16 apr: Cbrain har øget sin værdi med over 300 mio. kr. efter tysk ordre
16 apr: Topdanmark/ABG: Hæver kursmål med en tyver og gentager "sælg"
16-04-2019 17:04:20

Tirsdagens aktier: Lidt skuffende Darzalex-salgstal sendte Genmab ned

Et lidt skuffende salg af kræftmidlet Darzalex i årets første kvartal var med til at sende biotekselskabet Genmab ned på det danske aktiemarked tirsdag, hvor Pandora omvendt endte dagen helt i toppen uden selskabsspecifikt nyt.

Tirsdag spredte en god stemning sig på tværs af Europa, og herhjemme resulterede det i, at det danske eliteindeks, C25, blev løftet 0,1 pct. til indeks 1149,77.

Genmab var i søgelyset tirsdag eftermiddag, efter at det globale salg af selskabets kræftmiddel Darzalex skuffede en smule i første kvartal. Det skyldtes især salget uden for USA, som endte noget under det ventede.

Tal fra partneren Johnson & Johnson viste nemlig tirsdag, at Darzalex, som det sælger på licens fra Genmab, i første kvartal nåede et globalt salg på 629 mio. dollar.

I første kvartal blev der i USA solgt Darzalex for 352 mio. dollar. Samtidig blev der solgt for 277 mio. dollar til resten af verden. Genmab-aktien sluttede 1,9 pct. lavere i 1127 kr.

- Det var primært det internationale salg, der var svagere end forventet. Det er ikke, fordi tallet afviger særligt meget fra estimaterne, men hvis forventningerne har været højere, så skal der ikke en særlig stor afvigelse til, siger Daniel Fabricius, der er børsmægler hos ABG Sundal Collier, og henviser til et konsensusestimat for det samlede salg på 644 mio. dollar.

PANDORA OG AMBU ENDTE I TOP

Pandora tog omvendt føringen i det danske eliteindeks tirsdag, hvor aktien hoppede 2,3 pct. til 292,60 kr. på trods af manglen på selskabsspecifikke nyheder.

Lige efter fulgte aktien i medicoselskabet Ambu, der også var flyvende på den københavnske fondsbørs mandag, hvor aktien sluttede med en stigning på 7,4 pct. til 188,70 kr. Tirsdag fortsatte aktien 2,1 pct. op til 192,65 kr.

Mandag var aktien hjulpet på vej af foreløbige resultater fra en undersøgelse, som de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, offentliggjorde fredag aften.

Resultaterne indikerer, at smittefaren ved brug af genanvendelige duodenoskoper, som bruges til at diagnosticere og behandle problemer i leveren, bugspytkirtlen og galdeblæren, er både højere end forventet og først rapporteret. Nyheden bragte fokus på potentialet for de duodenoskoper til engangsbrug, som Ambu har under udvikling.

SIMCORP FIK KONKURRENTNYT

Investorerne kunne også skæve til Simcorp tirsdag, efter at verdens største kapitalforvalter, amerikanske Blackrock, leverede regnskab for første kvartal.

Den amerikanske gigant er med sin Aladdin-platform en konkurrent til den danske softwarekoncern, og i tirsdagens regnskab fremgik det, at den amerikanske kapitalforvalter fortsætter med at investere strategisk i netop Aladdin-teknologiforretningen.

Simcorp sluttede 0,3 pct. højere i 645 kr.

Novozymes endte omvendt med et fald på 0,4 pct. til 313,30 kr. Enzymkoncernen fik sænket anbefalingen af ABG Sundal Collier til "sælg" fra "hold", samtidig med at kursmålet blev barberet til 280 kr. fra 300 kr.

VESTAS SER USA-VÆKST OGSÅ EFTER PTC

Vestas var også på investorernes radar i tirsdagens handel. I et indlæg hos mediet Greentechmedia skriver Vestas' amerikanske chef, Chris Brown, at han ikke forventer et fald i aktiviteten i USA, selv om den store skattestøtteordning, PTC, om nogle år udfases helt. Det skriver Finans.

I sit indlæg skriver Chris Brown også, at udfasningen af støtte vil varsle en ny vækstæra, fordi kapitalomkostningen til støttefri projekter er lavere end under det nuværende støtteregime. Når der samtidig tilsættes konkurrencedygtige møller, så vil vindenergi være konkurrencedygtigt uden støtte, lyder det.

Vestas-aktien steg 0,6 pct. til 603,60 kr.

CBRAIN BRAGEDE FREM FOR TREDJE DAG I TRÆK

Uden for C25-indekset havde Cbrain-aktien medvind for tredje dag i træk. De seneste dage har selskabet øget sin markedsværdi markant efter en samlet stigning på over 70 pct. målt over de seneste tre handelsdage.

Det er især en ordre til en unavngiven tysk myndighed, som har fået aktiekursen til at lette med raketfart. Det er også ordrer eller mangel på samme, som tidligere har skabt store bevægelser i aktien, mener investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen.

