24 maj: UK/Sydbank: Mays exit åbner ladeport af brexit-udfald
24 maj: UK: Theresa May træder tilbage som premierminister 7. juni
24-05-2019 12:42:39

UK/Økonomer: Mays exit åbner ladeport af brexit-udfald

Det åbner en "ladeport af mulige brexit-udfald", at den britiske premierminister, Theresa May, fredag har annonceret sin tilbagetræden, efter at det ikke er lykkedes hende at få opbakning til en aftale om Storbritanniens udtræden af EU i det britiske parlament. Det vurderer Kim Blindbæk, makroanalytiker i Sydbank.

- Set med finansielle briller åbner dette en ladeport af mulige brexit-udfald. Der vil nu starte en proces, hvor de konservative i første omgang skal vælge en ny leder og dermed premierminister. Den EU-kritiske Boris Johnson ligger efter alt at dømme lunt i svinget.

- Han er – blandt andet – kendt for sin hårde linje overfor EU og har flere gange talt varmt for at briterne skal forlade EU uden en aftale. Det er et scenarie, der bekymrer investorerne, skriver Kim Blindbæk i en kommentar.

Theresa May annoncerede fredag, at hun træder tilbage som leder af Det Konservative Parti om to uger - fredag 7. juni . Hun bliver dog på posten, indtil at en ny konservativ leder og premierminister er fundet.

Vælges en EU-kritiske leder, vil det ifølge Kim Blindbæk øge risikoen for en udtræden af EU uden en aftale. Der er dog ikke meget, der i hans optik tyder på, at en ny konservativ leder vil få det meget lettere end Theresa May.

- Derfor virker et parlamentsvalg henover sommeren som en meget oplagt mulighed. Spørgsmålet er, om den nye leder tør. De konservative - og Labour - er nemlig gået tilbage i meningsmålingerne i kølvandet på brexit-udfordringerne. Lige nu ligger Labour faktisk til at vinde over De konservative, mener Kim Blindbæk.

NORDEA: "KAN ENDE MED NY FOLKEAFSTEMNING"

Andreas Østerheden, investeringsstrateg hos Nordea, vurderer, at Boris Johnson nærmest til at overtage den snart ledige post. Der er dog flere forskellige kandidater linet op.

- Spørgsmålet er, hvor meget det betyder. Vi kender det for Danmark, at når man først sidder på magten, så går det op for en, at det kræver, at enderne skal mødes, vurderer han. Han mener sagtens, at briternes udtræden, som i april blev udskudt til 31. oktober, kan blive forlænget.

- Det vigtige i vores strategi er, at jo længere vi bevæger os ud, jo større er muligheden for, at vi overhovedet ikke får brexit - og at vi får en ny folkeafstemning, et parlamentsvalg eller andet, siger investeringsstrategen.

Hvad det ender med, kan ikke forudsiges, mener han.

- Det er som at smide en terning op i luften. Derfor går vi ikke ud og tager voldsomme bets. Man skal være opmærksom på den negative væksteffekt, det har for Storbritannien, lyder det fra Andreas Østerheden.

Han vurderer, at usikkerheden om hvordan landets kommende lederskab ser ud, vil give ekstra usikkerhed i markedet. Nordea anbefaler ikke kun at have eksponering i Storbritannien, men anbefaler en overvægt af europæiske aktier på trods af usikkerheden.

May har været britisk premierminister siden juni 2016. Størstedelen af hendes tid har været præget af briternes forestående farvel til EU.

/ritzau/FINANS

Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
17 sep
CHEMM
Mullen jeg tror du hænger meget fast i hvordan markedet så ud for ½ år tilbage. Vi har i mellemtiden..
37
18 sep
DANSKE
Her er lidt om de Berlingske løgnhistorier o Danske Bank - for det tilfælde I har lyst til at anlægg..
27
17 sep
 
Kære EI,   Jeg har stor forståelse for at i skal tjene penge, for at kunne ove ville udbyde de ydels..
23
13 sep
SAS-DKK
Tænk hvis det var en kvinde eller etnisk minoritet der var blevet mobbet og truet så var de skinhell..
18
18 sep
DANSKE
Hvor er dog dejligt at der er en journalist der går lidt dybere og ser hvad journalistik kan bruges ..
16
16 sep
 
Jeg har skrevet til Nordnet at de bør beholde det gamle nordnet da jeg synes at det nye er noget bra..
16
16 sep
 
Det nye system er dybt uheldigt, både ifht. overblik - men også ifht. lay-out.    Nordnet kunne gøre..
13
19 sep
DANSKE
ref 417838   Det er jo bare endnu en ubegavet journalist fra Berlingeren, der ikke ved en dyt om, Ja..
12
16 sep
VELO
Velkommen til ugens faste tråd om Veloxis & Envarsus 😊   Det har været endnu en stille uge for Velo..
12
13 sep
BAVA
Årsagen er følgende: Indenfor 17 dage er Kopper 99% sikker godkendt samt de får et bevis til ca 100 ..
12

OECD sænker global vækstprognose for de kommende år

19-09-2019 11:20:24
Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) sænker sin globale vækstprognose for de kommende år, idet organisationen nu ser yderligere risici i verdensøkonomien.OECD venter nu en global vækst i bruttonationalproduktet (BNP) på 2,9 pct. i år og 3,0 pct. næste år.Det er en nedrevidering fra henholdsvis 3,2 pct. og 3,4 pct. i den seneste prognose.For USA er vækstprognosen sænket til 2..

Aktier/tendens: Udsigt til rød start ovenpå FED-møde

19-09-2019 08:25:07
Der er umiddelbart udsigt til små fald fra starten af den danske aktiehandel torsdag, hvor øjne og ører kan rette sig mod Ørsted, Simcorp og Sydbank. Dermed følger markedet onsdagens tendens efter tilbagegang efter rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed).Japanske aktier ligger højere, futures på amerikanske aktier ligger op til 0,4 pct. lavere, mens DAX-futuren ligger 0,1 p..

Lars Christensens Verden - Episode 26: Sidste uges quant quake varsler nye tider på de finansielle markeder

Relaterede nyheder
18-09-2019 19:17:00
Begivenheden er af nogle blevet omtalt som et jordskælv i de globale markeder, og nej det var ikke ECB's seneste rentebeslutning eller den renteforhøjelse eller -nedsættelse, Fed annoncerer onsdag aften, dansk tid. Det er heller ikke oliepriserne, der har bevæget sig voldsomt ovenpå weekendens angreb på de saudiske olieinstallationer og Trumps Iran-tweets i kølvandet herpå, men derimod det såkaldt..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Frygt for recession når højeste niveau siden finanskrisen
2
Novo/Jyske: Godkendelse af ny diabetespille puster til kursmål
3
Novo misser primært endemål i sammenligningsstudie med fransk rival
4
Aktier/tendens: Udsigt til rød start ovenpå FED-møde
5
Ørsted vælger kæmpe GE-mølle: "Overraskende det sker så hurtigt"

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
20. september 2019 05:51:52
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB1 - 2019-09-20 05:51:52 - 2019-09-20 05:51:52 - 1 - Website: OKAY