04 jun: Eurozonen: Arbejdsløsheden faldt en anelse i april
04 jun: Nordea/ABG: Hæver anbefaling til "køb"
04-06-2019 11:08:28

Coloplast/Sydbank: Prislap på urologiforretning er ikke helt skæv

Hovedkvarter 1
Coloplast/Free

Coloplasts overvejelser om sin urologiforretnings fremtid kommer ikke som lynet fra en klar himmel, men vækker alligevel en smule overraskelse hos Sydbank, der anser en mulig salgspris på over 1 mia. dollar som fornuftig.

Coloplast oplyser tirsdag, at det er i færd med en strategisk gennemgang af forretningsområdet. Meldingen kommer, efter at Bloomberg News kan fortælle, at selskabet har hyret finansiel rådgiver og overvejer et regulært salg af forretningen.

Ifølge kilderne, som Bloomberg har talt med, vurderes salgsprisen at overstige 1 mia. dollar, eller over 6,6 mia. kr.

Netop urologiforretningen har kostet Coloplast dyrt i de senere år, hvor der er indgået forlig med tusindvis af amerikanske kvinder, der hævdede, at selskabets underlivsnet gav skader.

I alt er flere end 95 pct. af sagerne lukket i forlig, hvilket har kostet Coloplast knap 5 mia. kr. I alt har Coloplast hensat 5,25 mia. kr. inklusive juridiske omkostninger til sagerne. Hertil kommer, at selskabets forsikring dækker 0,5 mia. kr.

Den dårlige sag med underlivsnettene betyder, at der tidligere har været spekuleret i et salg af forretningen, fortæller analytiker i Sydbank, Søren Løntoft Hansen.

- Det er noget, der er blevet spekuleret i i kølvandet af sagerne med underlivsnettene. Så det har været oppe at vende, og det virker som om, at Coloplast er seriøs i overvejelserne om sin urologiforretning. Når det er sagt, så er det i hvert fald en overraskelse for mig, siger Søren Løntoft Hansen.

Han peger på, at forretningen, når man ser bort fra sagerne med underlivsnettene, egentlig klarer sig ganske godt.

I andet kvartal præsterede urologiforretningen eksempelvis den højeste vækstrate blandt Coloplasts fire forretningsområder og øgede omsætningen organisk med 10 pct. til 484 mio. kr. I sidste regnskabsår - 2017/18 - omsatte urologiforretningen for 1,74 mia. kr. og voksede ligeledes med 10 pct.

Prislappen på over 1 mia. dollar, som Bloomberg nævner, virker dermed troværdig.

- Nu kender vi ikke indtjeningen, men jeg har indtryk af, at urologiforretningen bidrager pænt til Coloplast. Går vi ud fra, at marginen ligger tæt op ad den nuværende margin, synes jeg ikke, at den pris, der nævnes, virker helt skæv, vurderer Søren Løntoft Hansen.

På aktiemarkedet falder aktien i Coloplast med 1,4 pct. til 714,20 kr.

- Det, tror jeg, er et udtryk for den markedsmæssige stemning, snarere end meldingerne om urologiforretningen. Det virker til, at prisen er fornuftig, og det virker til at mesh-sagerne kan have udløst overvejelserne, siger Søren Løntoft Hansen.

Coloplast overtog urologiforretningen i forbindelse med et køb af amerikanske Mentor for knap 3 mia. kr. i 2006.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
11 sep - 
Coloplast-arving køber flere aktier
28 aug - 
Onsdagens aktier: Pandora trak ned mens Unibrew satte r..
28 aug - 
Aktier/middag: Unibrew på rekordkurs i nervøst marked
Relateret debat
21 aug - 
Måske er de blevet nervøse, set i lyset af sagsanlæg på..
21 aug - 
måske på vej under 800 kr. igen, priss&aeli..
21 aug - 
Deres CEO skulle måske have givet den information..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

OECD sænker global vækstprognose for de kommende år

19-09-2019 11:20:24
Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) sænker sin globale vækstprognose for de kommende år, idet organisationen nu ser yderligere risici i verdensøkonomien.OECD venter nu en global vækst i bruttonationalproduktet (BNP) på 2,9 pct. i år og 3,0 pct. næste år.Det er en nedrevidering fra henholdsvis 3,2 pct. og 3,4 pct. i den seneste prognose.For USA er vækstprognosen sænket til 2..

Aktier/tendens: Udsigt til rød start ovenpå FED-møde

19-09-2019 08:25:07
Der er umiddelbart udsigt til små fald fra starten af den danske aktiehandel torsdag, hvor øjne og ører kan rette sig mod Ørsted, Simcorp og Sydbank. Dermed følger markedet onsdagens tendens efter tilbagegang efter rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed).Japanske aktier ligger højere, futures på amerikanske aktier ligger op til 0,4 pct. lavere, mens DAX-futuren ligger 0,1 p..

Lars Christensens Verden - Episode 26: Sidste uges quant quake varsler nye tider på de finansielle markeder

Relaterede nyheder
18-09-2019 19:17:00
Begivenheden er af nogle blevet omtalt som et jordskælv i de globale markeder, og nej det var ikke ECB's seneste rentebeslutning eller den renteforhøjelse eller -nedsættelse, Fed annoncerer onsdag aften, dansk tid. Det er heller ikke oliepriserne, der har bevæget sig voldsomt ovenpå weekendens angreb på de saudiske olieinstallationer og Trumps Iran-tweets i kølvandet herpå, men derimod det såkaldt..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Novo Nordisk får markedet til at holde vejret
2
Novo står foran stor eksamen - kan åbne dør til 200 milliarder - GENT
3
Novo misser primært endemål i sammenligningsstudie med fransk rival
4
Ørsted vælger kæmpe GE-mølle: "Overraskende det sker så hurtigt"
5
Vestas/JPMorgan: Skærer 40 kr. af kursmålet til 445 kr.

Relaterede aktiekurser

Coloplast B A/S 808,20 -0,4% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
20. september 2019 09:55:00
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB3 - 2019-09-20 09:55:00 - 2019-09-20 09:55:00 - 1 - Website: OKAY