01 maj: Ambu CEO: Nyt duodenoskop vises frem på konference om to uger
01 maj: Sydbanks CEO: Der er pres på bankdrift generelt i disse år
01-05-2019 10:04:57

Ørsted CFO: Vi har lukket ny solenergi- og batteriselskabsaftale i dag

Landvind, solenergi og batterilagring er nye fokusområder for den danske energikoncern Ørsted, der i en længere årrække særligt har haft succes med at udvikle, opføre og drive havvindmølleparker.

Sidste år købte Ørsted amerikanske Lincoln Clean Energy, der blandt andet udvikler, ejer og driver landvindmølleparker i USA, og på den første dag i maj i år har selskabet føjet endnu et opkøb til listen. Det drejer sig om et datterselskab af amerikanske Coronal Energy, der udvikler solenergi og batterilagring i USA.

- Vi har lukket aftalen i dag, men det er en meget lille handel. Det vi egentligt køber, er nogle optioner til at bygge noget sol og batterilagring, og så køber vi et team, der har nogle kompetencer inden for det. Vi synes, at det er et rigtigt godt match med den forretning, vi købte sidste år.

- Omend den ikke er særligt stor, så giver den os nogle kompetencer, som vi godt kan bruge. Størrelsen på handlen er i decimalerne, så det er meget småt, siger Marianne Wiinholt, der er koncernfinans- og økonomidirektør hos Ørsted, efter at koncernen onsdag morgen har offentliggjort sit regnskab for første kvartal.

Ambitionerne for energiforretningen til lands er også store, og det er med stor sandsynlighed heller ikke det sidste opkøb af selskaber eller aktiviteter inden for landvind, solenergi eller batterilagring, som den danske energikoncern kaster sig ud i.

- Vi kigger løbende på, om der er nogle muligheder for os på det område, men der er ikke noget konkret, jeg kan udtale mig om her, siger Marianne Wiinholt.

I onshore-forretningen, som i første kvartal dækkede over Lincoln Clean Energy, endte omsætningen i første kvartal på 114 mio. kr., mens driftsoverskuddet før renter, skat samt af- og nedskrivninger landede på 152 mio. kr. Sidstnævnte overgik analytikernes forventninger om et driftsoverskud på 130 mio. kr. i kvartal, viser estimater indsamlet af Ørsted.

Til sammenligning lød driftsoverskuddet på 3999 mio. kr. i havvindforretningen i første kvartal i år, og dermed er onshore-forretningen på nuværende tidspunkt bare en lille del af den samlede koncern.

STORE FORVENTNINGER TIL ONSHORE-FORRETNING

Bruttoinvesteringerne i forretningsområdet ramte 0,5 mia. kr. i årets første kvartal, og pengene gik til konstruktionen af landvindmølleparkerne Thoka, Lockett og Sage Draw i USA. Sidstnævnte har Ørsted netop truffet en investeringsbeslutning for, og planen er, at landvindmølleparken skal have en kapacitet på 338 megawatt. Der er også ambitioner om, at onshore-forretningen skal vokse yderligere de kommende år.

- Da vi købte Lincoln Clean Energy havde vi selvfølgelig store forventninger til, at vi kunne realisere en rigtig god business case, og vi kan se, at vi er virkelig godt på vej. Vi tog også en investeringsbeslutning i går på vores næste projekt i vores onshore-vindudbygning, og vi kan se, at de projekter, vi har under opførelse, skyder rigtig hurtigt frem, siger Marianne Wiinholt, der ikke kan sætte et konkret tal på vækstmålet for forretningsområdet.

- Den vækst, vi ser i den del af forretningen, er rigtig fornuftig, og det er svært at spå om, hvordan den bliver fremadrettet. Der er ingen tvivl om, at vi er meget godt tilfredse med det opkøb, vi lavede sidste år af Lincoln Clean Energy, og vi kan se, at de investeringsbeslutninger, vi tager, er med nogle rigtig fornuftige afkast, fortsætter hun.

Ørsteds opkøb af den amerikanske udvikler af landvind, Lincoln Clean Energy, gik endeligt igennem i starten af oktober. Prisen for selskabet, der udvikler, ejer og driver landvindmølleparker, lød på 580 mio. dollar, hvilket svarer til 3,7 mia. danske kr.

Indtil videre har Ørsted fokus på at udvikle landenergiforretningen i USA, og lige nu der ifølge direktøren ingen planer om at udvide forretningsområdet til andre lande.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
17:03 - 
Mandagens aktier: Ørsted til vejrs på USA-nyt i svagt n..
11:32 - 
Aktier/middag: Danske Bank bankes ned efter farvel til ..
09:16 - 
Aktier/åbning: Danske Bank til bunds efter fyring mens ..
Relateret debat
23 jun - 
Ja, det virker bevidst at de undgår Vestas/MHI, gad vid..
21 jun - 
Godt for Dansk omdømme inden for Havvind. Vi er førende..
21 jun - 
Burde kunne give lidt medvind mandag: Ørsted sejrer i N..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
21 jun
ORSTED
  Burde kunne give lidt medvind mandag: Ørsted sejrer i New Jersey: Foretrækkes til 1,1 GW havvind -..
6
21 jun
ORSTED
Godt for Dansk omdømme inden for Havvind. Vi er førende på viden der. Som vestas aktionær kan det g..
3

Euroinvestor spørger: Tryg-aktien stormer frem, kan den blive ved?

23-06-2019 20:35:00
Hos Euroinvestor mener vi, at den bedste kilde til viden om markedet er aktørerne i markedet.Derfor spørger vi hver måned i vores Privatinvestorundersøgelse (PIU) vores brugere om deres forventninger til markeder og økonomi.Du inviteres hermed til at deltage i undersøgelsen. Alle besvarelser er anonyme, og der er ingen krav om login, kontaktoplysninger eller lignende.Vi håber du vil deltage og ser..

Danske Bank: Bestyrelsen fyrer bankdirektør Jesper Nielsen

24-06-2019 08:35:10
Danske Banks bestyrelse har mandag opsagt bankdirektør Jesper Nielsen, der har ansvar for de danske bankaktiviteter.Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen.Opsigelsen sker i forbindelse med sagen om Flexinvest Fri, lyder det.- Jesper Nielsen har gjort en betydelig indsats i banken gennem mange år, senest som midlertidig administrerende direktør, hvilket vi takker ham for.- Men i den konkrete ..

Aktier/tendens: Ørsted står til stigning efter stor sejr i USA

24-06-2019 08:09:35
Efter at have trukket sig sejrrigt ud af en budrunde i USA står Ørsted over for en positiv mandag, mens det generelle danske aktiemarked ligger til en mere moderat udvikling.Godt en time før børsåbning herhjemme peger de amerikanske indeksfutures mod mindre stigninger, og det samme gør den britiske FTSE 100-future. Omvendt indikerer den tyske DAX-future et lille fald.Udsigten til en mandag morgen ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Dybvad: Så alvorlig en sag at vi måtte skride til fyring
2
Danske Bank: Bestyrelsen fyrer bankdirektør Jesper Nielsen
3
Danske Bank: Finanstilsynet kalder sag for "meget alvorlig"
4
Aktier/middag: Danske Bank bankes ned efter farvel til CEO-vikar
5
Vestas/Sydbank: Spansk konkurrent er foran på point i kampen

Relaterede aktiekurser

Ørsted A/S 579,00 4,8% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
24. juni 2019 23:54:37
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190527.1 - EUROWEB1 - 2019-06-24 23:54:37 - 2019-06-24 23:54:37 - 1 - Website: OKAY