdning er bedre, end ledelsen havde forventet for få måneder siden, skriver Jacob Pedersen, der er analysechef hos Sydbank, i en kommentar.

Nogenlunde tilsvarende lyder vurderingen fra Jyske Bank, der venter et højt aktivitetsniveau for Vestas i år grundet de mange ordrer, der blev hentet sidste år.

- Vi ser dagens opjustering som et vidnesbyrd om en stærk afslutning på året, hvor den stærke ordreindgang lover godt for aktivitetsniveauet i 2019. Der er således lagt op til et rigtig travlt år for Vestas med udsigt til en stigning i antallet af overleverede MW på op mod 20 pct., skriver Janne Vincent Kjær, der er analytiker hos Jyske Bank, i en kommentar.

- Dette vil alt andet lige være med til at understøtte indtjeningsevnen i 2019 på trods af stigende inputpriser og prispres i markedet, uddyber hun.

STÆRK INDTJENING RETFÆRDIGGØR HØJERE KURS

Netop prispresset i vindmøllesektoren har været et stort tema gennem hele sidste år. Og meget tyder på, at priserne er begyndt at stabilisere sig efter flere kvartaler med fald.

Alt andet lige betyder de mange Vestas-ordrer i hvert fald, at der er udsigt til et år med god indtjening i selskabet.

- Opjusteringen gør os isoleret set ikke klogere på, hvordan indtjeningen på det enkelte projekt vil udvikle sig i 2019. Meget tyder på, at salgspriserne er stabiliseret, men til gengæld er råvareprisstigninger en hårdere modspiller, skriver Jacob Pedersen fra Sydbank i sin kommentar.

- Med udsigt til en rekordhøj ordrebeholdning ved udgangen af 2018 er der lagt op til et 2019, hvor Vestas ud over væsentlig omsætningsfremgang kan levere en overskudsgrad, der holder sig i omegnen af målsætningen på "minimum 10 pct." Det kan efter vores vurdering retfærdiggøre en højere aktiekurs end den aktuelle, fortsætter analysechefen.

TILBAGE TIL UDGANGSPUNKTET

Vestas løftede onsdag forventningerne til de frie pengestrømme for 2018 til i omegnen af 400 mio. euro fra tidligere "minimum" 100 mio. euro.

Forventningerne til pengestrømmene blev dog nedjusteret ved regnskabet for tredje kvartal i november. Dengang blev de sænket fra "minimum" 400 mio. euro, og dermed er Vestas nu tilbage i det tidligere terræn.

Forventningen til frie pengestrømme er eksklusive opkøbet af Utopus Insights, alle investeringer i omsættelige værdipapirer og andre kortsigtede investeringer, oplyser selskabet i meddelelsen.

For næsten præcis et år siden - den 8. januar 2018 - løftede Vestas i øvrigt også sine forventninger til de frie pengestrømme for 2017 med begrundelse om en stærk ordreindgang i de sidste måneder af forrige år.

Vestas offentliggør sit årsregnskab for 2018 den 7. februar 2019. Her vil antallet af uannoncerede ordrer for fjerde kvartal også blive offentliggjort.

Både Jyske Bank og Sydbank har i øvrigt anbefalingen "køb" af Vestas. Jyske Bank har et kursmål på 550 kr., mens Sydbank ikke offentliggør kursmål.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
22 mar - 
Fredagens aktier: Vestas og Sydbank sank i surt marked
22 mar - 
Middag: Sydbank og Vestas til bunds i rødt marked
22 mar - 
Aktier/åbning: Vestas og udbytteudlodninger lægger dæmp..
Relateret debat
12:12 - 
Jeg tror lige jeg har sovet lidt i timen, men fort&aeli..
23 mar - 
Mon ikke at vi ligger pænt højere ved kass..
23 mar - 
Aktien lå jo så til gengæld vandret i..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
18 mar
VWS
MELBOURNE, Australia, March 18, 2019 /PRNewswire/ -- With the increasing amount of renewable energy ..
9
20 mar
VWS
Denmark and Turkey are extending an existing cooperation agreement between the two countries to incl..
8
22 mar
VWS
Har aktien:   VESTAS/COMMERZBANK: HÆVER KURSMÅL MED 180 KR. TIL 700 KR. - NY 15:32Den tyske bank Com..
7
22 mar
VWS
En bank fortæller sin analytiker, at banken ønsker et fald eller en stigning. Analytikerens opgave e..
6
22 mar
VWS
De har vel alle hver deres agenda, med de kursmål de stikker ud.    Tror næppe man skal regne med, a..
5
22 mar
VWS
SaltetMakrel, faktisk lidt komisk med dig. Du er helt tavs når aktien går fremad, men straks på bane..
4
21 mar
VWS
Vestas in talks for 361-MW turbine supply in Brazil. https://renewablesnow.com/news/engie-vestas-in-..
4
22 mar
VWS
Jeg tør da også godt komme med et kursmål: 1000 Jeg bil bare ikke sætte dato, eller årstal på..
3
22 mar
VWS
Hvis man hverken tror på de 2 højeste samt 2 laveste kursmål, så kan vi jo lægge disse kursmål samme..
3
22 mar
VWS
SaltetMakrel. Vist alle der så lidt sort på det hele i oktober sidste år, mig incl. Men noget andet ..
3

Lars Christensens Verden - Episode 12: Bankernes rolle i samfundet

22-03-2019 07:12:24
I ”Lars Christensens Verden” går økonom og chefredaktør på Euroinvestor Lars Christensen bag om markedet i samtaler med professionelle markedsaktører, kommentatorer og økonomiske og finansielle forskere. Det handler om, hvad det i virkeligheden er, der driver de finansielle markeder. Det er ikke investeringsråd, men mottoet er, at den, der ved mest, tjener mest. Det leveres alt sammen med humor og..

Recessionsfrygt i obligationsmarkedet

Relaterede nyheder
22-03-2019 15:08:12
Rentemarkederne har i dag sendt flere signaler, som analytikere betegner som klare signaler om lavere vækst og måske endda recession.Således faldt den tyske 10-årige statsobligationsrente i dag under 0 pct., hvilket afspejler investorernes frygt for den europæiske vækst. Tal, der viser indkøbschefernes forventninger til fremtiden, de såkaldte PMI-tal, faldt kraftigere end ventet i marts i flere eu..

Tysk 10-års rente falder under 0 pct. – "Gassen er gået af ballonen"

Relaterede nyheder
22-03-2019 11:26:06
De tyske PMI-tal, som i dag blev i dag offentliggjort, faldt til 44,7 fra 47,6 og rammer dermed laveste niveau siden september 2012. I en kommentar til Euroinvestor udtaler makroanalytiker i Sydbank, Mathias Rømer Sproegel: "Dagens læsning af de tyske PMI’er var ikke rar læsning for investorerne. Bekymringer om Brexit, den globale handelskrig mellem USA og Kina samt fortsat store problemer i den t..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser

Vestas Wind Systems A/S 542,00 -3,9% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
24. marts 2019 18:18:17
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190320.1 - EUROWEB4 - 2019-03-24 18:18:17 - 2019-03-24 18:18:17 - 1 - Website: OKAY