08 maj: Jyske/CEO: Glad for mit eget regnskab efter at have set kollegers..
08 maj: Djurslands Bank Q1: Ligger foran budgettet
08-05-2019 10:34:37

Lundbeck/CEO: Opkøb kan skabe vækst på den korte bane

Lundbeck vil være prisbevidst og opportunistisk og har bestemt ikke opgivet at skabe vækst via opkøb på den korte bane.

Det er budskabet fra administrerende direktør, Deborah Dunsire, der tidligere på ugen annoncerede købet af det amerikanske biotekselskab Abide Therapeutics.

Med handlen følger en lægemiddelkandidat i fase 2a til behandling af Tourettes syndrom, som, hvis alt flasker sig, kan komme på markedet om omkring fem år. Desuden vil midlet kunne bruges i andre indikationer, og Abides teknologiplatform vil kunne kaste yderligere lægemidler af sig på endnu længere sigt.

I perioden frem til 2022 venter analytikere dog stadig en nogenlunde flad salgsudvikling, men også her kan opkøb ændre forudsætningerne.

- Det er en prioritet for os at skabe vækst på den lange bane. Men vi vil gå efter aktiver, der kan skabe vækst på den kortere bane, hvis de har et godt strategisk match, og hvis vi mener, at vi kan få dem til en pris, der vil skabe værdi for vores aktionærer, siger administrerende direktør Deborah Dunsire til Ritzau Finans.

Hun vurderer, at der selv efter en lang periode med store opkøb i branchen, fortsat er aktiver, der kan fås til en fornuftig pris.

- Markedet er ikke perfekt, så der er helt sikkert aktiver, som ikke har fået så meget kærlighed, og der er et bredt udvalg af ting, som vi kan se på og som også passer ind strategisk. Så jeg vil i hvert fald ikke sige, at det er umuligt. Det er helt sikkert, siger Deborah Dunsire.

Helt centralt er det dog, at værdisætningen skal være rigtig.

- Det stærke finansielle fundament, som Lundbeck har opbygget, med stærke brands og stærke pengestrømme, betyder, at vi ikke har grund til at forhaste os og betale for meget for at få omsætning her og nu. Så vi står godt, og vi vil helt sikker være opportunistiske i forhold til at få skabt væksten, siger Deborah Dunsire.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
12 jul - 
USA: Trump trækker forslag om ændring af medicinrabatte..
11 jul - 
Aktier/åbning: Generelt positive toner og lille kursrea..
09 jul - 
Tirsdagens aktier: Langt mellem plusser - Danske Bank s..
Relateret debat
10 jul - 
Det er hver gang Trump er ude at sige at medicinen skal..
09 jul - 
Sker der ikke snart positivt i lundbeck? Aktien siver o..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Goldman Sachs: Højere indtægter kravlede ikke med på bunden

16-07-2019 13:51:32
Indtægterne fra aktiehandel, som er et vigtigt område for den amerikanske storbank Goldman Sachs, klarede sig bedre end analytikerne havde ventet i andet kvartal. Men selv om de samlede indtægter også steg en smule, bevægede de sig ikke med ned på bundlinjen i regnskabet for kvartalet.Det skriver Bloomberg News.På bundlinjen præsenterede den New York-baserede bank et overskud på 5,81 dollar per ak..

Aktier/tendens: Stilstand på sommertynde markeder - Genmab i fokus

16-07-2019 08:06:06
Genmab kan komme i fokus tirsdag, når det amerikanske medicinalselskab Johnson & Johnson over middag kommer med regnskab for andet kvartal af 2019, da det fortæller, hvordan det globale salg af kræftmidlet Darzalex arter sig.Samlet peger det på en forholdsvis neutral åbning på det danske aktiemarked, hvis retningen skal tages efter futures for det tyske DAX-indeks, der ligger til et svagt plus.Man..

Kina fremviser sløjeste vækst i årtier midt i handelskrig

Relaterede nyheder
15-07-2019 13:28:01
Kineserne må vænne sig til, at økonomien ikke længere buldrer afsted.Tocifrede vækstrater er fortid, og det bliver mandag understreget af nye tal for landets økonomi.I andet kvartal voksede Kinas bruttonationalprodukt med 6,2 procent. Det er den sløjeste fremgang i omkring tre årtier, skriver nyhedsbureauet Reuters.De økonomiske data fra Kina er under stor bevågenhed på grund af den handelskonflik..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Stilstand på sommertynde markeder - Genmab i fokus
2
Trumps importafgifter tjener ikke nok til at dække omkostninger
3
Genmab: Johnson & Johnson salg af Darzalex overrasker
4
Genmab/Sydbank: Dazalex-salget uden for USA overrasker
5
Vestas lander ordre på 415 MW i Saudi Arabien - NY

Relaterede aktiekurser

Lundbeck A/S 260,00 0,9% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
17. juli 2019 07:13:01
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190703.1 - EUROWEB7 - 2019-07-17 07:13:01 - 2019-07-17 07:13:01 - 1 - Website: OKAY