15 apr: EU-lande giver grønt lys til handelsforhandlinger med USA - NY
15 apr: Athena: Vindproduktionen i Spanien og Italien skuffede i marts
15-04-2019 12:13:05

Ambu/CEO: Konkurrenter på engangsmarkedet kan være vores venner

Den amerikanske medicokoncern Boston Scientific har også fået øjnene op for, at en engangsversion af de såkaldte duodenoskoper, der bruges til at diagnosticere og behandle problemer i leveren, bugspytkirtlen og galdeblæren, kan være fremtiden.

Hos det danske medicoselskab Ambu, der satser stort på at udvikle og sælge endoskoper til engangsbrug, får konkurrencen fra den amerikanske kæmpe ikke administrerende direktør Lars Marcher til at skælve.

- Vi synes, at det er fantastisk, for der er jo ikke nogen virksomheder, der kan komme med en helt ny teknologi og konvertere markedet 100 pct. Det er der, konkurrence er meget vigtigt. Når en verdensførende inden for life science i princippet kommer og siger, at Ambu har ret, og at det er den vej, vi skal gå, så kan de være med til at åbne markedet meget hurtigere. Der er ingen jordisk chance for, at Ambu kan håndtere det her marked alene og bare supportere alle de her millioner af instrumenter.

- Derfor ser jeg det, som om at Boston Scientific er nogle af mine venner i forhold til at konvertere til engangsprodukter. Mine konkurrenter er i virkeligheden eksempelvis Olympus, som er dem, vi skal have konverteret produkterne væk fra. Alle, der kommer med engangsprodukter, byder jeg velkommen, siger Lars Marcher i forbindelse med at de amerikanske sundhedsmyndigheder fredag offentliggjorde foreløbige resultater for smittefaren forbundet med brugen af genanvendelige duodenoskoper.

KONKURRENCE KAN BLIVE ET PROBLEM SENERE

På en kapitalmarkedsdag i oktober sidste år fortalte Ambu, at duodenoskoper bruges i omkring 2 mio. procedurer om året, og Ambus administrerende direktør regner med, at hele markedet for duodenoskoper vil være konverteret til engangsprodukter fra skoper til flergangsbrug i løbet af to til fire år. Og det er altså ikke nødvendigvis Ambu selv, der skal stå for hele den konvertering.

- Jeg er ikke nervøs for konkurrencen på nuværende tidspunkt. Konkurrence bliver mere et problem, når man skal begynde at tage markedsandele fra hinanden, men der kommer til at gå mange år, før den her sø er tom. Der er så mange muligheder for både Ambu og Boston til at gøre det, vi skal gøre, siger Lars Marcher.

Direktøren vil ikke kommentere, hvor stor en del af markedet for duodenoskoper, han håber, at det danske medicoselskab kommer til at sidde på, når produktet er lanceret, og markedet er blevet konverteret.

BOSTON VIL LANCERE DUODENOSKOP I 2019

Lige nu findes der kun genanvendelige duodenoskoper, men Ambu går efter at være blandt de første selskaber, der kan tilbyde et duodenoskop til engangsbrug. Dermed skal der ikke bruges tid på at rense og rengøre produkterne.

Ambu har indtil videre kun lovet, at produktet vil være en del af selskabets samlede produktportefølje, når den nuværende strategiperiode udløber ved udgangen af september 2020, og ifølge direktøren arbejdes der i øjeblikket hårdt på at få udviklet produktet og gjort det klar til en lancering.

Boston Scientific er også i gang med at udvikle et duodenoskop til engangsbrug, og selskabet har tidligere fortalt, at det har planer om at lancere duodenoskopet i løbet af 2019. Den amerikanske konkurrent har dog ikke annonceret planer om at udvikle engangsendoskoper til andre af de procedurer, som Ambu leverer eller har planer om at kunne levere engangsprodukter til.

Ambu har allerede i løbet af de seneste år lanceret engangsendoskoper til øre-næse-hals-procedurer, og sidste år begyndte selskabet at tilbyde et engangskoloskop til mave- og tarmundersøgelser til udvalgte partnerhospitaler.

