16 apr: Lufthansa gik i minus i første kvartal
16 apr: Aktier/tendens: Genmab og Vestas i fokus i ventet positiv start
16-04-2019 07:28:18

Skuffelse i kinesisk vækst kan ryste finansielle markeder

China Apple Consumer Slump
Ng Han Guan/Ritzau Scanpix

På det seneste har tegn på bedring i den kinesiske økonomi haft stor betydning for de finansielle markeder, og det fortsætter natten til onsdag, når der fra Kina blandt andet kommer tal for væksten i bruttonationalproduktet (BNP) i første kvartal.

Ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News venter økonomerne, at den kinesiske BNP-vækst for årets første tre måneder er endt på 6,3 pct. på årsbasis. Det vil være et lille fald fra en vækst på 6,4 pct. i fjerde kvartal sidste år, hvilket var den laveste vækst på kvartalsbasis siden finanskrisen.

- Natten til onsdag vil der være stort fokus på kinesiske vækstsignaler, da den kinesiske økonomi i de seneste kvartaler er bremset op. Måske er der dog en vending på vej. Penge- og finanspolitiske stimuli og fremgang i handelsforhandlingerne med USA giver bedre udsigter for den kinesiske økonomi.

- Vi vurderer dog, at den kinesiske økonomi fortsat var været ramt af modvind i første kvartal, hvor vi venter en mindre opbremsning fra en årlig vækst på 6,4 pct. i fjerde kvartal til 6,3 pct. i første kvartal. Skuffer den økonomiske vækst, kan det medføre globale aktie- og rentefald, skriver makroanalytiker Mathias Rømer Sproegel fra Sydbank i en kommentar.

OGSÅ FOKUS PÅ ANDRE OPGØRELSER

Foruden udviklingen i BNP-væksten kommer der fra Kina også marts-tal for detailsalg, industriproduktion og investeringer.

I forhold til detailsalget venter økonomerne ifølge Bloomberg News en stigning på 8,3 pct. på årsbasis, efter at salget voksede med 8,2 pct. i februar.

- Detailsalget har generelt set været under pres i de seneste år, omend salget stadig ligger på et rigtig højt niveau.

- Vi vurderer, at detailsalget vil være stort set uændret i marts. Samme svage tendens har vi set i industriproduktionen, der har været ramt af handelskonflikten med USA, skriver Mathias Rømer Sproegel.

For industriproduktionen venter økonomerne en stigning på 5,6 pct. på årsbasis mod en vækst på 5,3 pct. måneden før.

- Industriproduktionen vil sandsynligvis accelerere lidt i marts i kølvandet på det kinesiske nytår og positive nyheder fra handelsforhandlingerne med USA, skriver Sydbanks makroanalytiker.

Endelig venter økonomerne, at investeringerne i marts vil være steget 6,3 pct. på årsbasis, efter at de gik op med 6,1 pct. i februar.

- Investeringerne vil sandsynligvis stige en lille smule. Det skyldes, at pengepolitikken er blevet lempet flere gange i Kina i den seneste tid. Det vil sammen med en mere lempelig finanspolitik i 2019 kunne presse investeringerne lidt op.

- Bekræfter nøgletallene, at der er en vending på vej i kinesisk økonomi, kan det give rentestigninger onsdag morgen, skriver Mathias Rømer Sproegel.

Da den kinesiske BNP-vækst sidste år samlet set endte på 6,6 pct., var det samtidig den laveste stigningstakt for væksten i Kina siden 1990.

/ritzau/FINANS

Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
15 aug
VELO
Det kunne tyde på at nogen mor modtaget receptal, der udviser netop det vi har talt om - at Envarsus..
37
07:20
VELO
Fra anden skribent i Veloxis FB gruppen: Børsen side 4, søndag den 18. august. Et uddrag fra e..
18
16 aug
I:NDX
16
14 aug
TEVA
Ja, TEVA er jo bare en dårlig historie at købe ind i. I Danmark er aktien (som alle jo ved) primært ..
16
13 aug
VELO
Til alle dem, som simpelthen ikke kan tro på det der sker lige foran næsen på dem.    Da jeg i sin b..
16
10:39
 
Da Berlingske Media for cirka 1 år siden overtog Euroinvestor for 23 mio kr, meddelte de, at nu skul..
14
09:17
VELO
'83. Det er en god kommentar, iøvrigt har jeg kontaktet DDB i fredags for at høre om de læser recept..
14
12 aug
VELO
@Krabask - det var et super godt forsoeg og ville oenske det var muligt med kun en ugentlig traad. M..
14
16 aug
BAVA
Damn den er lav. Hvorfor? Fordi: 1) 2mia på bankbogen 2) bygninger og andet til en værdig af min ..
13
14 aug
VELO
I retfærdighedens objektive navn, skal man da rose marc55.   Der er 2 pile, det er da positivt set. ..
13

Aktionærer kræver milliarder i erstatning fra Novo Nordisk

16-08-2019 14:38:08
Medicinalvirksomheden Novo Nordisk er blevet sagsøgt af en gruppe aktionærer for at have givet vildledende information til aktiemarkedet.De kræver en samlet erstatning på 11,8 mia. kr. for tab på deres aktier. Det skriver Børsen, hvilket bekræftes af Novo Nordisk i en meddelelse til fondsbørsen.- Novo Nordisk er uenig i anklagerne og er klar til at forsvare selskabet i denne sag, lyder det i medde..

Maersk Drilling får forlænget kontrakt på boreskib i Ækvatorialguinea

16-08-2019 11:03:22
Maersk Drilling har forlænget opholdet for boreskibet Maersk Voyager, der skal bore ude for Ækvatorialguineas kyst.Selskabet har igennem Kosmos Energy forlænget en borekontrakt, der tidligere var indgået med Noble Energy. Det skriver selskabet på Twitter.Originalt skulle Maersk Drilling bore en enkelt brønd for selskabet Noble Energy, og den aftale indeholdt en option på endnu en boring. Den optio..

Aktier/tendens: Fokus på torsdagens regnskaber i positivt marked

16-08-2019 08:19:10
Der er udsigt til en positiv slutning på aktieugen, der han været karakteriseret ved en sværm af regnskaber fra flere C25-selskaber.Futures på de amerikanske aktieindeks stiger 0,7 pct. og det samme er tilfældet for DAX-futuren. De asiatiske aktier ligger også overvejende højere fredag morgen.Torsdagens regnskaber kan påvirke igen fredag, når analytikerne smider regnskaberne i regnearkene og komme..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
18. august 2019 23:24:42
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190809.4 - EUROWEB4 - 2019-08-18 23:24:42 - 2019-08-18 23:24:42 - 1 - Website: OKAY