07 maj: Vestas - Vedtægter
07 maj: Vestas - Oplysningsforpligtelse vedr. aktiekapital og stemmeantal..
07-05-2019 17:43:27

Vestas - Anders Runevad fratræder som Vestas CEO med Henrik Andersen, nuværende koncernchef & CEO for Hempel A/S og medlem af Vestas’ bestyrelse, som efterfølger

Vestas Wind Systems A/S, Aarhus, den 7. maj 2019

Selskabsmeddelelse nr. 07/2019

Vestas meddeler i dag at Anders Runevad fratræder sin stilling som administrerende direktør pr. 1. august 2019. Han efterfølges af Henrik Andersen, nuværende koncernchef & CEO for Hempel A/S og medlem af Vestas’ bestyrelse. Udnævnelsen sker i tråd med Vestas’ langsigtede overdragelsesplan, hvormed Anders Runevad forbliver involveret i selskabet indtil medio 2020, som rådgiver til Vestas’ bestyrelsesformand, Bert Nordberg og den kommende CEO Anders Runevad fortsætter desuden som bestyrelsesformand for MHI Vestas Offshore Wind.

Som mangeårigt medlem af Vestas’ bestyrelse har Henrik Andersen indgående kendskab til virksomheden og samtidig stor global ledelseserfaring. Med udnævnelsen af Henrik Andersen som Anders Runevads afløser fortsætter Vestas med at udvikle strategien ”Profitable Growth” og den langsigtede vision, hvilken Henrik Andersen har været dybt involveret i som medlem af Vestas’ bestyrelse de seneste seks år.

Om Anders Runevads beslutning om at trække sig tilbage siger Bert Nordberg, bestyrelsesformand for Vestas: ”På vegne af bestyrelsen vil jeg gerne takke Anders for hans fortræffelige bidrag til Vestas siden hans tiltrædelse i 2013. Under hans stærke strategiske og operationelle lederskab har Vestas med stor succes gennemført en transformation af selskabet, etableret sig som global leder inden for vindenergi og startet rejsen mod at blive global leder inden for bæredygtige energiløsninger. Dermed har Vestas nu et stærkt fundament til at kunne gennemføre både kort- og langsigtede prioriteter samt at investere i fremtiden.” 

Om udnævnelsen af Henrik Andersen siger Bert Nordberg: ”Jeg er glad og stolt over, at vi har kunnet t overbevise Henrik Andersen om at træde til i stedet for Anders Runevad og dermed sikre kontinuitet på den korte bane og samtidig opbygge momentum til vores langsigtede vision om at blive global leder inden for bæredygtige energiløsninger. Henriks veldokumenterede evner til at opbygge og transformere globale virksomheder vil være et stort aktiv for Vestas på virksomhedens vej mod globalt lederskab inden for bæredygtige energiløsninger.”

Anders Runevad om sin beslutning om at forlade Vestas: ”Efter at have gennemført transformationen samt implementeret og gennemført vores ”profitable growth” strategi og bragt vindenergi op på niveau med fossile energikilder, har Vestas påbegyndt en ny fase og jeg tror på at det er det rette tidspunkt for mig at trække mig tilbage på. I dag er Vestas global leder inden for vindenergi og vi har påbegyndt rejsen mod at blive global leder inden for bæredygtige energiløsninger. Jeg er stolt over at overlade et selskab i god form. Et selskab som vil drage fordel af en ny leders perspektiver. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke alle de dedikerede medarbejdere, jeg har arbejdet sammen med de seneste seks år og jeg ser frem til at støtte Henrik og Bert som rådgiver fremover.”

Om udnævnelsen som ny koncernchef & CEO for Vestas siger Henrik Andersen: ”Jeg er stolt over at have fået muligheden for at blive en del af Vestas og virksomhedens fortsatte rejse mod at blive global leder inden for bæredygtige energiløsninger. Jeg har været med hos Vestas de seneste seks år og glæder mig til at skulle arbejde tæt sammen med Anders og resten af ledelsesteamet for at sikre en succesfuld transition.

