07 jun: Kommunekredit - optagelse til handel og officiel notering
07 jun: Aktietilbagekøbsprogram i SP Group A/S
07-06-2019 14:57:26

ALK opnår europæisk godkendelse af tabletvaccinen mod allergisk rhinitis forårsaget af træpollen

ALK (ALKB:DC / OMX: ALK B / AKABY / AKBLF) har i dag meddelt, at godkendelsesproceduren for tabletvaccinen mod træpollenallergi (trætabletten) er succesfuldt afsluttet i 17 europæiske lande. Tabletten forventes markedsført under navnet ITULAZAX®.

Millioner af europæere lider af træpollenallergi. Det vurderes, at ca. 10 % af folk med allergisk rhinitis har en allergi, der ikke er velkontrolleret, selv om de tager symptomdæmpende medicin. For mange af disse vil ITULAZAX® være en relevant behandlingsmulighed, der kan forbedre deres livskvalitet ved at behandle den underliggende årsag til allergien og ikke blot symptomerne.

ITULAZAX® er godkendt til voksne til behandling af moderat til svær allergisk rhinitis og/eller konjunktivitis forårsaget af allergener, der krydsreagerer med allergener fra birkepollen, som udover birk omfatter bl.a. el, bøg, hassel, avnbøg og eg. ITULAZAX® er godkendt til patienter med kliniske symptomer trods brugen af symptomdæmpende medicin, og som er testet positive over for et af førnævnte allergener (priktest og/eller specifik IgE).

Henrik Jacobi, forskningsdirektør i ALK siger: "Allergikere i Europa vil for første gang have adgang til behandling med en effektiv, veldokumenteret og hurtigt opløselig tablet mod træpollenallergi, der hverken kræver speciel opbevaring eller opdosering. Vi er glade for, at godkendelsesproceduren i Europa er succesfuldt afsluttet mindre end et år efter indsendelse af registreringsansøgningen."

Han fortsætter: "Denne nye, hjemmebaserede behandlingsmulighed vil forbedre livskvaliteten for folk med allergisk rhinitis forårsaget af træpollen, hvis allergi ikke er velkontrolleret, selv om de tager symptomdæmpende medicin. Derudover er vi meget glade for, at myndighederne også anerkender tabletvaccinens positive effekt i hele træpollensæsonen."

Resultaterne, der blev brugt i registreringsansøgningen, er blandt de stærkeste nogensinde i et stort studie med sublingual allergivaccination og inkluderer resultater fra et klinisk fase III-studie med ITULAZAX®. Studiet, der blev afsluttet i 2017, viste, at behandling med ITULAZAX® reducerede den totale kombinerede score (primært målepunkt) med 40 % sammenlignet med placebo. Effekten var sammenlignelig målt over hele birke-, el- og hasselpollensæsonen.

Med dagens afslutning af godkendelsesproceduren forventer ALK, at tabletten vil være tilgængelig i de første europæiske markeder i Tyskland og Skandinavien i indeværende år, så snart nationale markedsføringstilladelser samt pris- og tilskudsaftaler er opnået.

Med den europæiske godkendelse af ITULAZAX® har ALK nu fire godkendte tabletvacciner i Europa: GRAZAX® (2006), ACARIZAX® (2015) og RAGWIZAX® (2017). De fire tabletvacciner dækker de mest almindelige luftvejsallergier i verden, der behandles med allergivaccination.

ALK-Abelló A/S

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Investor Relations: Per Plotnikof, tlf. 4574 7527, mobil 2261 2525

Presse: Jeppe Ilkjær, tlf. 7877 4532, mobil 3050 2014

Disse oplysninger er oplysninger, som ALK-Abelló A/S er forpligtet til at offentliggøre i henhold til EU's markedsmisbrugsforordning.

