03 jun: Brøndby IF: Henter gammel kending som målmandsreserve
03 jun: OVERBLIK: Store kreditter tog livet af OW Bunker
03-06-2019 11:09:16

Arbejdernes Landsbank arbejder ikke på overtagelse af Vestjysk Bank

Stille og roligt har Arbejdernes Landsbank købt sig frem til en fjerdedel af det samlede antal aktier i Vestjysk Bank, men det er ikke ensbetydende med, at banken har en klar plan om at overtage sin mindre branchekollega.

Det fortæller Gert R. Jonassen, der er ordførende direktør i Arbejdernes Landsbank, efter at banken i sidste uge købte yderligere aktier i Vestjysk Bank og nu ejer 25,58 pct. af den samlede aktiekapital i banken med hovedkontor i Lemvig.

Derved nærmer Arbejdernes Landsbank sig grænsen for, hvornår der skal fremsættes et pligtmæssigt overtagelsestilbud til de øvrige aktionærer i Vestjysk Bank. Det sker, så snart en aktionær opnår mindst en tredjedel af den samlede aktiekapital.

Men det - og en ambition om at overtage Vestjysk Bank - er ikke på tegnebrættet hos Arbejdernes Landsbank i øjeblikket.

- Vi er ikke dér i vores mindset, og der er ikke truffet nogen beslutning i den retning, skriver Gert R. Jonassen i en mail til Ritzau Finans.

HAR MERE END FORDOBLET EJERSKABET

Forrige år solgte den danske stat sin ejerandel på 81,47 pct. af aktierne i Vestjysk Bank til en investorgruppe bestående af blandt andet Arbejdernes Landsbank. Ved udgangen af samme år ejede Arbejdernes Landsbank 11,16 pct. af aktierne i Vestjysk Bank.

Siden har Arbejdernes Landsbank altså mere end fordoblet sit ejerskab i Vestjysk Bank, og det skyldes ifølge Gert R. Jonassen, at banken ser et langsigtet potentiale i at investere i Vestjysk Bank.

- Vi har været med fra starten af rekonstruktionen, og ledelsen har gjort et godt arbejde efterfølgende med banken, hvilket betyder, at de genererer et godt afkast.

- Vi tror på, at de kan fortsætte den rejse, og vi ser det som en langsigtet anlægsinvestering. Nogle af de investorer, der oprindelig var med, har løbende solgt fra, hvilket vi har været parate til at samle op, skriver Gert R. Jonassen.

Spørgsmål: Planlægger Arbejdernes Landsbank at fortsætte med at købe aktier i Vestjysk Bank?

- Vi overvejer og vurderer løbende, når vi ser et potentiale, svarer direktøren fra Arbejdernes Landsbank.

De investorer, som ud over Arbejdernes Landsbank var med i investorgruppen forrige år, var AP Pension, C.L. Davids Fond og Samling, ISP Pension, Fondsmæglerselskabet Maj Invest, Novo, Nykredit Realkredit og Vestjylland Forsikring.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
09 jul - 
Dansk tilsyn nikker ja til Nykredits køb af Sparinvest
28 jun - 
Aktier/middag: USA-godkendelse sender Genmab til tops m..
28 jun - 
Pengeinstitutter opjusterer efter salg af Sparinvest
Relateret debat
17 jun - 
præcis stockwatch, det er på grænsen til manipulation, ..
17 jun - 
Nu sælger de så...
17 jun - 
Spændende hvor det lander.
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Italienske Unicredit vil skære op mod 10.000 job i ny strategiplan

22-07-2019 12:41:42
Den italienske bank Unicredit overvejer ifølge kilder med indblik i sagen at skære tusindvis af job og trimme driftsomkostningerne som en del af bankens nye strategiplan.Det skriver Bloomberg News.Den italienske bank overvejer ifølge nyhedsbureauets kilder, som har bedt om ikke at blive identificeret med navn, at skære op mod 10.000 job, men de eksakte tal er endnu under overvejelse og kan ende me..

Ørsted: "Det er gået bedre i USA end vi turde håbe"

22-07-2019 10:15:02
Det amerikanske marked for havvind blev hurtigt udråbt til at være et stort potentielt vækstmarked hos den danske energikoncern Ørsted, men starten på eventyret i USA gik ikke helt så glat, som man kunne have håbet.I hvert fald endte det danske selskab sidste år med at gå tomhændet hjem efter de første udbudsrunder for havvindprojekter i USA, hvor Ørsteds konkurrenter i stedet løb med de første se..

Teknologi-rally bag rekordgevinster i aktiemarkedet

Relaterede nyheder
22-07-2019 09:19:50
De største teknologiselskaber står bag de amerikanske aktieindeks-rekorder, hvilket fremhæver entusiasmen hos investorer for den attraktive sektor, i takt med at den økonomiske vækst viger.Det skriver The Wall Street Journal.Tilsammen har Microsoft, Apple, Amazon.com og Facebook stået for 19 pct. af S&P 500-indeksets samlede afkast i år. Det har resulteret i, at flere store investeringsselskaber, ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Bank: Flere finanshuse sænker kursmål efter regnskab
2
Teknologi-rally bag rekordgevinster i aktiemarkedet
3
Aktier/tendens: Olieprisen kan påvirke Maersk Drilling i rolig start
4
Aktier/middag: Børshuse lægger nyt pres på bankaktierne
5
Danmark/Sydbank: Tal for beskæftigelsen er en smule bekymrende

Relaterede aktiekurser

Vestjysk Bank A/S 4,020 1,0% Stigning i aktiekurs
Vestjysk Bank Ord Shs 4,020 1,0% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
22. juli 2019 20:17:07
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190703.1 - EUROWEB4 - 2019-07-22 20:17:07 - 2019-07-22 20:17:07 - 1 - Website: OKAY