08 maj: Jyske/CEO: Glad for mit eget regnskab efter at have set kollegers..
08 maj: Djurslands Bank Q1: Ligger foran budgettet
08-05-2019 10:34:37

Lundbeck/CEO: Opkøb kan skabe vækst på den korte bane

Lundbeck vil være prisbevidst og opportunistisk og har bestemt ikke opgivet at skabe vækst via opkøb på den korte bane.

Det er budskabet fra administrerende direktør, Deborah Dunsire, der tidligere på ugen annoncerede købet af det amerikanske biotekselskab Abide Therapeutics.

Med handlen følger en lægemiddelkandidat i fase 2a til behandling af Tourettes syndrom, som, hvis alt flasker sig, kan komme på markedet om omkring fem år. Desuden vil midlet kunne bruges i andre indikationer, og Abides teknologiplatform vil kunne kaste yderligere lægemidler af sig på endnu længere sigt.

I perioden frem til 2022 venter analytikere dog stadig en nogenlunde flad salgsudvikling, men også her kan opkøb ændre forudsætningerne.

- Det er en prioritet for os at skabe vækst på den lange bane. Men vi vil gå efter aktiver, der kan skabe vækst på den kortere bane, hvis de har et godt strategisk match, og hvis vi mener, at vi kan få dem til en pris, der vil skabe værdi for vores aktionærer, siger administrerende direktør Deborah Dunsire til Ritzau Finans.

Hun vurderer, at der selv efter en lang periode med store opkøb i branchen, fortsat er aktiver, der kan fås til en fornuftig pris.

- Markedet er ikke perfekt, så der er helt sikkert aktiver, som ikke har fået så meget kærlighed, og der er et bredt udvalg af ting, som vi kan se på og som også passer ind strategisk. Så jeg vil i hvert fald ikke sige, at det er umuligt. Det er helt sikkert, siger Deborah Dunsire.

Helt centralt er det dog, at værdisætningen skal være rigtig.

- Det stærke finansielle fundament, som Lundbeck har opbygget, med stærke brands og stærke pengestrømme, betyder, at vi ikke har grund til at forhaste os og betale for meget for at få omsætning her og nu. Så vi står godt, og vi vil helt sikker være opportunistiske i forhold til at få skabt væksten, siger Deborah Dunsire.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
29 maj - 
Onsdagens aktier: Genmab fik klø i uroligt marked
29 maj - 
Aktier/middag: Genmab og Ambu går til bunds i rødt mark..
29 maj - 
Aktier/åbning: Genmab sendes til bunds i C25 med lutter..
Relateret debat
09 maj - 
Så er vi ved at være ved opsamling omkring 268-270 opti..
08 maj - 
Nogen tjener man på, andre taber man lidt, har tjent 8,..
08 maj - 
Du går godt nok hurtigt ud af dine handler. Du må da ta..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Vestas indgår forlig med GE i patentsag: Betaler fortroligt beløb

25-06-2019 16:36:29
Vestas har indgået forlig med den amerikanske rival Generel Electric i forbindelse med flere patentsager. Det betyder, at sagerne nu droppes, oplyser de to selskaber i en meddelelse.Vestas betaler i forbindelse med forliget en fortrolig sum penge til GE. Derudover giver forliget en krydslicens til paterne, der omhandler teknologi, der bruges til at sikre stabiliteten i vindmøllerne under forstyrre..

Amerikanske medicinalvirksomheder slår sig sammen i millardhandel

Relaterede nyheder
25-06-2019 13:05:35
Den amerikanske medicinalvirksomhed Abbvie overtager sin kollega Allergan i en handel til en værdi af 63 mia. dollar.Det bekræfter de to selskaber, efter at Wall Street Journal tidligere tirsdag kunne citere kilder for, at opkøbet var på vej.Ifølge aftalen betaler Abbvie 188,24 dollar per aktie i Allergan, svarende til en præmie på 45 pct. sammenlignet med lukkekursen på Allergan mandag.Aktien i A..

Mærsk lancerer nyt onlineprodukt: Vil bryde med overbookinger

25-06-2019 10:36:22
(Korr: ændring i andet afsnit. Ordet "betales" er ændret til "aftales".)A.P. Møller-Mærsk lancerer et nyt onlineprodukt, der skal være med til at gøre transporten af containere mere simpel for kunderne, og som samtidig kan være med til at undgå overbookinger.Produktet går under navnet Maersk Spot, og det sikrer kunderne en garanti for, at fragten bliver lastet, skriver Mærsk i en pressemeddelelse ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Britisk investeringsfirma reducerer shortposition i to danske aktier
2
Danske Bank/Nordea: Sænker kursmål med 10 kr.
3
Detektivfirma: Danske Bank fyrede os af frygt for hvidvasksag
4
Aktier/tendens: Inspirationen hælder mest til den negative side
5
Ørsted lægger to enheder sammen: Koncerndirektør forlader selskabet

Relaterede aktiekurser

Lundbeck A/S 252,10 -0,2% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
25. juni 2019 23:32:47
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190527.1 - EUROWEB2 - 2019-06-25 23:32:47 - 2019-06-25 23:32:47 - 1 - Website: OKAY