23 apr: NKT mistede halv milliard på børsen: Frygt for misset kontrakt
23 apr: Tivoli/CFO: Første kvartal skal give overskud på sigt
23-04-2019 17:12:29

Tivoli/CFO. Der skal fortsat investeres i vintersæsonen

Det er andet år, at Tivoli åbnede portene for sæsonen Vinter i Tivoli, og ifølge finansdirektør i Tivoli Andreas Morthorst, er vintersæsonen gået som forventet, og i forhold til antallet af gæster er han tilfreds. Det er dog fortsat en sæson, der skal investeres i.

- Vi er glade for de tilbagemeldinger, vi har fået om Vinter i Tivoli. Det er noget, som vi skal bruge lidt tid på, at få hen et sted hvor det bliver rigtig godt.

- Det er fortsat noget som vi investerer i, og noget som tager lidt tid, før vi for alvor kan komme til at tjene mange penge på det - ligesom vi gør på halloween og julesæsonen, siger finansdirektør Andreas Morthorst.

Georg Carstensens gamle have blev i første kvartal ramt af påskens sene placering, hvilket gav et fald i både omsætningen og indtjeningen. Omsætningen endte på 110 mio. kr., hvor den samme periode sidste år lød på 117,9 mio. kr. Resultatet før skat blev også forværret, da det landede på minus 76,3 mio. kr. mod minus 65,8 mio. kr. samme tid sidste år.

ØGEDE INVESTERINGER

Det lavere resultat skyldes blandt andet øgede investeringer i den nye vintersæson, og finansdirektøren mener, at det er vigtigt fortsat at investere i sæsonen, men at det også kan være en bekostelig affære, når hele haven skal åbnes.

- Vi har investeret et tocifret millionbeløb i Vinter i Tivoli i tillæg til det, som vi investerede sidste år - vi har investeret små 10 mio. kr. her i 2019. Når vi så har åbnet hele haven, så øger det vores driftsomkostninger væsentligt. Så det bruger vi selvfølgelig nogle ekstra penge på, fordi vi tror på det, siger Andreas Morthorst.

Han fortæller også, at det er vigtigt at øge kendskabet til den nye sæson, da det ikke er alle, der ved, at Tivoli har åbent cirka tre uger i februar. I år var vejret lidt hårdt i to af ugerne, hvilket havde indflydelse på antallet af gæster, påpeger direktøren.

Han tror på, at vintersæsonen kan være med til at løfte et første kvartal, som traditionelt set gav underskud, fordi haven har lukket, men at det tager tid.

- Vi er klar over, at det tager tid at opnå kendskab til Vinter i Tivoli blandt befolkningen, selvom vi bruger mange penge på markedsføring. For mange af de andre sæsoner der har familien Danmark en tradition om, at de skal i Tivoli.

Investorerne sendte tirsdag aktien ned med 0,9 pct. til 700 kr.

/ritzau/FINANS

Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
15 maj
DANSKE
Meget interessant refleksion skrevet af Maui. Det kan vores medier godt lære lidt af. Det der kommer..
25
15 maj
PNDORA
I gaar aftes sad jeg og kiggede lidt naermere paa guidance fra Pandora for FY2019, som de meldte ud ..
22
18 maj
OMXC25
Et stort flertal af klimaforskerne mener klimaændringerne er menneskeskabte. Dvs. de uddannede perso..
21
14 maj
E:THIN
Så sidder jeg her og glor på mit depot. Thinfilm falder ekstra meget i øjnene med afkast på minus 96..
20
17 maj
VELO
Hej Alle,   Har siddet og kigget på regnskabet, for at finde ud af hvordan 2019 ender. Umiddelbart e..
16
15 maj
DANSKE
Apropos skribent 6212.. Og Danske Bank..Ja så må man lade vedkommende at han/hun fik ret. Han anbefa..
16
14 maj
DANSKE
Sjovt at der ikke er nogen kritik af SKATs manglende kontrolindsats i forbindelse med momssvindlen, ..
16
18 maj
VWS
Ditlev.. Havde store ambitioner, og store armbevægelser .. Ikke alt gik godt.. Men finanskrisen kan..
15
18 maj
OMXC25
Når man begynder at bruge børn som Greta Thunberg for at fremhæve et budskab ringer advarselsklokker..
15
18 maj
ZEAL
Nedenfor er det samlet udskift af Q1 telefonkonferencen for Zealand Pharma.    Jeg har først trukket..
15

Finanskommentaren: Federal Reserve skal nok redde Trump — også denne gang

15-05-2019 06:00:00
Af ansvarshavende chefredaktør Lars ChristensenUroen er kommet tilbage på de globale aktiemarkeder, og igen synes det at være frygten for global handelskrig, der har udløst den. Samtidig har stigende geopolitiske bekymringer - særligt i relation til Iran - presset olieprisen op, hvilket yderligere synes at have bidraget til at trykke stemningen på de globale aktiemarkeder.Den stigende bekymring ha..

Finanskommentaren: Har konflikten mellem USA og Iran kurs mod Tanker War 2?

Relaterede nyheder
16-05-2019 07:00:00
Generalsekretær, ph.d. Lars Bangert Struwe, AtlantsammenslutningenIndenfor de seneste dage har der været angreb på fire tankskibe og på olieinstallationer ud for de Forenede Arabiske Emirater ved Hormuz-strædet og ved Saudi Arabien. Samtidig kører rygtestrømmen endog meget heftigt i USA og i sikkerhedspolitiske kredse om et muligt amerikansk angreb på Iran. Et sådant angreb vil have markante følge..

Vestas henter endnu en ordre fra Buffett-selskab

Relaterede nyheder
16-05-2019 11:09:05
Vestas kan for anden gang på få dage løfte sløret for en ordre afgivet af et datterselskab til Warren Buffetts investeringsselskab, Berkshire Hathaway Energy.Denne gang er der tale om en ordre på 228 megawatt (MW), som datterselskabet Pacificorp har bestilt til opsætning i vindprojektet Ekola Flats på 250 MW i Wyoming.Ordren omfatter møller af typen V136-4,2 MW i en optimeret version på 4,3 MW, og..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. maj 2019 23:00:57
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190514.2 - EUROWEB5 - 2019-05-19 23:00:57 - 2019-05-19 23:00:57 - 1 - Website: OKAY