- Jeg tror, at fortiden spiller meget ind, hvor det har været ordrerne, som har drevet aktien meget. De her ordrer har ført til opjusteringer, og manglen på ordrer har ført til nedjusteringer. Så det har været sådan en karruseltur. Historien generelt er, at det har været en aktie, der har bevæget sig meget, siger Per Hansen.

Tirsdag fortalte selskabet også, at det har underskrevet den ordre til Emiraterne, som selskabet i marts annoncerede var på vej. Cbrain-aktien steg tirsdag 33,8 pct. til 40,80 kr.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
20 sep - 
Aktier/middag: Rentemelding fra Jyske Bank sender banka..
20 sep - 
Aktier/åbning: Banker fortsætter op efter Jyskes nye re..
20 sep - 
Aktier/tendens: Novo Nordisk får markedet til at holde ..
Relateret debat
19 sep - 
Det var kun fordi, at trådstarter mente, den var på vej..
19 sep - 
Ikke når du snakker om kurs 100
18 sep - 
Øh? Du får det til at lyde som om, at det var totalt ur..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
20 sep
VWS
Mon ikke lige vi skal spise brød til, inden vi konkluderer af GE løber med sejren. De har end ikke d..
12
20 sep
VWS
Analytikerkorpset er vel stort set en samlet flok af ikke specielt troværdige skabninger, som sætter..
9
20 sep
VWS
Og Nordea skrev for en uge siden: VESTAS/NORDEA: LØFTER ANBEFALING TIL KØB FRA HOLD........ Nordea..
9
16 sep
GEN
GENMAB/GUGGENHEIM: LØFTER KURSMÅLET MED 12,4 PCT. 06:36 Finanshuset Guggenheim Securities løfter sit..
9
16 sep
PNDORA
Så er Pandora endnu engang DK’s mest shortede aktie, og tælles alt med så ligger andelen på over 10%..
8
20 sep
PNDORA
Få nu de positive briller på :-) har købt lidt flere i dag, jeg tror direktionen har fuld styr på ca..
7
19 sep
PNDORA
Pandora åbner konceptbutik som led i strategi - flere følger 14:36 Pandora sætter nu blus under smy..
6
16 sep
PNDORA
Finanstilsynet har da ingen indsigt i shorternes salg og køb af aktier. Hvilke mæglere og depoter er..
6
16 sep
PNDORA
Jeg tror ikke, at du skal regne med, at det fungerer sådan. For det første tror jeg ikke, at den køb..
6
15 sep
VWS
Læg mærke til at det nye distributionskabel imellem Danmark og Holland er i brug, og ikke mindst at ..
6

OECD sænker global vækstprognose for de kommende år

19-09-2019 11:20:24
Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) sænker sin globale vækstprognose for de kommende år, idet organisationen nu ser yderligere risici i verdensøkonomien.OECD venter nu en global vækst i bruttonationalproduktet (BNP) på 2,9 pct. i år og 3,0 pct. næste år.Det er en nedrevidering fra henholdsvis 3,2 pct. og 3,4 pct. i den seneste prognose.For USA er vækstprognosen sænket til 2..

Aktier/tendens: Udsigt til rød start ovenpå FED-møde

19-09-2019 08:25:07
Der er umiddelbart udsigt til små fald fra starten af den danske aktiehandel torsdag, hvor øjne og ører kan rette sig mod Ørsted, Simcorp og Sydbank. Dermed følger markedet onsdagens tendens efter tilbagegang efter rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed).Japanske aktier ligger højere, futures på amerikanske aktier ligger op til 0,4 pct. lavere, mens DAX-futuren ligger 0,1 p..

Lars Christensens Verden - Episode 26: Sidste uges quant quake varsler nye tider på de finansielle markeder

Relaterede nyheder
18-09-2019 19:17:00
Begivenheden er af nogle blevet omtalt som et jordskælv i de globale markeder, og nej det var ikke ECB's seneste rentebeslutning eller den renteforhøjelse eller -nedsættelse, Fed annoncerer onsdag aften, dansk tid. Det er heller ikke oliepriserne, der har bevæget sig voldsomt ovenpå weekendens angreb på de saudiske olieinstallationer og Trumps Iran-tweets i kølvandet herpå, men derimod det såkaldt..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser

Ambu A/S 115,75 -0,1% Fald i aktiekurs
Pandora A/S 290,70 -1,5% Fald i aktiekurs
Vestas Wind Systems A/S 551,60 -2,2% Fald i aktiekurs
Novozymes B A/S 290,30 -1,1% Fald i aktiekurs
Genmab A/S 1.402,00 1,4% Stigning i aktiekurs
SimCorp A/S 616,50 1,1% Stigning i aktiekurs
cBrain A/S 28,90 2,8% Stigning i aktiekurs
Genesis Healthcare Inc 1,320 -2,2% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
22. september 2019 05:45:05
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB6 - 2019-09-22 05:45:05 - 2019-09-22 05:45:05 - 1 - Website: OKAY