18 feb: Norwegian styrtdykker fra morgenstunden
18 feb: IC Group: Tiger of Sweden-chef stopper øjeblikkeligt
18-02-2019 10:38:33

Ørsted i samarbejde med energikæmper om nyt havvind-projekt

Ørsted.
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Energikoncernen Ørsted har planer om at udvide havvindmølleforretningen til et nyt europæisk marked.

Det danske selskab er nemlig gået sammen i et konsortium med den franske oliegigant Total og det belgiske energiselskab Elicio om at byde på et havvindmølleprojekt ved Dunkerque i Frankrig, oplyser Ørsted i en pressemeddelelse mandag formiddag.

- Havvind kan bidrage væsentligt til at indfri Frankrigs mål for vedvarende energi. Som verdens førende udvikler af havvind bidrager vi til konsortiet med en unik erfaring inden for udvikling, opførelse og drift af havvindmølleparker.

- Kombinationen af de tre selskabers kompetencer er ideel til at hjælpe Frankrig med at udnytte sit betydelige potentiale for at udvikle grøn strøm fra havvind, siger Martin Neubert, der er direktør for Ørsteds havvindaktiviteter, i meddelelsen.

Den svenske konkurrent Vattenfall har overfor Ritzau Finans sidste år også bekræftet sin interesse i den franske havvindauktion.

- Det er meget interessante projekter, men vi mangler også her fortsat de endelige udbudsdokumenter, og først når vi har dem, tager vi en endelig beslutning, sagde Gunnar Groebler, der er direktør for vindforretningen hos Vattenfall, til Ritzau Finans i slutningen af september sidste år.

Vattenfall annoncerede tidligere sidste år, at det har indgået en alliance med to andre selskaber om at byde ind i et fransk havvindudbud for en ny stor havvindmøllepark uden for Dunkerque.

ØRSTED KIGGER PÅ FLERE VÆKSTMARKEDER I EUROPA

I september sidste år vurderede Morten Imsgard, der er senioranalytiker hos Sydbank, at Ørsted formentlig ikke ville tage konkurrencen op med Vattenfall omkring det franske marked for havvind.

Selskabet selv har også gået stille med dørene omkring udviklingen i Frankrig, men i marts sidste år fortalte Martin Neubert, efter at han var tiltrådt stillingen som direktør for havvindaktiviteterne i Ørsted, at selskabet kigger løbende på en stribe markeder med mulighed for god vækst i Europa - herunder det franske.

Ørsted er selvstændigt ikke prækvalificeret til at byde på projektet ved Dunkerque, viste en rapportering fra de franske myndigheder i november sidste år.

Det er til gengæld partneren Elicio.

De øvrige shortlistede selskaber/konsortier er Iberdrola med Res Group, Statoil, Engie med EDPR, Vattenfall, Incontrol France, Parkwind med Valeco, Deme Concessions Wind, EDF Energies Nouvelles med Innogy og Enbridge samt Boralex med CMI5i Pasor, fortalte myndighederne dengang.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
14 jun - 
Fredagens aktier: Carlsberg sendt til bunds i overvejen..
13 jun - 
Ørsted: Frankrig vil fordoble årligt havvind-udbud
11 jun - 
Ørsted: Staten Connecticut godkender yderligere 2 GW ha..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Lars Christensens Verden - Episode 21: Hvis virksomhedernes betalingsevne svigter, knækker aktiemarkedet

14-06-2019 06:00:00
I episode 21 af podcastserien “Lars Christensens Verden” stilles der skarpt på asset allokering.Euroinvestors chefredaktør Lars Christensen har adm. direktør i og stifter af Copenhagen Allocation Partner (CAP) Morten Kongshaug med i studiet til en samtale om, hvilke værktøjer og indikatorer Morten Kongshaug benytter til at vurdere, om man skal være over- eller undervægt aktier i sin portefølje, og..

Fredagens aktier: Carlsberg sendt til bunds i overvejende rødt C25

14-06-2019 17:02:57
På en dag uden de helt store selskabsnyheder blev Carlsberg fredag sendt til bunds i et rødt C25-indeks, der samlet dykkede 0,7 pct. til 1125,94.Bryggeriaktien faldt 2,9 pct. til 880 kr., hvilket ifølge Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank, kan skyldes, at salgstal fra et analysehus viste svaghed i Vesteuropa - særligt i Storbritannien og Italien.- Der er kommet nye salgstal fra Nielsen (..

Ørsted: Fransk konkurrent vinder havvindudbud i Frankrig

Relaterede nyheder
14-06-2019 12:29:09
Den statsejede franske energikoncern EDF er fredag blevet udråbt til vinderen af en udbudsrunde for havvind i Frankrig.Det oplyser den franske miljøminister, François de Rugy, fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.- EDF er blevet valgt, udtaler han ifølge nyhedsbureauet fredag.Dermed har det franske selskab, der har tyske Innogy og Enbridge som partnere, vundet retten til at opføre en havvindmøllep..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser

Ørsted A/S 566,80 0,2% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
16. juni 2019 20:59:48
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190527.1 - EUROWEB6 - 2019-06-16 20:59:48 - 2019-06-16 20:59:48 - 1 - Website: OKAY