07 maj: Investeringsforeningen Nykredit Invest - offentliggørelse af omby..
07 maj: Andelsejermøde i SKAGEN m2
07-05-2019 08:45:00

Scandinavian Tobacco Group offentliggør ny struktur for finansiel rapportering

Selskabsmeddelelse

Nr. 6/2019

                                                                                                         København, 7. maj 2019

Scandinavian Tobacco Group offentliggør ny struktur for finansiel rapportering

Den 23. oktober, 2018, lancerede Scandinavian Tobacco Group A/S, Fuelling the Growth, som er et gennemgribende transformationsprogram med en ny organisationsstruktur med fire nye kommercielle divisioner. For at tilpasse den finansielle rapportering til den nye organisationsstruktur og sikre sammenhæng med den interne ledelsesrapportering, er koncernens eksterne rapporteringsstruktur blevet ændret, således at der fra meddelelsen for 1. kvartal 2019 præsenteres tal på divisionsniveau fremfor på kategoriniveau. Sammenligningstal er blevet ændret for at afspejle den nye rapporteringsstruktur. De fire nye divisioner er:

North America Online & Retail (NAO&R) omfatter salg af alle produkt kategorier direkte til forbrugerne via online- og katalogsalg samt detailleddet i Nordamerika. Divisionen er overordnet koncernansvarlig for salg og markedsføringsaktiviteter i Nordamerika af alle produktkategorier indenfor divisionen.

I regnskabsåret 2018 udgjorde North America Online & Retail 31% af koncernens nettoomsætning, 25% af bruttoresultatet og 24% af EBITDA. I 2018 udgjorde håndrullede cigarer 84% af divisionens nettoomsætning.

North America Branded (NAB) omfatter salg af alle produkt kategorier til engrosforhandlere og distributører, der videresælger til detailhandlen i Nordamerika. Divisionen er overordnet koncernansvarlig  for produktudvikling samt salg og markedsføringsaktiviteter af alle produktkategorier indenfor divisionen.

I regnskabsåret 2018 udgjorde North America Branded 19% af koncernens nettoomsætning, 22% af bruttoresultatet og 19% af EBITDA. I 2018 udgjorde håndrullede cigarer 42% af divisionens nettoomsætning og maskinfremstillede cigarer 27%.

Region Machine-Made Cigars (MMC) omfatter salg af alle produkt kategorier til engrosforhandlere og distributører, der videresælger til detailhandlen. Maskinfremstillede cigarer udgør størstedelen af divisionens nettoomsætning og dominerer også salget i divisionens hovedmarkeder som er Frankrig, Belgien, Storbritannien, Spanien og Holland. Divisionen er overordnet koncernansvarlig  for produktudvikling samt salg og markedsføringsaktiviteter af maskinfremstillede cigarer udenfor Nordamerika.

I regnskabsåret 2018 udgjorde Region MMC 25% af koncernens nettoomsætning, 26% af bruttoresultatet og 23% af EBITDA. I 2018 udgjorde maskinfremstillede cigarer 79% af divisionens nettoomsætning.

Region Smoking Tobacco & Accessories (ST&A) omfatter salg af alle produkt kategorier til engrosforhandlere og distributører, der videresælger til detailhandlen. Hovedmarkederne er Australien, Tyskland, Danmark og Norge. Divisionen er overordnet koncernansvarlig  for produktudvikling samt salg og markedsføringsaktiviteter af smoking tobacco (pibetobak og finskåren tobak) samt tilbehør udenfor Nordamerika.

I regnskabsåret 2018 udgjorde Region ST&A 25% af koncernens nettoomsætning, 27% af bruttoresultatet og 42% af EBITDA. I 2018 udgjorde smoking tobacco, maskinfremstillede cigarer samt tilbehør og kontraktproduktion henholdsvis 35%, 33% og 30% af divisionens nettoomsætning.

Driftsomkostninger der ikke direkte kan henføres til divisionerne er i en vis grad fordelt til divisionerne baseret på fordelingsnøgler og relevant sammenhæng. Visse omkostninger, der relaterer sig til koncernfunktioner styres på koncernniveau. Disse poster er ikke inkluderet i de rapporterende divisioner og er derfor rapporteret som ”koncernomkostninger”. I 2018 udgjorde koncernomkostningerne DKK 169 millioner (DKK 96 millioner før særlige poster).

