18 feb: Norwegian styrtdykker fra morgenstunden
18 feb: IC Group: Tiger of Sweden-chef stopper øjeblikkeligt
18-02-2019 10:38:33

Ørsted i samarbejde med energikæmper om nyt havvind-projekt

Ørsted.
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Energikoncernen Ørsted har planer om at udvide havvindmølleforretningen til et nyt europæisk marked.

Det danske selskab er nemlig gået sammen i et konsortium med den franske oliegigant Total og det belgiske energiselskab Elicio om at byde på et havvindmølleprojekt ved Dunkerque i Frankrig, oplyser Ørsted i en pressemeddelelse mandag formiddag.

- Havvind kan bidrage væsentligt til at indfri Frankrigs mål for vedvarende energi. Som verdens førende udvikler af havvind bidrager vi til konsortiet med en unik erfaring inden for udvikling, opførelse og drift af havvindmølleparker.

- Kombinationen af de tre selskabers kompetencer er ideel til at hjælpe Frankrig med at udnytte sit betydelige potentiale for at udvikle grøn strøm fra havvind, siger Martin Neubert, der er direktør for Ørsteds havvindaktiviteter, i meddelelsen.

Den svenske konkurrent Vattenfall har overfor Ritzau Finans sidste år også bekræftet sin interesse i den franske havvindauktion.

- Det er meget interessante projekter, men vi mangler også her fortsat de endelige udbudsdokumenter, og først når vi har dem, tager vi en endelig beslutning, sagde Gunnar Groebler, der er direktør for vindforretningen hos Vattenfall, til Ritzau Finans i slutningen af september sidste år.

Vattenfall annoncerede tidligere sidste år, at det har indgået en alliance med to andre selskaber om at byde ind i et fransk havvindudbud for en ny stor havvindmøllepark uden for Dunkerque.

ØRSTED KIGGER PÅ FLERE VÆKSTMARKEDER I EUROPA

I september sidste år vurderede Morten Imsgard, der er senioranalytiker hos Sydbank, at Ørsted formentlig ikke ville tage konkurrencen op med Vattenfall omkring det franske marked for havvind.

Selskabet selv har også gået stille med dørene omkring udviklingen i Frankrig, men i marts sidste år fortalte Martin Neubert, efter at han var tiltrådt stillingen som direktør for havvindaktiviteterne i Ørsted, at selskabet kigger løbende på en stribe markeder med mulighed for god vækst i Europa - herunder det franske.

Ørsted er selvstændigt ikke prækvalificeret til at byde på projektet ved Dunkerque, viste en rapportering fra de franske myndigheder i november sidste år.

Det er til gengæld partneren Elicio.

De øvrige shortlistede selskaber/konsortier er Iberdrola med Res Group, Statoil, Engie med EDPR, Vattenfall, Incontrol France, Parkwind med Valeco, Deme Concessions Wind, EDF Energies Nouvelles med Innogy og Enbridge samt Boralex med CMI5i Pasor, fortalte myndighederne dengang.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
19 mar - 
Global vindkapacitet ventes mere end fordoblet over de ..
19 mar - 
Aktier/middag: Chr. Hansen op i svagt positivt marked
19 mar - 
Aktier/åbning: Danske Bank, Ørsted, Novo og Chr. Hansen..
Relateret debat
03 mar - 
plejer at købe ca 20 kr under toppen, denne gang 473,4,..
03 mar - 
👍👍 ;)
03 mar - 
Den er jeg obs på🙂
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Lars Christensens Verden - Episode 12: Bankernes rolle i samfundet

22-03-2019 07:12:24
I ”Lars Christensens Verden” går økonom og chefredaktør på Euroinvestor Lars Christensen bag om markedet i samtaler med professionelle markedsaktører, kommentatorer og økonomiske og finansielle forskere. Det handler om, hvad det i virkeligheden er, der driver de finansielle markeder. Det er ikke investeringsråd, men mottoet er, at den, der ved mest, tjener mest. Det leveres alt sammen med humor og..

Recessionsfrygt i obligationsmarkedet

Relaterede nyheder
22-03-2019 15:08:12
Rentemarkederne har i dag sendt flere signaler, som analytikere betegner som klare signaler om lavere vækst og måske endda recession.Således faldt den tyske 10-årige statsobligationsrente i dag under 0 pct., hvilket afspejler investorernes frygt for den europæiske vækst. Tal, der viser indkøbschefernes forventninger til fremtiden, de såkaldte PMI-tal, faldt kraftigere end ventet i marts i flere eu..

Tysk 10-års rente falder under 0 pct. – "Gassen er gået af ballonen"

Relaterede nyheder
22-03-2019 11:26:06
De tyske PMI-tal, som i dag blev i dag offentliggjort, faldt til 44,7 fra 47,6 og rammer dermed laveste niveau siden september 2012. I en kommentar til Euroinvestor udtaler makroanalytiker i Sydbank, Mathias Rømer Sproegel: "Dagens læsning af de tyske PMI’er var ikke rar læsning for investorerne. Bekymringer om Brexit, den globale handelskrig mellem USA og Kina samt fortsat store problemer i den t..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser

Ørsted A/S 508,60 0,2% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
23. marts 2019 23:39:16
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190320.1 - EUROWEB5 - 2019-03-23 23:39:16 - 2019-03-23 23:39:16 - 1 - Website: OKAY