02 apr: Gennemførelse af spaltning vedtaget
02 apr: Investeringsforeningen Investin - indkaldelse til ordinær general..
02-04-2019 13:40:06

Forløb af ordinær generalforsamling tirsdag den 2. april 2019

SELSKABSMEDDELELSE

A.P. Møller - Mærsk A/S – Forløb af ordinær generalforsamling tirsdag den 2. april 2019

Generalforsamling i A.P. Møller - Mærsk A/S afholdtes tirsdag den 2. april 2019 i Bella Center, København, i henhold til nedenstående dagsorden.

Bestyrelsen havde udpeget advokat Niels Kornerup til dirigent.

                                                        Dagsorden

 1. Der afgives beretning om selskabets virksomhed i det forløbne driftsår.

Formanden afgav beretning om selskabets virksomhed i det forløbne driftsår.

 1. Den reviderede årsrapport fremlægges til godkendelse.

Den reviderede årsrapport blev fremlagt og godkendt.

 1. Der træffes beslutning om decharge.

Generalforsamlingen meddelte bestyrelsen decharge.

 1. Der træffes beslutning om anvendelse af overskud, herunder udbyttets størrelse, eller dækning af underskud i henhold til den godkendte årsrapport.

Bestyrelsens forslag om fordeling af selskabets nettoresultat på USD 8.730 mio. med USD 479 mio. i udbytte til aktionærerne, svarende til DKK 150 pr. aktie à nominelt DKK 1.000, blev godkendt.

 1. Der træffes beslutning om bemyndigelse til erhvervelse af egne aktier

Generalforsamlingen bemyndigede bestyrelsen til at lade selskabet erhverve egne aktier i et omfang således, at den pålydende værdi af selskabets samlede beholdning af egne aktier ikke på noget tidspunkt overstiger 15 % af selskabets aktiekapital. Købsprisen må ikke afvige mere end 10 % fra den på erhvervelsestidspunktet noterede kurs på Nasdaq Copenhagen A/S.

Bemyndigelsen skulle gælde til og med den 30. april 2021.

 1. Fornødent valg af medlemmer til bestyrelsen.

Fra bestyrelsen afgik Arne Karlsson, Dorothee Blessing og Niels Bjørn Christiansen. Endvidere udtrådte Robert Routs og Jan Leschly af bestyrelsen.

Arne Karlsson, Dorothee Blessing og Niels Bjørn Christiansen blev genvalgt til bestyrelsen.

Endvidere blev Bernard L. Bot og Marc Engel valgt som nye medlemmer af bestyrelsen.

Bestyrelsen bestod herefter af:

Jim Hagemann Snabe, Ane Mærsk Mc Kinney Uggla, Arne Karlsson, Dorothee Blessing, Niels Bjørn Christiansen, Thomas Lindegaard Madsen, Jacob Sterling, Robert Mærsk Uggla, Bernard L. Bot og Marc Engel.

 1. Valg af revision.

PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab blev genvalgt som selskabets revisor.

 1. Behandling af eventuelle forslag fra bestyrelse eller aktionærer.

1) Generalforsamlingen vedtog bestyrelsens forslag om bemyndigelse til bestyrelsen til i tiden indtil næste ordinære generalforsamling i 2020 at træffe beslutning om udlodning af ekstraordinært udbytte.

 1. Generalforsamlingen vedtog bestyrelsens forslag om at gennemføre den i spaltningsplanen af 4. marts 2019 angivne spaltning af A.P. Møller - Mærsk A/S, således at borerig-aktiviteterne overføres til et nyt selskab, The Drilling Company of 1972 A/S (”The Drilling Company of 1972”), der opstår ved spaltningen.
 2. For så vidt angår bestyrelsen i The Drilling Company of 1972, herunder valg af formand, vedtog generalforsamlingen at:

 1. Claus V. Hemmingsen vælges som formand for bestyrelsen indtil den førstkommende ordinære generalforsamling i The Drilling Company of 1972 i 2020.
 2. Robert M. Uggla, Kathleen McAllister, Martin N. Larsen, Robert Routs og Alastair Maxwell vælges til bestyrelsen indtil den førstkommende ordinære generalforsamling i The Drilling Company of 1972 i 2020.