I slutningen af januar i år kom det frem, at koloskopet har afsluttet kliniske forsøg på to amerikanske hospitaler og nu er klar til at gå videre til næste fase - et studie på et amerikanske hospital i omkring 200 patienter. Formålet er at skaffe data, der kan bruges i markedsføringen af koloskopet, som allerede er godkendt af den amerikanske lægemiddelstyrelse, oplyste Lars Marcher i forbindelse med det seneste kvartalsregnskab. Den brede lancering mangler derfor også endnu.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
09:27 - 
Aktier/åbning: Novozymes falder efter skuffelse - Pando..
08:24 - 
Aktier/tendens: Novozymes' skuffende regnskab løber med..
16 apr - 
Tirsdagens aktier: Lidt skuffende Darzalex-salgstal sen..
Relateret debat
09:53 - 
Sund interesse du har fået. Ligesom der er forskel på k..
19 apr - 
Ok mange tak
19 apr - 
Mange tak for rådene
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
18 apr
AMBU-B
Jeg kan se, at Casholm har oprettet flere tråde og jeg har selv imponeret over alderen og investerin..
5
18 apr
AMBU-B
Bare husk på, at med dine 25 kr. om måneden, så vil Ambu-aktien koste dig 8 måneders lommepenge plus..
3
19 apr
AMBU-B
Hey CasHolm,   Synes at det er en sund hobby du er på vej ud i. Jeg vil give dig al den opbakning og..
2
18 apr
AMBU-B
Jeg så engang et tv program om en fyr der hedder Casper Holm. Ubehagelig knægt.
2
09:53
AMBU-B
Sund interesse du har fået. Ligesom der er forskel på kvaliteten af aktier, er der også forskel på k..
1
19 apr
AMBU-B
Casholm, stor respekt for dit spørgsmål. Fedt at du interesserer dig for gode aktier og har dig en s..
1
18 apr
AMBU-B
Undskyld jeg laver ikke flere :)
1
18 apr
AMBU-B
Ud på legepladsen - NU Find nogle påskeæg i haven
1
18 apr
AMBU-B
Ja de har nogle gode produkter.
1
18 apr
AMBU-B
Hej jeg overvejer denne aktie har i nogle +/- så sig det bare :) På forhånd mange tak Mhv Casp..
1

Fondsbørsmeddelelser

Euroinvestor spørger: Hvor ser du Apples aktiekurs om 12 måneder?

24-04-2019 10:51:00
Hvor ser du Apples aktiekurs om 12 måneder? Det er ét af de spørgsmål, vi stiller i vores Privatinvestorundersøgelse (PIU) i april.Vi spørger også om dine forventninger til aktiemarkederne, boligmarkedet og økonomien. Hos Euroinvestor mener vi nemlig, at den bedste kilde til viden om markedet er aktørerne i markedet. 

Finanskommentaren: Trumps Iran-trusler sender olieprisen i vejret

Relaterede nyheder
24-04-2019 07:00:00
Af Jens Nærvig Pedersen, seniorstrateg, Danske Bank I slutningen af marts proklamerede USA’s præsident Donald Trump på Twitter, at olieprisen var ved at blive for høj. På det tidspunkt lå prisen på en tønde olie omkring 67 dollar, men henover påsken nåede den op over 74 dollar – det højeste siden begyndelsen af november sidste år. Paradoksalt nok har USA til trods for præsidentens bekymringer selv..

Snap Inc. løftes af regnskab

Relaterede nyheder
24-04-2019 06:33:44
Det amerikanske sociale medie og beskedservice Snap var bedre på både top og bund i første kvartal end ventet, og samtidig steg antallet af daglige brugere mere end ventet.Det fremgår af regnskabet for kvartalet, som er blevet offentliggjort efter markedets lukning tirsdag. I eftermarkedet hoppede aktien op med helt op til 14 pct., men efterfølgende vendte den rundt og gik kortvarigt i minus, inde..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
NKT mistede halv milliard på børsen: Frygt for misset kontrakt
2
Hedgefond skruer ned Zealand Pharma-short
3
Tirsdagens aktier: NKT ned på ventet misset ordre - Pandora i nyt fald
4
Aktier/tendens: Novozymes' skuffende regnskab løber med opmærksomheden
5
Novozymes nedjusterer efter skuffende skuffende regnskab – aktien dykker

Relaterede aktiekurser

Ambu A/S 184,65 -0,9% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
24. april 2019 16:38:32
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190410.2 - EUROWEB6 - 2019-04-24 16:38:32 - 2019-04-24 16:38:32 - 1 - Website: OKAY