24 maj: Delårsrapport 1. kvartal 2019 (kun på engelsk)
24 maj: EgnsINVEST Ejendomme Tyskland A/S – Observationsstatus
24-05-2019 08:33:09

Aktietilbagekøbsprogram til DKK 10 mia. (ca. USD 1,5 mia.)

SELSKABSMEDDELELSE

A.P. Møller - Mærsk A/S – aktietilbagekøbsprogram til DKK 10 mia. (ca. USD 1,5 mia.)

Bestyrelsen i A.P. Møller - Mærsk A/S (“APMM”) har besluttet at udnytte bemyndigelsen fra den ordinære generalforsamling i 2019 til at erhverve op mod 15 % af aktiekapitalen over to år ved at iværksætte et aktietilbagekøbsprogram til en samlet værdi af op til DKK 10 mia. (ca. USD 1,5 mia.) og maksimum 3,12 mio. aktier, der vil blive opkøbt over en periode på op til 15 måneder.

 

Formål

Beslutningen om at iværksætte et aktietilbagekøbsprogram er understøttet af en stærk cashflow generering i den fortsættende forretning og overskuddet fra udskillelsen af Energi divisionen, som har ført til en bedre gearing af selskabet, samt at nøgletallene er i overensstemmelse med investment grade rating.

 

Aktietilbagekøbsprogrammet er i overensstemmelse med den tidligere udmeldte intention om at udlodde en væsentlig del af værdien af de Total S.A. aktier, der blev modtaget som del af salget af Maersk Oil, under forudsætning af at investment grade rating opretholdes, og at spaltningen af Maersk Drilling blev gennemført.

 

Efter gennemførelsen af det annoncerede aktietilbagekøbsprogram vil bestyrelsen vurdere kapitalstrukturen og forventningerne til APMM med en intention om at udlodde yderligere værdier til aktionærerne, forudsat at investment grade rating kan opretholdes.

 

Formålet med aktietilbagekøbsprogrammet er at tilpasse APMMs kapitalstruktur samt afdækning af forpligtelser under langsigtede incitamentsprogrammer. Der vil blive stillet forslag på de ordinære generalforsamlinger i 2020 og 2021 om, at aktier, der ikke benyttes til at opfylde forpligtelser under langsigtede incitamentsprogrammer, annulleres.

 

Periode

Aktietilbagekøbsprogrammet vil foregå i flere faser. Første fase forventes at løbe fra begyndelsen af juni 2019. Nærmere oplysninger om de aktier, der påtænkes erhvervet i første fase, bliver offentliggjort før programmet påbegyndes.

 

APMM er til enhver tid berettiget til at suspendere eller ophæve aktietilbagekøbsprogrammet forudsat at dette offentliggøres i en selskabsmeddelelse på Nasdaq Copenhagen.

 

Safe Harbour metoden

Aktietilbagekøbsprogrammet vil blive gennemført i overensstemmelse med EU forordning nr. 596/2014 af 16. april 2014 (MAR) og EU Kommissionens delegerede forordning 2016/1052, også kendt som Safe Habour reglerne.

 

Deltagelse fra majoritetsaktionær

A.P. Møller Holding A/S (“Holding”) har indvilliget i at deltage i aktietilbagekøbsprogrammet ved løbende at sælge A- og B-aktier i forhold til sin ejerandel til den volumenvægtede gennemsnitlige købskurs på køb af A- og B-aktier i markedet.

 

Detaljerede vilkår

APMM vil udpege en bank som lead manager, der vil gennemføre købet af aktier på APMMs vegne inden for de annoncerede rammer, og som uafhængigt af APMM vil træffe alle beslutninger om aktiekøb.

 

 

 

Side 1 af 2

 

Der kan ikke tilbagekøbes aktier til en kurs, der overstiger det højeste af i) kursen på seneste uafhængige handel, og ii) højeste uafhængige bud på Nasdaq Copenhagen på handelstidspunktet.

 

Det maksimale antal A- og B-aktier, som må tilbagekøbes inden for hver børsdag, må ikke overstige 25 % af det gennemsnitlige antal af henholdsvis A- og B-aktier, der er blevet handlet på Nasdaq Copenhagen eller øvrige regulerede handelssteder, hvor købet foretages, i løbet af de 20 handelsdage forud for handlen.

 

A- og B-aktier erhverves i forholdet 20/80 svarende til den aktuelle, daglige handelsvolumen i de to aktieklasser. APMM vil opfylde sin oplysningspligt ved senest hver syvende handelsdag at offentliggøre en selskabsmeddelelse med oplysninger om de transaktioner, der er gennemført som led i aktietilbagekøbsprogrammet.

 

 

 

København, den 24. maj 2019

 

Kontaktpersoner:

 

Head of Investor Relations, Stig Frederiksen, tlf. +45 3363 3106

 

Head of Media Relations, Signe Wagner, tlf. +45 3363 1901

 

 

 

 

 

 

 

 

Side 2 af 2

Vedhæftet fil

Primary Logo

Relateret indhold
14 jun - 
Mærsk vil sammen med russisk selskab undersøge arktisk ..
14 jun - 
Aktier/middag: Danske Bank i bunden i rødt marked efter..
14 jun - 
Aktier/åbning: Pandora retter sig lidt og trodser negat..
Relateret debat
22 maj - 
Hvad er Jeres holdning til Q1?
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Lars Christensens Verden - Episode 21: Hvis virksomhedernes betalingsevne svigter, knækker aktiemarkedet

14-06-2019 06:00:00
I episode 21 af podcastserien “Lars Christensens Verden” stilles der skarpt på asset allokering.Euroinvestors chefredaktør Lars Christensen har adm. direktør i og stifter af Copenhagen Allocation Partner (CAP) Morten Kongshaug med i studiet til en samtale om, hvilke værktøjer og indikatorer Morten Kongshaug benytter til at vurdere, om man skal være over- eller undervægt aktier i sin portefølje, og..

Fredagens aktier: Carlsberg sendt til bunds i overvejende rødt C25

14-06-2019 17:02:57
På en dag uden de helt store selskabsnyheder blev Carlsberg fredag sendt til bunds i et rødt C25-indeks, der samlet dykkede 0,7 pct. til 1125,94.Bryggeriaktien faldt 2,9 pct. til 880 kr., hvilket ifølge Martin Munk, senioraktierådgiver i Jyske Bank, kan skyldes, at salgstal fra et analysehus viste svaghed i Vesteuropa - særligt i Storbritannien og Italien.- Der er kommet nye salgstal fra Nielsen (..

Ørsted: Fransk konkurrent vinder havvindudbud i Frankrig

Relaterede nyheder
14-06-2019 12:29:09
Den statsejede franske energikoncern EDF er fredag blevet udråbt til vinderen af en udbudsrunde for havvind i Frankrig.Det oplyser den franske miljøminister, François de Rugy, fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.- EDF er blevet valgt, udtaler han ifølge nyhedsbureauet fredag.Dermed har det franske selskab, der har tyske Innogy og Enbridge som partnere, vundet retten til at opføre en havvindmøllep..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge

Relaterede aktiekurser


Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
15. juni 2019 22:53:37
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190527.1 - EUROWEB7 - 2019-06-15 22:53:37 - 2019-06-15 22:53:37 - 1 - Website: OKAY