15 apr: EU-lande giver grønt lys til handelsforhandlinger med USA - NY
15 apr: Athena: Vindproduktionen i Spanien og Italien skuffede i marts
15-04-2019 12:13:05

Ambu/CEO: Konkurrenter på engangsmarkedet kan være vores venner

Den amerikanske medicokoncern Boston Scientific har også fået øjnene op for, at en engangsversion af de såkaldte duodenoskoper, der bruges til at diagnosticere og behandle problemer i leveren, bugspytkirtlen og galdeblæren, kan være fremtiden.

Hos det danske medicoselskab Ambu, der satser stort på at udvikle og sælge endoskoper til engangsbrug, får konkurrencen fra den amerikanske kæmpe ikke administrerende direktør Lars Marcher til at skælve.

- Vi synes, at det er fantastisk, for der er jo ikke nogen virksomheder, der kan komme med en helt ny teknologi og konvertere markedet 100 pct. Det er der, konkurrence er meget vigtigt. Når en verdensførende inden for life science i princippet kommer og siger, at Ambu har ret, og at det er den vej, vi skal gå, så kan de være med til at åbne markedet meget hurtigere. Der er ingen jordisk chance for, at Ambu kan håndtere det her marked alene og bare supportere alle de her millioner af instrumenter.

- Derfor ser jeg det, som om at Boston Scientific er nogle af mine venner i forhold til at konvertere til engangsprodukter. Mine konkurrenter er i virkeligheden eksempelvis Olympus, som er dem, vi skal have konverteret produkterne væk fra. Alle, der kommer med engangsprodukter, byder jeg velkommen, siger Lars Marcher i forbindelse med at de amerikanske sundhedsmyndigheder fredag offentliggjorde foreløbige resultater for smittefaren forbundet med brugen af genanvendelige duodenoskoper.

KONKURRENCE KAN BLIVE ET PROBLEM SENERE

På en kapitalmarkedsdag i oktober sidste år fortalte Ambu, at duodenoskoper bruges i omkring 2 mio. procedurer om året, og Ambus administrerende direktør regner med, at hele markedet for duodenoskoper vil være konverteret til engangsprodukter fra skoper til flergangsbrug i løbet af to til fire år. Og det er altså ikke nødvendigvis Ambu selv, der skal stå for hele den konvertering.

- Jeg er ikke nervøs for konkurrencen på nuværende tidspunkt. Konkurrence bliver mere et problem, når man skal begynde at tage markedsandele fra hinanden, men der kommer til at gå mange år, før den her sø er tom. Der er så mange muligheder for både Ambu og Boston til at gøre det, vi skal gøre, siger Lars Marcher.

Direktøren vil ikke kommentere, hvor stor en del af markedet for duodenoskoper, han håber, at det danske medicoselskab kommer til at sidde på, når produktet er lanceret, og markedet er blevet konverteret.

BOSTON VIL LANCERE DUODENOSKOP I 2019

Lige nu findes der kun genanvendelige duodenoskoper, men Ambu går efter at være blandt de første selskaber, der kan tilbyde et duodenoskop til engangsbrug. Dermed skal der ikke bruges tid på at rense og rengøre produkterne.

Ambu har indtil videre kun lovet, at produktet vil være en del af selskabets samlede produktportefølje, når den nuværende strategiperiode udløber ved udgangen af september 2020, og ifølge direktøren arbejdes der i øjeblikket hårdt på at få udviklet produktet og gjort det klar til en lancering.

Boston Scientific er også i gang med at udvikle et duodenoskop til engangsbrug, og selskabet har tidligere fortalt, at det har planer om at lancere duodenoskopet i løbet af 2019. Den amerikanske konkurrent har dog ikke annonceret planer om at udvikle engangsendoskoper til andre af de procedurer, som Ambu leverer eller har planer om at kunne levere engangsprodukter til.

Ambu har allerede i løbet af de seneste år lanceret engangsendoskoper til øre-næse-hals-procedurer, og sidste år begyndte selskabet at tilbyde et engangskoloskop til mave- og tarmundersøgelser til udvalgte partnerhospitaler.

