14 mar: Boeings ulykkesfly bliver på jorden i ugevis
14 mar: Vestager overvejer undersøgelse af Apple efter Spotify-klage
14-03-2019 18:00:53

Skako/FMD: Visse markeder kører langsommere - Marokko ser solidt ud

Selv om Skako Vibration leverede et udmærket resultat i overensstemmelse med forventningerne i 2018, leverede Skako Concrete ikke som ventet for året, og det medfører ikke fuld tilfredshed hos selskabets bestyrelsesformand, Jens Wittrup Willumsen.

Det siger han til Ritzau Finans, efter at Skako torsdag eftermiddag har leveret årsregnskab for 2018.

- Regnskabet er positivt i forhold til sidste år, men hvis man kigger på resultatet i regnskabet før særlige poster, er det ikke et bedre regnskab end sidste år, så grundlæggende er jeg ikke supertilfreds for at være helt ærlig.

- Vi havde forventet væsentligt mere af 2018, og som vi også har gjort opmærksom på i løbet af året, troede vi, da vi gik ud af 2017, at vi skulle lukke nogle store kontrakter i starten af året, Men det viste sig, at dem kom vi først til at lukke midt på året, så vi havde ikke tilstrækkelig udnyttelse af vores kapacitet i den del, der bygger betonfabrikker, i første halvdel af 2018. Derfor skred resultatet ganske enkelt for os. Så vi nåede aldrig derhen, hvor vi gerne ville, siger han.

Resultatet af primær drift (EBIT) før særlige poster landede for året på 15,1 mio. kr. Til sammenligning lød det i 2017 på 20,2 mio. kr.

LANGSOMMERE MARKEDER

For 2019 venter selskabet et resultat fra den primære drift (EBIT) i niveauet 17-22 mio. kr. Skako ser ingen særlige poster i 2019.

Ifølge formanden er det muligvis en konservativ udmelding, men den er taget af hensyn til manglende indblik i andet halvår.

- Vi har valgt at guide på, hvad vi selv betragter som et lidt konservativt niveau, fordi vi ikke kan se ind i andet halvår på Skako Concrete. Det virker, som om der er nogle markeder, der kører lidt langsommere. England er et sted, hvor vi har haft masser af aktivitet og mange tilbud ude, men der bliver ikke truffet nogen beslutninger i øjeblikket, forklarer Jens Wittrup Willumsen.

Han tilføjer, at det tyske marked også går langsommere, end selskabet havde håbet på. Lyspunkter er der dog længere mod syd og vest.

- Vi er stadigvæk mellemoptimistiske på USA. Der er meget aktivitet derovre, og vi har ikke set Trumps lovninger på investeringer i infrastrukturen manifestere sig endnu, men vi har fornuftig aktivitet på ordresiden, så der er vi stadig forventningsfulde - ligesom vi også er det i Skandinavien, siger bestyrelsesformanden.

Godt ser det også ud for Skako Vibration i Marokko, hvor selskabet leverer til den statsejede kunde OCP.

- De er den største udvinder af fosfat i verden, og Marokko sidder på 85 pct. af verdens fosfat-forekomster. Vi er en af leverandørerne til de store anlæg, de bygger, og de har nogle ret markante ekspansionsplaner. Så vi er fornuftigt kørende dernede og regner også med, at der måske kommer noget fra nabolandet Algeriet, siger Jens Wittrup Willumsen.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
23 maj - 
Torsdagens aktier: Mærsk til tælling inden kvartalstal ..
23 maj - 
Skako har stor kvartalsfremgang: Og ordrebeholdningen b..
23 maj - 
Aktier/åbning: Pandora og Mærsk daler til bunds i surt ..
Relateret debat
23 maj - 
Skako er back på skinner igen. Q1 plejer at være den då..
23 maj - 
Meget nydeligt i min bog. Fin EBIT i det svære Q1 og go..
23 maj - 
Resultatet af primær drift (EBIT) udgjorde DKK 3,4 mio...
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Ny storaktionær i DSV: Schweizisk finansgigant har købt op

23-05-2019 16:10:20
Den schweiziske finansgigant UBS er blevet storaktionær i den danske transportkoncern DSV.Det fremgår af en meddelelse fra DSV torsdag.- UBS Group har meddelt, at det har har erhvervet aktier og finansielle instrumenter i DSV, hvilket har bragt den direkte og indirekte ejerandel over 5 pct., fremgår det af meddelelsen.Samlet råder UBS over en ejerandel i DSV på 6,10 pct. af den samlede aktiekapita..

Tyske PMI-tal offentliggjort: "Landets afgørende industrisektor halter stadig"

Relaterede nyheder
23-05-2019 10:42:42
PMI-barometeret over indkøbschefernes syn på aktiviteten i Tyskland udviklede sig overordnet set som ventet i majs foreløbige opgørelse.Tallene var på ingen måde prangende, lyder vurderingen fra Frederik Engholm, der er chefstrateg hos Nykredit.- Det tyske PMI-indeks for fremstillingssektoren viser, at landets afgørende industrisektor stadig halter. Indekset er tæt på uændret - falder fra 44,4 til..

Scandinavian Tobacco Group fremlægger flot regnskab

23-05-2019 08:22:40
En gunstig valutaudvikling og et tidligere opkøb har i årets første tre måneder været med til at løfte resultaterne hos Scandinavan Tobacco Group (STG), der samtidig holder fast i forventningerne til indeværende regnskabsår.Koncernomsætningen endte i første kvartal på 1464 mio. kr., hvilket var mere end de 1285 mio. kr., som omsætningen landede på i samme kvartal sidste år. Det fremgår af kvartals..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/middag: Pandora bundprop i cyklisk nedtur for rødt C25
2
Aktier/tendens: Regnskaber i fokus i ventet rød start
3
Torsdagens aktier: Mærsk til tælling inden kvartalstal i surt marked
4
Ny storaktionær i DSV: Schweizisk finansgigant har købt op
5
Svinepriser på himmelflugt giver lettelse hos landmænd - og banker

Relaterede aktiekurser

Skako A/S 57,00 7,1% Stigning i aktiekurs
Skako Ord Shs 57,00 7,1% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
24. maj 2019 02:55:32
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190514.2 - EUROWEB5 - 2019-05-24 02:55:32 - 2019-05-24 02:55:32 - 1 - Website: OKAY