12 feb: DSV stiger efter udmelding fra Panalpina-aktionær
12 feb: Morgan Stanley: Pandora er på sikker kurs
12-02-2019 09:40:17

OVERBLIK: DSV's vinterflirt med Panalpina

Danske DSV, der tidligere har haft stor succes med at købe sig til mere vækst, er i færd med et overtagelsesforsøg af den schweiziske konkurrent Panalpina.

Herunder kan du få et overblik over forløbet og fakta omkring opkøbsforsøget:

* 16. januar: Efter rygter om det samme offentliggør Panalpina på selskabets hjemmeside, at DSV har afgivet bud på selskabet. Lidt senere samme dag bekræfter DSV selv tilbuddet.

Tilbuddet lyder på 1,58 aktier i DSV samt 55 schweizerfranc per aktie i Panalpina. På tidspunktet for tilbuddet svarer det til samlet 170 schweizerfranc per Panalpina-aktie, hvilket er en præmie på små 25 pct. og svarer til omtrent 26,5 mia. kr.

Flere analytikere melder sig på banen med kommentarer om, at Panalpina vil være et rigtig godt match for det danske selskab. DSV selv kalder Panalpina for et "perfekt match."

Aktierne i både DSV og Panalpina stiger på nyheden, og dermed stiger værdien af DSV's tilbud også.

* 18. januar: DSV-aktien er steget med 8,5 pct. på to dage efter offentliggørelsen af tilbuddet på Panalpina. Det har løftet værdien af det danske selskabs tilbud, hvilket får Nordea til at konstatere, at det bliver svært for andre interesserede parter at byde højere. Den vurdering bakkes senere op af andre finanshuse - herunder amerikanske Jefferies.

* 23. januar: Branchemediet The Loadstar mener at vide, at Panalpina vil afvise buddet fra DSV i et forsøg på at sikre en højere pris. DSV selv kommenterer rygterne og påpeger, at selskabet ikke har haft kontakt med schweizerne, siden tilbuddet blev fremsat. Der kommer aldrig en reel offentlig afvisning.

* 24. januar: Den schweiziske erhvervsavis Handelszeitung skriver, at rivalen Kuehne + Nagel ikke anser værdisætningen og potentialet i Panalpina for værende et godt match for selskabet.

Den amerikanske aktionær Franklin Templeton Investment, der ejer omtrent 3 pct. af Panalpina, roser tilbuddet fra DSV, som ifølge amerikanerne giver god økonomisk mening for alle parter.

* 1. februar: Panalpina fortæller i en meddelelse, at selskabet vil være førende inden for fødevarelogistik, og at det godt selv kan benytte opkøb som en vej til det mål.

* 4. februar: Panalpinas største aktionær, Ernst Göhner-gruppen, oplyser, at selskabet ikke støtter tilbuddet fra DSV, men at Panalpina i stedet bør gå efter en selvstændig vækststrategi. Aktierne i både Panalpina og DSV falder.

Sydbank vurderer, at trækket er et udtryk for handelstaktik - snarere end et endegyldigt "nej". Banken mener, at DSV kan forsvare at løfte sit første tilbud.

DSV selv fortæller i en meddelelse, at selskabet fortsat nøje følger udviklingen efter afvisningen fra hovedaktionæren.

En nyoprettet hjemmeside, "The Voice of Panalpina" - angiveligt oprettet af medarbejdere hos Panalpina - opfordrer ledelsen til at takke nej til tilbuddet fra DSV.

* 7. februar: I årsregnskabet for 2018 fastslår DSV's topchef, Jens Bjørn Andersen, at selskabet fortsat er på opkøbsjagt. Der nævnes dog ikke noget specifikt om Panalpina i regnskabet.

Det danske selskabs finansdirektør, Jens Lund, siger samme dag til Ritzau Finans, at dialogen med Panalpina fortsat kører.

* 11. februar: Artisan Partners, der ejer omkring 12 pct. af aktierne i Panalpina, offentliggør et åbent brev til det schweiziske selskabs bestyrelse, hvori storaktionæren kalder forholdet mellem Panalpina og hovedaktionæren, Ernst Göhner-gruppen, for usædvanligt. Artisan kræver, at tilbuddet fra DSV bliver taget seriøst, fordi det præsenterer en åbenlys mulighed for god værdiskabelse til aktionærerne i Panalpina.

