15 mar: H+H/CEO: Ser ikke brexit få mærkbar effekt i år
15 mar: H+H/CEO: Vi kan ikke blive ved med at drive marginer op
15-03-2019 16:39:06

Tivoli/direktører: Vi er i mål med at være en helårsvirksomhed

Georg Carstensens gamle have kunne i 2018 fejre 175 års jubilæum, og Tivoli præsterede fredag i sit årsregnskab en omsætning, som kravlede over en mia. kr. Det var blandt andet Vinter i Tivoli, der gav blus under omsætningen i et traditionelt svært første kvartal.

Det er vigtigt for Tivoli, at selskabet ikke længere er alt for afhængig af vind og vejr, og administrerende direktør Lars Liebst og finansdirektør Andreas Morthorst er enige om, at de er i mål med være en helårsvirksomhed.

- Når vi taler om at være en helårsvirksomhed, så er det jo i virkeligheden for at kompensere for den del, hvor vi er afhængige af udefrakommende begivenheder, nemlig vejret. Så vi har flere indtjeningsben, end vi har haft tidligere, og går det galt et sted, så er der noget til at kompensere for det, siger Lars Liebst til Ritzau Finans.

Besøgstallet i Tivoli var på 4,8 mio. i 2018, hvilket er 11 pct. flere end i 2017, og det er fortsat det, som trækker omsætningen op. Segmentet salg, som omfatter alle entré, forlystelses- og årskortindtægter samt sponsorindtægter og indtægter fra Tivoli Erhvervsklub, udgør 46 pct. af den samlede omsætning.

Lars Liebst peger på, at det er svært at sige, hvor mange flere mennesker, selve haven kan klare, og at det derfor er vigtigt med andre aktiviteter uden for sæsonerne.

- Hvis du tænker på det fysiske, så må vi jo nok erkende, at ved højsæsonerne omkring jul og halloween, er vi nok ved at være derhenne, hvor vi når en maksimum kapacitet, men vi lægger jo noget til hele tiden. Tivoli Hjørnet, Nimb hotel og andre aktiviteter, som kan suge noget op, også uden for sæsonerne - og det er det, vi fokuserer benhårdt på, siger Lars Liebst.

KONSERVATIVE FORVENTNINGER

Tivoli venter i regnskabsåret 2019 en omsætning, der er på niveau med 2018 og et overskud før skat og ekstraordinære poster på ca. 100 mio. kr. Sidste år realiserede selskabet ellers et overskud før skat på 120,6 mio. kr. selv om de to direktører mener, at Tivoli er i mål med at være en helårsvirksomhed, så er der fortsat usikkerheder - særligt om antallet af gæster.

- Vi er normalt forholdsvis konservative i vores udmeldinger, fordi vi har stadigvæk en enorm usikkerhed forbundet med noget af det, vi laver, og det tager vi højde for. Det har alle årene været en konservativ udmelding, siger Lars Liebst.

- I år har vi et "all-time high" af gæster. Vores omsætning i 2018 bygger på det her antal af gæster, så bare per definition at sige, at vi næste år levere en vækst på 5-10 pct., det er ikke bare lige at gøre, siger Andreas Morthorst.

RASMUS KLUMP ER EN INVESTERING.

Tivoli købte i 2018 50 pct. af Rasmus Klump af Egmont, og ifølge de to direktører er det endnu et forretningsben, der fremadrettet skal levere vækst, også uden for sæsonerne. Lars Liebst ser store muligheder med den lille pandekagespisende bjørn.

- Jeg tror, vi skal se Rasmus Klump, som en investering over en årrække. Nu bor han her, der er lavet nogle film, og der kommer måske flere film. Der er også en helt masse muligheder for salg af merchandise, siger Lars Liebst.

- Det håber vi da, vi er jo en kommerciel virksomhed, så når vi gør sådan noget, så gør vi det for at styrke vores forretning og for at skabe noget vækst, supplerer Andreas Morthost.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
09 maj - 
Tivoli indgår aftale med Danske Spil om casinoaktiver o..
23 apr - 
Tivoli/CFO: Første kvartal skal give overskud på sigt
23 apr - 
Tivoli/CFO. Der skal fortsat investeres i vintersæsonen
Relateret debat
12 maj - 
I vores familie får konfirmanderne aktier nok til et ak..
09 maj - 
Sådan bare for sjovs skyld, så er det mig der lige nu t..
09 maj - 
I dag har vi allerede her kl. 13 oplevet den største om..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Telegiganters fusion møder modstand: Aktierne står til kursfald

22-05-2019 14:58:35
Relaterede nyheder
Aktierne i de amerikanske teleselskaber Sprint og T-Mobile ser ud til at skulle falde onsdag, efter at der er kommet forlydender om, at det amerikanske justitsministerium vil stille sig i vejen for selskabernes fusion.Ifølge Reuters er justitsministeriet ikke tilfreds med den plan for fusionen, som Sprint og T-Mobile selv har præsenteret, og det skal have fået ministeriet til at begynde at arbejde..

Zealand Pharma indleder nyt forsøg med partner

22-05-2019 14:19:28
Zealand Pharma og den amerikanske partner Beta Bionics har startet et forsøg, hvor det danske selskabs middel Dasiglucagon kombineres med partnerens pumpesystem iLet.Det fortæller Zealand Pharma i en selskabsmeddelelse.Intentionen med forsøget er at finde ud af, om selskaberne kan udvikle en form for kunstigt bugspytkirtelsystem, hvor det danske selskabs bidrag er Dasiglucagon til behandling af ty..

Simcorp slår regnskabs-forventninger - aktien til tops i C25

22-05-2019 08:54:19
Softwareselskabet Simcorp har i første kvartal af 2019 haft en omsætning, der endte højere sammenlignet med samme kvartal året før. For indtjeningen var der ligeledes tale om fremgang i kvartalet, der bød på indgåede aftaler med to nye kunder.Det viser regnskabet for første kvartal, som er offentliggjort onsdag morgen.Omsætningen sluttede i første kvartal på 99,7 mio. euro mod 89,9 mio. euro i sam..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Bavarian/CEO: Som investor bør man være begejstret for RSV-kandidat
2
Aktier/tendens: Simcorp og Bavarian i fokus efter regnskaber
3
Bavarian Nordic Q1: Fastholder forventningerne til "overgangsår"
4
Bavarian/Sydbank: Kommende nyheder kan sende aktien yderligere op
5
Zealand Pharma indleder nyt forsøg med partner

Relaterede aktiekurser

Tivoli A/S 696,00 0,9% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
22. maj 2019 18:58:15
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190514.2 - EUROWEB3 - 2019-05-22 18:58:15 - 2019-05-22 18:58:15 - 1 - Website: OKAY