12 feb: DSV i fokus efter ny drejning i opkøbsforsøg
12 feb: Kinesiske forbrugere sender Guccis salg på himmelflugt
12-02-2019 08:32:52

Storaktionær i Panalpina: Genovervej DSV-tilbud

En af de store aktionærer i DSV's seneste opkøbsmål, Panalpina, opfordrer til en tættere dialog mellem de to transportselskaber.

Artisan Partners ejer ifølge egne oplysninger 12 pct. af aktierne i Panalpina og har skrevet et åbent brev til bestyrelsen i selskabet for at slå på tromme for sine synspunkter.

Det amerikanske investeringsselskab udtaler blandt andet bekymring omkring det "usædvanlige forhold" mellem Panalpina og den største aktionær, Ernst Göhner-fonden, der sidder på 46 pct. af aktierne.

- Den fortsatte manglende klarhed om fondens rolle angående selskabets ledelsespolitik er skruppelløs, og selskabets mangeårige skuffende resultater har gjort disse omstændigheder endnu mere uacceptable, skriver Artisan Partners blandt andet.

Amerikanerne mener, at der kan være god værdi at hente for Panalpinas aktionærer i et parløb med DSV.

- DSV's tilbud på 170 franc per aktie i kontanter og DSV-aktier er et tilbud, der fortjener og kræver alvorlig og uvildig overvejelse. Vi mener, at DSV's tilbud giver en åbenlys mulighed for at realisere værdier for aktionærerne, og at alle realistiske alternative muligheder for at skabe lignende værdi, hvis de findes, kommer med væsentligt større risici, når det gælder eksekvering og finansiering, skriver Artisan.

Artisan kritiserer Panalpina for at have reageret lakonisk på DSV's tilbud ved blot at anerkende, at det har modtaget det, og at bemærke, at fonden ikke støtter det.

Storaktionæren retter desuden direkte skytset mod to af Panalpinas bestyrelsesmedlemmer, der repræsenterer Ernst Göhner-fonden, formand Peter Ulber og næstformand Beat Walti.

- Vi anbefaler på det kraftigste bestyrelsen at vurdere DSV's tilbud og forhandle med DSV i en proces, der udelukker ethvert bestyrelsesmedlem, der kan have en interessekonflikt. Da hr. Ulber og hr. Walti tjener i fondens bestyrelse, og givet at fondens syn på DSV's tilbud er kendt, mener vi, at hr. Ulber og hr. Walti ikke bør deltage i diskussionerne angående selskabets syn på DSV's tilbud, skriver Artisan og anklager fonden for at have haft en negativ effekt på Panalpina.

DSV's tilbud på Panalpina kom frem i midten af januar og lød på 170 franc per aktie, eller i alt 26,5 mia. kr. ved den daværende DSV-kurs. Siden er tilbuddet blevet mere værd takket være en stigning i DSV-aktien.

I sidste uge bekræftede finansdirektør Jens H. Lund fra DSV, at dialogen med Panalpina fortsætter, og at DSV vil oplyse, hvis den afbrydes.

/ritzau/FINANS

Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
18 apr
I:SP500
  Hejsa.   Lige lidt læsestof til påsken.   Langsigtet konjunktur:   Overraskende stigning i de le..
48
18 apr
 
Jeg har modtaget flg. fra Delfin : "Nå, så er jeg blokeret på EI. Hvorfor ved jeg ikke. Jeg har ikke..
38
17 apr
VELO
  Den eneste TA-ekspert var for mig alpehue, og nogle ganske få andre. Langt de fleste, som udtaler ..
28
17 apr
 
EI hvorfor har I slettet mit indlæg 414414 og hele debatten om hvad en moderater bør blande sig i ? ..
21
20 apr
NOVO-B
En lille påskehilsen fra Alpe, med mulighed for Novo.   https://invst.ly/al3nf  
20
21 apr
NOVO-B
Det var bare mig, der havde spurgt Alpe om en streg på Novo, hvorefter jeg modtog dette, og gerne må..
17
17 apr
TEVA
Den er også svær lige nu fordi mange korte og lange signaler krydser ind over hinanden lige nu. Men ..
11
15 apr
VWS
Vestas i 600.. 😊 Det er en stor dag... Tillykke til de tålmodige og trofaste aktionærer.. Endelig ..
11
21 apr
NOVO-B
Er du dum, VI VIL HAVE ALPE TILBAGE
10
20 apr
ZEAL
Nedenfor er en artikle fra Ritzau fra 2018 som gennemgår situationen med Zealand Pharmas tyske samar..
10

Episode 15 - Lars Seier Christensen ser FC Porto som model for FCK

11-04-2019 15:15:13
I denne episode er finansmanden Lars Seier Christensen gæst i studiet hos Euroinvestors Lars Christensen til en snak om investeringer i sports- og fritidsindustrien med afsæt i Lars Seier Christensens nylige investering i Parken Sport & Entertainment - virksomheden bag fodboldklubben FC København.I samtalen fremhæver Lars Seier Christensen blandt andet den portugisiske fodklub FC Porto som en mode..

Aktier/tendens: Panalpina-tal kan give DSV-fokus i rolig handelsstart

Relaterede nyheder
17-04-2019 07:48:02
DSV kan komme i fokus onsdag, efter at schweiziske Panalpina, som den danske transportgigant er ved at overtage, fra morgenstunden har præsenteret regnskabstal, der var bedre end ventet blandt analytikerne.I årets første kvartal nåede Panalpina en omsætning på 1,49 mia. schweizerfranc, svarende til 9,8 mia. kr., hvor der blandt analytikere adspurgt af Bloomberg News var ventet en omsætning på 1,45..

Genmab-partner leverer bedre end ventet: Darzalex skuffer lidt

Relaterede nyheder
16-04-2019 12:58:48
Den amerikanske medicinalvirksomhed Johnson & Johnson, der samarbejder med danske Genmab omkring salg af kræftmidlet Darzalex, har leveret et bedre end ventet regnskab for første kvartal.Til gengæld ser det globale salg af Darzalex ud til at skuffe, da det i første kvartal endte på 629 mio. dollar. Til sammenligning havde Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen ventet et globalt salg på 660..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
22. april 2019 08:23:56
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190410.2 - EUROWEB7 - 2019-04-22 08:23:56 - 2019-04-22 08:23:56 - 1 - Website: OKAY