18 feb: Norwegian styrtdykker fra morgenstunden
18 feb: IC Group: Tiger of Sweden-chef stopper øjeblikkeligt
18-02-2019 10:38:33

Ørsted i samarbejde med energikæmper om nyt havvind-projekt

Ørsted.
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Energikoncernen Ørsted har planer om at udvide havvindmølleforretningen til et nyt europæisk marked.

Det danske selskab er nemlig gået sammen i et konsortium med den franske oliegigant Total og det belgiske energiselskab Elicio om at byde på et havvindmølleprojekt ved Dunkerque i Frankrig, oplyser Ørsted i en pressemeddelelse mandag formiddag.

- Havvind kan bidrage væsentligt til at indfri Frankrigs mål for vedvarende energi. Som verdens førende udvikler af havvind bidrager vi til konsortiet med en unik erfaring inden for udvikling, opførelse og drift af havvindmølleparker.

- Kombinationen af de tre selskabers kompetencer er ideel til at hjælpe Frankrig med at udnytte sit betydelige potentiale for at udvikle grøn strøm fra havvind, siger Martin Neubert, der er direktør for Ørsteds havvindaktiviteter, i meddelelsen.

Den svenske konkurrent Vattenfall har overfor Ritzau Finans sidste år også bekræftet sin interesse i den franske havvindauktion.

- Det er meget interessante projekter, men vi mangler også her fortsat de endelige udbudsdokumenter, og først når vi har dem, tager vi en endelig beslutning, sagde Gunnar Groebler, der er direktør for vindforretningen hos Vattenfall, til Ritzau Finans i slutningen af september sidste år.

Vattenfall annoncerede tidligere sidste år, at det har indgået en alliance med to andre selskaber om at byde ind i et fransk havvindudbud for en ny stor havvindmøllepark uden for Dunkerque.

ØRSTED KIGGER PÅ FLERE VÆKSTMARKEDER I EUROPA

I september sidste år vurderede Morten Imsgard, der er senioranalytiker hos Sydbank, at Ørsted formentlig ikke ville tage konkurrencen op med Vattenfall omkring det franske marked for havvind.

Selskabet selv har også gået stille med dørene omkring udviklingen i Frankrig, men i marts sidste år fortalte Martin Neubert, efter at han var tiltrådt stillingen som direktør for havvindaktiviteterne i Ørsted, at selskabet kigger løbende på en stribe markeder med mulighed for god vækst i Europa - herunder det franske.

Ørsted er selvstændigt ikke prækvalificeret til at byde på projektet ved Dunkerque, viste en rapportering fra de franske myndigheder i november sidste år.

Det er til gengæld partneren Elicio.

De øvrige shortlistede selskaber/konsortier er Iberdrola med Res Group, Statoil, Engie med EDPR, Vattenfall, Incontrol France, Parkwind med Valeco, Deme Concessions Wind, EDF Energies Nouvelles med Innogy og Enbridge samt Boralex med CMI5i Pasor, fortalte myndighederne dengang.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
22 maj - 
Onsdagens aktier: Overbevisende regnskab sendte Simcorp..
22 maj - 
Aktier/middag: Simcorp tager revanche og sætter kurs mo..
22 maj - 
Aktier/åbning: Simcorp rammer toppen efter regnskab - D..
Relateret debat
04 apr - 
der er et flertal imod fra salg af vigtige virksomheder..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Ny storaktionær i DSV: Schweizisk finansgigant har købt op

23-05-2019 16:10:20
Den schweiziske finansgigant UBS er blevet storaktionær i den danske transportkoncern DSV.Det fremgår af en meddelelse fra DSV torsdag.- UBS Group har meddelt, at det har har erhvervet aktier og finansielle instrumenter i DSV, hvilket har bragt den direkte og indirekte ejerandel over 5 pct., fremgår det af meddelelsen.Samlet råder UBS over en ejerandel i DSV på 6,10 pct. af den samlede aktiekapita..

Tyske PMI-tal offentliggjort: "Landets afgørende industrisektor halter stadig"

Relaterede nyheder
23-05-2019 10:42:42
PMI-barometeret over indkøbschefernes syn på aktiviteten i Tyskland udviklede sig overordnet set som ventet i majs foreløbige opgørelse.Tallene var på ingen måde prangende, lyder vurderingen fra Frederik Engholm, der er chefstrateg hos Nykredit.- Det tyske PMI-indeks for fremstillingssektoren viser, at landets afgørende industrisektor stadig halter. Indekset er tæt på uændret - falder fra 44,4 til..

Scandinavian Tobacco Group fremlægger flot regnskab

23-05-2019 08:22:40
En gunstig valutaudvikling og et tidligere opkøb har i årets første tre måneder været med til at løfte resultaterne hos Scandinavan Tobacco Group (STG), der samtidig holder fast i forventningerne til indeværende regnskabsår.Koncernomsætningen endte i første kvartal på 1464 mio. kr., hvilket var mere end de 1285 mio. kr., som omsætningen landede på i samme kvartal sidste år. Det fremgår af kvartals..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/middag: Pandora bundprop i cyklisk nedtur for rødt C25
2
Aktier/tendens: Regnskaber i fokus i ventet rød start
3
Torsdagens aktier: Mærsk til tælling inden kvartalstal i surt marked
4
Ny storaktionær i DSV: Schweizisk finansgigant har købt op
5
Svinepriser på himmelflugt giver lettelse hos landmænd - og banker

Relaterede aktiekurser

Ørsted A/S 537,60 0,3% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
24. maj 2019 03:02:07
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190514.2 - EUROWEB3 - 2019-05-24 03:02:07 - 2019-05-24 03:02:07 - 1 - Website: OKAY