07 maj: Investeringsforeningen Nykredit Invest - offentliggørelse af omby..
07 maj: Andelsejermøde i SKAGEN m2
07-05-2019 08:45:00

Scandinavian Tobacco Group offentliggør ny struktur for finansiel rapportering

Selskabsmeddelelse

Nr. 6/2019

                                                                                                         København, 7. maj 2019

Scandinavian Tobacco Group offentliggør ny struktur for finansiel rapportering

Den 23. oktober, 2018, lancerede Scandinavian Tobacco Group A/S, Fuelling the Growth, som er et gennemgribende transformationsprogram med en ny organisationsstruktur med fire nye kommercielle divisioner. For at tilpasse den finansielle rapportering til den nye organisationsstruktur og sikre sammenhæng med den interne ledelsesrapportering, er koncernens eksterne rapporteringsstruktur blevet ændret, således at der fra meddelelsen for 1. kvartal 2019 præsenteres tal på divisionsniveau fremfor på kategoriniveau. Sammenligningstal er blevet ændret for at afspejle den nye rapporteringsstruktur. De fire nye divisioner er:

North America Online & Retail (NAO&R) omfatter salg af alle produkt kategorier direkte til forbrugerne via online- og katalogsalg samt detailleddet i Nordamerika. Divisionen er overordnet koncernansvarlig for salg og markedsføringsaktiviteter i Nordamerika af alle produktkategorier indenfor divisionen.

I regnskabsåret 2018 udgjorde North America Online & Retail 31% af koncernens nettoomsætning, 25% af bruttoresultatet og 24% af EBITDA. I 2018 udgjorde håndrullede cigarer 84% af divisionens nettoomsætning.

North America Branded (NAB) omfatter salg af alle produkt kategorier til engrosforhandlere og distributører, der videresælger til detailhandlen i Nordamerika. Divisionen er overordnet koncernansvarlig  for produktudvikling samt salg og markedsføringsaktiviteter af alle produktkategorier indenfor divisionen.

I regnskabsåret 2018 udgjorde North America Branded 19% af koncernens nettoomsætning, 22% af bruttoresultatet og 19% af EBITDA. I 2018 udgjorde håndrullede cigarer 42% af divisionens nettoomsætning og maskinfremstillede cigarer 27%.

Region Machine-Made Cigars (MMC) omfatter salg af alle produkt kategorier til engrosforhandlere og distributører, der videresælger til detailhandlen. Maskinfremstillede cigarer udgør størstedelen af divisionens nettoomsætning og dominerer også salget i divisionens hovedmarkeder som er Frankrig, Belgien, Storbritannien, Spanien og Holland. Divisionen er overordnet koncernansvarlig  for produktudvikling samt salg og markedsføringsaktiviteter af maskinfremstillede cigarer udenfor Nordamerika.

I regnskabsåret 2018 udgjorde Region MMC 25% af koncernens nettoomsætning, 26% af bruttoresultatet og 23% af EBITDA. I 2018 udgjorde maskinfremstillede cigarer 79% af divisionens nettoomsætning.

Region Smoking Tobacco & Accessories (ST&A) omfatter salg af alle produkt kategorier til engrosforhandlere og distributører, der videresælger til detailhandlen. Hovedmarkederne er Australien, Tyskland, Danmark og Norge. Divisionen er overordnet koncernansvarlig  for produktudvikling samt salg og markedsføringsaktiviteter af smoking tobacco (pibetobak og finskåren tobak) samt tilbehør udenfor Nordamerika.

I regnskabsåret 2018 udgjorde Region ST&A 25% af koncernens nettoomsætning, 27% af bruttoresultatet og 42% af EBITDA. I 2018 udgjorde smoking tobacco, maskinfremstillede cigarer samt tilbehør og kontraktproduktion henholdsvis 35%, 33% og 30% af divisionens nettoomsætning.

Driftsomkostninger der ikke direkte kan henføres til divisionerne er i en vis grad fordelt til divisionerne baseret på fordelingsnøgler og relevant sammenhæng. Visse omkostninger, der relaterer sig til koncernfunktioner styres på koncernniveau. Disse poster er ikke inkluderet i de rapporterende divisioner og er derfor rapporteret som ”koncernomkostninger”. I 2018 udgjorde koncernomkostningerne DKK 169 millioner (DKK 96 millioner før særlige poster).

