12 feb: DSV stiger efter udmelding fra Panalpina-aktionær
12 feb: Morgan Stanley: Pandora er på sikker kurs
12-02-2019 09:40:17

OVERBLIK: DSV's vinterflirt med Panalpina

Danske DSV, der tidligere har haft stor succes med at købe sig til mere vækst, er i færd med et overtagelsesforsøg af den schweiziske konkurrent Panalpina.

Herunder kan du få et overblik over forløbet og fakta omkring opkøbsforsøget:

* 16. januar: Efter rygter om det samme offentliggør Panalpina på selskabets hjemmeside, at DSV har afgivet bud på selskabet. Lidt senere samme dag bekræfter DSV selv tilbuddet.

Tilbuddet lyder på 1,58 aktier i DSV samt 55 schweizerfranc per aktie i Panalpina. På tidspunktet for tilbuddet svarer det til samlet 170 schweizerfranc per Panalpina-aktie, hvilket er en præmie på små 25 pct. og svarer til omtrent 26,5 mia. kr.

Flere analytikere melder sig på banen med kommentarer om, at Panalpina vil være et rigtig godt match for det danske selskab. DSV selv kalder Panalpina for et "perfekt match."

Aktierne i både DSV og Panalpina stiger på nyheden, og dermed stiger værdien af DSV's tilbud også.

* 18. januar: DSV-aktien er steget med 8,5 pct. på to dage efter offentliggørelsen af tilbuddet på Panalpina. Det har løftet værdien af det danske selskabs tilbud, hvilket får Nordea til at konstatere, at det bliver svært for andre interesserede parter at byde højere. Den vurdering bakkes senere op af andre finanshuse - herunder amerikanske Jefferies.

* 23. januar: Branchemediet The Loadstar mener at vide, at Panalpina vil afvise buddet fra DSV i et forsøg på at sikre en højere pris. DSV selv kommenterer rygterne og påpeger, at selskabet ikke har haft kontakt med schweizerne, siden tilbuddet blev fremsat. Der kommer aldrig en reel offentlig afvisning.

* 24. januar: Den schweiziske erhvervsavis Handelszeitung skriver, at rivalen Kuehne + Nagel ikke anser værdisætningen og potentialet i Panalpina for værende et godt match for selskabet.

Den amerikanske aktionær Franklin Templeton Investment, der ejer omtrent 3 pct. af Panalpina, roser tilbuddet fra DSV, som ifølge amerikanerne giver god økonomisk mening for alle parter.

* 1. februar: Panalpina fortæller i en meddelelse, at selskabet vil være førende inden for fødevarelogistik, og at det godt selv kan benytte opkøb som en vej til det mål.

* 4. februar: Panalpinas største aktionær, Ernst Göhner-gruppen, oplyser, at selskabet ikke støtter tilbuddet fra DSV, men at Panalpina i stedet bør gå efter en selvstændig vækststrategi. Aktierne i både Panalpina og DSV falder.

Sydbank vurderer, at trækket er et udtryk for handelstaktik - snarere end et endegyldigt "nej". Banken mener, at DSV kan forsvare at løfte sit første tilbud.

DSV selv fortæller i en meddelelse, at selskabet fortsat nøje følger udviklingen efter afvisningen fra hovedaktionæren.

En nyoprettet hjemmeside, "The Voice of Panalpina" - angiveligt oprettet af medarbejdere hos Panalpina - opfordrer ledelsen til at takke nej til tilbuddet fra DSV.

* 7. februar: I årsregnskabet for 2018 fastslår DSV's topchef, Jens Bjørn Andersen, at selskabet fortsat er på opkøbsjagt. Der nævnes dog ikke noget specifikt om Panalpina i regnskabet.

Det danske selskabs finansdirektør, Jens Lund, siger samme dag til Ritzau Finans, at dialogen med Panalpina fortsat kører.

* 11. februar: Artisan Partners, der ejer omkring 12 pct. af aktierne i Panalpina, offentliggør et åbent brev til det schweiziske selskabs bestyrelse, hvori storaktionæren kalder forholdet mellem Panalpina og hovedaktionæren, Ernst Göhner-gruppen, for usædvanligt. Artisan kræver, at tilbuddet fra DSV bliver taget seriøst, fordi det præsenterer en åbenlys mulighed for god værdiskabelse til aktionærerne i Panalpina.

Aktierne i DSV og Panalpina stiger igen.

DSV-aktien handles tirsdag i 536,20 kr., hvilket giver det fremsatte tilbud fra januar en samlet værdi af 183,67 schweizerfranc per aktie. Det værdisætter Panalpina til 28,7 mia. kr. med tirsdagens aktuelle valutakurser.

