04 apr: Novozymes løfter forventningerne efter BioAG-nyt - NY
05 apr: Lars Christensens Verden - Episode 14: Ny aktienedtur truer
04-04-2019 17:46:38

Novozymes fortsætter med Bayer som nøglepartner - NY3

Den danske enzymproducent Novozymes og tyske Bayer fortsætter partnerskabet omkring innovation og kommercialisering inden for kerneområdet mikroorganismer til majs samt om distribution til de vigtigste sojamarkeder.

Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen torsdag eftermiddag.

Heri fremgår det også, at The BioAG Alliance afsluttes fra dags dato og erstattes af et nyt setup.

- Yderligere forfølger Novozymes et multipartner-setup, hvoraf de to nye partnere, Univar Solutions og UPL, annonceres i dag. Novozymes vil også udforske partnerskaber inden for biologisk bekæmpelse i lighed med det eksisterende partnerskab med Syngenta.

- Det nye setup forventes at give Novozymes mulighed for at skabe yderligere værdi gennem investeringer inden for bæredygtigt landbrug (BioAG), lyder det i meddelelsen.

I februar 2014 etablerede Novozymes og Monsanto The BioAG Alliance med henblik på at opdage, udvikle og kommercialisere mikrobielle løsninger til at forbedre afgrødeudbytter og bæredygtighed.

Sidste år købte Tyske Bayer amerikanske Monsanto, og Novozymes administrerende direktør, Peder Holk Nielsen, har tidligere fortalt til Ritzau Finans, at det danske selskab mellem jul og nytår ville påbegynde egentlige forhandlinger med Bayer om partnerskabet.

- Jeg er meget tilfreds med den fremtidige udformning af vores BioAG-forretning og ser frem til at fortsætte det succesrige samarbejde med Bayer som vores nøglepartner. BioAG-alliancen har været god for Novozymes, især hvad angår udvikling og kommercialisering af produkter til forøgelse af majsudbytter.

- Den eksklusive BioAg-alliance havde dog sine begrænsninger med hensyn til fleksibilitet og bredde. Det nye, mere fleksible setup muliggør, at Novozymes kan tilbyde biologiske løsninger sammen med flere partnere. Disse partnere komplimenterer de fokusområder, vi har sammen med Bayer, herunder bredere afgrødemæssig og geografisk dækning – så vi kan fortsætte rejsen mod målet på de 250-500 mio. acres, siger Peder Holk Nielsen i torsdagens meddelelse.

JUSTERER FORVENTNINGERNE

Med nyheden torsdag løfter Novozymes sine forventninger til hele 2019's overskudsgrad (EBIT-margin) og resultatvækst. Der ventes nu en overskudsgrad på 29-30 pct. og en resultatvækst på 5-10 pct.

Tidligere ventede Novozymes en EBIT-margin på 28-29 pct. og en resultatvækst på 0-5 pct.

Justeringen kommer, fordi Novozymes i de kommende kvartaler vil indregne udskudte indtægter i resultatopgørelsen.

- Idet The BioAg Alliance bliver opløst tre måneder inde i året, vil 24 mio. kr. af de forventede 113 mio. kr. (som beskrevet i årsrapporten 2018) i indregnede udskudte indtægter for 2019 blive realiseret som omsætning. De resterende 89 mio. kr. samt det udestående restbeløb på 198 mio. kr. vil blive realiseret som andre driftsindtægter i andet kvartal af 2019, skriver Novozymes i meddelelsen.

- Som følge heraf øges forventningen til overskudsgrad for 2019 fra 28-29 pct. til 29-30 pct., og forventningerne til vækst i årets resultat øges til 5-10 pct. mod tidligere 0-5 pct., fortsætter enzymkoncernen.

I samme ombæring sænkes forventningerne til de frie pengestrømme dog også til 2,0-2,4 mia. kr. fra tidligere 2,2-2,6 mia. kr. Afkastet af den investerede kapital (ROIC) ventes nu at blive cirka 24 pct. mod tidligere cirka 23 pct.

Justeringen af pengestrømmene skyldes udskudte skattebetalinger fra den tidligere alliance, som er affødt af de udskudte indtægter, der nu bogføres. Opjusteringen af ROIC er en afspejling af, at Novozymes forventer at skabe forøget værdi med den nye opsætning.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
16 apr - 
Tirsdagens aktier: Lidt skuffende Darzalex-salgstal sen..
16 apr - 
Middag: Pandora lander i top - Genmab får nyt fra partn..
16 apr - 
ABG nedjusterer Novozymes-anbefaling
Relateret debat
11 apr - 
Ingen grund til at trække i land. Det er nonsens det de..
06 apr - 
Det er korrekt det du skriver. Jeg læste dit indlæg i f..
05 apr - 
Et eksempel: 100 bliver til 100. Efter min regnestok, b..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Episode 15 - Lars Seier Christensen ser FC Porto som model for FCK

11-04-2019 15:15:13
I denne episode er finansmanden Lars Seier Christensen gæst i studiet hos Euroinvestors Lars Christensen til en snak om investeringer i sports- og fritidsindustrien med afsæt i Lars Seier Christensens nylige investering i Parken Sport & Entertainment - virksomheden bag fodboldklubben FC København.I samtalen fremhæver Lars Seier Christensen blandt andet den portugisiske fodklub FC Porto som en mode..

Aktier/tendens: Panalpina-tal kan give DSV-fokus i rolig handelsstart

17-04-2019 07:48:02
DSV kan komme i fokus onsdag, efter at schweiziske Panalpina, som den danske transportgigant er ved at overtage, fra morgenstunden har præsenteret regnskabstal, der var bedre end ventet blandt analytikerne.I årets første kvartal nåede Panalpina en omsætning på 1,49 mia. schweizerfranc, svarende til 9,8 mia. kr., hvor der blandt analytikere adspurgt af Bloomberg News var ventet en omsætning på 1,45..

Genmab-partner leverer bedre end ventet: Darzalex skuffer lidt

16-04-2019 12:58:48
Den amerikanske medicinalvirksomhed Johnson & Johnson, der samarbejder med danske Genmab omkring salg af kræftmidlet Darzalex, har leveret et bedre end ventet regnskab for første kvartal.Til gengæld ser det globale salg af Darzalex ud til at skuffe, da det i første kvartal endte på 629 mio. dollar. Til sammenligning havde Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen ventet et globalt salg på 660..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser

Novozymes B A/S 311,90 -0,4% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. april 2019 20:23:21
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190410.2 - EUROWEB3 - 2019-04-19 20:23:21 - 2019-04-19 20:23:21 - 1 - Website: OKAY