Organisk vækst i nettoomsætningen vil blive oplyst for alle fire divisioner og yderligere information om volumen og pris/mix indvirkning vil blive oplyst for håndrullede cigarer indenfor divisionerne North America Online & Retail (84% af divisionens nettoomsætning i 2018) og North America Branded (42% af divisionens nettoomsætning) samt for maskinfremstillede cigarer indenfor divisionen Region MMC (79% af divisionens nettoomsætning).

Historiske data

På baggrund af den nye rapporteringsstruktur er kvartalstal for divisionerne for perioden Q1 2017-Q4 2018 gengivet i denne selskabsmeddelelse. De historiske tal inkluderer nettoomsætning, bruttoresultat, EBITDA, organisk vækst i nettoomsætningen samt bruttomarginer og EBITDA marginer før særlige poster. Yderligere er historiske tal for det ovenfor omtalte split af organisk vækst i nettoomsætningen mellem volumen og pris/mix indvirkning også inkluderet.

Første kvartalsmeddelelsen bliver udsendt den 23. maj, 2019.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Investorhenvendelser: Torben Sand, Head of Investor Relations,

telefon: +45 5084 7222 eller torben.sand@st-group.com

Pressehenvendelser: Simon Mehl Augustesen, Director of Group Communications,

telefon: +45 5084 7211 eller simon.augustesen@st-group.com

Vedhæftet fil

Primary Logo

Relateret indhold
16 sep - 
Mandagens aktier: Svingende Lundbeck endte lavere i rød..
16 sep - 
STG køber cigarvirksomhed med omsætning på cirka 1 mia...
29 aug - 
Torsdagens aktier: Vestas stak en kæp i hjulet for C25
Relateret debat
03 sep - 
Ryg og rejs ....... nu stikker to-gakken mod nord med y..
02 sep - 
Der er en masse eksperter her på euroinvestor der mener..
02 sep - 
Ja, det herligt at ligge lang i to-gakken ..... .... og..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

OECD sænker global vækstprognose for de kommende år

19-09-2019 11:20:24
Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) sænker sin globale vækstprognose for de kommende år, idet organisationen nu ser yderligere risici i verdensøkonomien.OECD venter nu en global vækst i bruttonationalproduktet (BNP) på 2,9 pct. i år og 3,0 pct. næste år.Det er en nedrevidering fra henholdsvis 3,2 pct. og 3,4 pct. i den seneste prognose.For USA er vækstprognosen sænket til 2..

Aktier/tendens: Udsigt til rød start ovenpå FED-møde

19-09-2019 08:25:07
Der er umiddelbart udsigt til små fald fra starten af den danske aktiehandel torsdag, hvor øjne og ører kan rette sig mod Ørsted, Simcorp og Sydbank. Dermed følger markedet onsdagens tendens efter tilbagegang efter rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed).Japanske aktier ligger højere, futures på amerikanske aktier ligger op til 0,4 pct. lavere, mens DAX-futuren ligger 0,1 p..

Lars Christensens Verden - Episode 26: Sidste uges quant quake varsler nye tider på de finansielle markeder

Relaterede nyheder
18-09-2019 19:17:00
Begivenheden er af nogle blevet omtalt som et jordskælv i de globale markeder, og nej det var ikke ECB's seneste rentebeslutning eller den renteforhøjelse eller -nedsættelse, Fed annoncerer onsdag aften, dansk tid. Det er heller ikke oliepriserne, der har bevæget sig voldsomt ovenpå weekendens angreb på de saudiske olieinstallationer og Trumps Iran-tweets i kølvandet herpå, men derimod det såkaldt..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Novo Nordisk får markedet til at holde vejret
2
Novo står foran stor eksamen - kan åbne dør til 200 milliarder - GENT
3
NKT i største hop siden 2001: "Markedet har sukket efter store ordre"
4
NKT foretrukken leverandør til mulig milliardkontrakt i England
5
Rejseselskab i frit fald efter ny tvivl om redningsplan

Relaterede aktiekurser


Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
21. september 2019 00:40:13
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB3 - 2019-09-21 00:40:13 - 2019-09-21 00:40:13 - 1 - Website: OKAY