05 apr: Société Générale sænker Nordea-kursmål
05 apr: Jyske med nyt kursmål på Tryg-aktien – fastholder anbefaling
05-04-2019 08:40:07

Alm. Brand positiv om fortsat Bayer/Novozymes-samarbejde

Selv om det kommer til at ske i en ny opsætning, så fortsætter Novozymes og Bayer deres BioAG-samarbejde, og det ventes at blive taget godt imod af investorerne.

Sådan lyder vurderingen hos Michael Friis Jørgensen, chefaktieanalytiker i Alm. Brand Markets, som også regner med en positiv modtagelse af den opjustering, som Novozymes har foretaget i forbindelse med torsdagens nyhed om det nye samarbejde.

Fra at have ventet en EBIT-margin på 28-29 pct. og en resultatvækst på 0-5 pct. i 2019 regner Novozymes nu med at præstere en EBIT-margin på 29-30 pct. og en resultatvækst på 5-10 pct.

Baggrunden for opjusteringen er, at Bayer i fjor købte Monsanto, som Novozymes egentlig havde samarbejdet med i BioAG-partnerskabet, og derfor har der været usikkerhed om, hvorvidt det tyske selskab ville fortsætte samarbejdet med den danske enzymproducent.

Den usikkerhed er fjernet med torsdagens nyhed, og nu vil Novozymes i de kommende kvartaler indregne udskudte indtægter i sin resultatopgørelse.

- Jeg tror, at markedet kommer til at reagere positivt på det her. Selv om deres opjustering er af lidt regnskabsmæssig karakter, så er det stadig en opjustering, og det skal der nok blive taget godt imod, siger Michael Friis Jørgensen.

- Der har været lidt usikkerhed omkring, hvorvidt Bayer ville fortsætte samarbejdet, efter at det overtog Monsanto. Det tror jeg, de fleste har været enige om, at det ville, men det er selvfølgelig rart at få det bekræftet, for det er trods alt en af verdens største landsbrugskemikalievirksomheder, tilføjer han.

LIDT MALURT I BÆGERET

Den nye opsætning i partnerskabet mellem Novozymes og Bayer betyder, at Novozymes har mulighed for at samarbejde med andre partnere end Bayer for en bredere udnyttelse end kerneområdet majs og soja. Og allerede nu er der sat navne på to nye partnere, Univar Solutions og UPL.

Ændringen i partnerskabet falder imidlertid ikke i helt god jord hos Michael Friis Jørgensen. Han undrer sig over, at Novozymes har fået lov til at gå andre steder hen og umiddelbart ikke længere ser ud til at være lige så tæt knyttet til Bayer, som han havde indtryk af, at selskabet var til Monsanto.

- Det var et partnerskab, der var rigtig tæt knyttet. Så der kan måske være en lille smule nervøsitet for, om aftalen nu også er lige så stærk, og om Bayer vil drive det her lige så stærkt, som Monsanto har gjort det, siger Michael Friis Jørgensen.

Det oprindelige BioAG-samarbejde blev etableret i februar 2014 af Novozymes og Monsanto. Det skete med henblik på at opdage, udvikle og kommercialisere mikrobielle løsninger til at forbedre afgrødeudbytter og bæredygtighed.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
04 sep - 
Onsdagens aktier: Demant red stormen af i grønt C25
03 sep - 
Novozymes: Marshall Wace reducerer sats på kursfald
03 sep - 
Novozymes: Marshall Wace reducerer sats på kursfald
Relateret debat
13 aug - 
Men det betyder jo også at det er langt nemmere for NZ...
08 aug - 
hahahahaha... finanstilsynet kan ikke finde deres egen ..
08 aug - 
Marshall Wace LLP holds a short position at 0.90 % in s..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Lars Christensen Verden - Episode 25: Markederne og verdens elendige tilstand

11-09-2019 23:11:20
Hvis ugens gæst, seniorstrateg Andreas Steno fra Nordea Markets, og Lars Christensen havde haft sæde i Federal Reserves pengepolitiske komité, havde verden set anderledes ud - i hvert fald pengepolitikken. USA's ledende pengepolitiske rente havde f.eks. fået et nøk mere nedad tilbage i juli, navnlig i lyset af den tiltagende recessionsrisiko, lave inflation, og  at den såkaldte rentekurve blev neg..

Danske Bank i største hop i seks år: Øger markedsværdi med 7 mia. kr.

09-09-2019 17:10:29
Pilen pegede generelt ned for det danske aktiemarked mandag, men Danske Bank trodsede stemningen og bankede op med hele 9,1 pct. til 99,48 kr. Det var den største stigning i omtrent seks år, hvilket øgede markedsværdien med 7,1 mia. kr. til samlet 85,8 mia. kr.Mandag kom det frem, at analytikere fra Bloomberg Intelligence mener, at markedet er alt for pessimistisk, i forhold til hvor stor en bøde ..

Aktier/åbning: Maersk Drilling i front for lysegrønt C25

09-09-2019 09:17:42
Det danske aktiemarked er mandag åbnet let positivt efter en pæne stigning til blandt andet Maersk Drilling, der bliver løftet af stigende oliepriser.Efter godt 10 minutters handel ligger C25-indekset 0,1 pct. højere i 1157,76 og indekset har dermed sat kurs mod sjette dag i træk med fremgang.Der har generelt været små plusser at finde på de asiatiske markeder, og futures har op til åbningen også ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser

Novozymes B A/S 291.80 -0,6% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
15. september 2019 18:09:22
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB4 - 2019-09-15 18:09:22 - 2019-09-15 18:09:22 - 1 - Website: OKAY