Kontaktdetaljer

Patrik Setterberg, Vice President

Head of Investor Relations

Tel:  +45 6122 1913

Mail: PAVST@vestas.com

Anders Riis, Director

Head of Communications

Tel: +45 4181 3922

Mail: ANPRR@vestas.com

Vedhæftet fil

logo.gif

Relateret indhold
24 jun - 
Mandagens aktier: Ørsted til vejrs på USA-nyt i svagt n..
24 jun - 
Vestas/Sydbank: Spansk konkurrent er foran på point i k..
24 jun - 
Aktier/middag: Danske Bank bankes ned efter farvel til ..
Relateret debat
02:32 - 
Næsten samme historie fra rechargenews: https://www.rec..
02:28 - 
Her et link til deres hjemmeside: https://renewableops...
02:24 - 
Vestas bud på Suzlon, ser ud til at være overbudt af an..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
22 jun
VWS
Rapport om hvordan det går med den grønne omstilling globalt. F.eks gives der globalt mere statsstøt..
12
23 jun
VWS
Vestas buys into 4GW Walcha wind, solar and storage hub in NSW. https://reneweconomy.com.au/vestas-b..
9
23 jun
VWS
Jo, men er faktisk mere spændt på hvornår og hvorfor/hvordan ATH på ca 700kr skal slås. Om det blive..
8
20 jun
VWS
Man kan faktisk få ret mange penge for de gamle møller. Jeg er med i et laug der har besluttet at sæ..
8
18 jun
VWS
Indtil idag er Vestas oppe på et ordretiltag på 5.367 MW, hvor Vestas sidste år frem til 30. Juni mo..
7
23 jun
VWS
Australien: Naturgy starter en 180 MW vindmøllepark i Australien. (Ordren er tilsyneladende indkomme..
6
20 jun
VWS
Dette er en repowering projekt. 400 gamle møller med en kapacitet på 36MW erstattes af 13 nye med en..
6
20 jun
VWS
Eolus North America, Inc has signed an agreement with Vestas for the delivery of up to 13 wind turbi..
4
18 jun
VWS
Både og.. Mere effektive møller gælder jo ved alle vindhastigheder, hvis altså setup er lavet korrek..
4
20 jun
VWS
Hvis tallene er korrekte er der tale om 400 stk. Gamle 90 KW møller som tilsammen giver output på 36..
3

Mærsk lancerer nyt onlineprodukt: Vil bryde med overbookinger

25-06-2019 10:36:22
(Korr: ændring i andet afsnit. Ordet "betales" er ændret til "aftales".)A.P. Møller-Mærsk lancerer et nyt onlineprodukt, der skal være med til at gøre transporten af containere mere simpel for kunderne, og som samtidig kan være med til at undgå overbookinger.Produktet går under navnet Maersk Spot, og det sikrer kunderne en garanti for, at fragten bliver lastet, skriver Mærsk i en pressemeddelelse ..

Aktier/tendens: Inspirationen hælder mest til den negative side

25-06-2019 08:15:21
Aktiehandlerne får ændrede kursmål for Chr. Hansen, Ambu, Danske Bank og Carlsberg samt en kontrakt til Maersk Drilling som selskabsspecifikke C25-nyheder til inspiration for den indledende handel tirsdag morgen.To af de fire kursmålsændringer er til den negative side, og det samme er den generelle impuls fra de globale markeder. Der var fald i USA i mandagens handel, og den negative udvikling er ..

Euroinvestor spørger: Tryg-aktien stormer frem, kan den blive ved?

23-06-2019 20:35:00
Hos Euroinvestor mener vi, at den bedste kilde til viden om markedet er aktørerne i markedet.Derfor spørger vi hver måned i vores Privatinvestorundersøgelse (PIU) vores brugere om deres forventninger til markeder og økonomi.Du inviteres hermed til at deltage i undersøgelsen. Alle besvarelser er anonyme, og der er ingen krav om login, kontaktoplysninger eller lignende.Vi håber du vil deltage og ser..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Vestas/Sydbank: Spansk konkurrent er foran på point i kampen
2
Danske Bank/Nordea: Sænker kursmål med 10 kr.
3
Danske Bank/Erhvervsminister undersøger straf for dårlige råd
4
USA: Trump kræver rentenedsættelser og langer igen ud efter Fed
5
Mandagens aktier: Ørsted til vejrs på USA-nyt i svagt negativt marked

Relaterede aktiekurser

Vestas Wind Systems A/S 591,00 0,3% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
25. juni 2019 12:19:10
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190527.1 - EUROWEB1 - 2019-06-25 12:19:10 - 2019-06-25 12:19:10 - 1 - Website: OKAY