11 apr: Valuta: Svenske kroner styrket efter inflationstal - og svækket i..
11 apr: Medarbejdere vil forhindre fusion mellem storbanker - NY
11-04-2019 11:14:52

Novo: Amerikanske politikere forenes i kamp mod høje medicinpriser

Der herskede onsdag sjælden enighed mellem demokrater og republikanere om, at der må skrides ind over for skyhøje medicinpriser i USA, og at en reform af systemet, der giver anledning til de høje priser, er på sin plads.

Det fremgår af New York Times efter en høring onsdag i Repræsentanternes Hus, hvor blandt andet Novo Nordisks topchef i USA, Doug Langa, aflagde vidneforklaring sammen med direktører fra rivalerne Sanofi og Eli Lilly.

Desuden var flere af de store amerikanske indkøbsforeninger, Express Scripts, CVS Health og OptumRx, repræsenteret ved høringen.

VOLDSOM FRUSTRATION

Ifølge New York Times udtrykte politikerne voldsom frustration over prisstigningerne på insulin og lovede at arbejde for at tøjle de høje priser.

- I har gjort noget i dag, som vi har prøvet at gøre i kongressen i mange år, og det er at skabe enighed på tværs af partierne, sagde republikaneren Earl L. Carter efter den tre timer lange høring ifølge New York Times.

Han fik støtte fra demokraten Jan Schakowsky, der indikerede, at begge sider i kongressen var enige om, at få ændret systemet.

HØJE LISTEPRISER

Problemet er, at medicinalselskaberne i en årrække har hævet deres listepriser så meget, at det er nærmest umuligt for amerikanere uden sundhedsforsikringer at betale for lægemidlerne.

Derimod mærker mange amerikanere med sundhedsforsikringer ikke i samme grad prisstigningerne, da medicinalselskaberne yder store rabatter til forsikringsselskabernes indkøbsselskaber. Også den gruppe rammes dog fra tid til anden, når huller i forsikringsdækningen betyder, at de må betale helt eller delvist af egen lomme.

Insulinproducenterne forklarede under høringen, at listepriserne på medicin er steget blandt andet som følge af, at de er tvunget til at give større og større procentvise rabatter til indkøbsforeningerne, der rådgiver forsikringsselskaberne, hvis de vil undgå, at deres insulin helt bliver strøget af tilskudslisterne.

Insulinproducenterne fortalte desuden om, at deres nettopriser - det vil sige, det de selv fik for medicinen efter rabatter - var faldet i de senere år. Problemet er bare, at rabatterne ikke altid kommer patienterne tilgode, var meldingen fra insulinproducenterne.

Fra indkøbsforeningernes side blev der ifølge mediet Regulatory Affairs Professionals Society modsat peget fingre af de høje listepriser, som producenterne alene er herre over.

Høringen er den seneste af en række i kongressen om høje medicinpriser, der efterhånden i et par år har haft amerikanske politikeres bevågenhed.

Trump-administrationen foreslog i februar at forbyde, at medicinalselskaberne yder rabatter til indkøbsforeningerne. Rabatterne er i dag undtaget forbuddet mod returkommission. I stedet vil rabatter kunne ydes direkte til patienterne.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
17 apr - 
Onsdagens aktier: Coloplast faldt, men GN faldt mest
17 apr - 
Middag: Coloplast sætter sig mere end markedet efter FD..
12 apr - 
Fredagens aktier: GN blev belønnet for stor Audio-opjus..
Relateret debat
16:26 - 
Og med et nøgternt fremtidsudsigtet syn ,er papiret et ..
16:20 - 
Fra et teknisk synspunkt ser jeg ingen grund til at k&o..
16:05 - 
Mon ikke den vil stige her op til regnskabet d 3 maj so..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
13 apr
NOVO-B
TheNote. Jeg er imponeret over din seriøsitet som trådstarter - men dybt overrasket over din reaktio..
15
12 apr
NOVO-B
Oprettet på baggrund af drøftelse omkring trend udvikling og pga. manglende aktiemarkering.   (intet..
10
13 apr
NOVO-B
TheNote: Jeg synes det er fint med flere nuancer om emnet, det kunne være rigtig godt, hvis flere vi..
4
13 apr
NOVO-B
For den øvede aflæser vil der kun være forskel i ekstremt marginale situationer. Og bruger man ekstr..
3
13 apr
NOVO-B
Det er helt ok John. Så vil jeg nøjes med at tilbyde min service andre steder.   Held og lykke.   mv..
2
13 apr
NOVO-B
Jeg havde stillet Alpe et par spørgsmål, svar herpå i uredigeret form fra Alpe.   Jeg bruger Fishers..
2
13 apr
NOVO-B
Dene er også flytte til den nye tråd.     Den har ramt bundlinien i kort nedtrent, som også var en t..
1
13 apr
NOVO-B
Flytter lige dette i denne nye tråd.   Stoploss gul cirkel vigtig,  skal helst ikke bryde bundlinien..
1
13 apr
NOVO-B
Af hensyn til almen forståelse flytter jeg lige denne op også:   En del af jer er måske vænnet til e..
1

Episode 15 - Lars Seier Christensen ser FC Porto som model for FCK

11-04-2019 15:15:13
I denne episode er finansmanden Lars Seier Christensen gæst i studiet hos Euroinvestors Lars Christensen til en snak om investeringer i sports- og fritidsindustrien med afsæt i Lars Seier Christensens nylige investering i Parken Sport & Entertainment - virksomheden bag fodboldklubben FC København.I samtalen fremhæver Lars Seier Christensen blandt andet den portugisiske fodklub FC Porto som en mode..

Aktier/tendens: Panalpina-tal kan give DSV-fokus i rolig handelsstart

17-04-2019 07:48:02
DSV kan komme i fokus onsdag, efter at schweiziske Panalpina, som den danske transportgigant er ved at overtage, fra morgenstunden har præsenteret regnskabstal, der var bedre end ventet blandt analytikerne.I årets første kvartal nåede Panalpina en omsætning på 1,49 mia. schweizerfranc, svarende til 9,8 mia. kr., hvor der blandt analytikere adspurgt af Bloomberg News var ventet en omsætning på 1,45..

Genmab-partner leverer bedre end ventet: Darzalex skuffer lidt

16-04-2019 12:58:48
Den amerikanske medicinalvirksomhed Johnson & Johnson, der samarbejder med danske Genmab omkring salg af kræftmidlet Darzalex, har leveret et bedre end ventet regnskab for første kvartal.Til gengæld ser det globale salg af Darzalex ud til at skuffe, da det i første kvartal endte på 629 mio. dollar. Til sammenligning havde Sydbanks senioranalytiker Søren Løntoft Hansen ventet et globalt salg på 660..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser

Novo Nordisk B A/S 322,75 -2,6% Fald i aktiekurs
Novo Nordisk 49,99 -0,9% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. april 2019 21:02:49
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190410.2 - EUROWEB4 - 2019-04-19 21:02:49 - 2019-04-19 21:02:49 - 1 - Website: OKAY