24 apr: Aktier/middag: Novozymes trækkes ned af skidt regnskab
24 apr: Novozymes/CEO: Salg af nye vaskeløsninger er på sporet
24-04-2019 11:37:14

NNIT/CEO: Opkøb er også fremover et tema - men intet på programmet

It-selskabet NNIT har med købet af det schweiziske konsulenthus Halfmann Goetsch Partner (HPG) foretaget tre opkøb de seneste 24 måneder. Opkøb er også fremover et tema, men der er ikke noget på bedding lige nu, fortæller topchef Per Kogut.

- Vi køber, når der er et behov, en kandidat og et match. Lige nu har vi ikke noget på programmet. Vi skal sikre, at tingene bliver integreret. Vores to forrige opkøb har været meget succesfulde, og det forventer vi også, det her bliver, fortæller han.

Købet af det schweiziske konsulenthus blev offentliggjort onsdag morgen. Prisen lyder på 8,55 mio. schweizerfranc, svarende til lige knap 56 mio. kr. En earn out-aftale kan dog løfte købesummen med op til 2,85 mio. schweizfranc - eller 18,6 mio. kr.

HPG leverer it-konsulentydelser med fokus på regulatoriske it-krav til især medicinalvirksomheder. Det er kompetencer, som ifølge Per Koget er enormt værdifulde for NNIT.

- Der er it-virksomheder og konsulenthuse med tusinder af medarbejdere, mens andre har færre specialister. Det her er et klart eksempel på opkøb af specialister, som rammer flere spændende ting på vores strategiske rejse.

- Også inden for pharma-industrien bliver flere og flere dele af arbejdet digitaliseret. Pharma har mange myndighedskrav, så i takt med digitaliseringen skal det sikres, at for eksempel datakvaliteten er i orden. Det er HGP gode til, siger han.

Derudover peger topchefen også på, at selskabets geografiske placering har været en medvirkende årsag til opkøbet:

- HPG har meget at gøre i de to områder, vi allerede er i – Basel og Frankfurt. Så der er også et geografisk aspekt i opkøbet, som er vigtigt. Vi bliver større i "vores" områder i stedet for at være spredt ud over mange byer, fortæller han.

HPG blev etableret i 2008 og har hovedkvarter i Basel, Schweiz. Det har mere end 70 eksperter på lønningslisten. Per Kogut vurderer, at der vil gå op mod et års tid, før at HPG er integreret i NNIT.

Opkøbet ændrer ikke på NNIT's forventninger til årets resultat i faste valutakurser. Selskabets omsætning ventes dog at blive løftet med 1,25 pct.point som følge af købet.

NNIT-aktien stiger onsdag formiddag med 1,2 pct. på børsen i København til en pris på 176,00 kr.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
05 jul - 
NNIT/Canergie: Fjerner en 10'er fra kursmålet
05 jul - 
NNIT/Danske: Kursmål sættes ned og "sælg" gentages
04 jul - 
Torsdagens aktier: Konkurrentfusion løftede FLSmidth i ..
Relateret debat
15 jul - 
kan se at de udbetalte 4.6 kroner ud af en overksud på ..
15 jul - 
Tror desværre der er lang tid til den vender, men har p..
15 jul - 
NNIT fortsætter deres kursmæssige deroute. Med en nedju..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Aktier/tendens: Knaphed på positivt nyt før åbning med spot på banker

17-07-2019 08:24:44
Bortset fra en marginalt stigende future for det amerikanske S&P 500-indeks er der ikke meget, der peger i positiv retning for det danske aktiemarkedet op til åbningen onsdag morgen.I USA lukkede markederne med fald i alle tre toneangivende indeks, som dermed ikke kunne fortsætte rekordrækken. Og fra Asien kan en trykket stemning give negativ inspiration til den europæiske handel.Tirsdag lukkede d..

Goldman Sachs: Højere indtægter kravlede ikke med på bunden

16-07-2019 13:51:32
Indtægterne fra aktiehandel, som er et vigtigt område for den amerikanske storbank Goldman Sachs, klarede sig bedre end analytikerne havde ventet i andet kvartal. Men selv om de samlede indtægter også steg en smule, bevægede de sig ikke med ned på bundlinjen i regnskabet for kvartalet.Det skriver Bloomberg News.På bundlinjen præsenterede den New York-baserede bank et overskud på 5,81 dollar per ak..

Aktier/tendens: Stilstand på sommertynde markeder - Genmab i fokus

16-07-2019 08:06:06
Genmab kan komme i fokus tirsdag, når det amerikanske medicinalselskab Johnson & Johnson over middag kommer med regnskab for andet kvartal af 2019, da det fortæller, hvordan det globale salg af kræftmidlet Darzalex arter sig.Samlet peger det på en forholdsvis neutral åbning på det danske aktiemarked, hvis retningen skal tages efter futures for det tyske DAX-indeks, der ligger til et svagt plus.Man..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Vestas: Tabel med ordrer annonceret i 2019
2
Vestas lander ordre på 415 MW i Saudi Arabien - NY
3
Danske Bank/Credit Suisse: Sænker kursmål før regnskabsdag
4
Tirsdagens aktier: Genmab steg til vejrs efter Darzalex-salgstal
5
Finanstilsynet giver nordjysk sparekasse en opsang

Relaterede aktiekurser

Nnit A/S 105,40 -0,8% Fald i aktiekurs
Nnit Ord Shs 105,40 -0,8% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
17. juli 2019 14:30:35
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190703.1 - EUROWEB3 - 2019-07-17 14:30:35 - 2019-07-17 14:30:35 - 1 - Website: OKAY