16 apr: Cbrain har øget sin værdi med over 300 mio. kr. efter tysk ordre
16 apr: Topdanmark/ABG: Hæver kursmål med en tyver og gentager "sælg"
16-04-2019 17:04:20

Tirsdagens aktier: Lidt skuffende Darzalex-salgstal sendte Genmab ned

Et lidt skuffende salg af kræftmidlet Darzalex i årets første kvartal var med til at sende biotekselskabet Genmab ned på det danske aktiemarked tirsdag, hvor Pandora omvendt endte dagen helt i toppen uden selskabsspecifikt nyt.

Tirsdag spredte en god stemning sig på tværs af Europa, og herhjemme resulterede det i, at det danske eliteindeks, C25, blev løftet 0,1 pct. til indeks 1149,77.

Genmab var i søgelyset tirsdag eftermiddag, efter at det globale salg af selskabets kræftmiddel Darzalex skuffede en smule i første kvartal. Det skyldtes især salget uden for USA, som endte noget under det ventede.

Tal fra partneren Johnson & Johnson viste nemlig tirsdag, at Darzalex, som det sælger på licens fra Genmab, i første kvartal nåede et globalt salg på 629 mio. dollar.

I første kvartal blev der i USA solgt Darzalex for 352 mio. dollar. Samtidig blev der solgt for 277 mio. dollar til resten af verden. Genmab-aktien sluttede 1,9 pct. lavere i 1127 kr.

- Det var primært det internationale salg, der var svagere end forventet. Det er ikke, fordi tallet afviger særligt meget fra estimaterne, men hvis forventningerne har været højere, så skal der ikke en særlig stor afvigelse til, siger Daniel Fabricius, der er børsmægler hos ABG Sundal Collier, og henviser til et konsensusestimat for det samlede salg på 644 mio. dollar.

PANDORA OG AMBU ENDTE I TOP

Pandora tog omvendt føringen i det danske eliteindeks tirsdag, hvor aktien hoppede 2,3 pct. til 292,60 kr. på trods af manglen på selskabsspecifikke nyheder.

Lige efter fulgte aktien i medicoselskabet Ambu, der også var flyvende på den københavnske fondsbørs mandag, hvor aktien sluttede med en stigning på 7,4 pct. til 188,70 kr. Tirsdag fortsatte aktien 2,1 pct. op til 192,65 kr.

Mandag var aktien hjulpet på vej af foreløbige resultater fra en undersøgelse, som de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, offentliggjorde fredag aften.

Resultaterne indikerer, at smittefaren ved brug af genanvendelige duodenoskoper, som bruges til at diagnosticere og behandle problemer i leveren, bugspytkirtlen og galdeblæren, er både højere end forventet og først rapporteret. Nyheden bragte fokus på potentialet for de duodenoskoper til engangsbrug, som Ambu har under udvikling.

SIMCORP FIK KONKURRENTNYT

Investorerne kunne også skæve til Simcorp tirsdag, efter at verdens største kapitalforvalter, amerikanske Blackrock, leverede regnskab for første kvartal.

Den amerikanske gigant er med sin Aladdin-platform en konkurrent til den danske softwarekoncern, og i tirsdagens regnskab fremgik det, at den amerikanske kapitalforvalter fortsætter med at investere strategisk i netop Aladdin-teknologiforretningen.

Simcorp sluttede 0,3 pct. højere i 645 kr.

Novozymes endte omvendt med et fald på 0,4 pct. til 313,30 kr. Enzymkoncernen fik sænket anbefalingen af ABG Sundal Collier til "sælg" fra "hold", samtidig med at kursmålet blev barberet til 280 kr. fra 300 kr.

VESTAS SER USA-VÆKST OGSÅ EFTER PTC

Vestas var også på investorernes radar i tirsdagens handel. I et indlæg hos mediet Greentechmedia skriver Vestas' amerikanske chef, Chris Brown, at han ikke forventer et fald i aktiviteten i USA, selv om den store skattestøtteordning, PTC, om nogle år udfases helt. Det skriver Finans.

