12 feb: DSV stiger efter udmelding fra Panalpina-aktionær
12 feb: Morgan Stanley: Pandora er på sikker kurs
12-02-2019 09:40:17

OVERBLIK: DSV's vinterflirt med Panalpina

Danske DSV, der tidligere har haft stor succes med at købe sig til mere vækst, er i færd med et overtagelsesforsøg af den schweiziske konkurrent Panalpina.

Herunder kan du få et overblik over forløbet og fakta omkring opkøbsforsøget:

* 16. januar: Efter rygter om det samme offentliggør Panalpina på selskabets hjemmeside, at DSV har afgivet bud på selskabet. Lidt senere samme dag bekræfter DSV selv tilbuddet.

Tilbuddet lyder på 1,58 aktier i DSV samt 55 schweizerfranc per aktie i Panalpina. På tidspunktet for tilbuddet svarer det til samlet 170 schweizerfranc per Panalpina-aktie, hvilket er en præmie på små 25 pct. og svarer til omtrent 26,5 mia. kr.

Flere analytikere melder sig på banen med kommentarer om, at Panalpina vil være et rigtig godt match for det danske selskab. DSV selv kalder Panalpina for et "perfekt match."

Aktierne i både DSV og Panalpina stiger på nyheden, og dermed stiger værdien af DSV's tilbud også.

* 18. januar: DSV-aktien er steget med 8,5 pct. på to dage efter offentliggørelsen af tilbuddet på Panalpina. Det har løftet værdien af det danske selskabs tilbud, hvilket får Nordea til at konstatere, at det bliver svært for andre interesserede parter at byde højere. Den vurdering bakkes senere op af andre finanshuse - herunder amerikanske Jefferies.

* 23. januar: Branchemediet The Loadstar mener at vide, at Panalpina vil afvise buddet fra DSV i et forsøg på at sikre en højere pris. DSV selv kommenterer rygterne og påpeger, at selskabet ikke har haft kontakt med schweizerne, siden tilbuddet blev fremsat. Der kommer aldrig en reel offentlig afvisning.

* 24. januar: Den schweiziske erhvervsavis Handelszeitung skriver, at rivalen Kuehne + Nagel ikke anser værdisætningen og potentialet i Panalpina for værende et godt match for selskabet.

Den amerikanske aktionær Franklin Templeton Investment, der ejer omtrent 3 pct. af Panalpina, roser tilbuddet fra DSV, som ifølge amerikanerne giver god økonomisk mening for alle parter.

* 1. februar: Panalpina fortæller i en meddelelse, at selskabet vil være førende inden for fødevarelogistik, og at det godt selv kan benytte opkøb som en vej til det mål.

* 4. februar: Panalpinas største aktionær, Ernst Göhner-gruppen, oplyser, at selskabet ikke støtter tilbuddet fra DSV, men at Panalpina i stedet bør gå efter en selvstændig vækststrategi. Aktierne i både Panalpina og DSV falder.

Sydbank vurderer, at trækket er et udtryk for handelstaktik - snarere end et endegyldigt "nej". Banken mener, at DSV kan forsvare at løfte sit første tilbud.

DSV selv fortæller i en meddelelse, at selskabet fortsat nøje følger udviklingen efter afvisningen fra hovedaktionæren.

En nyoprettet hjemmeside, "The Voice of Panalpina" - angiveligt oprettet af medarbejdere hos Panalpina - opfordrer ledelsen til at takke nej til tilbuddet fra DSV.

* 7. februar: I årsregnskabet for 2018 fastslår DSV's topchef, Jens Bjørn Andersen, at selskabet fortsat er på opkøbsjagt. Der nævnes dog ikke noget specifikt om Panalpina i regnskabet.

Det danske selskabs finansdirektør, Jens Lund, siger samme dag til Ritzau Finans, at dialogen med Panalpina fortsat kører.

* 11. februar: Artisan Partners, der ejer omkring 12 pct. af aktierne i Panalpina, offentliggør et åbent brev til det schweiziske selskabs bestyrelse, hvori storaktionæren kalder forholdet mellem Panalpina og hovedaktionæren, Ernst Göhner-gruppen, for usædvanligt. Artisan kræver, at tilbuddet fra DSV bliver taget seriøst, fordi det præsenterer en åbenlys mulighed for god værdiskabelse til aktionærerne i Panalpina.

