30 apr: DSV leverer stærkt resultat: Vil købe aktier for op til 3,5 mia. ..
30 apr: Danske kvartalsregnskab skuffer – aktien styrtdykker
30-04-2019 08:18:37

Aktier/tendens: Danske Bank skuffer mens DSV overrasker før start

Danske Bank lukker også i Rusland, Letland og Litauen
Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Nordea, Danske Bank og DSV er i vælten tirsdag morgen, hvor storbankerne og transportkoncernen har offentliggjort regnskabstal for årets første kvartal, forud for at handlen skydes i gang på det danske aktiemarked.

De regnskabsaktuelle selskaber vil også være med til at bestemme, hvilken vej det danske aktiemarked skal efter børsåbningen tirsdag, hvor både amerikanske og europæiske aktiefutures peger en smule ned. C25-indekset steg 0,1 pct. til 1157,19 mandag.

DSV kom stærkere gennem de første tre måneder af 2019 end ventet, og transport- og logistikkoncernen kunne for kvartalet fremvise en indtjening på 1454 mio. kr., når man ser på driftsoverskuddet før særlige poster. (EBIT). Aktieanalytikerne havde ifølge DSV ventet et overskud på 1326 mio. kr. i kvartalet.

I forbindelse med regnskabet fortæller DSV desuden, at selskabet suspenderer forventningerne til hele 2019 for at lette noteringen af nye aktier, der skal bruges til opkøbet af den schweiziske konkurrent Panalpina.

- Vi venter, at offentliggøre nye forventninger, når sammenlægningen med Panalpina er gennemført, hedder det i regnskabet.

DSV, der også iværksætter et aktietilbagekøbsprogram på 3,5 mia. kr., faldt mandag 1,3 pct. til 587 kr.

NORDEA KAN KOMME UNDER PRES

Storbanken Nordea kunne omvendt fremvise skuffende tal på regnskabets nederste linjer, og samtidig oplyste banken, at den sætter 95 mio. euro til side til hvidvaskreleaterede sager svarende til over 700 mio. kr.

Det er dermed en engangspost, der tynger på omkostningsposten, og det er skuffende nettorenteindtægter og en svagere udlånsmarginal, som kan sætte Nordea-aktien under en smule pres tirsdag morgen. Det vurderer Sydbank-analytiker Mikkel Emil Jensen.

- Det er et regnskab med pil ned primært på grund af en skuffelse på toplinjen. Der er flere pile, der peger nedad end opad, så jeg tror, at aktien vil præstere lidt dårligere end markedet, siger Mikkel Emil Jensen til Ritzau Finans.

Nordea-aktien faldt 1 pct. til 54,80 kr. mandag.

DANSKE BANK FIK HÅRD START PÅ ÅRET

Danske Bank har haft en svært start på året, og det får banken til at justere forventningerne til hele 2019. I regnskabet for første kvartal fremgår det dog, at banken fortsat venter et overskud efter skat på 14-16 mia. kr. i 2019.

Men det er nu inklusive de 1,3 mia. kr. som banken venter at få ind på salget af aktieposten i Danica Pension i Sverige, oplyser Danske Bank, der det seneste år har trukket overskrifter som følge af bankens hvidvaskskandale i den estiske filial.

Banken skuffer også over stort set hele linjen med tallene for første kvartal. I perioden havde Danske Bank indtægter for i alt 10.802 mio. kr. og et resultat før skat på 4012 mio. kr.

Til sammenligning ventede analytikerne indtægter på 10.866 mio. kr. og et overskud før skat på 4567 mio. kr. i første kvartal, viser estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

Ifølge Jesper Nielsen, der er midlertidig administrerende direktør, bød kvartalet igen på udlånsvækst.

- Finansielt fik vi dog samlet set en svær start på året, hvilket primært skyldtes tre forhold: Trods stigende udlån faldt nettorenteindtægterne som følge af øgede funding-omkostninger og pres på rentemarginalerne. Derudover var omkostningerne påvirket af vores betydelige investeringer i blandt andet compliance. Endelig steg nedskrivningerne sammenlignet med sidste år, siger han i regnskabet.

