05 apr: Société Générale sænker Nordea-kursmål
05 apr: Jyske med nyt kursmål på Tryg-aktien – fastholder anbefaling
05-04-2019 08:40:07

Alm. Brand positiv om fortsat Bayer/Novozymes-samarbejde

Selv om det kommer til at ske i en ny opsætning, så fortsætter Novozymes og Bayer deres BioAG-samarbejde, og det ventes at blive taget godt imod af investorerne.

Sådan lyder vurderingen hos Michael Friis Jørgensen, chefaktieanalytiker i Alm. Brand Markets, som også regner med en positiv modtagelse af den opjustering, som Novozymes har foretaget i forbindelse med torsdagens nyhed om det nye samarbejde.

Fra at have ventet en EBIT-margin på 28-29 pct. og en resultatvækst på 0-5 pct. i 2019 regner Novozymes nu med at præstere en EBIT-margin på 29-30 pct. og en resultatvækst på 5-10 pct.

Baggrunden for opjusteringen er, at Bayer i fjor købte Monsanto, som Novozymes egentlig havde samarbejdet med i BioAG-partnerskabet, og derfor har der været usikkerhed om, hvorvidt det tyske selskab ville fortsætte samarbejdet med den danske enzymproducent.

Den usikkerhed er fjernet med torsdagens nyhed, og nu vil Novozymes i de kommende kvartaler indregne udskudte indtægter i sin resultatopgørelse.

- Jeg tror, at markedet kommer til at reagere positivt på det her. Selv om deres opjustering er af lidt regnskabsmæssig karakter, så er det stadig en opjustering, og det skal der nok blive taget godt imod, siger Michael Friis Jørgensen.

- Der har været lidt usikkerhed omkring, hvorvidt Bayer ville fortsætte samarbejdet, efter at det overtog Monsanto. Det tror jeg, de fleste har været enige om, at det ville, men det er selvfølgelig rart at få det bekræftet, for det er trods alt en af verdens største landsbrugskemikalievirksomheder, tilføjer han.

LIDT MALURT I BÆGERET

Den nye opsætning i partnerskabet mellem Novozymes og Bayer betyder, at Novozymes har mulighed for at samarbejde med andre partnere end Bayer for en bredere udnyttelse end kerneområdet majs og soja. Og allerede nu er der sat navne på to nye partnere, Univar Solutions og UPL.

Ændringen i partnerskabet falder imidlertid ikke i helt god jord hos Michael Friis Jørgensen. Han undrer sig over, at Novozymes har fået lov til at gå andre steder hen og umiddelbart ikke længere ser ud til at være lige så tæt knyttet til Bayer, som han havde indtryk af, at selskabet var til Monsanto.

- Det var et partnerskab, der var rigtig tæt knyttet. Så der kan måske være en lille smule nervøsitet for, om aftalen nu også er lige så stærk, og om Bayer vil drive det her lige så stærkt, som Monsanto har gjort det, siger Michael Friis Jørgensen.

Det oprindelige BioAG-samarbejde blev etableret i februar 2014 af Novozymes og Monsanto. Det skete med henblik på at opdage, udvikle og kommercialisere mikrobielle løsninger til at forbedre afgrødeudbytter og bæredygtighed.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
11 jul - 
Torsdagens aktier: B&O overraskede med kurshop trods hå..
11 jul - 
Aktier/middag: B&O brager frem efter hårdt regnskabsår ..
11 jul - 
Novozymes/Nykredit: Sænker anbefaling til "sælg"
Relateret debat
03 jul - 
Ja der sker sgu' ting og sager i "min" by :-)
02 jul - 
Jeg kørte forbi Novozymes Innovation Campus i Lyngby de..
07 jun - 
Den skal vel ned og bunde i 270.
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Aktier/tendens: Knaphed på positivt nyt før åbning med spot på banker

17-07-2019 08:24:44
Bortset fra en marginalt stigende future for det amerikanske S&P 500-indeks er der ikke meget, der peger i positiv retning for det danske aktiemarkedet op til åbningen onsdag morgen.I USA lukkede markederne med fald i alle tre toneangivende indeks, som dermed ikke kunne fortsætte rekordrækken. Og fra Asien kan en trykket stemning give negativ inspiration til den europæiske handel.Tirsdag lukkede d..

Goldman Sachs: Højere indtægter kravlede ikke med på bunden

16-07-2019 13:51:32
Indtægterne fra aktiehandel, som er et vigtigt område for den amerikanske storbank Goldman Sachs, klarede sig bedre end analytikerne havde ventet i andet kvartal. Men selv om de samlede indtægter også steg en smule, bevægede de sig ikke med ned på bundlinjen i regnskabet for kvartalet.Det skriver Bloomberg News.På bundlinjen præsenterede den New York-baserede bank et overskud på 5,81 dollar per ak..

Aktier/tendens: Stilstand på sommertynde markeder - Genmab i fokus

16-07-2019 08:06:06
Genmab kan komme i fokus tirsdag, når det amerikanske medicinalselskab Johnson & Johnson over middag kommer med regnskab for andet kvartal af 2019, da det fortæller, hvordan det globale salg af kræftmidlet Darzalex arter sig.Samlet peger det på en forholdsvis neutral åbning på det danske aktiemarked, hvis retningen skal tages efter futures for det tyske DAX-indeks, der ligger til et svagt plus.Man..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Bank/Credit Suisse: Sænker kursmål før regnskabsdag
2
Aktier/åbning: Tæt på statisk med Vestas og Danske Bank i yderpunkter
3
Aktier/tendens: Knaphed på positivt nyt før åbning med spot på banker
4
Aktier/middag: Danske og Nordea falder efter nordiske bankregnskaber
5
Sydbank/Handelsbanken: Sætter kursmål lavere end aktie aktiekurs

Relaterede aktiekurser

Novozymes B A/S 314,50 0,5% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
17. juli 2019 20:30:59
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190703.1 - EUROWEB6 - 2019-07-17 20:30:59 - 2019-07-17 20:30:59 - 1 - Website: OKAY