Aktierne i DSV og Panalpina stiger igen.

DSV-aktien handles tirsdag i 536,20 kr., hvilket giver det fremsatte tilbud fra januar en samlet værdi af 183,67 schweizerfranc per aktie. Det værdisætter Panalpina til 28,7 mia. kr. med tirsdagens aktuelle valutakurser.

Panalpina-aktien stiger tirsdag med 3,1 pct. til 170,30 schweizerfranc. Dermed er kursen 13,37 schweizerfranc under værdien af tilbuddet fra DSV.

/ritzau/FINANS

Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
18 apr
I:SP500
  Hejsa.   Lige lidt læsestof til påsken.   Langsigtet konjunktur:   Overraskende stigning i de le..
48
18 apr
 
Jeg har modtaget flg. fra Delfin : "Nå, så er jeg blokeret på EI. Hvorfor ved jeg ikke. Jeg har ikke..
38
17 apr
VELO
  Den eneste TA-ekspert var for mig alpehue, og nogle ganske få andre. Langt de fleste, som udtaler ..
28
17 apr
 
EI hvorfor har I slettet mit indlæg 414414 og hele debatten om hvad en moderater bør blande sig i ? ..
21
20 apr
NOVO-B
En lille påskehilsen fra Alpe, med mulighed for Novo.   https://invst.ly/al3nf  
20
21 apr
NOVO-B
Det var bare mig, der havde spurgt Alpe om en streg på Novo, hvorefter jeg modtog dette, og gerne må..
17
17 apr
TEVA
Den er også svær lige nu fordi mange korte og lange signaler krydser ind over hinanden lige nu. Men ..
11
15 apr
VWS
Vestas i 600.. 😊 Det er en stor dag... Tillykke til de tålmodige og trofaste aktionærer.. Endelig ..
11
21 apr
NOVO-B
Er du dum, VI VIL HAVE ALPE TILBAGE
10
20 apr
ZEAL
Nedenfor er en artikle fra Ritzau fra 2018 som gennemgår situationen med Zealand Pharmas tyske samar..
10

Episode 15 - Lars Seier Christensen ser FC Porto som model for FCK

11-04-2019 15:15:13
I denne episode er finansmanden Lars Seier Christensen gæst i studiet hos Euroinvestors Lars Christensen til en snak om investeringer i sports- og fritidsindustrien med afsæt i Lars Seier Christensens nylige investering i Parken Sport & Entertainment - virksomheden bag fodboldklubben FC København.I samtalen fremhæver Lars Seier Christensen blandt andet den portugisiske fodklub FC Porto som en mode..

Aktier/tendens: Panalpina-tal kan give DSV-fokus i rolig handelsstart

Relaterede nyheder
17-04-2019 07:48:02
DSV kan komme i fokus onsdag, efter at schweiziske Panalpina, som den danske transportgigant er ved at overtage, fra morgenstunden har præsenteret regnskabstal, der var bedre end ventet blandt analytikerne.I årets første kvartal nåede Panalpina en omsætning på 1,49 mia. schweizerfranc, svarende til 9,8 mia. kr., hvor der blandt analytikere adspurgt af Bloomberg News var ventet en omsætning på 1,45..

Genmab-partner leverer bedre end ventet: Darzalex skuffer lidt

Relaterede nyheder
16-04-2019 12:58:48
Den amerikanske medicinalvirksomhed Johnson & Johnson, der samarbejder med danske Genmab omkring salg af kræftmidlet Darzalex, har leveret et bedre end ventet regnskab for første kvartal.Til gengæld ser det globale salg af Darzalex ud til at skuffe, da det i første kvartal endte på 629 mio. dollar. Til sammenligning havde Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen ventet et globalt salg på 660..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
22. april 2019 08:22:18
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190410.2 - EUROWEB7 - 2019-04-22 08:22:18 - 2019-04-22 08:22:18 - 1 - Website: OKAY