14 mar: Middag: WDH topper C25 på vej mod fire på stribe
14 mar: Torm/SEB: Kursmål op i 82 kr - højeste blandt analytikerne - NY
14-03-2019 12:13:07

Makro/Nordea: Stigende usikkerhed har presset globale renter lavere

Politisk uro i form af handelskrigen mellem USA og Kina samt brexit-polemik har ledt til en opbremsning i den globale økonomi, og det er gået særligt hårdt ud over euroområdet, hvor især Tyskland har været hårdt ramt.

Det fortalte Jan Størup Nielsen, der er chefanalytiker hos Nordea, torsdag formiddag på et webinar om, hvordan stigende usikkerhed har presset de globale renter lavere.

Det er særligt de skuffende nøgletal og den politiske uro, som har fået centralbankerne til at udskyde planer om renteforhøjelser. Blandt andet den amerikanske centralbank, Federal Reserve, har skiftet standpunkt, forklarede han.

- Meldingerne derovre fra er nu, at de udtrykker noget større bekymring for både den globale vækst, men også for amerikansk økonomi, og det vil sige, at de har mere eller mindre signaleret, at de i hvert fald for en periode nu ikke vil sætte renten yderligere op. Og det har med det samme sat sig i de amerikanske renter, de er dykket temmelig kraftigt på de her signaler fra centralbanken.

- Vi tror dog stadig, at Federal Reserve kommer med en ekstra renteforhøjelse i 2019, men vi skal også være ærlige og sige, at det er usikkert. Hvis risikoappetitten stiger yderligere, kan vi få en renteforhøjelse, sagde Jan Størup Nielsen.

Han forklarede også, at markerne i øjeblikket faktisk indpriser en lille sandsynlighed for, at Federal Reserve, beslutter sig for en rentenedsættelse i slutningen af 2019.

- Markederne tror ikke på, at den amerikanske centralbank kommer til at stramme pengepolitikken mere, og det har også været med til at presse de amerikanske renter længere ned, forklarede chefanalytikeren.

- Det er det samme billede, vi har hos Den Europæiske Centralbank, ECB. Det er ingen hemmelighed, at den - særligt med tyskerne i spidsen - har ønsket at sætte renten op, både fordi man i de nordeuropæiske lande måske har brug for højere renter, men også ud fra argumentationen om, hvad man skal gøre, når Europa rammer ind i en økonomiske recession. Det er ikke sjovt at komme ind i den med en rente på minus 0,4 pct., fordi så har man som centralbank ikke meget at skyde med.

Mens ECB i slutningen af sidste år bekendtgjorde, at centralbanken havde planer om en renteforhøjelse i 2019, har den i årets første kvartal for alvor skudt det tiltag til hjørne.

- ECB har sagt, at man tidligst kan sætte renten op i 2020. At man nu med meget stor sikkerhed ved, at der ikke kommer nogen renteforhøjelse i 2019, håber ECB kan skabe øget risikoappetit og være med til at vende nøgletallene, vurderer Jan Størup Nielsen.

Han påpeger, at markedet på nuværende tidspunkt først venter en renteforhøjelse i 2021, men ifølge Nordeas vurdering, kommer det til at ske i 2020.

- Vi tror på, at den europæiske centralbank kommer til at sætte renten op i 2020. Vi tror, markedet lidt undervurderer den underliggende dynamik, og vi tror, at inflationen kommer til at stige i efteråret i euroområdet, og det vil bane vejen for, at centralbanken, når vi kommer ind i 2020, kommer til at sætte renten op, men alt afhænger af, at vi får en løsning på den store aktuelle politiske usikkerhed.

- I vores scenarie har vi lagt ind, at vi tror på, at der kommer en aftale om brexit og en aftale mellem USA og Kina i handelskrigen. Hvis de antagelser skrider, kommer der heller ikke renteforhøjelse i 2020, vurderede han.

/ritzau/FINANS

Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
21 maj
VELO
Så er der lidt at læse på. . Se bla.. Purpose: Tacrolimus extended release (TacER) (Envarsus XR®) ha..
21
17 maj
VELO
Hej Alle,   Har siddet og kigget på regnskabet, for at finde ud af hvordan 2019 ender. Umiddelbart e..
18
23 maj
VELO
Har modtaget data, som viser en stigning i receptal på 20% siden Januar 2019.  
17
20 maj
PNDORA
Paa trods af et godkendt Q1 regnskab, er aktien faldet som en sten. Markedet er ligeglad med Pandora..
17
18 maj
VWS
Ditlev.. Havde store ambitioner, og store armbevægelser .. Ikke alt gik godt.. Men finanskrisen kan..
17
22 maj
VWS
Vestas secures 44 MW order for V120-2.2 MW turbines with tall tower solution News release from Ves..
16
20 maj
DANSKE
Hører på Radio247 at Jyske Bank er indblandet i momssvindel via et par kunder. Penge ud og ind på en..
15
18 maj
ZEAL
Nedenfor er det samlet udskift af Q1 telefonkonferencen for Zealand Pharma.    Jeg har først trukket..
15
18 maj
AMBU-B
Cook Medical er en førende amerikansk medicovirksomhed med en omsætning på ca. 2 mia. usd og aktivit..
14
18 maj
VELO
Jeg er meget uenig med dig Munch. For mig er toplinjen klart mest interessant lige nu, for det er de..
14

Ny storaktionær i DSV: Schweizisk finansgigant har købt op

23-05-2019 16:10:20
Den schweiziske finansgigant UBS er blevet storaktionær i den danske transportkoncern DSV.Det fremgår af en meddelelse fra DSV torsdag.- UBS Group har meddelt, at det har har erhvervet aktier og finansielle instrumenter i DSV, hvilket har bragt den direkte og indirekte ejerandel over 5 pct., fremgår det af meddelelsen.Samlet råder UBS over en ejerandel i DSV på 6,10 pct. af den samlede aktiekapita..

Tyske PMI-tal offentliggjort: "Landets afgørende industrisektor halter stadig"

Relaterede nyheder
23-05-2019 10:42:42
PMI-barometeret over indkøbschefernes syn på aktiviteten i Tyskland udviklede sig overordnet set som ventet i majs foreløbige opgørelse.Tallene var på ingen måde prangende, lyder vurderingen fra Frederik Engholm, der er chefstrateg hos Nykredit.- Det tyske PMI-indeks for fremstillingssektoren viser, at landets afgørende industrisektor stadig halter. Indekset er tæt på uændret - falder fra 44,4 til..

Scandinavian Tobacco Group fremlægger flot regnskab

23-05-2019 08:22:40
En gunstig valutaudvikling og et tidligere opkøb har i årets første tre måneder været med til at løfte resultaterne hos Scandinavan Tobacco Group (STG), der samtidig holder fast i forventningerne til indeværende regnskabsår.Koncernomsætningen endte i første kvartal på 1464 mio. kr., hvilket var mere end de 1285 mio. kr., som omsætningen landede på i samme kvartal sidste år. Det fremgår af kvartals..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/middag: Pandora bundprop i cyklisk nedtur for rødt C25
2
Aktier/tendens: Regnskaber i fokus i ventet rød start
3
Torsdagens aktier: Mærsk til tælling inden kvartalstal i surt marked
4
Ny storaktionær i DSV: Schweizisk finansgigant har købt op
5
Svinepriser på himmelflugt giver lettelse hos landmænd - og banker

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
24. maj 2019 05:33:59
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190514.2 - EUROWEB5 - 2019-05-24 05:33:59 - 2019-05-24 05:33:59 - 1 - Website: OKAY