12 feb: DSV i fokus efter ny drejning i opkøbsforsøg
12 feb: Kinesiske forbrugere sender Guccis salg på himmelflugt
12-02-2019 08:32:52

Storaktionær i Panalpina: Genovervej DSV-tilbud

En af de store aktionærer i DSV's seneste opkøbsmål, Panalpina, opfordrer til en tættere dialog mellem de to transportselskaber.

Artisan Partners ejer ifølge egne oplysninger 12 pct. af aktierne i Panalpina og har skrevet et åbent brev til bestyrelsen i selskabet for at slå på tromme for sine synspunkter.

Det amerikanske investeringsselskab udtaler blandt andet bekymring omkring det "usædvanlige forhold" mellem Panalpina og den største aktionær, Ernst Göhner-fonden, der sidder på 46 pct. af aktierne.

- Den fortsatte manglende klarhed om fondens rolle angående selskabets ledelsespolitik er skruppelløs, og selskabets mangeårige skuffende resultater har gjort disse omstændigheder endnu mere uacceptable, skriver Artisan Partners blandt andet.

Amerikanerne mener, at der kan være god værdi at hente for Panalpinas aktionærer i et parløb med DSV.

- DSV's tilbud på 170 franc per aktie i kontanter og DSV-aktier er et tilbud, der fortjener og kræver alvorlig og uvildig overvejelse. Vi mener, at DSV's tilbud giver en åbenlys mulighed for at realisere værdier for aktionærerne, og at alle realistiske alternative muligheder for at skabe lignende værdi, hvis de findes, kommer med væsentligt større risici, når det gælder eksekvering og finansiering, skriver Artisan.

Artisan kritiserer Panalpina for at have reageret lakonisk på DSV's tilbud ved blot at anerkende, at det har modtaget det, og at bemærke, at fonden ikke støtter det.

Storaktionæren retter desuden direkte skytset mod to af Panalpinas bestyrelsesmedlemmer, der repræsenterer Ernst Göhner-fonden, formand Peter Ulber og næstformand Beat Walti.

- Vi anbefaler på det kraftigste bestyrelsen at vurdere DSV's tilbud og forhandle med DSV i en proces, der udelukker ethvert bestyrelsesmedlem, der kan have en interessekonflikt. Da hr. Ulber og hr. Walti tjener i fondens bestyrelse, og givet at fondens syn på DSV's tilbud er kendt, mener vi, at hr. Ulber og hr. Walti ikke bør deltage i diskussionerne angående selskabets syn på DSV's tilbud, skriver Artisan og anklager fonden for at have haft en negativ effekt på Panalpina.

DSV's tilbud på Panalpina kom frem i midten af januar og lød på 170 franc per aktie, eller i alt 26,5 mia. kr. ved den daværende DSV-kurs. Siden er tilbuddet blevet mere værd takket være en stigning i DSV-aktien.

I sidste uge bekræftede finansdirektør Jens H. Lund fra DSV, at dialogen med Panalpina fortsætter, og at DSV vil oplyse, hvis den afbrydes.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
18:10 - 
DSV: Cevian lukker kæmpe kortposition efter Panalpina-o..
17:09 - 
Mandagens aktier: Plusser i Drilling og Mærsk holdt C25..
12:00 - 
Aktier/middag: Novo og andre defensive trækker C25 i mi..
Relateret debat
13:45 - 
If The Wheels aren 't turning, The aren 't earning!
10:37 - 
Jeg ser det her køb på en helt anden måde, det kommer t..
10:09 - 
Andre aktier vil sikkert på den korte bane kunne være m..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
13:45
DSV
If The Wheels aren 't turning,  The aren 't earning! 
2
10:37
DSV
Jeg ser det her køb på en helt anden måde, det kommer til at koste på kursen fremover. N.B. Shorter ..
1
10:09
DSV
Andre aktier vil sikkert på den korte bane kunne være mere attraktive, men lur mig om ikke de finder..
1
10:02
DSV
Jeg tror ikke DSV vil ligge i nævnrende kurs om 1 år, er bange for de har købt på toppen i en konjuk..
1
09:27
DSV
Velkommen til panalpina. Håber at integrationen vil blive ligeså vellykket som de tidligere opkøb. F..
1

Fransk kapitalfond skruer igen ned for NKT-short

19-08-2019 15:20:31
Eleva Capital forsætter med at skrue ned for sats på fremtidige kursfald for NKT-aktien, da selskabet nu har mindsket sin shortposition til 0,74 pct. I sidste uge gik Eleva ned til 0,85 pct. fra 1,05 pct.Det fremgår af en meddelelse fra Finanstilsynet.Når man shorter - eller går kort i - en aktie, låner man den af en anden investor for at sælge den på markedet i håb om at kunne købe den billigere ..

Finanshus sænker Mærsk-kursmål - fastholder anbefaling

19-08-2019 12:44:05
Finanshuset Clarksons Platou Securities har sænket kursmålet for aktien i A.P.Møller-Mærsk efter sidste uges regnskab fra koncernen.Det nye kursmål lyder på 10.101 kr. mod tidligere 11.698 kr. Ændringen er dateret i fredags, fremgår det mandag af Bloomberg News.Anbefalingen af aktien i Mærsk lyder fortsat på "køb" hos Clarksons.Mærsks B-aktie ligger mandag middag 0,1 pct. højere i 7316 kr./ritzau/..

Tysk centralbank ser risiko for recession i tredje kvartal

Relaterede nyheder
19-08-2019 12:13:32
Tysklands centralbank, Bundesbank, ser risiko for, at Europas største økonomi ender i recession i tredje kvartal.Det skriver Bloomberg News med henvisning til en månedlig rapport fra Bundesbank, hvor centralbanken spår en fortsat glansløs vækst i tredje kvartal, som godt kunne fortsætte med at falde en smule.Hvis bruttonationalproduktet falder i tredje kvartal, vil det være andet kvartal på stribe..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Superaktier skaber gevinsten - de fleste andre aktier er tab
2
Handelsbanken sænker kursmål på Vestas og gentager "sælg"
3
Udbetaling af negative renter spreder sig til afdragsfrit lån
4
Finanshus sænker Mærsk-kursmål - fastholder anbefaling
5
Bank om Zealand Pharma: Tid til tage profit hjem - anbefaler nu "sælg"

Relaterede aktiekurser

DSV A/S 635,20 0,2% Stigning i aktiekurs
DSV Ord Shs 635,20 0,2% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. august 2019 22:45:28
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190819.1 - EUROWEB7 - 2019-08-19 22:45:28 - 2019-08-19 22:45:28 - 1 - Website: OKAY