15 mar: Lars Christensens Verden - Episode 11: Rangvid; Forvent lave akti..
15 mar: Adobe opjusterer efter første kvartal - men det er ikke nok - NY
15-03-2019 06:34:06

Bank of Japan nedjusterer økonomisk udsigt - fastholder pengepolitik

Japan Economy
Koji Sasahara/Ritzau Scanpix

Den japanske centralbank, Bank of Japan, fastholdt som ventet pengepolitikken fredag, men lagde en dæmper på optimismen på grund af øgede udenlandske risici, der truer med at afspore det skrøbelige økonomiske opsving i Den Opgående Sols Land.

Centralbanken nedgraderede vurderingen af eksport og industriproduktion på baggrund af en opbremsning i de oversøiske økonomier.

- Eksporten har vist noget svaghed for nylig, noterer centralbanken i den medfølgende erklæring fra mødet ifølge Reuters.

Men hvor de andre store centralbanker har indtaget en mere lempelig tilgang til pengepolitikken på grund af den globale økonomiske afmatning, er Bank of Japan fastlåst af den i forvejen yderst lempelige monetære politik, som har stået på i efterhånden mange år.

Banken har ganske enkelt ikke ret meget ammunition tilbage, men alligevel tror et voksende antal analytikere på, at centralbankguvernør Haruhiko Kuroda træder ind på et tidspunkt for at forsvare de små fremskridt, der trods alt er sket hen mod bankens 2 pct. inflationsmål.

- Bank of Japan må være nervøs efter en række ringe økonomiske data. Deres plan er at komme igennem den her periode ved at holde fast i deres nuværende lempelser. De vil være meget forsigtige med at ekspandere stimulus, fordi det vil forværre bivirkningerne, vurderer cheføkonom Junko Nishioka fra Sumitomo Mitsui Banking Corp over for Bloomberg News.

Siden det foregående pengepolitiske møde i januar har en strøm af dystre data kastet mørke skyer over udsigterne for Japans økonomi, der i forvejen står til at blive ramt af en allerede vedtaget momsforhøjelse senere på året.

Eksporten og fabrikkernes produktion falder, og kapitalinvesteringer ser ud til at flade ud. Og selv om Bank of Japans nøgle-inflationsindikator viste 0,8 pct. i januar, ventes inflationen atter at bevæge sig mod et rundt nul i de kommende måneder.

Industriproduktionen over hele kloden er bremset op i sidste måned, da efterspørgslen blev ramt af handelskrigen mellem USA og Kina, hvilket svækker den globale vækst. Dertil kommer den politiske usikkerhed i Europa omkring Storbritanniens farvel til EU.

/ritzau/FINANS

Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
19 mar
I:SP500
Hejsa Lidt forårs opdatering. Langsigtet konjunkturmodel: Nederst kan I se den langsigtede konjunktu..
70
19 mar
VELO
  Studiet er et randomiseret fase 4 forsøg, hvor man sammenligner forlænget frigivelse Envarsus XR (..
14
18 mar
GOMX
SAS's emmision overtegnet så de regner med 15MUSD i provenu samlet - godt nyt for GOMSpace hvis de k..
14
21 mar
BAVA
Jeg synes bestemt også der skal være plads til kritikere af Bavarian. Der skal være plads til alle i..
12
21 mar
PNDORA
Du rammer jo netop ned i strategien "NOW", hvor der kigges ind i hvilke butikker der er lønsomme. Sa..
12
20 mar
ZEAL
Jeg skrev til IR vedr. lidt forskelligt, her er deres svar:  Bliver der afholdt en Capital Market D..
12
21 mar
I:SP500
Der er en alt afgørende ting som Rangvid ikke tager højde for, og som Lars Christensen glemmer at kr..
11
19 mar
FING-B
Siden topformationen i 23 området har trenden krydset flere støttelinjer og er nu ved en mulig dobbe..
11
18 mar
BAVA
For mig virker det ret underligt at udmelding fra FDA om ydereligere 3mdr mere behandlingstid bliver..
11
17 mar
CHEMM
Økonomisk Ugebrev Formue har i denne weekend et længere interview med Chemometecs CEO Michael Eising..
10

Lars Christensens Verden - Episode 12: Bankernes rolle i samfundet

22-03-2019 07:12:24
I ”Lars Christensens Verden” går økonom og chefredaktør på Euroinvestor Lars Christensen bag om markedet i samtaler med professionelle markedsaktører, kommentatorer og økonomiske og finansielle forskere. Det handler om, hvad det i virkeligheden er, der driver de finansielle markeder. Det er ikke investeringsråd, men mottoet er, at den, der ved mest, tjener mest. Det leveres alt sammen med humor og..

Recessionsfrygt i obligationsmarkedet

Relaterede nyheder
22-03-2019 15:08:12
Rentemarkederne har i dag sendt flere signaler, som analytikere betegner som klare signaler om lavere vækst og måske endda recession.Således faldt den tyske 10-årige statsobligationsrente i dag under 0 pct., hvilket afspejler investorernes frygt for den europæiske vækst. Tal, der viser indkøbschefernes forventninger til fremtiden, de såkaldte PMI-tal, faldt kraftigere end ventet i marts i flere eu..

Tysk 10-års rente falder under 0 pct. – "Gassen er gået af ballonen"

Relaterede nyheder
22-03-2019 11:26:06
De tyske PMI-tal, som i dag blev i dag offentliggjort, faldt til 44,7 fra 47,6 og rammer dermed laveste niveau siden september 2012. I en kommentar til Euroinvestor udtaler makroanalytiker i Sydbank, Mathias Rømer Sproegel: "Dagens læsning af de tyske PMI’er var ikke rar læsning for investorerne. Bekymringer om Brexit, den globale handelskrig mellem USA og Kina samt fortsat store problemer i den t..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
23. marts 2019 23:39:00
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190320.1 - EUROWEB6 - 2019-03-23 23:39:00 - 2019-03-23 23:39:00 - 1 - Website: OKAY