03 jun: Shipping: Baltic Dry-indekset stiger 0,6 pct. til 1103 point
03 jun: Ambu/CEO: Ny topchef ser kæmpe vækstpotentiale
03-06-2019 14:16:55

FLS i løbende dialog med kunde om kontroversiel australsk kulmine

Dan Peled/Ritzau Scanpix

En overaskende valgsejr til det konservative parti i valget i Australien har åbnet døren på klem for indiske Adani Group, der er eksisterende kunde hos danske FLSmidth, til et stort kulprojekt.

Den danske ingeniørkoncern bekræfter til Ritzau Finans, at der har været løbende dialog over en årrække med Adani om projektet.

Der er tale om et område i det østlige Australien kaldet Galilee Basin i staten Queensland, hvor Adani Group siden 2010 har forsøgt at få godkendelse af myndighederne på at have minedrift i området Den er nu tættere på end nogensinde før, da de konservative overaskende beholdt magten i landet. Det ligger et pres på regeringen i Queensland, som ellers har en premierminister fra oppositionspartiet Labor.

Queensland's afdeling for miljø og videnskab har netop godkendt selskabets plan for beskyttelse af den korthalede bænkefinke, hvilket er det første gennembrud. Det indiske selskab venter nu på den vigtige godkendelse af sine planer for grundvandet, hvor der ventes at blive truffet en beslutning den 13. juni, skriver Bloomberg News.

Galilee Basin har, ifølge Bloomberg News, potentialet til mere end fordoble Australiens eksport af termisk kul. I 2018 eksporterede landet termisk kul for 26 mia. australske dollar (120,6 mia. kr.), viser en rapport fra det australske ministerium for industri, innovation og videnskab.

KONTROVERSIEL KULMINE

Adani er ikke det eneste selskab, der har forsøgt at få godkendt minedrift i det eftertragtede område, som angiveligt skulle rumme en af de største uberørte kulkilder i verden.

Der er 17 projekter i området, der afventer godkendelse, og hvor Adanis projekt kaldet Carmichael er et af de største. En godkendelse fra myndighederne kan nemlig åbne op for de andre projekter.

Det har været svært at få åbnet området til minedrift, da myndighederne ikke har villet give de nødvendige godkendelser og miljøforkæmpere længe har protesteret imod. Ifølge The Guardian vil minedrift i området med al sandsynlighed havde konsekvenser for de omkringliggende vandressourcer.

Rapporten, som The Guardian henviser til, undersøgte syv ud af de 17 foreslåede miner, og der var mere end 95 pct. sandsynlighed for at minerne ville forsage hydrologiske ændringer i de omkringliggende vandressourcer.

FLSmidth har før arbejdet sammen med det indiske selskab, som er stiftet af milliardæren Gautam Adani. Adani Group omsatte i det skæve regnskabsår 2018/2019 for 38,9 mia. kr.

For FLSmidth udgjorde kulandelen 6 pct. af den samlede forretning i 2018, hvor den danske ingeniørkoncern omsatte for 18,7 mia. kr.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
20 jun - 
Torsdagens aktier: Banker og Novo trak C25 i minus
20 jun - 
Aktier/middag: FLS løftes oven på ordre i grønt marked ..
20 jun - 
FLSmidth/Sydbank: Ny cementordre bekræfter positiv konk..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Vestas indgår forlig med GE i patentsag: Betaler fortroligt beløb

25-06-2019 16:36:29
Vestas har indgået forlig med den amerikanske rival Generel Electric i forbindelse med flere patentsager. Det betyder, at sagerne nu droppes, oplyser de to selskaber i en meddelelse.Vestas betaler i forbindelse med forliget en fortrolig sum penge til GE. Derudover giver forliget en krydslicens til paterne, der omhandler teknologi, der bruges til at sikre stabiliteten i vindmøllerne under forstyrre..

Amerikanske medicinalvirksomheder slår sig sammen i millardhandel

Relaterede nyheder
25-06-2019 13:05:35
Den amerikanske medicinalvirksomhed Abbvie overtager sin kollega Allergan i en handel til en værdi af 63 mia. dollar.Det bekræfter de to selskaber, efter at Wall Street Journal tidligere tirsdag kunne citere kilder for, at opkøbet var på vej.Ifølge aftalen betaler Abbvie 188,24 dollar per aktie i Allergan, svarende til en præmie på 45 pct. sammenlignet med lukkekursen på Allergan mandag.Aktien i A..

Mærsk lancerer nyt onlineprodukt: Vil bryde med overbookinger

25-06-2019 10:36:22
(Korr: ændring i andet afsnit. Ordet "betales" er ændret til "aftales".)A.P. Møller-Mærsk lancerer et nyt onlineprodukt, der skal være med til at gøre transporten af containere mere simpel for kunderne, og som samtidig kan være med til at undgå overbookinger.Produktet går under navnet Maersk Spot, og det sikrer kunderne en garanti for, at fragten bliver lastet, skriver Mærsk i en pressemeddelelse ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Britisk investeringsfirma reducerer shortposition i to danske aktier
2
Danske Bank/Nordea: Sænker kursmål med 10 kr.
3
Detektivfirma: Danske Bank fyrede os af frygt for hvidvasksag
4
Aktier/tendens: Inspirationen hælder mest til den negative side
5
Ørsted lægger to enheder sammen: Koncerndirektør forlader selskabet

Relaterede aktiekurser

Flowserve Corporation 50,71 0,5% Stigning i aktiekurs
FLSmidth & Co A/S 278,60 0,8% Stigning i aktiekurs
FLSmidth Ord Shs 278,60 0,8% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
26. juni 2019 04:27:55
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190527.1 - EUROWEB5 - 2019-06-26 04:27:55 - 2019-06-26 04:27:55 - 1 - Website: OKAY