15 mar: Lars Christensens Verden - Episode 11: Rangvid; Forvent lave akti..
15 mar: Adobe opjusterer efter første kvartal - men det er ikke nok - NY
15-03-2019 06:34:06

Bank of Japan nedjusterer økonomisk udsigt - fastholder pengepolitik

Japan Economy
Koji Sasahara/Ritzau Scanpix

Den japanske centralbank, Bank of Japan, fastholdt som ventet pengepolitikken fredag, men lagde en dæmper på optimismen på grund af øgede udenlandske risici, der truer med at afspore det skrøbelige økonomiske opsving i Den Opgående Sols Land.

Centralbanken nedgraderede vurderingen af eksport og industriproduktion på baggrund af en opbremsning i de oversøiske økonomier.

- Eksporten har vist noget svaghed for nylig, noterer centralbanken i den medfølgende erklæring fra mødet ifølge Reuters.

Men hvor de andre store centralbanker har indtaget en mere lempelig tilgang til pengepolitikken på grund af den globale økonomiske afmatning, er Bank of Japan fastlåst af den i forvejen yderst lempelige monetære politik, som har stået på i efterhånden mange år.

Banken har ganske enkelt ikke ret meget ammunition tilbage, men alligevel tror et voksende antal analytikere på, at centralbankguvernør Haruhiko Kuroda træder ind på et tidspunkt for at forsvare de små fremskridt, der trods alt er sket hen mod bankens 2 pct. inflationsmål.

- Bank of Japan må være nervøs efter en række ringe økonomiske data. Deres plan er at komme igennem den her periode ved at holde fast i deres nuværende lempelser. De vil være meget forsigtige med at ekspandere stimulus, fordi det vil forværre bivirkningerne, vurderer cheføkonom Junko Nishioka fra Sumitomo Mitsui Banking Corp over for Bloomberg News.

Siden det foregående pengepolitiske møde i januar har en strøm af dystre data kastet mørke skyer over udsigterne for Japans økonomi, der i forvejen står til at blive ramt af en allerede vedtaget momsforhøjelse senere på året.

Eksporten og fabrikkernes produktion falder, og kapitalinvesteringer ser ud til at flade ud. Og selv om Bank of Japans nøgle-inflationsindikator viste 0,8 pct. i januar, ventes inflationen atter at bevæge sig mod et rundt nul i de kommende måneder.

Industriproduktionen over hele kloden er bremset op i sidste måned, da efterspørgslen blev ramt af handelskrigen mellem USA og Kina, hvilket svækker den globale vækst. Dertil kommer den politiske usikkerhed i Europa omkring Storbritanniens farvel til EU.

/ritzau/FINANS

Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
13 jun
PNDORA
Hvad er det for noget eklatant ævl.Hvis man sammenholder de store fondes indtog på det danske aktiem..
24
13 jun
PNDORA
Jeg er meget imponeret over Jyske bank og i særdeleshed analytikkeren Janne Vincent Kjær. Kunne rest..
20
09 jun
PNDORA
Ok ja. Og i Schweiz betaler hverken dem der arbejder eller firmaer noget særligt i skat og alligevel..
18
12 jun
PNDORA
er i dag ude med en dødsdoms artikel omkring Pandora. Artiklen er skrevet af en velanset analytiker,..
17
12 jun
NOVO-B
Novo Nordisk aktien er d.d. steget med 120 kr. siden d. 25. nov. 2016. Dvs. fra 226 til 346 kr. 💪 ..
17
10 jun
VELO
https://clinicaltrials.gov/ct2/show/study/NCT03979365 Bliver også spændene, at se om Envarsus sna..
15
15 jun
PNDORA
Udover den samme analyse blev offentligjort for snart 3 uger siden er det da glimrende at man igen, ..
14
13 jun
PNDORA
Nå du mener som IKEA, KIA, Hyundai, Harald Nyborg, Jysk og alle de andre hvor ingen vil handle..;)Må..
13
13 jun
 
Kildevand på flaske ligeledes. Forbyd det. Kildevand, der fragtes fra Frankrig og  Italien til Danma..
13
12 jun
PNDORA
Uden at have noget kendskab til Per Hansen artiklen, så kan jeg med sikkerhed sige, at din kommentar..
13

Lars Christensens Verden - Episode 21: Hvis virksomhedernes betalingsevne svigter, knækker aktiemarkedet

14-06-2019 06:00:00
I episode 21 af podcastserien “Lars Christensens Verden” stilles der skarpt på asset allokering.Euroinvestors chefredaktør Lars Christensen har adm. direktør i og stifter af Copenhagen Allocation Partner (CAP) Morten Kongshaug med i studiet til en samtale om, hvilke værktøjer og indikatorer Morten Kongshaug benytter til at vurdere, om man skal være over- eller undervægt aktier i sin portefølje, og..

Fredagens aktier: Carlsberg sendt til bunds i overvejende rødt C25

14-06-2019 17:02:57
På en dag uden de helt store selskabsnyheder blev Carlsberg fredag sendt til bunds i et rødt C25-indeks, der samlet dykkede 0,7 pct. til 1125,94.Bryggeriaktien faldt 2,9 pct. til 880 kr., hvilket ifølge Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank, kan skyldes, at salgstal fra et analysehus viste svaghed i Vesteuropa - særligt i Storbritannien og Italien.- Der er kommet nye salgstal fra Nielsen (..

Ørsted: Fransk konkurrent vinder havvindudbud i Frankrig

Relaterede nyheder
14-06-2019 12:29:09
Den statsejede franske energikoncern EDF er fredag blevet udråbt til vinderen af en udbudsrunde for havvind i Frankrig.Det oplyser den franske miljøminister, François de Rugy, fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.- EDF er blevet valgt, udtaler han ifølge nyhedsbureauet fredag.Dermed har det franske selskab, der har tyske Innogy og Enbridge som partnere, vundet retten til at opføre en havvindmøllep..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
16. juni 2019 05:43:23
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190527.1 - EUROWEB6 - 2019-06-16 05:43:23 - 2019-06-16 05:43:23 - 1 - Website: OKAY