15 apr: Aktier/tendens: Ambu og GN tager fokus fra ugens start
15 apr: GN/SEB: Kursmålet løftes med 7,2 pct. og anbefaling gentages
15-04-2019 08:13:30

Amerikanske sundhedsmyndigheder til Ambu: Fortsat behov for at forbedre sikkerheden

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Smittefaren ved brug af genanvendelige duodenoskoper, som bruges til at diagnosticere og behandle problemer i leveren, bugspytkirtlen og galdeblæren, er højere end forventet.

Det indikerer nye foreløbige resultater fra en undersøgelse, som de amerikanske sundhedsmyndigheder (FDA) har sat i gang. Resultaterne blev offentliggjort fredag eftermiddag i en meddelelse fra FDA.

- De foreløbige resultater fra marts 2019 indikerer højere niveauer af kontaminering end forventet, lyder det fra sundhedsmyndighederne i meddelelsen.

Analyserne af årsagen til resultaterne er i øjeblikket på vej, men nogle af de faktorer, der kan spille en rolle, er beskadiget udstyr og fejl i rengøringsprocesserne, lyder det i meddelelsen fra FDA.

De amerikanske sundhedsmyndigheder skriver desuden, at anbefalingerne ikke har ændret sig, og de opfordrer alle inden for området - inklusive sundhedspersonalet - til at følge producenternes rengørings- og vedligeholdelsesanvisninger.

AMBU OG KONKURRENT VIL LEVERE ENGANGSPRODUKT

Lige nu findes der kun genanvendelige duodenoskoper, men det danske medicoselskab Ambu går efter at være blandt de første selskaber, der kan tilbyde et skop, som kan bruges én gang og efterfølgende smides ud. Dermed skal der ikke bruges tid på at rense og rengøre produkterne.

Ambu har indtil videre kun lovet, at produktet vil være en del af selskabets samlede produktportefølje, når den nuværende strategiperiode udløber ved udgangen af september 2020.

Den amerikanske konkurrent Boston Scientific er også i gang med at udvikle et duodenoskop til engangsbrug, og selskabet har tidligere fortalt, at det har planer om at lancere duodenoskopet i løbet af 2019.

FLERE DUODENOSKOPER END VENTET INDEHOLDER BAKTERIER

I 2015 krævede FDA, at producenterne af duodenoskoper skulle udføre såkaldte "post-market surveillance"-studier af produkterne, der allerede var på markedet, for at komme udfordringerne med bakterier og smittefare til livs. Det drejer sig om selskaberne Fujifilm, Pentax og Olympus.

Undersøgelsen har til formål at evaluere procentdelen af de klinisk anvende duodenoskoper, der forbliver kontaminerede med levedygtige mikroorganismer, efter at de har været igennem de rengøringsprocedurer, som producenterne har anbefalet.

Ifølge FDA var forudsætningen, da undersøgelsen blev igangsat, at der ville være en kontamineringsrate på mindre end 0,4 pct. De foreløbige resultater viser nu, at op mod 3,6 pct. af de korrekt indsamlede prøver er testet positive for mikroorganismer, som udgør en "lav til moderat" bekymring.

Samtidig viser 5,4 pct. af korrekt indsamlede prøver tegn på organismer, som udgør en "høj bekymring". Det drejer sig om organismer, der ofte er forbundet med sygdomme - eksempelvis e.coli-bakterier. Tidligere havde FDA rapporteret om, at det var tilfældet for 3 pct. af de testede duodenoskoper.

FDA fremhæver, at de nye resultater kun er foreløbige, og at de kun bygger på en del af de prøver, som FDA vil have indsamlet og undersøgt, og at producenterne fortsat skal følge de tidligere anvisninger om at fortsætte studierne.

I december sidste år præsenterede FDA også en række foreløbige resultater fra studiet, og i en udtalelse fremgik det også dengang, at der var fundet mangler i brugen af genanvendelige duodenoskoper.

ANTALLET AF RAPPORTER OM SMITTEDE ER FALDET SIDEN 2015

De amerikanske sundhedsmyndigheder fremhæver dog, at anmeldelser af patienter med infektioner, der er relateret til brugen af duodenoskoper, indikerer, at antallet af episoder toppede i 2015. Har var der 250 rapporter om inficerede patienter, mens det tal faldt til 100 i 2017.

Fra midten af oktober sidste år og frem til udgangen af marts i år har FDA analyseret 205 rapporter om det medicinske udstyr, og herunder var der 45 rapporter om patienter, der var blevet smittet med bakterier, og 159 rapporter om kontamineret udstyr. Sidste år var tre dødsfald i USA relateret til duodenoskoper, skriver FDA.

