06 jun: Ambu/Carnegie: Skærer en luns af kursmålet
06 jun: Coloplast-aktien har retning mod højeste lukkekurs
06-06-2019 10:25:52

Simcorp/ABG: Opkøb giver flere funktionaliteter og salgsmuligheder

Simcorp har med opkøbet af AIM Holding og AIM Software sikret sig nye funktionaliteter i forretningen og formentlig også flere salgsmuligheder.

Det vurderer André Thormann, der er aktieanalytiker hos ABG Sundal Collier, og som dækker softwareselskabet.

- AIM er en gammel partner, som Simcorp har haft i mange år, så man må gå ud fra, at de kender forretningen rimelig godt. Casen for Simcorp har været, at selskabet ikke har været så stærk på det, de kalder data-care eller validering af data, som de så får ved at foretage opkøbet af AIM. De får flere muligheder ved det her opkøb, hvorfor det også er et strategisk opkøb, forklarer han.

Derudover ser Simcorp også flere salgsmuligheder gennem opkøbet, lyder analytikerens vurdering.

- Til dels krydssalg igennem salg af AIM's løsninger til Simcorps eksisterende kunder, men også salg af Dimension til de kunder, de får ind fra AIM. AIM har cirka 50 kunder på nuværende tidspunkt, og 18 af dem er fælleskunder mellem Simcorp og AIM.

- Så man må gå ud fra, at de formentlig er på Dimension-platformen i forvejen, men de resterende 32 kunder kan selskabet håbe at få solgt noget Dimension til. Det er i hvert fald vores klare indtryk, og Dimension er jo kernen i Simcorp, siger André Thormann.

Torsdag formiddag falder Simcorp-aktien 2,1 pct. til 636,00 kr., og markedets reaktion på nyheden skyldes formentlig flere faktorer.

- Det kan skyldes lidt bekymring over, at Simcorp ikke igangsætter aktietilbagekøbsprogram i 2019, når det nuværende program er afsluttet. Historisk set har Simcorp købt aktier tilbage rimelig fast, men det stopper de så med, og som jeg kan forstå det, er det primært på grund af dagens opkøb.

- Jeg tror primært, at markedets reaktion skyldes ændringen af guidance. Normalt kan markedet aldrig lide, når guidance tages lidt ned, men forklaringen her er, at AIM har ligget med nogle meget lave EBIT-marginer historisk, hvorfor det har en udvandende effekt på Simcorps guidance, siger André Thormann.

Simcorp venter nu en vækst i omsætningen målt i lokal valuta på 10 til 15 pct. mod tidligere 8 til 13 pct. Der ventes nu en EBIT-margin målt i lokal valuta på 24,5 til 27,5 pct. Tidligere var forventningen en margin på 25,5 til 28,5 pct.

/ritzau/FINANS

Relateret indhold
19 sep - 
Aktier/middag: Jyske og Danske følger optur for europæi..
19 sep - 
Aktier/åbning: Ørsted og banker i det grønne i splittet..
19 sep - 
Aktier/tendens: Udsigt til rød start ovenpå FED-møde
Relateret debat
23 aug - 
Super selskab - den er i porteføljen - vi skal op op op
23 aug - 
Nej, da de erhvervede AIM, udsendte de nye forventninge..
23 aug - 
Nej, det er ikke hvad der står
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

OECD sænker global vækstprognose for de kommende år

19-09-2019 11:20:24
Organisationen for Økonomisk Samarbejde og Udvikling (OECD) sænker sin globale vækstprognose for de kommende år, idet organisationen nu ser yderligere risici i verdensøkonomien.OECD venter nu en global vækst i bruttonationalproduktet (BNP) på 2,9 pct. i år og 3,0 pct. næste år.Det er en nedrevidering fra henholdsvis 3,2 pct. og 3,4 pct. i den seneste prognose.For USA er vækstprognosen sænket til 2..

Aktier/tendens: Udsigt til rød start ovenpå FED-møde

19-09-2019 08:25:07
Der er umiddelbart udsigt til små fald fra starten af den danske aktiehandel torsdag, hvor øjne og ører kan rette sig mod Ørsted, Simcorp og Sydbank. Dermed følger markedet onsdagens tendens efter tilbagegang efter rentemødet i den amerikanske centralbank, Federal Reserve (Fed).Japanske aktier ligger højere, futures på amerikanske aktier ligger op til 0,4 pct. lavere, mens DAX-futuren ligger 0,1 p..

Lars Christensens Verden - Episode 26: Sidste uges quant quake varsler nye tider på de finansielle markeder

Relaterede nyheder
18-09-2019 19:17:00
Begivenheden er af nogle blevet omtalt som et jordskælv i de globale markeder, og nej det var ikke ECB's seneste rentebeslutning eller den renteforhøjelse eller -nedsættelse, Fed annoncerer onsdag aften, dansk tid. Det er heller ikke oliepriserne, der har bevæget sig voldsomt ovenpå weekendens angreb på de saudiske olieinstallationer og Trumps Iran-tweets i kølvandet herpå, men derimod det såkaldt..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Frygt for recession når højeste niveau siden finanskrisen
2
Novo/Jyske: Godkendelse af ny diabetespille puster til kursmål
3
Novo misser primært endemål i sammenligningsstudie med fransk rival
4
Aktier/tendens: Udsigt til rød start ovenpå FED-møde
5
Ørsted vælger kæmpe GE-mølle: "Overraskende det sker så hurtigt"

Relaterede aktiekurser

SimCorp A/S 609,50 -2,8% Fald i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
20. september 2019 05:20:31
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190829.2 - EUROWEB3 - 2019-09-20 05:20:31 - 2019-09-20 05:20:31 - 1 - Website: OKAY