16 apr: Britisk beskæftigelse trodser brexit-usikkerhed
16 apr: Hedgefond skruer op for sats på kursfald i Vestas og NKT
16-04-2019 14:00:53

Genmab/Sydbank: Darzalex-skuffelse skyldes især salg uden for USA

Det globale salg af Genmabs kræftmiddel Darzalex skuffede en smule i første kvartal, og det skyldtes især salget uden for USA, som endte noget under det ventede.

Sådan lyder det fra Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, efter at tal fra Genmab-partneren Johnson & Johnson har vist, at Darzalex i første kvartal nåede et globalt salg på 629 mio. dollar. Til sammenligning havde Sydbank-analytikeren ventet 660 mio. dollar.

- Det er især salget uden for USA, som er til den svage side i forhold til vores estimat, siger Søren Løntoft Hansen i en skriftlig kommentar.

I første kvartal blev der i USA solgt Darzalex for 352 mio. dollar, hvilket lå tæt op ad analytikerens estimat på 356 mio. dollar. Samtidig blev der solgt for 277 mio. dollar til resten af verden, mens Sydbank-analytikeren havde ventet 304 mio. dollar.

- Salgsudviklingen uden for USA kan pege i retning af prisjusteringer, som dæmper salget i kvartalet. Vi bemærker hertil, at netop prisjusteringer tidligere har mudret billedet i forbindelse med salgsudviklingen uden for USA, siger Søren Løntoft Hansen.

SALG VISER FORTSAT FREMGANG

I forhold til det stort set som ventede salg i USA forklarer Sydbank-analytikeren, at det efter hans vurdering vidner om god fremdrift på det amerikanske marked.

Herudover bemærker Søren Løntoft Hansen, at det globale salg af Darzalex er vokset med 46 pct. i første kvartal i år sammenlignet med første kvartal sidste år, og at Darzalex-salget trods den lille overordnede skuffelse altså viser fortsat fremgang i højt tempo.

- Vi vurderer, at væksten i Darzalex-salget er en konsekvens af forsat markedspenetrering (specielt i anden linjebehandling) i USA.

- Hertil kommer et positivt bidrag uden for USA, hvilket efter vores vurdering følger af godkendelsen af Darzalex i anden og tredje linjebehandling samt lanceringen af Darzalex på nye markeder, siger Søren Løntoft Hansen.

Oven på salgstallene for første kvartal fastholder Sydbank-analytikeren sit estimat om et globalt salg på 3010 mio. dollar for hele 2019.

- Vi ser et salg i USA på 1725 mio. dollar, som afspejler en solid underliggende vækst som en konsekvens af fortsat markedspenetrering (specielt i anden linjebehandling) i USA.

- Hertil kommer, at Janssen (der er ejet af Johnson & Johnson, red.) har indsendt registreringsansøgning for Darzalex i nydiagnosticerede patienter med knoglemarvskræft baseret på MAIA-data igennem FDA's RTOR-behandling (Real-Time Oncology Review). Dermed kan Darzalex potentielt være tæt på en potentiel godkendelse, siger Søren Løntoft Hansen.

Uden for USA regner Søren Løntoft Hansen med et Darzalex-salg på 1285 mio. dollar i 2019.

Genmab modtager procenter eller såkaldte royalties af Johnson & Johnsons salg af Darzalex, der bruges til behandling af knoglemarvskræft.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
13 maj - 
Aktier/middag: Ambu bankes ned i rødt marked
10 maj - 
De mest shortede aktier i april – Pandora kravler op af..
09 maj - 
Torsdagens aktier: ALK lyste op i et marked i handelskr..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Finanskommentaren: Federal Reserve skal nok redde Trump — også denne gang

15-05-2019 06:00:00
Af ansvarshavende chefredaktør Lars ChristensenUroen er kommet tilbage på de globale aktiemarkeder, og igen synes det at være frygten for global handelskrig, der har udløst den. Samtidig har stigende geopolitiske bekymringer - særligt i relation til Iran - presset olieprisen op, hvilket yderligere synes at have bidraget til at trykke stemningen på de globale aktiemarkeder.Den stigende bekymring ha..

Finanskommentaren: Har konflikten mellem USA og Iran kurs mod Tanker War 2?

Relaterede nyheder
16-05-2019 07:00:00
Generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe, AtlantsammenslutningenIndenfor de seneste dage har der været angreb på fire tankskibe og på olieinstallationer ud for de Forenede Arabiske Emirater ved Hormuz-strædet og ved Saudi Arabien. Samtidig kører rygtestrømmen endog meget heftigt i USA og i sikkerhedspolitiske kredse om et muligt amerikansk angreb på Iran. Et sådant angreb vil have markante følge..

Vestas henter endnu en ordre fra Buffett-selskab

Relaterede nyheder
16-05-2019 11:09:05
Vestas kan for anden gang på få dage løfte sløret for en ordre afgivet af et datterselskab til Warren Buffetts investeringsselskab, Berkshire Hathaway Energy.Denne gang er der tale om en ordre på 228 megawatt (MW), som datterselskabet Pacificorp har bestilt til opsætning i vindprojektet Ekola Flats på 250 MW i Wyoming.Ordren omfatter møller af typen V136-4,2 MW i en optimeret version på 4,3 MW, og..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser

Genesis Healthcare Inc 1,190 -6,3% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. maj 2019 23:24:13
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190514.2 - EUROWEB7 - 2019-05-19 23:24:13 - 2019-05-19 23:24:13 - 1 - Website: OKAY