08 feb: Centrale investorinformationer – Investeringsforeningen Stoneheng..
08 feb: Centrale investorinformationer – Investeringsforeningen Alm. Bran..
08-02-2019 05:59:04

Ørsted frasælger 50 % af South Fork, Revolution Wind og to projektudviklingsområder i New England til Eversource

Ørsted har i dag frasolgt 50 % af nogle af sine nyerhvervede havvindaktiver til Eversource, den førende forsyningsvirksomhed i New England, USA, for cirka USD 225 mio.

Ørsted og Eversource har siden 2016 været partnere på havvindmølleprojektet Bay State Wind i Massachusetts, og med dagens meddelelse styrker vi vores strategiske 50/50-partnerskab i det nordøstlige USA yderligere.

Følgende havvindprojekter i New England er omfattet af frasalget til Eversource:

 • Revolution Wind (704 MW), som skal levere strøm til delstaterne Rhode Island (400 MW) og Connecticut (304 MW). Såfremt Ørsted og Eversource får de nødvendige tilladelser samt elkøbsaftaler på plads og træffer endelig investeringsbeslutning, er det forventningen, at Revolution Wind bliver idriftsat i 2023. Revolution Wind-området er placeret godt 24 kilometer syd for Rhode Islands kyst. 

 • South Fork (cirka 130 MW): South Fork ligger godt 56 kilometer ud for Long Islands kyst og skal forsyne husstande med strøm i henhold til en langvarig elkøbsaftale, der er indgået med Long Islands forsyningsmyndigheder. Såfremt Ørsted og Eversource opnår de nødvendige godkendelser og elkøbsaftaler samt træffer endelig investeringsbeslutning, er det forventningen, at South Fork bliver idriftsat inden udgangen af 2022.

   

 • To havvindområder i New England, Massachusetts North og Massachusetts South, som endnu ikke er udviklet. Områderne kan potentielt udvikles til en havvindkapacitet på et godt stykke over 1 GW.

Martin Neubert, koncerndirektør og administrerende direktør i Ørsted Offshore, siger:

”Vækstpotentialet på det amerikanske marked for havvind har aldrig været større, idet en række delstater har forpligtet sig til at udbygge havvind i større skala. Jeg er glad for at kunne udvide vores strategiske partnerskab med Eversource i det nordøstlige USA og byde dem velkommen som partnere på vores nye havvindmølleprojekter, hvilket vil gøre det muligt for joint venture-selskabet at udnytte synergier på tværs af de forskellige projekter i New England. Kombinationen af Ørsteds position som verdens førende inden for havvind og Eversources stærke regionale tilstedeværelse giver os en stærk platform til at udvikle havvindprojekter i New England.”

Eversources Executive Vice President for Enterprise Energy Strategy and Business Development, Lee Olivier, siger:

”Ørsted har gentagne gange slået sin status fast som det førende selskab i en branche, som det selv har været med til at skabe, og i USA er Revolution Wind og South Fork eksempler på dette. Vi glæder os over at udvide samarbejdet med Ørsted, og vi ser frem til at arbejde sammen med de lokalsamfund, hvor projekterne hører hjemme. Vi vil opfylde alle eksisterende forpligtelser og sammen med lokalsamfundene arbejde for at fremme den grønne omstilling og levere grøn energi til husstande og virksomheder i regionen.”

Indholdet af denne meddelelse har ingen indflydelse på Ørsteds tidligere udmeldte forventninger til regnskabsåret 2019 eller på det forventede investeringsniveau, der er meldt ud for 2019.

Yderligere oplysninger kan fås ved henvendelse til:

Ørsted Investor Relations

Daniel Lerup

99 55 97 22

danil@orsted.dk 

Ørsted Group Media Relations

Tom Lehn-Christiansen

99 55 60 17

tomlc@orsted.dk

Ørsted US Media Relations

Lauren Burm

+1 617 309 8730

Head of Public Affairs, Nordamerika

laubu@orsted.com

Vedhæftet fil

Primary Logo

Relateret indhold
24 jun - 
Mandagens aktier: Ørsted til vejrs på USA-nyt i svagt n..
24 jun - 
Aktier/middag: Danske Bank bankes ned efter farvel til ..
24 jun - 
Aktier/åbning: Danske Bank til bunds efter fyring mens ..
Relateret debat
23 jun - 
Ja, det virker bevidst at de undgår Vestas/MHI, gad vid..
21 jun - 
Godt for Dansk omdømme inden for Havvind. Vi er førende..
21 jun - 
Burde kunne give lidt medvind mandag: Ørsted sejrer i N..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

 • 1 uge
 • 1 måned
 • 1 År
21 jun
ORSTED
  Burde kunne give lidt medvind mandag: Ørsted sejrer i New Jersey: Foretrækkes til 1,1 GW havvind -..
6
21 jun
ORSTED
Godt for Dansk omdømme inden for Havvind. Vi er førende på viden der. Som vestas aktionær kan det g..
3

Aktier/tendens: Inspirationen hælder mest til den negative side

25-06-2019 08:15:21
Aktiehandlerne får ændrede kursmål for Chr. Hansen, Ambu, Danske Bank og Carlsberg samt en kontrakt til Maersk Drilling som selskabsspecifikke C25-nyheder til inspiration for den indledende handel tirsdag morgen.To af de fire kursmålsændringer er til den negative side, og det samme er den generelle impuls fra de globale markeder. Der var fald i USA i mandagens handel, og den negative udvikling er ..

Euroinvestor spørger: Tryg-aktien stormer frem, kan den blive ved?

23-06-2019 20:35:00
Hos Euroinvestor mener vi, at den bedste kilde til viden om markedet er aktørerne i markedet.Derfor spørger vi hver måned i vores Privatinvestorundersøgelse (PIU) vores brugere om deres forventninger til markeder og økonomi.Du inviteres hermed til at deltage i undersøgelsen. Alle besvarelser er anonyme, og der er ingen krav om login, kontaktoplysninger eller lignende.Vi håber du vil deltage og ser..

Danske Bank: Bestyrelsen fyrer bankdirektør Jesper Nielsen

24-06-2019 08:35:10
Danske Banks bestyrelse har mandag opsagt bankdirektør Jesper Nielsen, der har ansvar for de danske bankaktiviteter.Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen.Opsigelsen sker i forbindelse med sagen om Flexinvest Fri, lyder det.- Jesper Nielsen har gjort en betydelig indsats i banken gennem mange år, senest som midlertidig administrerende direktør, hvilket vi takker ham for.- Men i den konkrete ..

Mest læste nyheder

 • 24 timer
 • 48 timer
 • 1 uge
1
Dybvad: Så alvorlig en sag at vi måtte skride til fyring
2
Vestas/Sydbank: Spansk konkurrent er foran på point i kampen
3
Aktier/middag: Danske Bank bankes ned efter farvel til CEO-vikar
4
Danske Bank/Nordea: Sænker kursmål med 10 kr.
5
Danske Bank/Erhvervsminister undersøger straf for dårlige råd

Relaterede aktiekurser

Ørsted A/S 579,40 0,1% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
25. juni 2019 10:28:09
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190527.1 - EUROWEB7 - 2019-06-25 10:28:09 - 2019-06-25 10:28:09 - 1 - Website: OKAY