01 maj: DFDS får annulleret brexit-kontrakter
01 maj: Össur/Danske: Sænker anbefaling til "sælg"
01-05-2019 13:52:26

KORR: Ørsted/CEO: Vi regner fortsat med Radius-salg i løbet af 2019

(Korr: Slåfejl i rubrikken er rettet til)

En politisk blokering satte tidligere i år en stopper for Ørsteds ellers planlagte frasalg af eldistributions- og privatkundeforretningen Radius - i hvert fald i første omgang.

Planen er nemlig fortsat, at Radius-forretningen skal udskilles fra resten af koncernen, og Ørsteds administrerende direktør, Henrik Poulsen, forventer, at der er fundet en løsning inden udgangen af 2019. Det oplyser han onsdag på en telekonference, hvor han samtidig fortæller, at salgsprocessen for alvor genoptages i andet halvår.

- Vi afbrød tydeligvis det projekt, vi havde i gang tidligere, og vi har brugt de seneste par måneder på at lægge det i seng og kaste et blik på, hvad vores muligheder er, og også at kaste et friskt blik på de politiske signaler, som vi også skal have med i vores overvejelser. Det er ret klart, at der ikke er nogen politisk modstand mod, at vi skaffer os af med de aktiver. Jeg tror faktisk, at der er bred politisk opbakning til, at vi bør afhænde aktiverne.

- Vi forventer at relancere processen og køre den i løbet af andet halvår. Vi er velforberedte, da vi havde alt oppe at køre, og alt materiale er blevet forberedt. Så vi kan køre en relativt fokuseret proces, når vi er ovre sommerferien. Vores forventning er stadig, at vi kan underskrive en handel i slutningen af 2019, lyder det fra Henrik Poulsen på onsdagens telekonference.

En gennemgang af forretningen fik i slutningen af juni sidste år Ørsted til at sætte et "til salg"-skilt på eldistributions- og privatkundeforretningen i Danmark, da netop de forretningsområder ifølge selskabet selv gradvist vil få en mindre og mindre betydning for den samlede energikoncern.

- Over tid vil forretningen blive og betyde mindre og mindre relativt set, i takt med at vi vil investere mere i at udvide den grønne produktion. Derfor mener vi, at det er bedre at se, om der er bedre ejere til de her dele nu, sagde Henrik Poulsen i juni til Ritzau Finans.

Den strukturerede salgsproces blev sat i gang for Radius, og dengang oplyste Ørsted, at de aktiviteter udgjorde 5,6 procent af koncernens driftsindtjening i 2017.

Finansministeriet måtte i januar stoppe det planlagte salg af Radius, da Socialdemokratiet og SF trak deres støtte. Det skete efter en ophedet debat om salget, der trak tråde tilbage til det betændte salg af det tidligere Dong, der nu hedder Ørsted, i 2013. Staten ejer 50,1 pct. af aktierne i Ørsted.

Et flertal i Folketingets Finansudvalg indgik desuden i april i år en aftale om at stoppe privatisering af kritisk infrastruktur. Ifølge aftalen pålægger flertallet i Finansudvalget "regeringen at arbejde for, at dansk kritisk infrastruktur enten har det offentlige, eller et forbrugerejet andelsselskab som majoritetsejer."

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
16 sep - 
Mandagens aktier: Svingende Lundbeck endte lavere i rød..
16 sep - 
Aktier/middag: Lundbeck vender rundt og topper rødt C25..
16 sep - 
Aktier/åbning: Lundbeck helt i bund på milliardopkøb i ..
Relateret debat
26 aug - 
Ja okay det er ikke helt kanon jo
23 aug - 
Hos Investtech.com står der: Automatisk teknisk analyse..
22 aug - 
Måske fordi Morgan Stanley i dag var ude med en nedgrad..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Riksbanken nedtoner behov for renteforhøjelser - svensk krone svækkes

17-09-2019 09:48:14
Den svenske centralbank, Riksbanken, ser ikke længere samme behov for at stramme pengepolitikken. Det fremgår af referatet af det seneste rentemøde den 4. september.Her var rentekomitéens medlemmer enige om, at de økonomiske udsigter er forværret, og at riskoen for en hurtigere afmatning er øget. Årsagen er blandt andet handelskonflikten mellem USA og Kina og usikkerheden om Storbritanniens udtræd..

Aktier/åbning: Lundbeck helt i bund på milliardopkøb i rødt marked

16-09-2019 09:13:54
Lundbecks melding om at ville købe amerikanske Alder Biopharmaceuticals i en handel, der er værdisat op til 1,95 mia. dollar - eller omkring 13 mia. kr., får i de første handler investorerne til at sende aktien ned.Aktien falder helt til bunds i eliteindekset med et fald på 3,6 pct. til 228 kr. mandag morgen, i et marked der samlet i C25 falder 0,5 pct. til indeks 1140,69.Lundbeck er i negativt ra..

Prisen på råolie ryger i vejret efter angreb i Saudi-Arabien

Relaterede nyheder
16-09-2019 06:34:09
Prisen på råolie stiger med over ti procent efter lørdagens droneangreb mod to olieanlæg i Saudi-Arabien.Dermed er der også udsigt til dyrere benzin.Da handlen med råolie begyndte klokken 00.00 dansk tid hoppede prisen op med omkring 15 procent, skriver nyhedsbureauet Reuters. Efter omkring en time ligger prisen på en tønde Nordsø-olie omkring 13 procent højere i lidt over 68 dollar.Det var på for..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Børshuse kan puste til Novo og Lundbeck
2
Lars Marcher bryder tavsheden: Overrasket over fyring hos Ambu
3
Novo præsenterer ny analyse af fase 3-program med oral Semaglutid
4
Bavarian: FDA giver Merck hurtigere behandlingstid for ebolavaccine-NY
5
Novo hæves til "køb" af Citi efter stor rundspørge blandt læger

Relaterede aktiekurser

Ørsted A/S 650,00 1,0% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
18. september 2019 01:00:36
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB1 - 2019-09-18 01:00:36 - 2019-09-18 01:00:36 - 1 - Website: OKAY