Danske Banks aktie steg mandag 1,6 pct. til 130,55 kr.

NOVO NORDISK FÅR SÆNKET ANBEFALING

Novo Nordisk kan også få del i opmærksomheden tirsdag, efter at medicinalselskabet har fået sænket anbefalingen til "hold" fra "køb" af Pareto Securitires, der også har skåret kursmålet til 345 kr. fra 360 kr., fremgår det af en analyse.

Novo Nordisk-aktien steg mandag 1,4 pct. til 331,95 kr

SAS har fået stryg på børsen de seneste to handelsdage, og luftfartsselskabet vil stadig være i fokus tirsdag som følge af den igangværende strejke blandt piloterne, som skærer i overskuddet, hver eneste dag strejken varer.

Fredag faldt aktien 4,6 pct., og mandag dykkede den 2,5 pct. yderligere til 12,70 kr.

/ritzau/FINANS

Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
15 aug
VELO
Det kunne tyde på at nogen mor modtaget receptal, der udviser netop det vi har talt om - at Envarsus..
37
18 aug
VELO
Fra anden skribent i Veloxis FB gruppen: Børsen side 4, søndag den 18. august. Et uddrag fra e..
19
16 aug
I:NDX
16
14 aug
TEVA
Ja, TEVA er jo bare en dårlig historie at købe ind i. I Danmark er aktien (som alle jo ved) primært ..
16
13 aug
VELO
Til alle dem, som simpelthen ikke kan tro på det der sker lige foran næsen på dem.    Da jeg i sin b..
16
18 aug
 
Da Berlingske Media for cirka 1 år siden overtog Euroinvestor for 23 mio kr, meddelte de, at nu skul..
15
18 aug
VELO
'83. Det er en god kommentar, iøvrigt har jeg kontaktet DDB i fredags for at høre om de læser recept..
15
12 aug
VELO
@Krabask - det var et super godt forsoeg og ville oenske det var muligt med kun en ugentlig traad. M..
14
18 aug
VELO
Da flere skribenter stadig gerne vil beholde tråden for samling af de mange vigtige informationer o..
13
16 aug
BAVA
Damn den er lav. Hvorfor? Fordi: 1) 2mia på bankbogen 2) bygninger og andet til en værdig af min ..
13

Aktionærer kræver milliarder i erstatning fra Novo Nordisk

16-08-2019 14:38:08
Medicinalvirksomheden Novo Nordisk er blevet sagsøgt af en gruppe aktionærer for at have givet vildledende information til aktiemarkedet.De kræver en samlet erstatning på 11,8 mia. kr. for tab på deres aktier. Det skriver Børsen, hvilket bekræftes af Novo Nordisk i en meddelelse til fondsbørsen.- Novo Nordisk er uenig i anklagerne og er klar til at forsvare selskabet i denne sag, lyder det i medde..

Maersk Drilling får forlænget kontrakt på boreskib i Ækvatorialguinea

16-08-2019 11:03:22
Maersk Drilling har forlænget opholdet for boreskibet Maersk Voyager, der skal bore ude for Ækvatorialguineas kyst.Selskabet har igennem Kosmos Energy forlænget en borekontrakt, der tidligere var indgået med Noble Energy. Det skriver selskabet på Twitter.Originalt skulle Maersk Drilling bore en enkelt brønd for selskabet Noble Energy, og den aftale indeholdt en option på endnu en boring. Den optio..

Aktier/tendens: Fokus på torsdagens regnskaber i positivt marked

16-08-2019 08:19:10
Der er udsigt til en positiv slutning på aktieugen, der han været karakteriseret ved en sværm af regnskaber fra flere C25-selskaber.Futures på de amerikanske aktieindeks stiger 0,7 pct. og det samme er tilfældet for DAX-futuren. De asiatiske aktier ligger også overvejende højere fredag morgen.Torsdagens regnskaber kan påvirke igen fredag, når analytikerne smider regnskaberne i regnearkene og komme..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. august 2019 00:05:42
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190809.4 - EUROWEB3 - 2019-08-19 00:05:42 - 2019-08-19 00:05:42 - 1 - Website: OKAY