23 apr: NKT mistede halv milliard på børsen: Frygt for misset kontrakt
23 apr: Tivoli/CFO: Første kvartal skal give overskud på sigt
23-04-2019 17:12:29

Tivoli/CFO. Der skal fortsat investeres i vintersæsonen

Det er andet år, at Tivoli åbnede portene for sæsonen Vinter i Tivoli, og ifølge finansdirektør i Tivoli Andreas Morthorst, er vintersæsonen gået som forventet, og i forhold til antallet af gæster er han tilfreds. Det er dog fortsat en sæson, der skal investeres i.

- Vi er glade for de tilbagemeldinger, vi har fået om Vinter i Tivoli. Det er noget, som vi skal bruge lidt tid på, at få hen et sted hvor det bliver rigtig godt.

- Det er fortsat noget som vi investerer i, og noget som tager lidt tid, før vi for alvor kan komme til at tjene mange penge på det - ligesom vi gør på halloween og julesæsonen, siger finansdirektør Andreas Morthorst.

Georg Carstensens gamle have blev i første kvartal ramt af påskens sene placering, hvilket gav et fald i både omsætningen og indtjeningen. Omsætningen endte på 110 mio. kr., hvor den samme periode sidste år lød på 117,9 mio. kr. Resultatet før skat blev også forværret, da det landede på minus 76,3 mio. kr. mod minus 65,8 mio. kr. samme tid sidste år.

ØGEDE INVESTERINGER

Det lavere resultat skyldes blandt andet øgede investeringer i den nye vintersæson, og finansdirektøren mener, at det er vigtigt fortsat at investere i sæsonen, men at det også kan være en bekostelig affære, når hele haven skal åbnes.

- Vi har investeret et tocifret millionbeløb i Vinter i Tivoli i tillæg til det, som vi investerede sidste år - vi har investeret små 10 mio. kr. her i 2019. Når vi så har åbnet hele haven, så øger det vores driftsomkostninger væsentligt. Så det bruger vi selvfølgelig nogle ekstra penge på, fordi vi tror på det, siger Andreas Morthorst.

Han fortæller også, at det er vigtigt at øge kendskabet til den nye sæson, da det ikke er alle, der ved, at Tivoli har åbent cirka tre uger i februar. I år var vejret lidt hårdt i to af ugerne, hvilket havde indflydelse på antallet af gæster, påpeger direktøren.

Han tror på, at vintersæsonen kan være med til at løfte et første kvartal, som traditionelt set gav underskud, fordi haven har lukket, men at det tager tid.

- Vi er klar over, at det tager tid at opnå kendskab til Vinter i Tivoli blandt befolkningen, selvom vi bruger mange penge på markedsføring. For mange af de andre sæsoner der har familien Danmark en tradition om, at de skal i Tivoli.

Investorerne sendte tirsdag aktien ned med 0,9 pct. til 700 kr.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
09 maj - 
Tivoli indgår aftale med Danske Spil om casinoaktiver o..
23 apr - 
Tivoli/CFO: Første kvartal skal give overskud på sigt
23 apr - 
Tirsdagens aktier: NKT ned på ventet misset ordre - Pan..
Relateret debat
16 jul - 
Fuldstændig rigtigt, der har været split i aktien for c..
16 jul - 
Den er sikket split som Tivoli har lavet, så Ryders har..
16 jul - 
Ud fra deres hjemmeside skal man have 100stk aktier for..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Aktier/tendens: Knaphed på positivt nyt før åbning med spot på banker

17-07-2019 08:24:44
Bortset fra en marginalt stigende future for det amerikanske S&P 500-indeks er der ikke meget, der peger i positiv retning for det danske aktiemarkedet op til åbningen onsdag morgen.I USA lukkede markederne med fald i alle tre toneangivende indeks, som dermed ikke kunne fortsætte rekordrækken. Og fra Asien kan en trykket stemning give negativ inspiration til den europæiske handel.Tirsdag lukkede d..

Goldman Sachs: Højere indtægter kravlede ikke med på bunden

16-07-2019 13:51:32
Indtægterne fra aktiehandel, som er et vigtigt område for den amerikanske storbank Goldman Sachs, klarede sig bedre end analytikerne havde ventet i andet kvartal. Men selv om de samlede indtægter også steg en smule, bevægede de sig ikke med ned på bundlinjen i regnskabet for kvartalet.Det skriver Bloomberg News.På bundlinjen præsenterede den New York-baserede bank et overskud på 5,81 dollar per ak..

Aktier/tendens: Stilstand på sommertynde markeder - Genmab i fokus

16-07-2019 08:06:06
Genmab kan komme i fokus tirsdag, når det amerikanske medicinalselskab Johnson & Johnson over middag kommer med regnskab for andet kvartal af 2019, da det fortæller, hvordan det globale salg af kræftmidlet Darzalex arter sig.Samlet peger det på en forholdsvis neutral åbning på det danske aktiemarked, hvis retningen skal tages efter futures for det tyske DAX-indeks, der ligger til et svagt plus.Man..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Bank/Credit Suisse: Sænker kursmål før regnskabsdag
2
Aktier/åbning: Tæt på statisk med Vestas og Danske Bank i yderpunkter
3
Aktier/tendens: Knaphed på positivt nyt før åbning med spot på banker
4
Aktier/middag: Danske og Nordea falder efter nordiske bankregnskaber
5
Fonde tjener over en milliard kroner på Ambus nedtur

Relaterede aktiekurser

Tivoli A/S 698,00 -0,9% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
17. juli 2019 20:53:38
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190703.1 - EUROWEB4 - 2019-07-17 20:53:38 - 2019-07-17 20:53:38 - 1 - Website: OKAY