22 feb: Møns Bank: Bestyrelsesformand køber aktier for over 200.000 kr.
22 feb: Gengældelsestold fra EU kan ramme amerikanske trucks
22-02-2019 14:39:50

Ørsted-konkurrent underskriver elkøbsaftale i Taiwan

Danske Copenhagen Infrastructure Partners (CIP) har underskrevet en vigtig elkøbsaftale for tre af selskabets kommende havvindmølleparker i Taiwan.

Det skriver det taiwanske medie Taipei Times.

Et af de tre taiwanske projekter bliver udviklet i et samarbejde mellem CIP og China Steel Corp. De to selskaber er dermed de første, som har underskrevet en elkøbsaftale, der også kendes under den engelske forkortelse PPA, med det statslige elselskab Taipower i år.

Elkøbsaftalen løber samlet set over 20 år, og de to selskaber har begge valgt en aftale, hvor de får en højere pris for strømmen de første 10 år, mens prisniveauet er lavere de resterende 10 år.

Copenhagen Infrastructure Partners vandt allerede sidste år retten til at slutte havvindmølleprojekterne med en samlet kapacitet på 900 megawatt til elnettet i Taiwan. Det gjaldt for projekterne Changfang, Xidao og Chong Neng, som alle tre ligger ud for kysten ved Changhua County.

Politiske uenigheder i Taiwan var sidste år med til at forsinke indgåelsen af elkøbsaftaler for en række udviklere af havvind i Taiwan, og i første omgang havde selskaberne regnet med at sætte den endelige underskrift på en aftale inden udgangen af 2018.

Årsagen til at udviklere som Ørsted, Wpd og Copenhagen Infrastructure Partners arbejdede hårdt for at få underskrevet kontrakten sidste år, var, at standardafregningsprisen (feed-in-tariff, red.) for vindprojekter, der underskriver en aftale i 2018, ville være højere, end hvis aftalen først blev i 2019.

ENDNU INTET NYT FRA ØRSTED

I november sidste år kom det frem i et udkast, at der var planer om at sænke afregningsprisen med 12,7 pct., og det fik flere af udviklerne op af stolen. Udsigten til den lavere afregningspris fik også Ørsted til at sætte sine taiwanske projekter på hold i en periode, da det stod klart for koncernen, at den ikke ville nå at indgå en aftale, inden prisniveauet blev sænket.

I sidste ende endte det med, at de taiwanske myndigheder sænkede afregningsprisen mindre end først foreslået, og selv om det stadig skabte utilfredshed blandt udviklerne, besluttede Ørsted at sætte gang i udviklingen af havvindmølleprojekterne i Taiwan igen.

Ørsted har dog endnu ikke meldt noget ud om, hvorvidt en elkøbsaftale er blevet underskrevet, men den danske energikoncern kom et skridt tættere på, da den i slutningen af januar fik den endelige etableringstilladelse for projekterne, der går under navnene Changhua 1 og 2a.

Ørsted oplyser til Ritzau Finans fredag, at selskabet endnu ikke kan sige noget nyt om Taiwan, og det henviser til kommentarerne fra administrerende direktør Henrik Poulsen i forbindelse med årsregnskabet.

Her fortalte han, at energiselskabet ville samarbejde med de taiwanske myndigheder og lokale interessenter om at færdiggøre leverandørkædeplanen og at få en elkøbsaftale på plads. Han fortalte desuden, at Ørsted venter at kunne træffe den endelige investeringsbeslutning i årets andet kvartal.

De eneste udviklere, der sidste år fik underskrevet en elkøbsaftale for nogle udvalgte projekter, er Swancor og Wpd, men de udvalgte projekter skal også stå klar tidligere end både CIP's og Ørsteds projekter.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
17:03 - 
Onsdagens aktier: Overbevisende regnskab sendte Simcorp..
11:26 - 
Aktier/middag: Simcorp tager revanche og sætter kurs mo..
09:14 - 
Aktier/åbning: Simcorp rammer toppen efter regnskab - D..
Relateret debat
04 apr - 
der er et flertal imod fra salg af vigtige virksomheder..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Telegiganters fusion møder modstand: Aktierne står til kursfald

22-05-2019 14:58:35
Relaterede nyheder
Aktierne i de amerikanske teleselskaber Sprint og T-Mobile ser ud til at skulle falde onsdag, efter at der er kommet forlydender om, at det amerikanske justitsministerium vil stille sig i vejen for selskabernes fusion.Ifølge Reuters er justitsministeriet ikke tilfreds med den plan for fusionen, som Sprint og T-Mobile selv har præsenteret, og det skal have fået ministeriet til at begynde at arbejde..

Zealand Pharma indleder nyt forsøg med partner

22-05-2019 14:19:28
Zealand Pharma og den amerikanske partner Beta Bionics har startet et forsøg, hvor det danske selskabs middel Dasiglucagon kombineres med partnerens pumpesystem iLet.Det fortæller Zealand Pharma i en selskabsmeddelelse.Intentionen med forsøget er at finde ud af, om selskaberne kan udvikle en form for kunstigt bugspytkirtelsystem, hvor det danske selskabs bidrag er Dasiglucagon til behandling af ty..

Simcorp slår regnskabs-forventninger - aktien til tops i C25

22-05-2019 08:54:19
Softwareselskabet Simcorp har i første kvartal af 2019 haft en omsætning, der endte højere sammenlignet med samme kvartal året før. For indtjeningen var der ligeledes tale om fremgang i kvartalet, der bød på indgåede aftaler med to nye kunder.Det viser regnskabet for første kvartal, som er offentliggjort onsdag morgen.Omsætningen sluttede i første kvartal på 99,7 mio. euro mod 89,9 mio. euro i sam..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Bavarian/CEO: Som investor bør man være begejstret for RSV-kandidat
2
Aktier/tendens: Simcorp og Bavarian i fokus efter regnskaber
3
Bavarian/Sydbank: Kommende nyheder kan sende aktien yderligere op
4
Bavarian Nordic Q1: Fastholder forventningerne til "overgangsår"
5
Zealand Pharma indleder nyt forsøg med partner

Relaterede aktiekurser

Ørsted A/S 536,00 0,2% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
22. maj 2019 19:42:01
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190514.2 - EUROWEB7 - 2019-05-22 19:42:01 - 2019-05-22 19:42:01 - 1 - Website: OKAY