08 maj: Aktier/åbning: Vestas blæses til bunds - ISS topper efter handels..
08 maj: Demant/SHB: Kursmål hæves til 250 kr. fra 225 kr.
08-05-2019 09:32:27

Lundbeck/CEO: Stærk vækst i nøgleprodukter trods lagerreduktioner - NY

God eksekvering og tocifret vækst i nøgleprodukterne trods lagerreduktioner mod slutningen af kvartalet på det amerikanske marked er et par af de væsentlige hovedoverskrifter for Lundbecks første kvartal, hvis man spørger administrerende direktør Deborah Dunsire.

Samlet landede Lundbecks omsætning på 4234 mio. kr. i kvartalet og oversteg dermed analytikerforventningerne om et salg på 4063 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Lundbeck selv.

Salget af nøgleprodukterne lå ellers en anelse lavere end analytikerne forudså. Samlet voksede salget de fire produkter, Brintellix, Abilify Maintena, Northera og Rexulti, med 24 pct. i lokal valuta til 1979 mio. kr. mod ventet 2013 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet og beregnet af Lundbeck selv.

Især salget af skizonofreni- og depressionsmidlet Rexulti og af Northera, der bruges til behandling af af svimmelhed hos eksempelvis patienter med Parkinsons sygdom, afveg negativt fra analytikerforventningerne.

- En af de ting, vi har set i USA i dette kvartal, er en lagerreduktion i engrosleddet mod slutningen af kvartalet. Det påvirkede alle vores brands, dog var det nok mest udtalt for Northera. Men vi er meget tilfredse med udviklingen for vores brands, for efterspørgslen er stærk. Når vi ser på recepttallene, er de meget stærke, siger Deborah Dunsire.

GODT SALG I MODNE PRODUKTER

Blandt de modne produkter udviklede salget sig generelt bedre end ventet af analytikerne.

- For nogle af vores modne produkter har vi stadig vækst i visse markeder. Et eksempel er Cipralex (depressionsmiddel, red.) i Kina, hvor vi har fået rettighederne tilbage fra Xian-Janssen og nu selv skubber på salget. Lægemidlet vokser også i Japan, så mens salget af de modne produkter overordnet set falder, så er der visse markeder, der stadig vokser, siger Deborah Dunsire til Ritzau Finans.

Salgsudviklingen i årets første fire måneder udløser en lille oppræcisering af forventningerne til omsætningen i 2019. Der ventes nu et salg på 16,3-16,7 mia. kr. mod tidligere 16,1-16,7 mia. kr.

Om Lundbeck lander i toppen eller bunden af prognosen, afhænger blandt andet af salget af epilepsimidlerne Onfi og Sabril, der begge er ramt af kopikonkurrence.

- Der vil altid være udsving kvartal til kvartal, og vi ved også, at Onfi-salget er udsat. Det faldt over 60 pct. i første kvartal, hvilket vi også havde varslet og forudset, men det er stadig plads til yderligere fald. Vi har også set en kopi af Sabril-tabletten en smule tidligere, end vi oprindeligt ventede, så vi holder øje med salgsudviklingen her, siger Deborah Dunsire.

Forventningerne til driftsresultatet fastholdes på 4,2 til 4,6 mia. kr, men prognosen omfatter nu også driftsomkostningerne i det amerikanske biotekselskab Abide Therapeutics, som Lundbeck indgik aftale om at købe tidligere denne uge.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
18 sep - 
Onsdagens aktier: Ørsted presset ned trods milliardsalg..
18 sep - 
Aktier/middag: Fedex leverer dårligt nyt til DSV i afve..
17 sep - 
Aktier/middag: Demant i bund på it-problemer mens Novo ..
Relateret debat
17 sep - 
Svenska Handelsbanken mener  også den ligger..
17 sep - 
Lundbeck er i nedtrend (samme som matas ). Hvorfor vil ..
16 sep - 
Synes ikke handlen ser god ud, det ser meget dyrt ud me..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
16 sep
LUN
det er udelukkende lukning af shorts der får den til at stige, opkøbet er meget dyrt, og det er lang..
2
16 sep
LUN
det ved hverken du eller jeg om det bliver godkendt, og bortset fra det så er det min klare holdning..
1
16 sep
LUN
Hvad tænker I om Lundbecks opkøb til omkring 13 mia.? Det er en potentiel blockbuster. Midlet er..
1

Lars Christensens Verden - Episode 26: Sidste uges quant quake varsler nye tider på de finansielle markeder

18-09-2019 19:17:00
Begivenheden er af nogle blevet omtalt som et jordskælv i de globale markeder, og nej det var ikke ECB's seneste rentebeslutning eller den renteforhøjelse eller -nedsættelse, Fed annoncerer onsdag aften, dansk tid. Det er heller ikke oliepriserne, der har bevæget sig voldsomt ovenpå weekendens angreb på de saudiske olieinstallationer og Trumps Iran-tweets i kølvandet herpå, men derimod det såkaldt..

Riksbanken nedtoner behov for renteforhøjelser - svensk krone svækkes

Relaterede nyheder
17-09-2019 09:48:14
Den svenske centralbank, Riksbanken, ser ikke længere samme behov for at stramme pengepolitikken. Det fremgår af referatet af det seneste rentemøde den 4. september.Her var rentekomitéens medlemmer enige om, at de økonomiske udsigter er forværret, og at riskoen for en hurtigere afmatning er øget. Årsagen er blandt andet handelskonflikten mellem USA og Kina og usikkerheden om Storbritanniens udtræd..

Aktier/åbning: Lundbeck helt i bund på milliardopkøb i rødt marked

16-09-2019 09:13:54
Lundbecks melding om at ville købe amerikanske Alder Biopharmaceuticals i en handel, der er værdisat op til 1,95 mia. dollar - eller omkring 13 mia. kr., får i de første handler investorerne til at sende aktien ned.Aktien falder helt til bunds i eliteindekset med et fald på 3,6 pct. til 228 kr. mandag morgen, i et marked der samlet i C25 falder 0,5 pct. til indeks 1140,69.Lundbeck er i negativt ra..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Topchef efter salg for 50 mio. kr.: "Måske dummeste beslutning ever"
2
Aktier/tendens: Sydbank i fokus efter uro i bestyrelsen
3
Ørsted sælger Radius i millardhandel til SEAS-NVE - NY
4
Sydbank/Nordnet: Det lægger op til mærkbare besparelser - NY
5
Onsdagens aktier: Ørsted presset ned trods milliardsalg i rødt marked

Relaterede aktiekurser

Lundbeck A/S 229,20 -0,1% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. september 2019 00:15:47
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB2 - 2019-09-19 00:15:47 - 2019-09-19 00:15:47 - 1 - Website: OKAY