15 apr: GN fortsætter succes hos veteraner: Er markedsleder efter marts-t..
15 apr: Danske Bank/Kepler: Kursmål sænkes til 160 kr. fra 170 kr.
15-04-2019 07:12:30

Ambu: FDA ser tegn på mere kontaminering af duodenoskoper end ventet

Smittefaren ved brug af genanvendelige duodenoskoper, som bruges til at diagnosticere og behandle problemer i leveren, bugspytkirtlen og galdeblæren, er højere end forventet.

Det indikerer nye foreløbige resultater fra en undersøgelse, som de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) har sat i gang. Resultaterne blev offentliggjort fredag eftermiddag i en meddelelse fra FDA.

- De foreløbige resultater fra marts 2019 indikerer højere niveauer af kontaminering end forventet, lyder det fra sundhedsmyndighederne i meddelelsen.

Analyserne af årsagen til resultaterne er i øjeblikket på vej, men nogle af de faktorer, der kan spille en rolle, er beskadiget udstyr og fejl i rengøringsprocesserne, lyder det i meddelelsen fra FDA.

De amerikanske sundhedsmyndigheder skriver desuden, at anbefalingerne ikke har ændret sig, og de opfordrer alle inden for området - inklusive sundhedspersonalet - til at følge producenternes rengørings- og vedligeholdelsesanvisninger.

AMBU OG KONKURRENT VIL LEVERE ENGANGSPRODUKT

Lige nu findes der kun genanvendelige duodenoskoper, men det danske medicoselskab Ambu går efter at være det første selskab, der kan tilbyde et skop, der kan bruges én gang og efterfølgende smides ud. Dermed skal der ikke bruges tid på at rense og rengøre produkterne.

Ambu har indtil videre kun lovet, at produktet vil være en del af selskabets samlede produktportefølje, når den nuværende strategiperiode udløber ved udgangen af september 2020.

Den amerikanske konkurrent Boston Scientific er også i gang med at udvikle et duodenoskop til engangsbrug, og selskabet har tidligere fortalt, at det har planer om at lancere duodenoskopet i løbet af 2019.

FLERE DUODENOSKOPER END VENTET INDEHOLDER BAKTERIER

I 2015 krævede FDA, at producenterne af duodenoskoper skulle udføre såkaldte "post-market surveillance"-studier af produkterne, der allerede var på markedet for at komme udfordringerne med bakterier og smittefare til livs.

Undersøgelsen har til formål at evaluere procentdelen af de klinisk anvende duodenoskoper, der forbliver kontaminerede med levedygtige mikroorganismer, efter at de har været igennem de rengøringsprocedurer, som producenterne har anbefalet.

Ifølge FDA var forudsætningen, da undersøgelsen blev igangsat, at der bille være en kontamineringsrate på mindre end 0,4 pct. De foreløbige resultater viser nu, at op mod 3,6 pct. af de korrekt indsamlede prøver er testet positive for mikroorganismer, som udgør en "lav til moderat" bekymring.

Samtidig viser 5,4 pct. af korrekt indsamlede prøver tegn på organismer, som udgør en "høj bekymring". Det drejer sig om organismer, der ofte er forbundet med sygdomme - eksempelvis e.coli-bakterier. Tidligere havde FDA rapporteret om, at det var tilfældet for 3 pct. af de testede duodenoskoper.

FDA fremhæver, at de nye resultater kun er foreløbige, og at de kun bygger på en del af de prøver, som FDA vil have indsamlet og undersøgt, og at producenterne fortsat skal følge de tidligere anvisninger om at fortsætte studierne.

