11 apr: Valuta: Svenske kroner styrket efter inflationstal - og svækket i..
11 apr: Medarbejdere vil forhindre fusion mellem storbanker - NY
11-04-2019 11:14:52

Novo: Amerikanske politikere forenes i kamp mod høje medicinpriser

Der herskede onsdag sjælden enighed mellem demokrater og republikanere om, at der må skrides ind over for skyhøje medicinpriser i USA, og at en reform af systemet, der giver anledning til de høje priser, er på sin plads.

Det fremgår af New York Times efter en høring onsdag i Repræsentanternes Hus, hvor blandt andet Novo Nordisks topchef i USA, Doug Langa, aflagde vidneforklaring sammen med direktører fra rivalerne Sanofi og Eli Lilly.

Desuden var flere af de store amerikanske indkøbsforeninger, Express Scripts, CVS Health og OptumRx, repræsenteret ved høringen.

VOLDSOM FRUSTRATION

Ifølge New York Times udtrykte politikerne voldsom frustration over prisstigningerne på insulin og lovede at arbejde for at tøjle de høje priser.

- I har gjort noget i dag, som vi har prøvet at gøre i kongressen i mange år, og det er at skabe enighed på tværs af partierne, sagde republikaneren Earl L. Carter efter den tre timer lange høring ifølge New York Times.

Han fik støtte fra demokraten Jan Schakowsky, der indikerede, at begge sider i kongressen var enige om, at få ændret systemet.

HØJE LISTEPRISER

Problemet er, at medicinalselskaberne i en årrække har hævet deres listepriser så meget, at det er nærmest umuligt for amerikanere uden sundhedsforsikringer at betale for lægemidlerne.

Derimod mærker mange amerikanere med sundhedsforsikringer ikke i samme grad prisstigningerne, da medicinalselskaberne yder store rabatter til forsikringsselskabernes indkøbsselskaber. Også den gruppe rammes dog fra tid til anden, når huller i forsikringsdækningen betyder, at de må betale helt eller delvist af egen lomme.

Insulinproducenterne forklarede under høringen, at listepriserne på medicin er steget blandt andet som følge af, at de er tvunget til at give større og større procentvise rabatter til indkøbsforeningerne, der rådgiver forsikringsselskaberne, hvis de vil undgå, at deres insulin helt bliver strøget af tilskudslisterne.

Insulinproducenterne fortalte desuden om, at deres nettopriser - det vil sige, det de selv fik for medicinen efter rabatter - var faldet i de senere år. Problemet er bare, at rabatterne ikke altid kommer patienterne tilgode, var meldingen fra insulinproducenterne.

Fra indkøbsforeningernes side blev der ifølge mediet Regulatory Affairs Professionals Society modsat peget fingre af de høje listepriser, som producenterne alene er herre over.

Høringen er den seneste af en række i kongressen om høje medicinpriser, der efterhånden i et par år har haft amerikanske politikeres bevågenhed.

Trump-administrationen foreslog i februar at forbyde, at medicinalselskaberne yder rabatter til indkøbsforeningerne. Rabatterne er i dag undtaget forbuddet mod returkommission. I stedet vil rabatter kunne ydes direkte til patienterne.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
26 jun - 
Onsdagens aktier: Ambu glimtede i toppen mens Nilfisk b..
26 jun - 
Aktier/Saxo Bank: Novo Nordisk har været en af eliteind..
26 jun - 
Sydbank: Lillys nye Trulicity kan øge konkurrencen
Relateret debat
21 jun - 
FLJO, du fik ret!! Lukkede i 10,10 igår og er tilbage p..
21 jun - 
Jo jo. Hvis det går som det plejer, så er den tilbage o..
21 jun - 
Kursen har lige for få handelsdage siden, ligget
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
20 jun
NOVO-B
https://finans.dk/erhverv/ECE11457444/eugodkendelse-er-lille-sejr-til-novos-traengte-bloederbiks/?ct..
5

Fondsbørsmeddelelser

Ford vil eliminere 20 pct. af selskabets europæiske arbejdskraft

27-06-2019 13:55:16
Relaterede nyheder
Den amerikanske bilfabrikant Ford vil skære omkring 20 pct. af selskabets europæiske arbejdskraft fra i en restruktureringsplan, som reflekterer bilproducentens udfordringer på det europæiske marked.Det skriver Bloomberg News.Fords restruktureringsplan, som er blevet leveret i små bidder af flere omgange, vil involvere en reduktion af selskabets produktionsfaciliteter i Europa fra 24 i begyndelsen..

Aktier/åbning: Chr. Hansen falder tungt og trækker C25 med ned

27-06-2019 09:10:58
Et stort kursfald til Chr. Hansen præger den danske aktieåbning torsdag, efter at ingredienskoncernen onsdag aften uventet nedjusterede forventningerne til regnskabsåret 2018/19.Efter fem minutters handel er Chr. Hansens aktie faldet 14,7 pct. til 617,20 kr., og det vægter tungt i C25-indekset, som ligger 1 pct. lavere i 1114,21 - dog også efter fald i 15 af de øvrige aktier i indekset.Chr. Hansen..

Citigroup sænker Carlsberg-anbefaling

27-06-2019 07:49:00
Det amerikanske finanshus Citigroup har sænket anbefalingen af Carlsberg-aktien til "sælg".Det skriver Bloomberg News, der dog ikke oplyser, hvordan anbefalingen var tidligere.Citi vurderer i kommentaren, at sårbarheden i Carlsbergs aktiekurs stiger, da momentum i indtjeningen falmer. Finanshuset vurderer også, at der er vejrrelaterede problemer på nøglemarkederne i Europa og stigende konkurrence ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/Saxo Bank: Novo Nordisk har været en af eliteindeksets vindere
2
ABG om Ambu: Topchefs køb af aktier sender et godt signal til markedet
3
Aktier/tendens: Chr. Hansen ses i strid modvind fra åbningen
4
Onsdagens aktier: Ambu glimtede i toppen mens Nilfisk blev straffet
5
Trump ser "mulig" handelsaftale på G20

Relaterede aktiekurser

Novo Nordisk B A/S 332,65 -0,5% Fald i aktiekurs
Novo Nordisk 49,51 -0,4% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
27. juni 2019 15:03:33
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190527.1 - EUROWEB7 - 2019-06-27 15:03:33 - 2019-06-27 15:03:33 - 1 - Website: OKAY