08 maj: Aktier/åbning: Vestas blæses til bunds - ISS topper efter handels..
08 maj: Demant/SHB: Kursmål hæves til 250 kr. fra 225 kr.
08-05-2019 09:32:27

Lundbeck/CEO: Stærk vækst i nøgleprodukter trods lagerreduktioner - NY

God eksekvering og tocifret vækst i nøgleprodukterne trods lagerreduktioner mod slutningen af kvartalet på det amerikanske marked er et par af de væsentlige hovedoverskrifter for Lundbecks første kvartal, hvis man spørger administrerende direktør Deborah Dunsire.

Samlet landede Lundbecks omsætning på 4234 mio. kr. i kvartalet og oversteg dermed analytikerforventningerne om et salg på 4063 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af Lundbeck selv.

Salget af nøgleprodukterne lå ellers en anelse lavere end analytikerne forudså. Samlet voksede salget de fire produkter, Brintellix, Abilify Maintena, Northera og Rexulti, med 24 pct. i lokal valuta til 1979 mio. kr. mod ventet 2013 mio. kr. blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet og beregnet af Lundbeck selv.

Især salget af skizonofreni- og depressionsmidlet Rexulti og af Northera, der bruges til behandling af af svimmelhed hos eksempelvis patienter med Parkinsons sygdom, afveg negativt fra analytikerforventningerne.

- En af de ting, vi har set i USA i dette kvartal, er en lagerreduktion i engrosleddet mod slutningen af kvartalet. Det påvirkede alle vores brands, dog var det nok mest udtalt for Northera. Men vi er meget tilfredse med udviklingen for vores brands, for efterspørgslen er stærk. Når vi ser på recepttallene, er de meget stærke, siger Deborah Dunsire.

GODT SALG I MODNE PRODUKTER

Blandt de modne produkter udviklede salget sig generelt bedre end ventet af analytikerne.

- For nogle af vores modne produkter har vi stadig vækst i visse markeder. Et eksempel er Cipralex (depressionsmiddel, red.) i Kina, hvor vi har fået rettighederne tilbage fra Xian-Janssen og nu selv skubber på salget. Lægemidlet vokser også i Japan, så mens salget af de modne produkter overordnet set falder, så er der visse markeder, der stadig vokser, siger Deborah Dunsire til Ritzau Finans.

Salgsudviklingen i årets første fire måneder udløser en lille oppræcisering af forventningerne til omsætningen i 2019. Der ventes nu et salg på 16,3-16,7 mia. kr. mod tidligere 16,1-16,7 mia. kr.

Om Lundbeck lander i toppen eller bunden af prognosen, afhænger blandt andet af salget af epilepsimidlerne Onfi og Sabril, der begge er ramt af kopikonkurrence.

- Der vil altid være udsving kvartal til kvartal, og vi ved også, at Onfi-salget er udsat. Det faldt over 60 pct. i første kvartal, hvilket vi også havde varslet og forudset, men det er stadig plads til yderligere fald. Vi har også set en kopi af Sabril-tabletten en smule tidligere, end vi oprindeligt ventede, så vi holder øje med salgsudviklingen her, siger Deborah Dunsire.

Forventningerne til driftsresultatet fastholdes på 4,2 til 4,6 mia. kr, men prognosen omfatter nu også driftsomkostningerne i det amerikanske biotekselskab Abide Therapeutics, som Lundbeck indgik aftale om at købe tidligere denne uge.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
29 maj - 
Onsdagens aktier: Genmab fik klø i uroligt marked
29 maj - 
Aktier/middag: Genmab og Ambu går til bunds i rødt mark..
29 maj - 
Aktier/åbning: Genmab sendes til bunds i C25 med lutter..
Relateret debat
09 maj - 
Så er vi ved at være ved opsamling omkring 268-270 opti..
08 maj - 
Nogen tjener man på, andre taber man lidt, har tjent 8,..
08 maj - 
Du går godt nok hurtigt ud af dine handler. Du må da ta..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Lars Christensens Verden - Episode 21: Hvis virksomhedernes betalingsevne svigter, knækker aktiemarkedet

14-06-2019 06:00:00
I episode 21 af podcastserien “Lars Christensens Verden” stilles der skarpt på asset allokering.Euroinvestors chefredaktør Lars Christensen har adm. direktør i og stifter af Copenhagen Allocation Partner (CAP) Morten Kongshaug med i studiet til en samtale om, hvilke værktøjer og indikatorer Morten Kongshaug benytter til at vurdere, om man skal være over- eller undervægt aktier i sin portefølje, og..

Fredagens aktier: Carlsberg sendt til bunds i overvejende rødt C25

14-06-2019 17:02:57
På en dag uden de helt store selskabsnyheder blev Carlsberg fredag sendt til bunds i et rødt C25-indeks, der samlet dykkede 0,7 pct. til 1125,94.Bryggeriaktien faldt 2,9 pct. til 880 kr., hvilket ifølge Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank, kan skyldes, at salgstal fra et analysehus viste svaghed i Vesteuropa - særligt i Storbritannien og Italien.- Der er kommet nye salgstal fra Nielsen (..

Ørsted: Fransk konkurrent vinder havvindudbud i Frankrig

Relaterede nyheder
14-06-2019 12:29:09
Den statsejede franske energikoncern EDF er fredag blevet udråbt til vinderen af en udbudsrunde for havvind i Frankrig.Det oplyser den franske miljøminister, François de Rugy, fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.- EDF er blevet valgt, udtaler han ifølge nyhedsbureauet fredag.Dermed har det franske selskab, der har tyske Innogy og Enbridge som partnere, vundet retten til at opføre en havvindmøllep..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser

Lundbeck A/S 253,90 -1,6% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
16. juni 2019 04:41:38
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190527.1 - EUROWEB7 - 2019-06-16 04:41:38 - 2019-06-16 04:41:38 - 1 - Website: OKAY