06 jun: Ambu/Carnegie: Skærer en luns af kursmålet
06 jun: Coloplast-aktien har retning mod højeste lukkekurs
06-06-2019 10:25:52

Simcorp/ABG: Opkøb giver flere funktionaliteter og salgsmuligheder

Simcorp har med opkøbet af AIM Holding og AIM Software sikret sig nye funktionaliteter i forretningen og formentlig også flere salgsmuligheder.

Det vurderer André Thormann, der er aktieanalytiker hos ABG Sundal Collier, og som dækker softwareselskabet.

- AIM er en gammel partner, som Simcorp har haft i mange år, så man må gå ud fra, at de kender forretningen rimelig godt. Casen for Simcorp har været, at selskabet ikke har været så stærk på det, de kalder data-care eller validering af data, som de så får ved at foretage opkøbet af AIM. De får flere muligheder ved det her opkøb, hvorfor det også er et strategisk opkøb, forklarer han.

Derudover ser Simcorp også flere salgsmuligheder gennem opkøbet, lyder analytikerens vurdering.

- Til dels krydssalg igennem salg af AIM's løsninger til Simcorps eksisterende kunder, men også salg af Dimension til de kunder, de får ind fra AIM. AIM har cirka 50 kunder på nuværende tidspunkt, og 18 af dem er fælleskunder mellem Simcorp og AIM.

- Så man må gå ud fra, at de formentlig er på Dimension-platformen i forvejen, men de resterende 32 kunder kan selskabet håbe at få solgt noget Dimension til. Det er i hvert fald vores klare indtryk, og Dimension er jo kernen i Simcorp, siger André Thormann.

Torsdag formiddag falder Simcorp-aktien 2,1 pct. til 636,00 kr., og markedets reaktion på nyheden skyldes formentlig flere faktorer.

- Det kan skyldes lidt bekymring over, at Simcorp ikke igangsætter aktietilbagekøbsprogram i 2019, når det nuværende program er afsluttet. Historisk set har Simcorp købt aktier tilbage rimelig fast, men det stopper de så med, og som jeg kan forstå det, er det primært på grund af dagens opkøb.

- Jeg tror primært, at markedets reaktion skyldes ændringen af guidance. Normalt kan markedet aldrig lide, når guidance tages lidt ned, men forklaringen her er, at AIM har ligget med nogle meget lave EBIT-marginer historisk, hvorfor det har en udvandende effekt på Simcorps guidance, siger André Thormann.

Simcorp venter nu en vækst i omsætningen målt i lokal valuta på 10 til 15 pct. mod tidligere 8 til 13 pct. Der ventes nu en EBIT-margin målt i lokal valuta på 24,5 til 27,5 pct. Tidligere var forventningen en margin på 25,5 til 28,5 pct.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
18 jun - 
Tirsdagens aktier: Ambu banket ned efter nedjustering i..
18 jun - 
Aktier/middag: Ambu stadig i overskrifterne i positivt ..
18 jun - 
Simcorp får Dimension-kontrakt med koreansk regeringsin..
Relateret debat
22 maj - 
Tillykke med det gode sats. Flot regnskab !   Men ..
20 maj - 
Jeg har længe haft et rigtig godt øje til ..
20 maj - 
Simcorp er nu desværre for alvor på vej ind..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Vestas indgår forlig med GE i patentsag: Betaler fortroligt beløb

25-06-2019 16:36:29
Vestas har indgået forlig med den amerikanske rival Generel Electric i forbindelse med flere patentsager. Det betyder, at sagerne nu droppes, oplyser de to selskaber i en meddelelse.Vestas betaler i forbindelse med forliget en fortrolig sum penge til GE. Derudover giver forliget en krydslicens til paterne, der omhandler teknologi, der bruges til at sikre stabiliteten i vindmøllerne under forstyrre..

Amerikanske medicinalvirksomheder slår sig sammen i millardhandel

Relaterede nyheder
25-06-2019 13:05:35
Den amerikanske medicinalvirksomhed Abbvie overtager sin kollega Allergan i en handel til en værdi af 63 mia. dollar.Det bekræfter de to selskaber, efter at Wall Street Journal tidligere tirsdag kunne citere kilder for, at opkøbet var på vej.Ifølge aftalen betaler Abbvie 188,24 dollar per aktie i Allergan, svarende til en præmie på 45 pct. sammenlignet med lukkekursen på Allergan mandag.Aktien i A..

Mærsk lancerer nyt onlineprodukt: Vil bryde med overbookinger

25-06-2019 10:36:22
(Korr: ændring i andet afsnit. Ordet "betales" er ændret til "aftales".)A.P. Møller-Mærsk lancerer et nyt onlineprodukt, der skal være med til at gøre transporten af containere mere simpel for kunderne, og som samtidig kan være med til at undgå overbookinger.Produktet går under navnet Maersk Spot, og det sikrer kunderne en garanti for, at fragten bliver lastet, skriver Mærsk i en pressemeddelelse ..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Danske Bank/Nordea: Sænker kursmål med 10 kr.
2
Britisk investeringsfirma reducerer shortposition i to danske aktier
3
Detektivfirma: Danske Bank fyrede os af frygt for hvidvasksag
4
Aktier/tendens: Inspirationen hælder mest til den negative side
5
Bavarian bifalder amerikansk lov om biologisk forsvar

Relaterede aktiekurser

SimCorp A/S 645,00 2,0% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
25. juni 2019 17:42:40
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190527.1 - EUROWEB5 - 2019-06-25 17:42:40 - 2019-06-25 17:42:40 - 1 - Website: OKAY