Organisk vækst i nettoomsætningen vil blive oplyst for alle fire divisioner og yderligere information om volumen og pris/mix indvirkning vil blive oplyst for håndrullede cigarer indenfor divisionerne North America Online & Retail (84% af divisionens nettoomsætning i 2018) og North America Branded (42% af divisionens nettoomsætning) samt for maskinfremstillede cigarer indenfor divisionen Region MMC (79% af divisionens nettoomsætning).

Historiske data

På baggrund af den nye rapporteringsstruktur er kvartalstal for divisionerne for perioden Q1 2017-Q4 2018 gengivet i denne selskabsmeddelelse. De historiske tal inkluderer nettoomsætning, bruttoresultat, EBITDA, organisk vækst i nettoomsætningen samt bruttomarginer og EBITDA marginer før særlige poster. Yderligere er historiske tal for det ovenfor omtalte split af organisk vækst i nettoomsætningen mellem volumen og pris/mix indvirkning også inkluderet.

Første kvartalsmeddelelsen bliver udsendt den 23. maj, 2019.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Investorhenvendelser: Torben Sand, Head of Investor Relations,

telefon: +45 5084 7222 eller torben.sand@st-group.com

Pressehenvendelser: Simon Mehl Augustesen, Director of Group Communications,

telefon: +45 5084 7211 eller simon.augustesen@st-group.com

Vedhæftet fil

Primary Logo

Relateret indhold
23 maj - 
Torsdagens aktier: Mærsk til tælling inden kvartalstal ..
23 maj - 
Aktier/middag: Pandora bundprop i cyklisk nedtur for rø..
23 maj - 
STG/CEO: Negativ organisk salgsvækst skyldes Canada og ..
Relateret debat
26 maj - 
Tror nu dem der ryger cigarer er ligeglade...
26 maj - 
Du kan være helt sikker på, at også udlandet - henad ve..
26 maj - 
Betyder ikke noget da de slet ikke har noget med cigare..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Lars Christensens Verden - Episode 21: Hvis virksomhedernes betalingsevne svigter, knækker aktiemarkedet

14-06-2019 06:00:00
I episode 21 af podcastserien “Lars Christensens Verden” stilles der skarpt på asset allokering.Euroinvestors chefredaktør Lars Christensen har adm. direktør i og stifter af Copenhagen Allocation Partner (CAP) Morten Kongshaug med i studiet til en samtale om, hvilke værktøjer og indikatorer Morten Kongshaug benytter til at vurdere, om man skal være over- eller undervægt aktier i sin portefølje, og..

Fredagens aktier: Carlsberg sendt til bunds i overvejende rødt C25

14-06-2019 17:02:57
På en dag uden de helt store selskabsnyheder blev Carlsberg fredag sendt til bunds i et rødt C25-indeks, der samlet dykkede 0,7 pct. til 1125,94.Bryggeriaktien faldt 2,9 pct. til 880 kr., hvilket ifølge Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank, kan skyldes, at salgstal fra et analysehus viste svaghed i Vesteuropa - særligt i Storbritannien og Italien.- Der er kommet nye salgstal fra Nielsen (..

Ørsted: Fransk konkurrent vinder havvindudbud i Frankrig

Relaterede nyheder
14-06-2019 12:29:09
Den statsejede franske energikoncern EDF er fredag blevet udråbt til vinderen af en udbudsrunde for havvind i Frankrig.Det oplyser den franske miljøminister, François de Rugy, fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.- EDF er blevet valgt, udtaler han ifølge nyhedsbureauet fredag.Dermed har det franske selskab, der har tyske Innogy og Enbridge som partnere, vundet retten til at opføre en havvindmøllep..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser


Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
16. juni 2019 21:34:35
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190527.1 - EUROWEB3 - 2019-06-16 21:34:35 - 2019-06-16 21:34:35 - 1 - Website: OKAY