Panalpina-aktien stiger tirsdag med 3,1 pct. til 170,30 schweizerfranc. Dermed er kursen 13,37 schweizerfranc under værdien af tilbuddet fra DSV.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
17:03 - 
Mandagens aktier: Regnskabsaktuelle ISS steg til tops i..
11:42 - 
DSV og Ørsted vender hver sin vej på nyhedsfattig dag
09:16 - 
Danske Bank til tops i positivt marked
Relateret debat
15 feb - 
Verden er stor og DSV er villig til at investerer 28 mi..
15 feb - 
De kan starte med at placere de aktier de har ligget me..
15 feb - 
Håber DSV får handlen i hus, de har trods alt øget bude..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
15 feb
DSV
Det er selvfølgelig ærgerligt, at de ikke får hvad de peger på. De har ikke bare gjort gode opkøb ti..
6
11 feb
DSV
FRZ: Ret interessant at du forestiller dig at Malou AAmund bare er " nogenlunde lækker" og at det er..
6
15 feb
DSV
Læg mærke til, at aktier ikke længere indgår i buddet, læg mærke til, at bestyrelsen er fremkommet m..
3
12 feb
DSV
"der kommer totalt ukvalificerede kvinder ind i diverse bestyrelser i hele landet. "   Der er endnu ..
3
12 feb
DSV
Jeg er mest nervøs for at det politiske pres for at hyre kvinder til bestyrelserne, har den effekt, ..
2
11 feb
DSV
Måske det er hendes viden om digitalisering, der er interessant for DSV ?
2
15 feb
DSV
Spændene, alt tyder jo på der er en god og saglig dialog mellem selskaberne og man forsøger en form ..
1
15 feb
DSV
Ramponeret image ?   næppe-  DSV har kørt helt åbent- at   Panalpina    vælger  IKKE at sælge , da f..
1
13 feb
DSV
Der er højere variation blandt mænd, ikke nogen større forskel. Målt på IQ er der flere dumme mænd e..
1
12 feb
DSV
Det er ikke noget tilfælde, at kvinder's IQ er højere end mænds, men kvinder vil ofte være 100% sikr..
1

Lars Christensens Verden - Episode 7: Teknisk analyse - kaffegrums eller videnskab?

15-02-2019 06:45:00
I ”Lars Christensens Verden” går økonom og chefredaktør for Euroinvestor Lars Christensen bag om markedet i samtaler med professionelle markedsaktører, kommentatorer og økonomiske og finansielle forskere. Det handler om, hvad det i virkeligheden er, der driver de finansielle markeder. Det er ikke investeringsråd, men mottoet er, at den, der ved mest, tjener mest. Det leveres alt sammen med humor o..

Wirecard stiger efter indgreb fra finanstilsyn

Relaterede nyheder
18-02-2019 12:51:38
Wirecard-aktien stiger mandag lidt efter middag 12 pct. til 112,00 euro, efter at det tyske finanstilsyn, Bafin, tidligere på dagen satte en stopper for shorting af aktierne i det tyske selskab, der gør sig inden for betalingsteknologi.Det skriver Bloomberg News.Bafin har udstedt et forbud mod at optage nye shortpositioner i aktien og øge allerede eksisterende shortpositioner. Forbuddet er gældend..

DSV og Ørsted vender hver sin vej på nyhedsfattig dag

18-02-2019 11:42:29
Energikoncernen Ørsted vil indtage Frankrig på havvindområdet via et projekt ved Dunkerque. Og transportkoncernen DSV er fortsat interesseret i at købe schweiziske Panalpina.Mens Ørsted trækker op, kører DSV ned, og samlet ligger det danske eliteindeks, C25, uændret mandag middag i 1089,6.- Der sker ikke de store ting i dag. Sidste uge var mange på vinterferie, og det amerikanske marked er lukket ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Norwegian styrtdykker fra morgenstunden
2
Aktier/tendens: Positivt handelsnyt løfter markeder
3
Ugens regnskaber og nøgletal – Tysk BNP, Genmab, Walmart, Mærsk, ECB
4
Danske Bank til tops i positivt marked
5
Brøndby IF dykker efter fyring af Zorniger

Relaterede aktiekurser

DSV A/S 535,20 -0,1% Fald i aktiekurs
DSV Ord Shs 535,20 -0,1% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
18. februar 2019 17:39:53
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: ReleaseBuild_20190215.1 - EUROWEB7 - 2019-02-18 17:39:53 - 2019-02-18 17:39:53 - 1 - Website: OKAY