26 mar: Fastsættelse af kuponrente
26 mar: Åbning af ny fastforrentet obligation
26-03-2019 14:16:02

Lundbeck afholdt ordinær generalforsamling den 26. marts 2019 på selskabets hjemsted

Valby, Danmark, 26. marts 2019 - H. Lundbeck A/S (Lundbeck) har i dag offentliggjort, at bestyrelsens beretning blev taget til efterretning og årsrapporten blev godkendt på generalforsamlingen.

Forslaget om, at der for regnskabsåret 2018 udbetales et udbytte på 61% af årets nettoresultat, svarende til DKK 12,00 pr. aktie eller et samlet udbytte på DKK 2.389 millioner, blev vedtaget.

Lars Søren Rasmussen, Lene Skole-Sørensen, Lars Erik Holmqvist, Jeremy Max Levin , Jeffrey Berkowitz og Henrik Andersen blev genvalgt til bestyrelsen. Umiddelbart efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig med Lars Søren Rasmussen som formand og Lene Skole-Sørensen som næstformand. 

Bestyrelsen for Lundbeck har herefter følgende sammensætning:

 • Lars Søren Rasmussen (formand)
 • Lene Skole-Sørensen (næstformand)
 • Lars Erik Holmqvist
 • Jeremy Max Levin
 • Jeffrey Berkowitz
 • Henrik Andersen
 • Ludovic Tranholm Otterbein (medarbejdervalgt)
 • Henrik Sindal Jensen (medarbejdervalgt)
 • Rikke Kruse Andreasen (medarbejdervalgt)

I forlængelse af bestyrelsens konstitution konstitueredes Revisionskomitéen, Vederlags- og Nomineringskomitéen og Videnskabskomitéen.

Henrik Andersen (formand), Lars Søren Rasmussen og Lars Erik Holmqvist blev valgt som medlemmer af Revisionskomitéen. Lars Søren Rasmussen (formand), Lene Skole-Sørensen og Jeffrey Berkowitz blev valgt som medlemmer af Vederlags- og Nomineringskomitéen. Jeremy Max Levin (formand), Lene Skole-Sørensen og Jeffrey Berkowitz blev valgt som medlemmer af Videnskabskomitéen.

Generalforsamlingen godkendte bestyrelsens vederlag for 2019.

Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab blev genvalgt som selskabets revisor.

Bestyrelsens forslag om at bemyndige bestyrelsen til indtil næste ordinære generalforsamling at lade selskabet erhverve egne aktier med en samlet nominel værdi på op til 10% af aktiekapitalen blev vedtaget. Købskursen for de pågældende aktier må ikke afvige mere end 10% fra den ved erhvervelsen noterede kurs på Nasdaq Copenhagen A/S.

Bestyrelses forslag om godkendelse af ændring af vederlagsretningslinjerne for bestyrelse og direktion blev vedtaget.

Bestyrelsens forslag om at fjerne aldersgrænsen for bestyrelsesmedlemmer og dermed ændre vedtægternes paragraf 5.1. blev vedtaget.

Forslaget fra aktionæren Kritiske Aktionærer (en forening) om, at hvis forrentningen af egenkapitalen i selskabet overstiger 7%, skal selskabet nedsætte priserne på den medicin som selskabet sælger, blev ikke vedtaget.

Generalforsamlingens dirigent blev bemyndiget til at anmelde de på generalforsamlingen vedtagne beslutninger til Erhvervsstyrelsen.

Der var ikke yderligere på dagsordenen på generalforsamlingen.

Bestyrelsen

Lundbeck kontakter

Investorer:                                                                                Medier:

Palle Holm Olesen                                                                   Mads Kronborg

Vice President, Investor Relations                                           Senior Director, Corp. Communication

PALO@lundbeck.com                                                             MAVK@lundbeck.com         

+45 30 83 24 26                                                                      +45 36 43 40 00 

Om H. Lundbeck A/S

H. Lundbeck A/S (LUN.CO, LUN DC, HLUYY) er et globalt farmaceutisk selskab, som er specialiseret i hjernesygdomme. I mere end 70 år har vi været førende inden for hjerneforskning. Vores purpose er We are tirelessly dedicated to restoring brain health, so every person can be their best.