I sit indlæg skriver Chris Brown også, at udfasningen af støtte vil varsle en ny vækstæra, fordi kapitalomkostningen til støttefri projekter er lavere end under det nuværende støtteregime. Når der samtidig tilsættes konkurrencedygtige møller, så vil vindenergi være konkurrencedygtigt uden støtte, lyder det.

Vestas-aktien steg 0,6 pct. til 603,60 kr.

CBRAIN BRAGEDE FREM FOR TREDJE DAG I TRÆK

Uden for C25-indekset havde Cbrain-aktien medvind for tredje dag i træk. De seneste dage har selskabet øget sin markedsværdi markant efter en samlet stigning på over 70 pct. målt over de seneste tre handelsdage.

Det er især en ordre til en unavngiven tysk myndighed, som har fået aktiekursen til at lette med raketfart. Det er også ordrer eller mangel på samme, som tidligere har skabt store bevægelser i aktien, mener investeringsøkonom i Nordnet Per Hansen.

- Jeg tror, at fortiden spiller meget ind, hvor det har været ordrerne, som har drevet aktien meget. De her ordrer har ført til opjusteringer, og manglen på ordrer har ført til nedjusteringer. Så det har været sådan en karruseltur. Historien generelt er, at det har været en aktie, der har bevæget sig meget, siger Per Hansen.

Tirsdag fortalte selskabet også, at det har underskrevet den ordre til Emiraterne, som selskabet i marts annoncerede var på vej. Cbrain-aktien steg tirsdag 33,8 pct. til 40,80 kr.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
16 maj - 
Aktier/middag: Regnskabsplus til Rockwool i grønt C25
14 maj - 
Pandora: Marshall Wace satser yderligere på kursfald
14 maj - 
Pandora/Citi: Kursmålet sænkes til 300 kr. fra 360 kr.
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Finanskommentaren: Federal Reserve skal nok redde Trump — også denne gang

15-05-2019 06:00:00
Af ansvarshavende chefredaktør Lars ChristensenUroen er kommet tilbage på de globale aktiemarkeder, og igen synes det at være frygten for global handelskrig, der har udløst den. Samtidig har stigende geopolitiske bekymringer - særligt i relation til Iran - presset olieprisen op, hvilket yderligere synes at have bidraget til at trykke stemningen på de globale aktiemarkeder.Den stigende bekymring ha..

Finanskommentaren: Har konflikten mellem USA og Iran kurs mod Tanker War 2?

Relaterede nyheder
16-05-2019 07:00:00
Generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe, AtlantsammenslutningenIndenfor de seneste dage har der været angreb på fire tankskibe og på olieinstallationer ud for de Forenede Arabiske Emirater ved Hormuz-strædet og ved Saudi Arabien. Samtidig kører rygtestrømmen endog meget heftigt i USA og i sikkerhedspolitiske kredse om et muligt amerikansk angreb på Iran. Et sådant angreb vil have markante følge..

Vestas henter endnu en ordre fra Buffett-selskab

Relaterede nyheder
16-05-2019 11:09:05
Vestas kan for anden gang på få dage løfte sløret for en ordre afgivet af et datterselskab til Warren Buffetts investeringsselskab, Berkshire Hathaway Energy.Denne gang er der tale om en ordre på 228 megawatt (MW), som datterselskabet Pacificorp har bestilt til opsætning i vindprojektet Ekola Flats på 250 MW i Wyoming.Ordren omfatter møller af typen V136-4,2 MW i en optimeret version på 4,3 MW, og..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser

Genesis Healthcare Inc 1,190 -6,3% Fald i aktiekurs
Pandora 38,26 2,2% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. maj 2019 22:30:12
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190514.2 - EUROWEB5 - 2019-05-19 22:30:12 - 2019-05-19 22:30:12 - 1 - Website: OKAY