15 mar: H+H/CEO: Ser ikke brexit få mærkbar effekt i år
15 mar: H+H/CEO: Vi kan ikke blive ved med at drive marginer op
15-03-2019 16:39:06

Tivoli/direktører: Vi er i mål med at være en helårsvirksomhed

Georg Carstensens gamle have kunne i 2018 fejre 175 års jubilæum, og Tivoli præsterede fredag i sit årsregnskab en omsætning, som kravlede over en mia. kr. Det var blandt andet Vinter i Tivoli, der gav blus under omsætningen i et traditionelt svært første kvartal.

Det er vigtigt for Tivoli, at selskabet ikke længere er alt for afhængig af vind og vejr, og administrerende direktør Lars Liebst og finansdirektør Andreas Morthorst er enige om, at de er i mål med være en helårsvirksomhed.

- Når vi taler om at være en helårsvirksomhed, så er det jo i virkeligheden for at kompensere for den del, hvor vi er afhængige af udefrakommende begivenheder, nemlig vejret. Så vi har flere indtjeningsben, end vi har haft tidligere, og går det galt et sted, så er der noget til at kompensere for det, siger Lars Liebst til Ritzau Finans.

Besøgstallet i Tivoli var på 4,8 mio. i 2018, hvilket er 11 pct. flere end i 2017, og det er fortsat det, som trækker omsætningen op. Segmentet salg, som omfatter alle entré, forlystelses- og årskortindtægter samt sponsorindtægter og indtægter fra Tivoli Erhvervsklub, udgør 46 pct. af den samlede omsætning.

Lars Liebst peger på, at det er svært at sige, hvor mange flere mennesker, selve haven kan klare, og at det derfor er vigtigt med andre aktiviteter uden for sæsonerne.

- Hvis du tænker på det fysiske, så må vi jo nok erkende, at ved højsæsonerne omkring jul og halloween, er vi nok ved at være derhenne, hvor vi når en maksimum kapacitet, men vi lægger jo noget til hele tiden. Tivoli Hjørnet, Nimb hotel og andre aktiviteter, som kan suge noget op, også uden for sæsonerne - og det er det, vi fokuserer benhårdt på, siger Lars Liebst.

KONSERVATIVE FORVENTNINGER

Tivoli venter i regnskabsåret 2019 en omsætning, der er på niveau med 2018 og et overskud før skat og ekstraordinære poster på ca. 100 mio. kr. Sidste år realiserede selskabet ellers et overskud før skat på 120,6 mio. kr. selv om de to direktører mener, at Tivoli er i mål med at være en helårsvirksomhed, så er der fortsat usikkerheder - særligt om antallet af gæster.

- Vi er normalt forholdsvis konservative i vores udmeldinger, fordi vi har stadigvæk en enorm usikkerhed forbundet med noget af det, vi laver, og det tager vi højde for. Det har alle årene været en konservativ udmelding, siger Lars Liebst.

- I år har vi et "all-time high" af gæster. Vores omsætning i 2018 bygger på det her antal af gæster, så bare per definition at sige, at vi næste år levere en vækst på 5-10 pct., det er ikke bare lige at gøre, siger Andreas Morthorst.

RASMUS KLUMP ER EN INVESTERING.

Tivoli købte i 2018 50 pct. af Rasmus Klump af Egmont, og ifølge de to direktører er det endnu et forretningsben, der fremadrettet skal levere vækst, også uden for sæsonerne. Lars Liebst ser store muligheder med den lille pandekagespisende bjørn.

- Jeg tror, vi skal se Rasmus Klump, som en investering over en årrække. Nu bor han her, der er lavet nogle film, og der kommer måske flere film. Der er også en helt masse muligheder for salg af merchandise, siger Lars Liebst.

- Det håber vi da, vi er jo en kommerciel virksomhed, så når vi gør sådan noget, så gør vi det for at styrke vores forretning og for at skabe noget vækst, supplerer Andreas Morthost.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
15 mar - 
Fredagens aktier: Femte dag med C25-plus - ISS, Pandora..
15 mar - 
Tivoli FY: Udvidede sæsonen og øgede både omsætning og ..
15 mar - 
Aktier/middag: Positivt marked med ISS, Ambu og Pandora..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Recessionsfrygt i obligationsmarkedet

22-03-2019 15:08:12
Rentemarkederne har i dag sendt flere signaler, som analytikere betegner som klare signaler om lavere vækst og måske endda recession.Således faldt den tyske 10-årige statsobligationsrente i dag under 0 pct., hvilket afspejler investorernes frygt for den europæiske vækst. Tal, der viser indkøbschefernes forventninger til fremtiden, de såkaldte PMI-tal, faldt kraftigere end ventet i marts i flere eu..

Tysk 10-års rente falder under 0 pct. – "Gassen er gået af ballonen"

Relaterede nyheder
22-03-2019 11:26:06
De tyske PMI-tal, som i dag blev i dag offentliggjort, faldt til 44,7 fra 47,6 og rammer dermed laveste niveau siden september 2012. I en kommentar til Euroinvestor udtaler makroanalytiker i Sydbank, Mathias Rømer Sproegel: "Dagens læsning af de tyske PMI’er var ikke rar læsning for investorerne. Bekymringer om Brexit, den globale handelskrig mellem USA og Kina samt fortsat store problemer i den t..

Lars Christensens Verden - Episode 12: Bankernes rolle i samfundet

Relaterede nyheder
22-03-2019 07:12:24
I ”Lars Christensens Verden” går økonom og chefredaktør på Euroinvestor Lars Christensen bag om markedet i samtaler med professionelle markedsaktører, kommentatorer og økonomiske og finansielle forskere. Det handler om, hvad det i virkeligheden er, der driver de finansielle markeder. Det er ikke investeringsråd, men mottoet er, at den, der ved mest, tjener mest. Det leveres alt sammen med humor og..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Novo udbyttemilliarder kan trække C25 i rødt
2
Middag: Sydbank og Vestas til bunds i rødt marked
3
Fredagens aktier: Vestas og Sydbank sank i surt marked
4
Recessionsfrygt i obligationsmarkedet
5
Genmab-partner søger om udvidet brug af Darzalex i Europa

Relaterede aktiekurser

Tivoli A/S 692,00 0,6% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
23. marts 2019 07:28:20
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190320.1 - EUROWEB4 - 2019-03-23 07:28:20 - 2019-03-23 07:28:20 - 1 - Website: OKAY