01 maj: Ambu CEO: Nyt duodenoskop vises frem på konference om to uger
01 maj: Sydbanks CEO: Der er pres på bankdrift generelt i disse år
01-05-2019 10:04:57

Ørsted CFO: Vi har lukket ny solenergi- og batteriselskabsaftale i dag

Landvind, solenergi og batterilagring er nye fokusområder for den danske energikoncern Ørsted, der i en længere årrække særligt har haft succes med at udvikle, opføre og drive havvindmølleparker.

Sidste år købte Ørsted amerikanske Lincoln Clean Energy, der blandt andet udvikler, ejer og driver landvindmølleparker i USA, og på den første dag i maj i år har selskabet føjet endnu et opkøb til listen. Det drejer sig om et datterselskab af amerikanske Coronal Energy, der udvikler solenergi og batterilagring i USA.

- Vi har lukket aftalen i dag, men det er en meget lille handel. Det vi egentligt køber, er nogle optioner til at bygge noget sol og batterilagring, og så køber vi et team, der har nogle kompetencer inden for det. Vi synes, at det er et rigtigt godt match med den forretning, vi købte sidste år.

- Omend den ikke er særligt stor, så giver den os nogle kompetencer, som vi godt kan bruge. Størrelsen på handlen er i decimalerne, så det er meget småt, siger Marianne Wiinholt, der er koncernfinans- og økonomidirektør hos Ørsted, efter at koncernen onsdag morgen har offentliggjort sit regnskab for første kvartal.

Ambitionerne for energiforretningen til lands er også store, og det er med stor sandsynlighed heller ikke det sidste opkøb af selskaber eller aktiviteter inden for landvind, solenergi eller batterilagring, som den danske energikoncern kaster sig ud i.

- Vi kigger løbende på, om der er nogle muligheder for os på det område, men der er ikke noget konkret, jeg kan udtale mig om her, siger Marianne Wiinholt.

I onshore-forretningen, som i første kvartal dækkede over Lincoln Clean Energy, endte omsætningen i første kvartal på 114 mio. kr., mens driftsoverskuddet før renter, skat samt af- og nedskrivninger landede på 152 mio. kr. Sidstnævnte overgik analytikernes forventninger om et driftsoverskud på 130 mio. kr. i kvartal, viser estimater indsamlet af Ørsted.

Til sammenligning lød driftsoverskuddet på 3999 mio. kr. i havvindforretningen i første kvartal i år, og dermed er onshore-forretningen på nuværende tidspunkt bare en lille del af den samlede koncern.

STORE FORVENTNINGER TIL ONSHORE-FORRETNING

Bruttoinvesteringerne i forretningsområdet ramte 0,5 mia. kr. i årets første kvartal, og pengene gik til konstruktionen af landvindmølleparkerne Thoka, Lockett og Sage Draw i USA. Sidstnævnte har Ørsted netop truffet en investeringsbeslutning for, og planen er, at landvindmølleparken skal have en kapacitet på 338 megawatt. Der er også ambitioner om, at onshore-forretningen skal vokse yderligere de kommende år.

- Da vi købte Lincoln Clean Energy havde vi selvfølgelig store forventninger til, at vi kunne realisere en rigtig god business case, og vi kan se, at vi er virkelig godt på vej. Vi tog også en investeringsbeslutning i går på vores næste projekt i vores onshore-vindudbygning, og vi kan se, at de projekter, vi har under opførelse, skyder rigtig hurtigt frem, siger Marianne Wiinholt, der ikke kan sætte et konkret tal på vækstmålet for forretningsområdet.

- Den vækst, vi ser i den del af forretningen, er rigtig fornuftig, og det er svært at spå om, hvordan den bliver fremadrettet. Der er ingen tvivl om, at vi er meget godt tilfredse med det opkøb, vi lavede sidste år af Lincoln Clean Energy, og vi kan se, at de investeringsbeslutninger, vi tager, er med nogle rigtig fornuftige afkast, fortsætter hun.

Ørsteds opkøb af den amerikanske udvikler af landvind, Lincoln Clean Energy, gik endeligt igennem i starten af oktober. Prisen for selskabet, der udvikler, ejer og driver landvindmølleparker, lød på 580 mio. dollar, hvilket svarer til 3,7 mia. danske kr.

