05 apr: Société Générale sænker Nordea-kursmål
05 apr: Jyske med nyt kursmål på Tryg-aktien – fastholder anbefaling
05-04-2019 08:40:07

Alm. Brand positiv om fortsat Bayer/Novozymes-samarbejde

Selv om det kommer til at ske i en ny opsætning, så fortsætter Novozymes og Bayer deres BioAG-samarbejde, og det ventes at blive taget godt imod af investorerne.

Sådan lyder vurderingen hos Michael Friis Jørgensen, chefaktieanalytiker i Alm. Brand Markets, som også regner med en positiv modtagelse af den opjustering, som Novozymes har foretaget i forbindelse med torsdagens nyhed om det nye samarbejde.

Fra at have ventet en EBIT-margin på 28-29 pct. og en resultatvækst på 0-5 pct. i 2019 regner Novozymes nu med at præstere en EBIT-margin på 29-30 pct. og en resultatvækst på 5-10 pct.

Baggrunden for opjusteringen er, at Bayer i fjor købte Monsanto, som Novozymes egentlig havde samarbejdet med i BioAG-partnerskabet, og derfor har der været usikkerhed om, hvorvidt det tyske selskab ville fortsætte samarbejdet med den danske enzymproducent.

Den usikkerhed er fjernet med torsdagens nyhed, og nu vil Novozymes i de kommende kvartaler indregne udskudte indtægter i sin resultatopgørelse.

- Jeg tror, at markedet kommer til at reagere positivt på det her. Selv om deres opjustering er af lidt regnskabsmæssig karakter, så er det stadig en opjustering, og det skal der nok blive taget godt imod, siger Michael Friis Jørgensen.

- Der har været lidt usikkerhed omkring, hvorvidt Bayer ville fortsætte samarbejdet, efter at det overtog Monsanto. Det tror jeg, de fleste har været enige om, at det ville, men det er selvfølgelig rart at få det bekræftet, for det er trods alt en af verdens største landsbrugskemikalievirksomheder, tilføjer han.

LIDT MALURT I BÆGERET

Den nye opsætning i partnerskabet mellem Novozymes og Bayer betyder, at Novozymes har mulighed for at samarbejde med andre partnere end Bayer for en bredere udnyttelse end kerneområdet majs og soja. Og allerede nu er der sat navne på to nye partnere, Univar Solutions og UPL.

Ændringen i partnerskabet falder imidlertid ikke i helt god jord hos Michael Friis Jørgensen. Han undrer sig over, at Novozymes har fået lov til at gå andre steder hen og umiddelbart ikke længere ser ud til at være lige så tæt knyttet til Bayer, som han havde indtryk af, at selskabet var til Monsanto.

- Det var et partnerskab, der var rigtig tæt knyttet. Så der kan måske være en lille smule nervøsitet for, om aftalen nu også er lige så stærk, og om Bayer vil drive det her lige så stærkt, som Monsanto har gjort det, siger Michael Friis Jørgensen.

Det oprindelige BioAG-samarbejde blev etableret i februar 2014 af Novozymes og Monsanto. Det skete med henblik på at opdage, udvikle og kommercialisere mikrobielle løsninger til at forbedre afgrødeudbytter og bæredygtighed.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
16 maj - 
Svinepest kan gøre det af med millioner af Kinas grise
15 maj - 
Jyske Bank tror ikke på at Novozymes når egne forventni..
26 apr - 
Novozymes-kunde skuffer med indtjeningen
Relateret debat
13 maj - 
Jeg husker forkert. Den har vaeret shortet tidligere. M..
13 maj - 
Jeg kan ikke huske, at jeg har set Novozymes shortet ti..
27 apr - 
Undskyld mig, men jeg synes at ledelsens guidance ser m..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Ny storaktionær i DSV: Schweizisk finansgigant har købt op

23-05-2019 16:10:20
Den schweiziske finansgigant UBS er blevet storaktionær i den danske transportkoncern DSV.Det fremgår af en meddelelse fra DSV torsdag.- UBS Group har meddelt, at det har har erhvervet aktier og finansielle instrumenter i DSV, hvilket har bragt den direkte og indirekte ejerandel over 5 pct., fremgår det af meddelelsen.Samlet råder UBS over en ejerandel i DSV på 6,10 pct. af den samlede aktiekapita..

Tyske PMI-tal offentliggjort: "Landets afgørende industrisektor halter stadig"

Relaterede nyheder
23-05-2019 10:42:42
PMI-barometeret over indkøbschefernes syn på aktiviteten i Tyskland udviklede sig overordnet set som ventet i majs foreløbige opgørelse.Tallene var på ingen måde prangende, lyder vurderingen fra Frederik Engholm, der er chefstrateg hos Nykredit.- Det tyske PMI-indeks for fremstillingssektoren viser, at landets afgørende industrisektor stadig halter. Indekset er tæt på uændret - falder fra 44,4 til..

Scandinavian Tobacco Group fremlægger flot regnskab

23-05-2019 08:22:40
En gunstig valutaudvikling og et tidligere opkøb har i årets første tre måneder været med til at løfte resultaterne hos Scandinavan Tobacco Group (STG), der samtidig holder fast i forventningerne til indeværende regnskabsår.Koncernomsætningen endte i første kvartal på 1464 mio. kr., hvilket var mere end de 1285 mio. kr., som omsætningen landede på i samme kvartal sidste år. Det fremgår af kvartals..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/middag: Pandora bundprop i cyklisk nedtur for rødt C25
2
Aktier/tendens: Regnskaber i fokus i ventet rød start
3
Ny storaktionær i DSV: Schweizisk finansgigant har købt op
4
Manchester United sælger 53.000 sæsonkort på rekordtid
5
Torsdagens aktier: Mærsk til tælling inden kvartalstal i surt marked

Relaterede aktiekurser

Novozymes B A/S 320,00 -1,0% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
23. maj 2019 21:22:23
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190514.2 - EUROWEB1 - 2019-05-23 21:22:23 - 2019-05-23 21:22:23 - 1 - Website: OKAY