Aktierne i DSV og Panalpina stiger igen.

DSV-aktien handles tirsdag i 536,20 kr., hvilket giver det fremsatte tilbud fra januar en samlet værdi af 183,67 schweizerfranc per aktie. Det værdisætter Panalpina til 28,7 mia. kr. med tirsdagens aktuelle valutakurser.

Panalpina-aktien stiger tirsdag med 3,1 pct. til 170,30 schweizerfranc. Dermed er kursen 13,37 schweizerfranc under værdien af tilbuddet fra DSV.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
18:10 - 
DSV: Cevian lukker kæmpe kortposition efter Panalpina-o..
17:09 - 
Mandagens aktier: Plusser i Drilling og Mærsk holdt C25..
12:00 - 
Aktier/middag: Novo og andre defensive trækker C25 i mi..
Relateret debat
13:45 - 
If The Wheels aren 't turning,  The aren 't earnin..
10:37 - 
Jeg ser det her køb på en helt anden m&ari..
10:09 - 
Andre aktier vil sikkert på den korte bane kunne ..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
13:45
DSV
If The Wheels aren 't turning,  The aren 't earning! 
2
10:37
DSV
Jeg ser det her køb på en helt anden måde, det kommer til at koste på kursen fremover. N.B. Shorter ..
1
10:09
DSV
Andre aktier vil sikkert på den korte bane kunne være mere attraktive, men lur mig om ikke de finder..
1
10:02
DSV
Jeg tror ikke DSV vil ligge i nævnrende kurs om 1 år, er bange for de har købt på toppen i en konjuk..
1
09:27
DSV
Velkommen til panalpina. Håber at integrationen vil blive ligeså vellykket som de tidligere opkøb. F..
1

Fransk kapitalfond skruer igen ned for NKT-short

19-08-2019 15:20:31
Eleva Capital forsætter med at skrue ned for sats på fremtidige kursfald for NKT-aktien, da selskabet nu har mindsket sin shortposition til 0,74 pct. I sidste uge gik Eleva ned til 0,85 pct. fra 1,05 pct.Det fremgår af en meddelelse fra Finanstilsynet.Når man shorter - eller går kort i - en aktie, låner man den af en anden investor for at sælge den på markedet i håb om at kunne købe den billigere ..

Finanshus sænker Mærsk-kursmål - fastholder anbefaling

19-08-2019 12:44:05
Finanshuset Clarksons Platou Securities har sænket kursmålet for aktien i A.P.Møller-Mærsk efter sidste uges regnskab fra koncernen.Det nye kursmål lyder på 10.101 kr. mod tidligere 11.698 kr. Ændringen er dateret i fredags, fremgår det mandag af Bloomberg News.Anbefalingen af aktien i Mærsk lyder fortsat på "køb" hos Clarksons.Mærsks B-aktie ligger mandag middag 0,1 pct. højere i 7316 kr./ritzau/..

Tysk centralbank ser risiko for recession i tredje kvartal

Relaterede nyheder
19-08-2019 12:13:32
Tysklands centralbank, Bundesbank, ser risiko for, at Europas største økonomi ender i recession i tredje kvartal.Det skriver Bloomberg News med henvisning til en månedlig rapport fra Bundesbank, hvor centralbanken spår en fortsat glansløs vækst i tredje kvartal, som godt kunne fortsætte med at falde en smule.Hvis bruttonationalproduktet falder i tredje kvartal, vil det være andet kvartal på stribe..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Superaktier skaber gevinsten - de fleste andre aktier er tab
2
Handelsbanken sænker kursmål på Vestas og gentager "sælg"
3
Udbetaling af negative renter spreder sig til afdragsfrit lån
4
Finanshus sænker Mærsk-kursmål - fastholder anbefaling
5
Bank om Zealand Pharma: Tid til tage profit hjem - anbefaler nu "sælg"

Relaterede aktiekurser

DSV A/S 635,20 0,2% Stigning i aktiekurs
DSV Ord Shs 635,20 0,2% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. august 2019 22:43:32
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190819.1 - EUROWEB3 - 2019-08-19 22:43:32 - 2019-08-19 22:43:32 - 1 - Website: OKAY