Indtil videre har Ørsted fokus på at udvikle landenergiforretningen i USA, og lige nu der ifølge direktøren ingen planer om at udvide forretningsområdet til andre lande.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
19 sep - 
Ørsted/SF: Staten skal bevare aktiemajoriteten trods Ra..
19 sep - 
Ørsted vælger kæmpe GE-mølle: "Overraskende det sker så..
19 sep - 
Ørsted vælger GE som leverandør til to amerikanske havv..
Relateret debat
19 sep - 
Korrekt - men salget medfører også at indtægterne fra R..
19 sep - 
denjne handel bliver gennemført - udnrer mig bared over..
19 sep - 
Der er ikke meget der tyder paa, at du har ret. De bud ..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
18 sep
ORSTED
det bliver dyrt for forbrugerne 
3
18 sep
ORSTED
Det er et flot salg af Henrik Poulsen, så mangler vi bare, at de også får solgt kraft-varmedelen, og..
3
18 sep
ORSTED
Køber med arme og ben:   Goldman Sachs har jo kursmål på 950 !   Og om nogen kender de biksen.   BB
2
18 sep
ORSTED
Staten kan da flyve til Taiwan med deres SAS aktier.... Er dog enig i at staten burde sælge deres ak..
2
18 sep
ORSTED
Jeg læste et sted at Ørsted havde udtalt, at salget ikke påvirker resultatet. Hvordan pokker kan 21,..
1
18 sep
ORSTED
Det skal ikke foregå gennem kommercielle selskaber, det har de helt andre organer til. Det kan ikke ..
1
18 sep
ORSTED
De skriver de nedbringer deres aktieandel til 5% over de næste 12 måneder.
1
18 sep
ORSTED
Det var en solid kerneforretning, men nu har de godt nok fået en stor pose penge til at sænke gælden..
1
18 sep
ORSTED
Ville da også mene at den skulle stige. Radius har været nævnt som det eneste dårlige i butikken, så..
1
18 sep
ORSTED
"Ørsted sælger Radius og sin samt sin privatkunde- og udendørsbelysningsforretning for 21,3 mia. kr...
1

OECD sænker global vækstprognose for de kommende år

19-09-2019 11:20:24
Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) sænker sin globale vækstprognose for de kommende år, idet organisationen nu ser yderligere risici i verdensøkonomien.OECD venter nu en global vækst i bruttonationalproduktet (BNP) på 2,9 pct. i år og 3,0 pct. næste år.Det er en nedrevidering fra henholdsvis 3,2 pct. og 3,4 pct. i den seneste prognose.For USA er vækstprognosen sænket til 2..

Aktier/tendens: Udsigt til rød start ovenpå FED-møde

19-09-2019 08:25:07
Der er umiddelbart udsigt til små fald fra starten af den danske aktiehandel torsdag, hvor øjne og ører kan rette sig mod Ørsted, Simcorp og Sydbank. Dermed følger markedet onsdagens tendens efter tilbagegang efter rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed).Japanske aktier ligger højere, futures på amerikanske aktier ligger op til 0,4 pct. lavere, mens DAX-futuren ligger 0,1 p..

Lars Christensens Verden - Episode 26: Sidste uges quant quake varsler nye tider på de finansielle markeder

Relaterede nyheder
18-09-2019 19:17:00
Begivenheden er af nogle blevet omtalt som et jordskælv i de globale markeder, og nej det var ikke ECB's seneste rentebeslutning eller den renteforhøjelse eller -nedsættelse, Fed annoncerer onsdag aften, dansk tid. Det er heller ikke oliepriserne, der har bevæget sig voldsomt ovenpå weekendens angreb på de saudiske olieinstallationer og Trumps Iran-tweets i kølvandet herpå, men derimod det såkaldt..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Frygt for recession når højeste niveau siden finanskrisen
2
Novo/Jyske: Godkendelse af ny diabetespille puster til kursmål
3
Novo misser primært endemål i sammenligningsstudie med fransk rival
4
Aktier/tendens: Udsigt til rød start ovenpå FED-møde
5
Ørsted vælger kæmpe GE-mølle: "Overraskende det sker så hurtigt"

Relaterede aktiekurser

Ørsted A/S 631,00 0,5% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
20. september 2019 05:36:37
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB3 - 2019-09-20 05:36:37 - 2019-09-20 05:36:37 - 1 - Website: OKAY