04 jun: Eurozonen: Arbejdsløsheden faldt en anelse i april
04 jun: Nordea/ABG: Hæver anbefaling til "køb"
04-06-2019 11:08:28

Coloplast/Sydbank: Prislap på urologiforretning er ikke helt skæv

Hovedkvarter 1
Coloplast/Free

Coloplasts overvejelser om sin urologiforretnings fremtid kommer ikke som lynet fra en klar himmel, men vækker alligevel en smule overraskelse hos Sydbank, der anser en mulig salgspris på over 1 mia. dollar som fornuftig.

Coloplast oplyser tirsdag, at det er i færd med en strategisk gennemgang af forretningsområdet. Meldingen kommer, efter at Bloomberg News kan fortælle, at selskabet har hyret finansiel rådgiver og overvejer et regulært salg af forretningen.

Ifølge kilderne, som Bloomberg har talt med, vurderes salgsprisen at overstige 1 mia. dollar, eller over 6,6 mia. kr.

Netop urologiforretningen har kostet Coloplast dyrt i de senere år, hvor der er indgået forlig med tusindvis af amerikanske kvinder, der hævdede, at selskabets underlivsnet gav skader.

I alt er flere end 95 pct. af sagerne lukket i forlig, hvilket har kostet Coloplast knap 5 mia. kr. I alt har Coloplast hensat 5,25 mia. kr. inklusive juridiske omkostninger til sagerne. Hertil kommer, at selskabets forsikring dækker 0,5 mia. kr.

Den dårlige sag med underlivsnettene betyder, at der tidligere har været spekuleret i et salg af forretningen, fortæller analytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen.

- Det er noget, der er blevet spekuleret i i kølvandet af sagerne med underlivsnettene. Så det har været oppe at vende, og det virker som om, at Coloplast er seriøs i overvejelserne om sin urologiforretning. Når det er sagt, så er det i hvert fald en overraskelse for mig, siger Søren Løntoft Hansen.

Han peger på, at forretningen, når man ser bort fra sagerne med underlivsnettene, egentlig klarer sig ganske godt.

I andet kvartal præsterede urologiforretningen eksempelvis den højeste vækstrate blandt Coloplasts fire forretningsområder og øgede omsætningen organisk med 10 pct. til 484 mio. kr. I sidste regnskabsår - 2017/18 - omsatte urologiforretningen for 1,74 mia. kr. og voksede ligeledes med 10 pct.

Prislappen på over 1 mia. dollar, som Bloomberg nævner, virker dermed troværdig.

- Nu kender vi ikke indtjeningen, men jeg har indtryk af, at urologiforretningen bidrager pænt til Coloplast. Går vi ud fra, at marginen ligger tæt op ad den nuværende margin, synes jeg ikke, at den pris, der nævnes, virker helt skæv, vurderer Søren Løntoft Hansen.

På aktiemarkedet falder aktien i Coloplast med 1,4 pct. til 714,20 kr.

- Det, tror jeg, er et udtryk for den markedsmæssige stemning, snarere end meldingerne om urologiforretningen. Det virker til, at prisen er fornuftig, og det virker til at mesh-sagerne kan have udløst overvejelserne, siger Søren Løntoft Hansen.

Coloplast overtog urologiforretningen i forbindelse med et køb af amerikanske Mentor for knap 3 mia. kr. i 2006.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
12 jun - 
Coloplast/Berenberg: Kursridt er besynderligt - mulig m..
12 jun - 
Aktier/åbning: Novo og Ambu dykker efter stigninger - P..
12 jun - 
Aktier/tendens: Nyt om studiedata kan sikre Novo Nordis..
Relateret debat
24 jun - 
Hvor langt skal vi op... kan den virkelig blive ved med..
17 jun - 
Ja den har toppet mener jeg
17 jun - 
Nix! Coloplast kender kun en vej! Det er op.
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Vestas indgår forlig med GE i patentsag: Betaler fortroligt beløb

25-06-2019 16:36:29
Vestas har indgået forlig med den amerikanske rival Generel Electric i forbindelse med flere patentsager. Det betyder, at sagerne nu droppes, oplyser de to selskaber i en meddelelse.Vestas betaler i forbindelse med forliget en fortrolig sum penge til GE. Derudover giver forliget en krydslicens til paterne, der omhandler teknologi, der bruges til at sikre stabiliteten i vindmøllerne under forstyrre..

Amerikanske medicinalvirksomheder slår sig sammen i millardhandel

Relaterede nyheder
25-06-2019 13:05:35
Den amerikanske medicinalvirksomhed Abbvie overtager sin kollega Allergan i en handel til en værdi af 63 mia. dollar.Det bekræfter de to selskaber, efter at Wall Street Journal tidligere tirsdag kunne citere kilder for, at opkøbet var på vej.Ifølge aftalen betaler Abbvie 188,24 dollar per aktie i Allergan, svarende til en præmie på 45 pct. sammenlignet med lukkekursen på Allergan mandag.Aktien i A..

Mærsk lancerer nyt onlineprodukt: Vil bryde med overbookinger

25-06-2019 10:36:22
(Korr: ændring i andet afsnit. Ordet "betales" er ændret til "aftales".)A.P. Møller-Mærsk lancerer et nyt onlineprodukt, der skal være med til at gøre transporten af containere mere simpel for kunderne, og som samtidig kan være med til at undgå overbookinger.Produktet går under navnet Maersk Spot, og det sikrer kunderne en garanti for, at fragten bliver lastet, skriver Mærsk i en pressemeddelelse ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Britisk investeringsfirma reducerer shortposition i to danske aktier
2
Danske Bank/Nordea: Sænker kursmål med 10 kr.
3
Detektivfirma: Danske Bank fyrede os af frygt for hvidvasksag
4
Aktier/tendens: Inspirationen hælder mest til den negative side
5
Ørsted lægger to enheder sammen: Koncerndirektør forlader selskabet

Relaterede aktiekurser

Coloplast B A/S 754,40 0,9% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
26. juni 2019 04:15:37
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190527.1 - EUROWEB6 - 2019-06-26 04:15:37 - 2019-06-26 04:15:37 - 1 - Website: OKAY