Cirka 700 millioner mennesker verden over lever med hjernesygdomme, og alt for mange af dem lever med mangelfuld behandling, diskrimination, nedsat arbejdsevne, tidlig tilbagetrækning fra arbejdsmarkedet og andre unødvendige konsekvenser. Vi arbejder hver dag hen imod bedre behandlingsmuligheder og et bedre liv for mennesker, der lever med hjernesygdomme. Det kalder vi Progress in Mind.

Læs mere på  www.lundbeck.com/global/about-us/progress-in-mind

Vores ca. 5.000 medarbejdere i mere end 50 lande arbejder i hele værdikæden lige fra forskning og udvikling til produktion, markedsføring og salg. Vores udviklingsportefølje består af flere udviklingsprogrammer i den sene fase, og vores produkter er tilgængelige i over 100 lande. Vores forskningscenter er placeret i Danmark, og vi har produktionsanlæg i Danmark, Frankrig og Italien. Lundbeck omsatte for 18,1 mia. DKK i 2018 (2,4 mia. EUR eller 2,8 mia. USD).

For yderligere oplysninger henviser vi til selskabets hjemmeside www.lundbeck.com. Vi er også på Twitter på @Lundbeck og på LinkedIn.

Vedhæftet fil

logo.jpg

Relateret indhold
29 maj - 
Onsdagens aktier: Genmab fik klø i uroligt marked
29 maj - 
Aktier/middag: Genmab og Ambu går til bunds i rødt mark..
29 maj - 
Aktier/åbning: Genmab sendes til bunds i C25 med lutter..
Relateret debat
09 maj - 
Så er vi ved at være ved opsamling omkring ..
08 maj - 
Nogen tjener man på, andre taber man lidt, har tj..
08 maj - 
Du går godt nok hurtigt ud af dine handler. Du må da ta..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

 • 1 uge
 • 1 måned
 • 1 År
Ingen indlæg

Lars Christensens Verden - Episode 21: Hvis virksomhedernes betalingsevne svigter, knækker aktiemarkedet

14-06-2019 06:00:00
I episode 21 af podcastserien “Lars Christensens Verden” stilles der skarpt på asset allokering.Euroinvestors chefredaktør Lars Christensen har adm. direktør i og stifter af Copenhagen Allocation Partner (CAP) Morten Kongshaug med i studiet til en samtale om, hvilke værktøjer og indikatorer Morten Kongshaug benytter til at vurdere, om man skal være over- eller undervægt aktier i sin portefølje, og..

Fredagens aktier: Carlsberg sendt til bunds i overvejende rødt C25

14-06-2019 17:02:57
På en dag uden de helt store selskabsnyheder blev Carlsberg fredag sendt til bunds i et rødt C25-indeks, der samlet dykkede 0,7 pct. til 1125,94.Bryggeriaktien faldt 2,9 pct. til 880 kr., hvilket ifølge Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank, kan skyldes, at salgstal fra et analysehus viste svaghed i Vesteuropa - særligt i Storbritannien og Italien.- Der er kommet nye salgstal fra Nielsen (..

Ørsted: Fransk konkurrent vinder havvindudbud i Frankrig

Relaterede nyheder
14-06-2019 12:29:09
Den statsejede franske energikoncern EDF er fredag blevet udråbt til vinderen af en udbudsrunde for havvind i Frankrig.Det oplyser den franske miljøminister, François de Rugy, fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.- EDF er blevet valgt, udtaler han ifølge nyhedsbureauet fredag.Dermed har det franske selskab, der har tyske Innogy og Enbridge som partnere, vundet retten til at opføre en havvindmøllep..

Mest læste nyheder

 • 24 timer
 • 48 timer
 • 1 uge

Relaterede aktiekurser

Lundbeck A/S 253,90 -1,6% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
16. juni 2019 11:40:12
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190527.1 - EUROWEB3 - 2019-06-16 11:40:12 - 2019-06-16 11:40:12 - 1 - Website: OKAY