01 maj: Ørsted Q1: Indtjeningen ramte over forventningerne trods fald
01 maj: Amerikansk fastfood-kæmpe får federe vækst og overskud end ventet
01-05-2019 12:50:44

Ørsted regner stadig med salg af Radius i 2019

Foto: Mads Claus Rasmussen, Ritzau/Scanpix

En politisk blokering satte tidligere i år en stopper for Ørsteds ellers planlagte frasalg af eldistributions- og privatkundeforretningen Radius - i hvert fald i første omgang.

Planen er nemlig fortsat, at Radius-forretningen skal udskilles fra resten af koncernen, og Ørsteds administrerende direktør, Henrik Poulsen, forventer, at der er fundet en løsning inden udgangen af 2019. Det oplyser han onsdag på en telekonference, hvor han samtidig fortæller, at salgsprocessen for alvor genoptages i andet halvår.

- Vi afbrød tydeligvis det projekt, vi havde i gang tidligere, og vi har brugt de seneste par måneder på at lægge det i seng og kaste et blik på, hvad vores muligheder er, og også at kaste et friskt blik på de politiske signaler, som vi også skal have med i vores overvejelser. Det er ret klart, at der ikke er nogen politisk modstand mod, at vi skaffer os af med de aktiver. Jeg tror faktisk, at der er bred politisk opbakning til, at vi bør afhænde aktiverne.

- Vi forventer at relancere processen og køre den i løbet af andet halvår. Vi er velforberedte, da vi havde alt oppe at køre, og alt materiale er blevet forberedt. Så vi kan køre en relativt fokuseret proces, når vi er ovre sommerferien. Vores forventning er stadig, at vi kan underskrive en handel i slutningen af 2019, lyder det fra Henrik Poulsen på onsdagens telekonference.

En gennemgang af forretningen fik i slutningen af juni sidste år Ørsted til at sætte et "til salg"-skilt på eldistributions- og privatkundeforretningen i Danmark, da netop de forretningsområder ifølge selskabet selv gradvist vil få en mindre og mindre betydning for den samlede energikoncern.

- Over tid vil forretningen blive og betyde mindre og mindre relativt set, i takt med at vi vil investere mere i at udvide den grønne produktion. Derfor mener vi, at det er bedre at se, om der er bedre ejere til de her dele nu, sagde Henrik Poulsen i juni til Ritzau Finans.

Den strukturerede salgsproces blev sat i gang for Radius, og dengang oplyste Ørsted, at de aktiviteter udgjorde 5,6 procent af koncernens driftsindtjening i 2017.

Finansministeriet måtte i januar stoppe det planlagte salg af Radius, da Socialdemokratiet og SF trak deres støtte. Det skete efter en ophedet debat om salget, der trak tråde tilbage til det betændte salg af det tidligere Dong, der nu hedder Ørsted, i 2013. Staten ejer 50,1 pct. af aktierne i Ørsted.

Et flertal i Folketingets Finansudvalg indgik desuden i april i år en aftale om at stoppe privatisering af kritisk infrastruktur. Ifølge aftalen pålægger flertallet i Finansudvalget "regeringen at arbejde for, at dansk kritisk infrastruktur enten har det offentlige, eller et forbrugerejet andelsselskab som majoritetsejer."

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
17:03 - 
Mandagens aktier: Ørsted til vejrs på USA-nyt i svagt n..
11:32 - 
Aktier/middag: Danske Bank bankes ned efter farvel til ..
09:16 - 
Aktier/åbning: Danske Bank til bunds efter fyring mens ..
Relateret debat
23 jun - 
Ja, det virker bevidst at de undgår Vestas/MHI, gad vid..
21 jun - 
Godt for Dansk omdømme inden for Havvind. Vi er førende..
21 jun - 
Burde kunne give lidt medvind mandag: Ørsted sejrer i N..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
21 jun
ORSTED
  Burde kunne give lidt medvind mandag: Ørsted sejrer i New Jersey: Foretrækkes til 1,1 GW havvind -..
6
21 jun
ORSTED
Godt for Dansk omdømme inden for Havvind. Vi er førende på viden der. Som vestas aktionær kan det g..
3

Euroinvestor spørger: Tryg-aktien stormer frem, kan den blive ved?

23-06-2019 20:35:00
Hos Euroinvestor mener vi, at den bedste kilde til viden om markedet er aktørerne i markedet.Derfor spørger vi hver måned i vores Privatinvestorundersøgelse (PIU) vores brugere om deres forventninger til markeder og økonomi.Du inviteres hermed til at deltage i undersøgelsen. Alle besvarelser er anonyme, og der er ingen krav om login, kontaktoplysninger eller lignende.Vi håber du vil deltage og ser..

Danske Bank: Bestyrelsen fyrer bankdirektør Jesper Nielsen

24-06-2019 08:35:10
Danske Banks bestyrelse har mandag opsagt bankdirektør Jesper Nielsen, der har ansvar for de danske bankaktiviteter.Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen.Opsigelsen sker i forbindelse med sagen om Flexinvest Fri, lyder det.- Jesper Nielsen har gjort en betydelig indsats i banken gennem mange år, senest som midlertidig administrerende direktør, hvilket vi takker ham for.- Men i den konkrete ..

Aktier/tendens: Ørsted står til stigning efter stor sejr i USA

24-06-2019 08:09:35
Efter at have trukket sig sejrrigt ud af en budrunde i USA står Ørsted over for en positiv mandag, mens det generelle danske aktiemarked ligger til en mere moderat udvikling.Godt en time før børsåbning herhjemme peger de amerikanske indeksfutures mod mindre stigninger, og det samme gør den britiske FTSE 100-future. Omvendt indikerer den tyske DAX-future et lille fald.Udsigten til en mandag morgen ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Dybvad: Så alvorlig en sag at vi måtte skride til fyring
2
Danske Bank: Bestyrelsen fyrer bankdirektør Jesper Nielsen
3
Danske Bank: Finanstilsynet kalder sag for "meget alvorlig"
4
Aktier/middag: Danske Bank bankes ned efter farvel til CEO-vikar
5
Vestas/Sydbank: Spansk konkurrent er foran på point i kampen

Relaterede aktiekurser

Ørsted A/S 579,00 4,8% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
24. juni 2019 23:56:13
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190527.1 - EUROWEB6 - 2019-06-24 23:56:13 - 2019-06-24 23:56:13 - 1 - Website: OKAY