23 apr: NKT mistede halv milliard på børsen: Frygt for misset kontrakt
23 apr: Tivoli/CFO: Første kvartal skal give overskud på sigt
23-04-2019 17:12:29

Tivoli/CFO. Der skal fortsat investeres i vintersæsonen

Det er andet år, at Tivoli åbnede portene for sæsonen Vinter i Tivoli, og ifølge finansdirektør i Tivoli Andreas Morthorst, er vintersæsonen gået som forventet, og i forhold til antallet af gæster er han tilfreds. Det er dog fortsat en sæson, der skal investeres i.

- Vi er glade for de tilbagemeldinger, vi har fået om Vinter i Tivoli. Det er noget, som vi skal bruge lidt tid på, at få hen et sted hvor det bliver rigtig godt.

- Det er fortsat noget som vi investerer i, og noget som tager lidt tid, før vi for alvor kan komme til at tjene mange penge på det - ligesom vi gør på halloween og julesæsonen, siger finansdirektør Andreas Morthorst.

Georg Carstensens gamle have blev i første kvartal ramt af påskens sene placering, hvilket gav et fald i både omsætningen og indtjeningen. Omsætningen endte på 110 mio. kr., hvor den samme periode sidste år lød på 117,9 mio. kr. Resultatet før skat blev også forværret, da det landede på minus 76,3 mio. kr. mod minus 65,8 mio. kr. samme tid sidste år.

ØGEDE INVESTERINGER

Det lavere resultat skyldes blandt andet øgede investeringer i den nye vintersæson, og finansdirektøren mener, at det er vigtigt fortsat at investere i sæsonen, men at det også kan være en bekostelig affære, når hele haven skal åbnes.

- Vi har investeret et tocifret millionbeløb i Vinter i Tivoli i tillæg til det, som vi investerede sidste år - vi har investeret små 10 mio. kr. her i 2019. Når vi så har åbnet hele haven, så øger det vores driftsomkostninger væsentligt. Så det bruger vi selvfølgelig nogle ekstra penge på, fordi vi tror på det, siger Andreas Morthorst.

Han fortæller også, at det er vigtigt at øge kendskabet til den nye sæson, da det ikke er alle, der ved, at Tivoli har åbent cirka tre uger i februar. I år var vejret lidt hårdt i to af ugerne, hvilket havde indflydelse på antallet af gæster, påpeger direktøren.

Han tror på, at vintersæsonen kan være med til at løfte et første kvartal, som traditionelt set gav underskud, fordi haven har lukket, men at det tager tid.

- Vi er klar over, at det tager tid at opnå kendskab til Vinter i Tivoli blandt befolkningen, selvom vi bruger mange penge på markedsføring. For mange af de andre sæsoner der har familien Danmark en tradition om, at de skal i Tivoli.

Investorerne sendte tirsdag aktien ned med 0,9 pct. til 700 kr.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
09 maj - 
Tivoli indgår aftale med Danske Spil om casinoaktiver o..
23 apr - 
Tivoli/CFO: Første kvartal skal give overskud på sigt
23 apr - 
Tirsdagens aktier: NKT ned på ventet misset ordre - Pan..
Relateret debat
12 maj - 
I vores familie får konfirmanderne aktier nok til et ak..
09 maj - 
Sådan bare for sjovs skyld, så er det mig der lige nu t..
09 maj - 
I dag har vi allerede her kl. 13 oplevet den største om..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Ny storaktionær i DSV: Schweizisk finansgigant har købt op

23-05-2019 16:10:20
Den schweiziske finansgigant UBS er blevet storaktionær i den danske transportkoncern DSV.Det fremgår af en meddelelse fra DSV torsdag.- UBS Group har meddelt, at det har har erhvervet aktier og finansielle instrumenter i DSV, hvilket har bragt den direkte og indirekte ejerandel over 5 pct., fremgår det af meddelelsen.Samlet råder UBS over en ejerandel i DSV på 6,10 pct. af den samlede aktiekapita..

Tyske PMI-tal offentliggjort: "Landets afgørende industrisektor halter stadig"

Relaterede nyheder
23-05-2019 10:42:42
PMI-barometeret over indkøbschefernes syn på aktiviteten i Tyskland udviklede sig overordnet set som ventet i majs foreløbige opgørelse.Tallene var på ingen måde prangende, lyder vurderingen fra Frederik Engholm, der er chefstrateg hos Nykredit.- Det tyske PMI-indeks for fremstillingssektoren viser, at landets afgørende industrisektor stadig halter. Indekset er tæt på uændret - falder fra 44,4 til..

Scandinavian Tobacco Group fremlægger flot regnskab

23-05-2019 08:22:40
En gunstig valutaudvikling og et tidligere opkøb har i årets første tre måneder været med til at løfte resultaterne hos Scandinavan Tobacco Group (STG), der samtidig holder fast i forventningerne til indeværende regnskabsår.Koncernomsætningen endte i første kvartal på 1464 mio. kr., hvilket var mere end de 1285 mio. kr., som omsætningen landede på i samme kvartal sidste år. Det fremgår af kvartals..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/middag: Pandora bundprop i cyklisk nedtur for rødt C25
2
Aktier/tendens: Regnskaber i fokus i ventet rød start
3
Ny storaktionær i DSV: Schweizisk finansgigant har købt op
4
Manchester United sælger 53.000 sæsonkort på rekordtid
5
Torsdagens aktier: Mærsk til tælling inden kvartalstal i surt marked

Relaterede aktiekurser

Tivoli A/S 690,00 -0,9% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
23. maj 2019 20:55:12
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190514.2 - EUROWEB4 - 2019-05-23 20:55:12 - 2019-05-23 20:55:12 - 1 - Website: OKAY