26 feb: Jyske Bank Q4: Tilbagegang over en bred kam
26 feb: Aktier/åbning: Succesrigt studie løfter Genmab - Jyske Bank falde..
Annonce

Vellykkede investeringer kræver, at man ser fremad

Fisher Investment

Annonce

Dette er en annonce fra

I vores gennemgang af dækningen i de finansielle medier bemærkede vi, at nedgangen på de globale markeder i 2018 fik mange til at forudse skuffende afkast i 2019. Efter vores opfattelse er der dog to store problemer forbundet med dette synspunkt. For det første er tidligere kursbevægelser ikke en garanti for fremtidige afkast, som der i øvrigt også altid står i ansvarsfraskrivelserne. For det andet viser historien, at aktiemarkederne efter en nedgang – selv en kraftig én som den i 4. kvartal 2018 – på et tidspunkt ændrer kurs og stiger igen. Efter vores mening er det bedre at se volatilitet i et historisk perspektiv, fremfor at dvæle ved den seneste volatilitet, samt at vurdere de fremtidige udsigter uden at fokusere på fortiden.

 

Markedsudsving, især store udsving, giver ofte anledning til bekymring hos investorerne og påvirker dermed deres forventninger til fremtiden. Dette fænomen kaldes inden for psykologien aktualitetsbias. Det, der lige er sket – inden for de seneste par dage, uger og måneder – former vores forventninger til fremtiden. Vi vil ofte forvente mere af samme skuffe. Selv om det er normalt og forståeligt, at følelserne svinger i takt med markederne, kan det påvirke evnen til at træffe investeringsbeslutninger. Vi tror, at instinktet til at reagere – svarende til at søge i sikkerhed efter et fald – snarere gør mere skade end gavn. Det er der flere grunde til: 1) man fastfryser sine tab ved at skille sig af med det, der er faldet, 2) det er svært at finde det rette tidspunkt at komme tilbage på markedet – det bedste tidspunkt at købe på er ofte det sværeste, og 3) man pådrager sig handelsomkostninger undervejs.

 

Hvis du vil læse mere om, hvordan aktuelle forhold har indvirkning på aktiemarkedet og din portefølje, så download Fisher Investments Nordens seneste aktiemarkedsudsigt og få løbende indsigter.

 

Noget af det sværeste for en investor er at bekæmpe trangen til at gøre noget og holde hovedet koldt, mens alle andre går i panik. Men vi mener, at det er nødvendigt for at styre sin portefølje i den rigtige retning og nå sine langsigtede finansielle mål. Det afgørende er at forstå, hvordan markederne fungerer, og hvordan de ikke fungerer. Som Fisher Investments’ grundlægger og bestyrelsesformand Ken Fisher skrev i sin bog fra 2006 "The Only Three Questions that Count", er markederne ikke serieforbundne, hvilket blot betyder, at det, man gjorde i går, ikke har nogen indflydelse på det, man gør i dag eller i morgen. Hvis fortiden ikke kan forudsige den fremtidige udvikling, vil det sandsynligvis blot give anledning til skuffelser, at hele tiden basere sin portefølje på det, der lige er sket, og man vil gå glip af opsvinget efter en nedgangen eller til evighed jagte et bedre afkast.

 

For at undgå at begå fejl hjælper det at se tingene i det rette perspektiv. Efter vores mening kan aktualitetsbias opvejes ved at se tidligere bevægelser i en bredere historisk sammenhæng. Siden MSCI World-indekset blev lanceret i 1970, har der kun været tre perioder, hvor afkastene i et kalenderår var negative i to år eller mere i træk: 1973-1974, 2000-2002 og 2007-2008. Efter et negativt år lå markedsgennemsnittet på 5,2 %, inklusive den førnævnte flerårige nedgang. Disse store, langvarige bear-markeder var kendetegnet ved at være ledsaget af en global lavkonjunktur. Bortset fra de disse tre perioder blev de fem andre nedgangsår efterfulgt af gevinster på i gennemsnit 19,1 %. Faldet i 2018 på -16,1 %, da det så værst ud, ser i dag ud til at have været en dyb korrektion – en kort, skarp stemningsdreven nedgang på over -10 %. Hvis det er tilfældet, forventer vi, at markederne snart vil begynde at stige. Men selv hvis volatiliteten vender tilbage og sender aktierne ind i et bear-marked (-20 % sammenlignet med et tidligere højdepunkt), vil investorerne stadig stå over for samme udfordring: At se fremad, ikke tilbage.

Stil derfor dig selv følgende spørgsmål, før du gør noget: Opfylder mit nuværende porteføljemiks med aktier, fastforrentede værdipapirer, kontanter og andre værdipapirer mine mål og behov? Har mine mål og behov ændret sig? Er min reaktion på tidligere afmatning styret af frygt, eller har jeg gode, velovervejede grunde til at forvente endnu en dyb afmatning i fremtiden, som andre ikke har? Hvis jeg midlertidigt reducerer min aktieeksponering, hvad kunne så få mig til at øge den igen?