Om ALK

ALK er en global, specialiseret medicinalvirksomhed med fokus på allergi og allergisk astma. Virksomheden markedsfører allergi-immunterapi og andre produkter og serviceydelser til mennesker med allergi og allergilæger. Virksomheden har hovedkvarter i Hørsholm, beskæftiger omkring 2.400 mennesker over hele verden og er noteret på Nasdaq Copenhagen. Find mere information på www.alk.net.

Vedhæftet fil

Primary Logo

Relateret indhold
12 jul - 
Aktier/åbning: Novo og Coloplast i bunden i rød indgang..
12 jul - 
Aktier/tendens: Novo-modvind evalueres i ellers positiv..
24 jun - 
Mandagens aktier: Ørsted til vejrs på USA-nyt i svagt n..
Relateret debat
07 jun - 
Det vil jeg glæde mig til. Jeg synes birkepollen sæsone..
07 jun - 
Hver Alk aktie er pålydene 10kr, hvis de laver et aktie..
07 jun - 
Det er vel bare at læne sig tilbage og nyde de kommende..
Del

Opret kommentar

Relateret debat

  • 1 uge
  • 1 måned
  • 1 År
Ingen indlæg

Goldman Sachs: Højere indtægter kravlede ikke med på bunden

16-07-2019 13:51:32
Indtægterne fra aktiehandel, som er et vigtigt område for den amerikanske storbank Goldman Sachs, klarede sig bedre end analytikerne havde ventet i andet kvartal. Men selv om de samlede indtægter også steg en smule, bevægede de sig ikke med ned på bundlinjen i regnskabet for kvartalet.Det skriver Bloomberg News.På bundlinjen præsenterede den New York-baserede bank et overskud på 5,81 dollar per ak..

Aktier/tendens: Stilstand på sommertynde markeder - Genmab i fokus

16-07-2019 08:06:06
Genmab kan komme i fokus tirsdag, når det amerikanske medicinalselskab Johnson & Johnson over middag kommer med regnskab for andet kvartal af 2019, da det fortæller, hvordan det globale salg af kræftmidlet Darzalex arter sig.Samlet peger det på en forholdsvis neutral åbning på det danske aktiemarked, hvis retningen skal tages efter futures for det tyske DAX-indeks, der ligger til et svagt plus.Man..

Kina fremviser sløjeste vækst i årtier midt i handelskrig

Relaterede nyheder
15-07-2019 13:28:01
Kineserne må vænne sig til, at økonomien ikke længere buldrer afsted.Tocifrede vækstrater er fortid, og det bliver mandag understreget af nye tal for landets økonomi.I andet kvartal voksede Kinas bruttonationalprodukt med 6,2 procent. Det er den sløjeste fremgang i omkring tre årtier, skriver nyhedsbureauet Reuters.De økonomiske data fra Kina er under stor bevågenhed på grund af den handelskonflik..

Mest læste nyheder

  • 24 timer
  • 48 timer
  • 1 uge
1
Aktier/tendens: Stilstand på sommertynde markeder - Genmab i fokus
2
Trumps importafgifter tjener ikke nok til at dække omkostninger
3
Genmab: Johnson & Johnson salg af Darzalex overrasker
4
Genmab/Sydbank: Dazalex-salget uden for USA overrasker
5
Vestas lander ordre på 415 MW i Saudi Arabien - NY

Relaterede aktiekurser

ALK-Abelló B A/S 1.535,00 0,1% Stigning i aktiekurs

Copyright Berlingske Media 2019  Handelsbetingelser  |  Cookiedeklaration  |  Cookie- og Privatlivspolitik  |  Ophavsret og vilkår
Aktieinformation leveres af Morningstar.
Data er forsinket 15-20 minutter iht. de enkelte børsers regler om videredistribution.
 
17. juli 2019 06:29:33
(UTC+01:00) Brussels, Copenhagen, Madrid, Paris
Version: LiveBranchBuild_20190703.1 - EUROWEB5 - 2019-07-17 06:29:33 - 2019-07-17 06:29:33 - 1 - Website: OKAY