23 maj: Aktier/åbning: Pandora og Mærsk daler til bunds i surt marked
23 maj: Tyskland: PMI nogenlunde som ventet i maj
23-05-2019 09:23:21

STG/CEO: Negativ organisk salgsvækst skyldes Canada og lagerforhold

Tobaksproducenten Scandinavian Tobacco Group (STG) løftede i første kvartal sin omsætning 14 pct. til 1464 mio. kr., på trods af at den organiske salgsvækst bakkede med 1,6 pct.

Den negative organiske udvikling i omsætningen kan især tilskrives ændringer på det canadiske marked, hvor der ifølge Niels Frederiksen, administrerende direktør i STG, er ved at blive introduceret "plain packaging" - altså at alle varemærker skal have neutrale pakker.

- Det giver en masse uro i handlen, fordi man endnu ikke ved, hvad man skal planlægge. Og i tilsvarende situationer har vi før set, at man reducerer sine lagre, siger Niels Frederiksen.

Han tilføjer, at det organiske salg i første kvartal også har været negativt påvirket af lagerforskydninger i den af selskabets divisioner, der sælger maskinfremstillede cigarer.

POSITIV ORGANISK EBITDA-VÆKST

Mens STG's omsætning viste en negativ organisk udvikling i årets første tre måneder, så var der omvendt en positiv organisk vækst i selskabets driftsresultat før af- og nedskrivninger (EBITDA), der organisk voksede 7,3 pct. til 239 mio. kr.

Niels Frederiksen fortæller, at det for at understøtte den organiske vækst i indtjeningen er vigtigt dels at levere en toplinje på et fornuftigt niveau, dels at effekterne af transformationsprogrammet "Fuelling the Growth" virker.

- Det ser vi i første kvartal, at de gør. Og vi fortsætter med at implementere programmet over året, hvor vi regner med, at det også får en effekt, siger Niels Frederiksen.

Desuden regner STG-direktøren med et stigende positivt bidrag fra Thompson Cigar, som det danske selskab købte sidste år, og som i første kvartal bidrog til den samlede koncernomsætning med en positiv organisk salgsvækst på 11 pct.

For helåret fastholder STG sin forventning om at levere en organisk vækst i EBITDA-resultatet på mere end 5 pct.

- Vi fastholder vores forventning om en organisk EBITDA-vækst på mere end 5 pct., og om vi kommer til at skulle justere den forventning i løbet af året, er for tidligt at sige, forklarer Niels Frederiksen.

Sidste år realiserede STG en organisk vækst i EBITDA-resultatet på 3,5 pct.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
16 sep - 
Mandagens aktier: Svingende Lundbeck endte lavere i rød..
16 sep - 
STG køber cigarvirksomhed med omsætning på cirka 1 mia...
29 aug - 
Torsdagens aktier: Vestas stak en kæp i hjulet for C25
Relateret debat
03 sep - 
Ryg og rejs ....... nu stikker to-gakken mod nord med y..
02 sep - 
Der er en masse eksperter her på euroinvestor der mener..
02 sep - 
Ja, det herligt at ligge lang i to-gakken ..... .... og..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Lars Christensens Verden - Episode 26: Sidste uges quant quake varsler nye tider på de finansielle markeder

18-09-2019 19:17:00
Begivenheden er af nogle blevet omtalt som et jordskælv i de globale markeder, og nej det var ikke ECB's seneste rentebeslutning eller den renteforhøjelse eller -nedsættelse, Fed annoncerer onsdag aften, dansk tid. Det er heller ikke oliepriserne, der har bevæget sig voldsomt ovenpå weekendens angreb på de saudiske olieinstallationer og Trumps Iran-tweets i kølvandet herpå, men derimod det såkaldt..

Riksbanken nedtoner behov for renteforhøjelser - svensk krone svækkes

Relaterede nyheder
17-09-2019 09:48:14
Den svenske centralbank, Riksbanken, ser ikke længere samme behov for at stramme pengepolitikken. Det fremgår af referatet af det seneste rentemøde den 4. september.Her var rentekomitéens medlemmer enige om, at de økonomiske udsigter er forværret, og at riskoen for en hurtigere afmatning er øget. Årsagen er blandt andet handelskonflikten mellem USA og Kina og usikkerheden om Storbritanniens udtræd..

Aktier/åbning: Lundbeck helt i bund på milliardopkøb i rødt marked

16-09-2019 09:13:54
Lundbecks melding om at ville købe amerikanske Alder Biopharmaceuticals i en handel, der er værdisat op til 1,95 mia. dollar - eller omkring 13 mia. kr., får i de første handler investorerne til at sende aktien ned.Aktien falder helt til bunds i eliteindekset med et fald på 3,6 pct. til 228 kr. mandag morgen, i et marked der samlet i C25 falder 0,5 pct. til indeks 1140,69.Lundbeck er i negativt ra..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Topchef efter salg for 50 mio. kr.: "Måske dummeste beslutning ever"
2
Aktier/tendens: Sydbank i fokus efter uro i bestyrelsen
3
Ørsted sælger Radius i millardhandel til SEAS-NVE - NY
4
Sydbank/Nordnet: Det lægger op til mærkbare besparelser - NY
5
Onsdagens aktier: Ørsted presset ned trods milliardsalg i rødt marked

Relaterede aktiekurser


Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
19. september 2019 02:05:26
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB3 - 2019-09-19 02:05:26 - 2019-09-19 02:05:26 - 1 - Website: OKAY