05 apr: Société Générale sænker Nordea-kursmål
05 apr: Jyske med nyt kursmål på Tryg-aktien – fastholder anbefaling
05-04-2019 08:40:07

Alm. Brand positiv om fortsat Bayer/Novozymes-samarbejde

Selv om det kommer til at ske i en ny opsætning, så fortsætter Novozymes og Bayer deres BioAG-samarbejde, og det ventes at blive taget godt imod af investorerne.

Sådan lyder vurderingen hos Michael Friis Jørgensen, chefaktieanalytiker i Alm. Brand Markets, som også regner med en positiv modtagelse af den opjustering, som Novozymes har foretaget i forbindelse med torsdagens nyhed om det nye samarbejde.

Fra at have ventet en EBIT-margin på 28-29 pct. og en resultatvækst på 0-5 pct. i 2019 regner Novozymes nu med at præstere en EBIT-margin på 29-30 pct. og en resultatvækst på 5-10 pct.

Baggrunden for opjusteringen er, at Bayer i fjor købte Monsanto, som Novozymes egentlig havde samarbejdet med i BioAG-partnerskabet, og derfor har der været usikkerhed om, hvorvidt det tyske selskab ville fortsætte samarbejdet med den danske enzymproducent.

Den usikkerhed er fjernet med torsdagens nyhed, og nu vil Novozymes i de kommende kvartaler indregne udskudte indtægter i sin resultatopgørelse.

- Jeg tror, at markedet kommer til at reagere positivt på det her. Selv om deres opjustering er af lidt regnskabsmæssig karakter, så er det stadig en opjustering, og det skal der nok blive taget godt imod, siger Michael Friis Jørgensen.

- Der har været lidt usikkerhed omkring, hvorvidt Bayer ville fortsætte samarbejdet, efter at det overtog Monsanto. Det tror jeg, de fleste har været enige om, at det ville, men det er selvfølgelig rart at få det bekræftet, for det er trods alt en af verdens største landsbrugskemikalievirksomheder, tilføjer han.

LIDT MALURT I BÆGERET

Den nye opsætning i partnerskabet mellem Novozymes og Bayer betyder, at Novozymes har mulighed for at samarbejde med andre partnere end Bayer for en bredere udnyttelse end kerneområdet majs og soja. Og allerede nu er der sat navne på to nye partnere, Univar Solutions og UPL.

Ændringen i partnerskabet falder imidlertid ikke i helt god jord hos Michael Friis Jørgensen. Han undrer sig over, at Novozymes har fået lov til at gå andre steder hen og umiddelbart ikke længere ser ud til at være lige så tæt knyttet til Bayer, som han havde indtryk af, at selskabet var til Monsanto.

- Det var et partnerskab, der var rigtig tæt knyttet. Så der kan måske være en lille smule nervøsitet for, om aftalen nu også er lige så stærk, og om Bayer vil drive det her lige så stærkt, som Monsanto har gjort det, siger Michael Friis Jørgensen.

Det oprindelige BioAG-samarbejde blev etableret i februar 2014 af Novozymes og Monsanto. Det skete med henblik på at opdage, udvikle og kommercialisere mikrobielle løsninger til at forbedre afgrødeudbytter og bæredygtighed.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
16 apr - 
Tirsdagens aktier: Lidt skuffende Darzalex-salgstal sen..
16 apr - 
Middag: Pandora lander i top - Genmab får nyt fra partn..
16 apr - 
ABG nedjusterer Novozymes-anbefaling
Relateret debat
21 apr - 
Læs på IR - finanskalender. https://investors.novozymes..
21 apr - 
Fint opslag i Aktieporteføljen hvis man ønsker overblik..
11 apr - 
Ingen grund til at trække i land. Det er nonsens det de..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
21 apr
NZYM-B
Fint opslag i Aktieporteføljen hvis man ønsker overblik over Novozymes:https://www.facebook.com/grou..
1

Pandora/Carnegie: Rundbarberer kursmål i forventning om svagt salg

23-04-2019 09:51:48
Pandoras udfordringer med at få sat skub i salget fortsætter, og udviklingen er gået fra slem til værre, vurderer Carnegie, der har rundbarberet kursmålet til 200 kr. fra 325 kr.Det fremgår af et notat fra banken.- Momentum er så skidt, at vi muligvis vil se franchisebutikker lukke inden udgangen af året, skriver Carnegie, der har sænket forventningerne til indtjeningen per aktie med 10 pct. i 201..

Ugens regnskaber og nøgletal – Tonsvis af regnskaber i vente

23-04-2019 06:00:00
Tirsdag d. 23 april RegnskaberAAKTwitterCoca Cola CompanyUnited TechnologiesVerizonHarley-DavidsonHasbro Onsdag d. 24 april Tyskland10:00 Tysklands IFO-indeks Tidligere: 99,6 Forventet: 99,9 Canada16:00 Bank of Canada rentebeslutning Tidligere: 1,75 pct. Forventet: 1,75 pct. USAKl. 16:30 Olielagre (Crude Oil) Tidligere: -1,396 mio. tønder RegnskaberNovozymesFacebookVolvoBoeingHeinekenCredit Suisse..

Episode 15 - Lars Seier Christensen ser FC Porto som model for FCK

11-04-2019 15:15:13
I denne episode er finansmanden Lars Seier Christensen gæst i studiet hos Euroinvestors Lars Christensen til en snak om investeringer i sports- og fritidsindustrien med afsæt i Lars Seier Christensens nylige investering i Parken Sport & Entertainment - virksomheden bag fodboldklubben FC København.I samtalen fremhæver Lars Seier Christensen blandt andet den portugisiske fodklub FC Porto som en mode..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Vestas vinder sin hidtil største ordre i Polen
2
NKT rammes af frygt for misset kontrakt - NY
3
Ugens regnskaber og nøgletal – Tonsvis af regnskaber i vente
4
Pandora: Blackrock øger ejerandel til over 5 pct.
5
Aktier/middag: Pandora ned efter oversavet kursmål - NKT i frit fald

Relaterede aktiekurser

Novozymes B A/S 315,40 1,1% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
23. april 2019 18:02:26
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190410.2 - EUROWEB6 - 2019-04-23 18:02:26 - 2019-04-23 18:02:26 - 1 - Website: OKAY