 1. Generalforsamlingen vedtog bestyrelsens forslag om at vælge PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab som revisor for The Drilling Company of 1972.
 2. Generalforsamlingen vedtog bestyrelsens forslag om at godkende vederlagspolitikken for The Drilling Company of 1972, herunder retningslinjer for incitamentsaflønning.
 3. Generalforsamlingen vedtog bestyrelsens forslag om at bemyndige bestyrelsen i The Drilling Company of 1972 til i tiden indtil den 1. april 2024 at lade The Drilling Company of 1972 erhverve egne aktier, forudsat at selskabets samlede beholdning af egne aktier ikke overstiger 10 % af aktiekapitalen, og til en pris der ikke afviger mere end 10 % fra den på erhvervelsestidspunktet noterede kurs på Nasdaq Copenhagen A/S.
 4. Én aktionærs forslag om at pålægge selskabets ledelse at sikre, at skibe ejet af selskabet eller skibe, som selskabet eller dets datterselskaber sælger til tredjemand med henblik på ophugning eller fortsat drift, ikke sendes til ophugning på strande, blev ikke vedtaget.

_____________

Generalforsamlingen hævedes.

Kontaktperson: Executive Vice President Lars-Erik Brenøe, tlf. nr. 33 63 36 07

Vedhæftet fil

Primary Logo

Relateret indhold
17 apr - 
Onsdagens aktier: Coloplast faldt, men GN faldt mest
17 apr - 
Middag: Coloplast sætter sig mere end markedet efter FD..
17 apr - 
Mærsk: Containerrivaler forsøger at dæmpe kapaciteten p..
Relateret debat
08 mar - 
Mægler du godt klar over at alt hvad vi omgiver os med ..
08 mar - 
se nu at få solgt alt der har med olie at gøre.Klimakra..
08 mar - 
optur Måske du skulle korrigere dit skriv? http://inves..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

 • 1 uge
 • 1 måned
 • 1 År
Ingen indlæg

Episode 15 - Lars Seier Christensen ser FC Porto som model for FCK

11-04-2019 15:15:13
I denne episode er finansmanden Lars Seier Christensen gæst i studiet hos Euroinvestors Lars Christensen til en snak om investeringer i sports- og fritidsindustrien med afsæt i Lars Seier Christensens nylige investering i Parken Sport & Entertainment - virksomheden bag fodboldklubben FC København.I samtalen fremhæver Lars Seier Christensen blandt andet den portugisiske fodklub FC Porto som en mode..

Aktier/tendens: Panalpina-tal kan give DSV-fokus i rolig handelsstart

17-04-2019 07:48:02
DSV kan komme i fokus onsdag, efter at schweiziske Panalpina, som den danske transportgigant er ved at overtage, fra morgenstunden har præsenteret regnskabstal, der var bedre end ventet blandt analytikerne.I årets første kvartal nåede Panalpina en omsætning på 1,49 mia. schweizerfranc, svarende til 9,8 mia. kr., hvor der blandt analytikere adspurgt af Bloomberg News var ventet en omsætning på 1,45..

Genmab-partner leverer bedre end ventet: Darzalex skuffer lidt

16-04-2019 12:58:48
Den amerikanske medicinalvirksomhed Johnson & Johnson, der samarbejder med danske Genmab omkring salg af kræftmidlet Darzalex, har leveret et bedre end ventet regnskab for første kvartal.Til gengæld ser det globale salg af Darzalex ud til at skuffe, da det i første kvartal endte på 629 mio. dollar. Til sammenligning havde Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen ventet et globalt salg på 660..

Mest læste nyheder

 • 24 timer
 • 48 timer
 • 1 uge

Relaterede aktiekurser


Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. april 2019 20:22:24
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190410.2 - EUROWEB5 - 2019-04-19 20:22:24 - 2019-04-19 20:22:24 - 1 - Website: OKAY