I slutningen af januar i år kom det frem, at koloskopet har afsluttet kliniske forsøg på to amerikanske hospitaler og nu er klar til at gå videre til næste fase - et studie på et amerikanske hospital i omkring 200 patienter. Formålet er at skaffe data, der kan bruges i markedsføringen af koloskopet, som allerede er godkendt af den amerikanske lægemiddelstyrelse, oplyste Lars Marcher i forbindelse med det seneste kvartalsregnskab. Den brede lancering mangler derfor også endnu.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
17:03 - 
Mandagens aktier: Ørsted til vejrs på USA-nyt i svagt n..
09:16 - 
Aktier/åbning: Danske Bank til bunds efter fyring mens ..
08:09 - 
Aktier/tendens: Ørsted står til stigning efter stor sej..
Relateret debat
23 jun - 
Helt enig. Ambu er den mest shortet aktie pt. Er ret si..
23 jun - 
Jeg skal ikke kunne sige, hvor den skal hen på li..
23 jun - 
Måske en trendvending.   https://invst.ly/b2..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
18 jun
AMBU-B
Jeg er rigtig tilfred med de udmeldinger JJG kommer med idag. Det giver ro over deres udmeldinger, o..
17
19 jun
AMBU-B
Jeg synes at kritikken har være unødvendig skarp mod bestyrelsen og Jens Bager. For mig at se, gør s..
12
18 jun
AMBU-B
Tja ... det er samme situation som da Fl. Smith skiftede direktør. Han tog en stor nedskrivning  og ..
12
19 jun
AMBU-B
Bestyrelsen inkl Bager må da også have deres del af æren for at det igennem lang tid har gået så god..
11
20 jun
AMBU-B
Optrend...? Du må altså kunne se noget som vi andre ikke kan....  
7
19 jun
AMBU-B
Egerton Capital (UK) LLP has reduced his short position to 0 shares issued by Ambu A/S Ambu A/S   ME..
7
20 jun
AMBU-B
Juan Jose Gonzalez fokus skal da være 100% på selskabets drift og fremtid, så må aktiekursen mere el..
6
20 jun
AMBU-B
Så kom den i optrend, effektivt!   /tow
6
19 jun
AMBU-B
Overhovedet ikke. Ambu har et kæmpe vækst potentiale. Omsætning forventes at komme op, hvorfor marke..
6
18 jun
AMBU-B
Jeg tror også at den stiger herfra. I mine øjne giver det utrolig god mening for en ny CEO at sænke ..
6

Euroinvestor spørger: Tryg-aktien stormer frem, kan den blive ved?

23-06-2019 20:35:00
Hos Euroinvestor mener vi, at den bedste kilde til viden om markedet er aktørerne i markedet.Derfor spørger vi hver måned i vores Privatinvestorundersøgelse (PIU) vores brugere om deres forventninger til markeder og økonomi.Du inviteres hermed til at deltage i undersøgelsen. Alle besvarelser er anonyme, og der er ingen krav om login, kontaktoplysninger eller lignende.Vi håber du vil deltage og ser..

Danske Bank: Bestyrelsen fyrer bankdirektør Jesper Nielsen

24-06-2019 08:35:10
Danske Banks bestyrelse har mandag opsagt bankdirektør Jesper Nielsen, der har ansvar for de danske bankaktiviteter.Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen.Opsigelsen sker i forbindelse med sagen om Flexinvest Fri, lyder det.- Jesper Nielsen har gjort en betydelig indsats i banken gennem mange år, senest som midlertidig administrerende direktør, hvilket vi takker ham for.- Men i den konkrete ..

Aktier/tendens: Ørsted står til stigning efter stor sejr i USA

24-06-2019 08:09:35
Efter at have trukket sig sejrrigt ud af en budrunde i USA står Ørsted over for en positiv mandag, mens det generelle danske aktiemarked ligger til en mere moderat udvikling.Godt en time før børsåbning herhjemme peger de amerikanske indeksfutures mod mindre stigninger, og det samme gør den britiske FTSE 100-future. Omvendt indikerer den tyske DAX-future et lille fald.Udsigten til en mandag morgen ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Bank: Bestyrelsen fyrer bankdirektør Jesper Nielsen
2
Dybvad: Så alvorlig en sag at vi måtte skride til fyring
3
Danske Bank: Finanstilsynet kalder sag for "meget alvorlig"
4
Aktier/middag: Danske Bank bankes ned efter farvel til CEO-vikar
5
Aktier/tendens: Ørsted står til stigning efter stor sejr i USA

Relaterede aktiekurser

Ambu A/S 92,48 -3,1% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
24. juni 2019 18:16:23
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190527.1 - EUROWEB6 - 2019-06-24 18:16:23 - 2019-06-24 18:16:23 - 1 - Website: OKAY