- Disse rapporter indikerer, at selv om antallet af rapporter er faldet, er der fortsat et behov for forbedring af sikkerheden for klargøring af duodenoskoper, lyder det.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
17 jul - 
Onsdagens aktier: Danske Bank og Nordea faldt forud for..
17 jul - 
Fonde tjener over en milliard kroner på Ambus nedtur
16 jul - 
Ambu: Egerton er tilbage med en shortposition
Relateret debat
19 jul - 
Tak for et nuanceret indlæg som for en gangs skyld ikke..
18 jul - 
Jeg ved ikke om dennne er valid?? https://invst.ly/basb..
18 jul - 
@Tråd 410281: Jeg kan godt forstå, at jeg skal glemme d..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
17 jul
AMBU-B
Altså ret beset er det ikke den vækst aktie det har været. Den har stadig et vækstpotentiale som er ..
5
17 jul
AMBU-B
Når den aktuelle kurs er under, det man har givet for aktien, så har man et tab, uanset om man har s..
5
17 jul
AMBU-B
Ambu blev handlet op i et helt sindssygt niveau, der ikke kunne retfærdiggøres selv med de kvalitete..
5
17 jul
AMBU-B
Nej. Ambu er et klassisk eksempel på en virksomhed, hvis prissætning blev afkoblet fra dets fundamen..
4
17 jul
AMBU-B
Vi staar i dag med et Ambu, som er skudt ned fra tinderne til bundniveau. Det hele startede den dag ..
4
17 jul
AMBU-B
Er det ikke nærmere din manglende evne til at erkende, at du har fejlbedømt en aktie, der er utåleli..
3
17 jul
AMBU-B
Selskabet er fair måske for højt prissat. Lad være at give andre skylden. Du kunne bare have solgt f..
3
17 jul
AMBU-B
Nu skal jeg ikke kunne svare for Cashflowguy, men det er garanteret de færreste herinde som tjener r..
3
17 jul
AMBU-B
Enig. Der er kun en man kan give skylden for at have købt den forkerte aktier på det forkerte tidspu..
3
17 jul
AMBU-B
Når man ser, at hedgefondene er meget aktive med Ambu, så er det måske på tide at ændre sin invester..
2

Genmab/Nordnet: Penge fra USA-notering ryger nok i udviklingsreserver

23-07-2019 12:25:21
Mandag gennemførte Genmab salget af flere millioner aktier i forbindelse med sin børsnotering i USA, og det indbragte selskabet frisk kapital, som formentlig vil blive lagt til side til fremtidige udviklingsprojekter.Sådan lyder vurderingen fra Per Hansen, investeringsøkonom hos børsmægleren Nordnet, om de godt 3,4 mia. kr., som Genmab har rejst i bruttoprovenu ved salget af 2,85 mio. nye aktier p..

Aktier/tendens: Udenlandsk udvikling bliver afgørende for DSV og andre

23-07-2019 08:22:55
Der er ikke meget fra det hjemlige at tage bestik af på det danske aktiemarked tirsdag morgen.Dermed bliver det den udenlandske udvikling, heriblandt et hæderligt regnskab fra DSV-kollegaen Kuehne+Nagel, der kommer til være bestemmende for retningen fra handlens start tirsdag.De ledende amerikanske aktieindeks sluttede mandag med plusser, og de asiatiske markeder har fulgt op på udviklingen med st..

Italienske Unicredit vil skære op mod 10.000 job i ny strategiplan

Relaterede nyheder
22-07-2019 12:41:42
Den italienske bank Unicredit overvejer ifølge kilder med indblik i sagen at skære tusindvis af job og trimme driftsomkostningerne som en del af bankens nye strategiplan.Det skriver Bloomberg News.Den italienske bank overvejer ifølge nyhedsbureauets kilder, som har bedt om ikke at blive identificeret med navn, at skære op mod 10.000 job, men de eksakte tal er endnu under overvejelse og kan ende me..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danmark/økonomer: Forbrugerne aner uråd
2
Veloxis/Kempen: Kursmålet løftes med 20 pct.
3
Aktier/tendens: Udenlandsk udvikling bliver afgørende for DSV og andre
4
NKT får ordre på højspændingskabler til Viking Link - NY
5
Professor om Johnsons brexitplan: Han er kravlet op i et træ - NY

Relaterede aktiekurser

Ambu A/S 103,00 1,1% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
23. juli 2019 18:20:08
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190703.1 - EUROWEB1 - 2019-07-23 18:20:08 - 2019-07-23 18:20:08 - 1 - Website: OKAY