I december sidste år præsenterede FDA også en række foreløbige resultater fra studiet, og i en udtalelse fremgik det også dengang, at der var fundet mangler i brugen af genanvendelige duodenoskoper.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
09:27 - 
Aktier/åbning: Novozymes falder efter skuffelse - Pando..
08:24 - 
Aktier/tendens: Novozymes' skuffende regnskab løber med..
16 apr - 
Tirsdagens aktier: Lidt skuffende Darzalex-salgstal sen..
Relateret debat
09:53 - 
Sund interesse du har fået. Ligesom der er forske..
19 apr - 
Ok mange tak
19 apr - 
Mange tak for rådene
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
18 apr
AMBU-B
Jeg kan se, at Casholm har oprettet flere tråde og jeg har selv imponeret over alderen og investerin..
5
18 apr
AMBU-B
Bare husk på, at med dine 25 kr. om måneden, så vil Ambu-aktien koste dig 8 måneders lommepenge plus..
3
19 apr
AMBU-B
Hey CasHolm,   Synes at det er en sund hobby du er på vej ud i. Jeg vil give dig al den opbakning og..
2
18 apr
AMBU-B
Jeg så engang et tv program om en fyr der hedder Casper Holm. Ubehagelig knægt.
2
09:53
AMBU-B
Sund interesse du har fået. Ligesom der er forskel på kvaliteten af aktier, er der også forskel på k..
1
19 apr
AMBU-B
Casholm, stor respekt for dit spørgsmål. Fedt at du interesserer dig for gode aktier og har dig en s..
1
18 apr
AMBU-B
Undskyld jeg laver ikke flere :)
1
18 apr
AMBU-B
Ud på legepladsen - NU Find nogle påskeæg i haven
1
18 apr
AMBU-B
Ja de har nogle gode produkter.
1
18 apr
AMBU-B
Hej jeg overvejer denne aktie har i nogle +/- så sig det bare :) På forhånd mange tak Mhv Casp..
1

Fondsbørsmeddelelser

Euroinvestor spørger: Hvor ser du Apples aktiekurs om 12 måneder?

24-04-2019 10:51:00
Hvor ser du Apples aktiekurs om 12 måneder? Det er ét af de spørgsmål, vi stiller i vores Privatinvestorundersøgelse (PIU) i april.Vi spørger også om dine forventninger til aktiemarkederne, boligmarkedet og økonomien. Hos Euroinvestor mener vi nemlig, at den bedste kilde til viden om markedet er aktørerne i markedet. 

Finanskommentaren: Trumps Iran-trusler sender olieprisen i vejret

Relaterede nyheder
24-04-2019 07:00:00
Af Jens Nærvig Pedersen, seniorstrateg, Danske Bank I slutningen af marts proklamerede USA’s præsident Donald Trump på Twitter, at olieprisen var ved at blive for høj. På det tidspunkt lå prisen på en tønde olie omkring 67 dollar, men henover påsken nåede den op over 74 dollar – det højeste siden begyndelsen af november sidste år. Paradoksalt nok har USA til trods for præsidentens bekymringer selv..

Snap Inc. løftes af regnskab

Relaterede nyheder
24-04-2019 06:33:44
Det amerikanske sociale medie og beskedservice Snap var bedre på både top og bund i første kvartal end ventet, og samtidig steg antallet af daglige brugere mere end ventet.Det fremgår af regnskabet for kvartalet, som er blevet offentliggjort efter markedets lukning tirsdag. I eftermarkedet hoppede aktien op med helt op til 14 pct., men efterfølgende vendte den rundt og gik kortvarigt i minus, inde..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
NKT mistede halv milliard på børsen: Frygt for misset kontrakt
2
Hedgefond skruer ned Zealand Pharma-short
3
Tirsdagens aktier: NKT ned på ventet misset ordre - Pandora i nyt fald
4
Aktier/tendens: Novozymes' skuffende regnskab løber med opmærksomheden
5
Novozymes nedjusterer efter skuffende skuffende regnskab – aktien dykker

Relaterede aktiekurser

Ambu A/S 184,20 -1,2% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
24. april 2019 16:22:01
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190410.2 - EUROWEB7 - 2019-04-24 16:22:01 - 2019-04-24 16:22:01 - 1 - Website: OKAY