 

Selv om markederne ikke er ufejlbarlige og flytter sig mest, når de overraskes, mener vi, at de indregner alle almindeligt kendte oplysninger og generelt skuer fremad. Hvis man ikke gør det samme, men i stedet baserer sine valg på data markederne allerede har analyseret, kan det være sværere at nå sine investeringsmål, uanset om de handler om at have penge nok til pensionen eller noget helt andet. Lad ikke fortiden fjerne fokus fra dine mål, uanset hvor svært det måtte være. Du når sandsynligvis kun dine mål ved at se fremad.

 

Fisher Investments Norden, filial af Fisher Investments Europe Limited, England (CVR-nummer 35243003). Fisher Investments Europe er autoriseret og reguleret af UK Financial Conduct Authority (FCA-nr. 191609) og registreret i England, (selskabsnr. 3850593). Fisher Investments Europe Limited har vedtægtsmæssig adresse på: 2nd Floor, 6-10 Whitfield Street, London, W1T 2RE, Storbritannien.

Fisher Investments Europe Limited outsourcer sin porteføljeforvaltningsfunktion til moderselskabet, Fisher Asset Management, LLC, som driver virksomhed under navnet Fisher Investments, og er stiftet i USA og reguleres af den amerikanske Securities and Exchange Commission.

Investering i aktiemarkedet indebærer risiko for tab og der er ingen garanti for, at den investerede kapital tilbagebetales helt eller delvist. Tidligere resultater er ingen garanti for og ikke vejledende for fremtidige resultater. Værdien af din investering og dennes afkast varierer i forhold til de globale aktiemarkeder og de internationale valutakurser.

Del

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
13 jun
PNDORA
Hvad er det for noget eklatant ævl.Hvis man sammenholder de store fondes indtog på det danske aktiem..
24
13 jun
PNDORA
Jeg er meget imponeret over Jyske bank og i særdeleshed analytikkeren Janne Vincent Kjær. Kunne rest..
20
15 jun
PNDORA
Udover den samme analyse blev offentligjort for snart 3 uger siden er det da glimrende at man igen, ..
17
12 jun
PNDORA
er i dag ude med en dødsdoms artikel omkring Pandora. Artiklen er skrevet af en velanset analytiker,..
17
12 jun
NOVO-B
Novo Nordisk aktien er d.d. steget med 120 kr. siden d. 25. nov. 2016. Dvs. fra 226 til 346 kr. 💪 ..
17
15 jun
PNDORA
Mit take på Pandora: Tidligere ledelse ønskede at væksten for vækstens skyld. Det har vist sig, a..
15
10 jun
VELO
https://clinicaltrials.gov/ct2/show/study/NCT03979365 Bliver også spændene, at se om Envarsus sna..
15
13 jun
PNDORA
Nå du mener som IKEA, KIA, Hyundai, Harald Nyborg, Jysk og alle de andre hvor ingen vil handle..;)Må..
13
13 jun
 
Kildevand på flaske ligeledes. Forbyd det. Kildevand, der fragtes fra Frankrig og  Italien til Danma..
13
12 jun
PNDORA
Uden at have noget kendskab til Per Hansen artiklen, så kan jeg med sikkerhed sige, at din kommentar..
13

Lars Christensens Verden - Episode 21: Hvis virksomhedernes betalingsevne svigter, knækker aktiemarkedet

14-06-2019 06:00:00
I episode 21 af podcastserien “Lars Christensens Verden” stilles der skarpt på asset allokering.Euroinvestors chefredaktør Lars Christensen har adm. direktør i og stifter af Copenhagen Allocation Partner (CAP) Morten Kongshaug med i studiet til en samtale om, hvilke værktøjer og indikatorer Morten Kongshaug benytter til at vurdere, om man skal være over- eller undervægt aktier i sin portefølje, og..

Fredagens aktier: Carlsberg sendt til bunds i overvejende rødt C25

14-06-2019 17:02:57
På en dag uden de helt store selskabsnyheder blev Carlsberg fredag sendt til bunds i et rødt C25-indeks, der samlet dykkede 0,7 pct. til 1125,94.Bryggeriaktien faldt 2,9 pct. til 880 kr., hvilket ifølge Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank, kan skyldes, at salgstal fra et analysehus viste svaghed i Vesteuropa - særligt i Storbritannien og Italien.- Der er kommet nye salgstal fra Nielsen (..

Ørsted: Fransk konkurrent vinder havvindudbud i Frankrig

Relaterede nyheder
14-06-2019 12:29:09
Den statsejede franske energikoncern EDF er fredag blevet udråbt til vinderen af en udbudsrunde for havvind i Frankrig.Det oplyser den franske miljøminister, François de Rugy, fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.- EDF er blevet valgt, udtaler han ifølge nyhedsbureauet fredag.Dermed har det franske selskab, der har tyske Innogy og Enbridge som partnere, vundet retten til at opføre en havvindmøllep..

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
16. juni 2019 20:40:03
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190527.1 - EUROWEB1 - 2019-06-16 20:40:03 - 2019-06-16 20:40:03 - 1 - Website: OKAY