24 maj: UK/Sydbank: Mays exit åbner ladeport af brexit-udfald
24 maj: UK: Theresa May træder tilbage som premierminister 7. juni
24-05-2019 12:42:39

UK/Økonomer: Mays exit åbner ladeport af brexit-udfald

Det åbner en "ladeport af mulige brexit-udfald", at den britiske premierminister, Theresa May, fredag har annonceret sin tilbagetræden, efter at det ikke er lykkedes hende at få opbakning til en aftale om Storbritanniens udtræden af EU i det britiske parlament. Det vurderer Kim Blindbæk, makroanalytiker i Sydbank.

- Set med finansielle briller åbner dette en ladeport af mulige brexit-udfald. Der vil nu starte en proces, hvor de konservative i første omgang skal vælge en ny leder og dermed premierminister. Den EU-kritiske Boris Johnson ligger efter alt at dømme lunt i svinget.

- Han er – blandt andet – kendt for sin hårde linje overfor EU og har flere gange talt varmt for at briterne skal forlade EU uden en aftale. Det er et scenarie, der bekymrer investorerne, skriver Kim Blindbæk i en kommentar.

Theresa May annoncerede fredag, at hun træder tilbage som leder af Det Konservative Parti om to uger - fredag 7. juni . Hun bliver dog på posten, indtil at en ny konservativ leder og premierminister er fundet.

Vælges en EU-kritiske leder, vil det ifølge Kim Blindbæk øge risikoen for en udtræden af EU uden en aftale. Der er dog ikke meget, der i hans optik tyder på, at en ny konservativ leder vil få det meget lettere end Theresa May.

- Derfor virker et parlamentsvalg henover sommeren som en meget oplagt mulighed. Spørgsmålet er, om den nye leder tør. De konservative - og Labour - er nemlig gået tilbage i meningsmålingerne i kølvandet på brexit-udfordringerne. Lige nu ligger Labour faktisk til at vinde over De konservative, mener Kim Blindbæk.

NORDEA: "KAN ENDE MED NY FOLKEAFSTEMNING"

Andreas Østerheden, investeringsstrateg hos Nordea, vurderer, at Boris Johnson nærmest til at overtage den snart ledige post. Der er dog flere forskellige kandidater linet op.

- Spørgsmålet er, hvor meget det betyder. Vi kender det for Danmark, at når man først sidder på magten, så går det op for en, at det kræver, at enderne skal mødes, vurderer han. Han mener sagtens, at briternes udtræden, som i april blev udskudt til 31. oktober, kan blive forlænget.

- Det vigtige i vores strategi er, at jo længere vi bevæger os ud, jo større er muligheden for, at vi overhovedet ikke får brexit - og at vi får en ny folkeafstemning, et parlamentsvalg eller andet, siger investeringsstrategen.

Hvad det ender med, kan ikke forudsiges, mener han.

- Det er som at smide en terning op i luften. Derfor går vi ikke ud og tager voldsomme bets. Man skal være opmærksom på den negative væksteffekt, det har for Storbritannien, lyder det fra Andreas Østerheden.

Han vurderer, at usikkerheden om hvordan landets kommende lederskab ser ud, vil give ekstra usikkerhed i markedet. Nordea anbefaler ikke kun at have eksponering i Storbritannien, men anbefaler en overvægt af europæiske aktier på trods af usikkerheden.

May har været britisk premierminister siden juni 2016. Størstedelen af hendes tid har været præget af briternes forestående farvel til EU.

/ritzau/FINANS

Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
20 jun
 
I øjeblikket sidder "vinderne" ved folketingsvalget og forhandler regeringsgrundlag. De er enige om ..
44
18 jun
 
Ingen grund til at flytte, de fleste har ikke råd, det er altid middelklassen det rammer og alligeve..
34
20 jun
 
Måske jeg er den eneste, men savner Alpehue og hans gode indlæg... er han her under et andet alias? ..
23
23 jun
 
Kære Nets-formand, du er i Danmark, ikke USA Vi er et samfund, hvor få har for meget og færre for li..
20
21 jun
VELO
Mangel på to tacrolimus - konvertere pat. til Envarsus   I USA konvertere de patienter til Envarsus ..
20
21 jun
 
@ckt - synes egentlig det havde vaeret bedre, du ikke havde skrevet noget overhovedet..
20
19 jun
OMXC25
  De vil aldrig få penge nok. Jeg vil tro, at der aldrig er tilført de offentlige kasser flere penge..
20
20 jun
CHEMM
ChemoMetec opjusterer forventningerne til omsætningen og driftsresultatet som følger af højere forve..
19
21 jun
VELO
Ser ud til at man omkring 1 juli starter et nyt forsøg op med Envarsus hvor man tilsyneladende forve..
17
18 jun
AMBU-B
Jeg er rigtig tilfred med de udmeldinger JJG kommer med idag. Det giver ro over deres udmeldinger, o..
17

Euroinvestor spørger: Tryg-aktien stormer frem, kan den blive ved?

23-06-2019 20:35:00
Hos Euroinvestor mener vi, at den bedste kilde til viden om markedet er aktørerne i markedet.Derfor spørger vi hver måned i vores Privatinvestorundersøgelse (PIU) vores brugere om deres forventninger til markeder og økonomi.Du inviteres hermed til at deltage i undersøgelsen. Alle besvarelser er anonyme, og der er ingen krav om login, kontaktoplysninger eller lignende.Vi håber du vil deltage og ser..

Danske Bank: Bestyrelsen fyrer bankdirektør Jesper Nielsen

24-06-2019 08:35:10
Danske Banks bestyrelse har mandag opsagt bankdirektør Jesper Nielsen, der har ansvar for de danske bankaktiviteter.Det fremgår af en meddelelse til fondsbørsen.Opsigelsen sker i forbindelse med sagen om Flexinvest Fri, lyder det.- Jesper Nielsen har gjort en betydelig indsats i banken gennem mange år, senest som midlertidig administrerende direktør, hvilket vi takker ham for.- Men i den konkrete ..

Aktier/tendens: Ørsted står til stigning efter stor sejr i USA

24-06-2019 08:09:35
Efter at have trukket sig sejrrigt ud af en budrunde i USA står Ørsted over for en positiv mandag, mens det generelle danske aktiemarked ligger til en mere moderat udvikling.Godt en time før børsåbning herhjemme peger de amerikanske indeksfutures mod mindre stigninger, og det samme gør den britiske FTSE 100-future. Omvendt indikerer den tyske DAX-future et lille fald.Udsigten til en mandag morgen ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Dybvad: Så alvorlig en sag at vi måtte skride til fyring
2
Danske Bank: Bestyrelsen fyrer bankdirektør Jesper Nielsen
3
Danske Bank: Finanstilsynet kalder sag for "meget alvorlig"
4
Aktier/middag: Danske Bank bankes ned efter farvel til CEO-vikar
5
Vestas/Sydbank: Spansk konkurrent er foran på point i kampen

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
25. juni 2019 00:09:30
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190527.1 - EUROWEB4 - 2019-06-25 00:09:30 - 2019-06-25 00:09:30 - 1 - Website: OKAY